abonnement Unibet Coolblue
pi_170506178
.
...
  woensdag 26 april 2017 @ 19:56:25 #2
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_170506207
Recept graag..
Krijg honger
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Espaņol
Come On
pi_170506275
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 19:56 schreef chufi het volgende:
Recept graag..
Krijg honger
http://lmgtfy.com/?q=Pannenkoeken
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  woensdag 26 april 2017 @ 20:00:32 #4
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_170506318
quote:
Dank je Brenda.. Ik had nog een restje van gisteren of zo..
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Espaņol
Come On
pi_170506334
Pannenkoeken beslag. De basis (en geheimen)

Auteur: Hanneke Dekker
Lekker Tafelen
Pannenkoeken beslag. De basis (en geheimen) – Pannenkoeken zijn mijn favoriet. Vooral met dit herfstige weer waarbij de wind om het huis giert en de blaadjes door de lucht dwarrelen. Pannenkoeken hebben iets warms, gezelligs en voor mij is het echt een familiegerecht. Vaak wordt het met kinderen geassocieerd maar veel volwassenen zijn er even gek op. Pannenkoeken zijn er verschillende maten en soorten. Gewoon naturel met stroop of lekker met spek, appel, ananas, ham of chocolade.
Maar voordat je gaat beginnen met allerlei variaties is het belangrijk om de basis te kennen. Een pannenkoek is niks anders dan een koek die in een pan gebakken wordt. Klinkt logisch. Het begint met een beslag. Het meest makkelijke beslag bestaat uit 4 ingrediënten: Bloem, melk, ei en zout.
Voor het bakken van pannenkoeken heb je een koekenpan nodig. Het makkelijkste is een pan met anti-aanbak laag zonder beschadigingen. Het mooiste is om voor je pannenkoeken en aparte pan te houden. Het hoeft geen dure pan te wezen, een huishoudwinkel eigen-merk is al voldoende. Doe de pannenkoekenpan nooit, maar dan ook nooit, in de afwasmachine. Door het bakken bouw je een vetlaagje op in de pan die juist in het voordeel werkt van het bakken. Maak hem liever schoon met warm water en evt. een heel klein beetje afwasmiddel.
Nu we dit weten kunnen we aan de slag. Eerst het basisrecept:
Pannenkoeken beslag
voor ongeveer 2 á 3 personen.
Ingrediënten:
250 gr. Bloem
500 ml. Melk
2 middelgrote eieren
1 mespunt zout.
Vloeibaar boter of zonnebloemolie voor het bakken
Bereidingswijze:
Doe de bloem samen met het zout in een kom. Voeg hier de eieren aan toe met ongeveer 1/3 van de melk. Mix dit alles samen met een elektrische mixer. Als alles goed gemengd is, voeg dan weer 1/3 van de melk toe. Als het beslag weer goed gemengd is, voeg dan steeds meer melk toe tot het beslag een dikte heeft wat tussen yoghurt en drinkyoghurt inzit.
Het bepalen hoeveel melk er precies in moet is altijd lastig. Eieren zijn de ene keer grote dan de andere keer, en ook bloem kan verschillend werken. Als er nog een paar kleine klontjes inzitten is dit niet erg. Tijdens het bakken verdwijnen deze vaak.
Je beslag is nu klaar om te bakken. Zet je koekenpan op het vuur en laat de pan lekker warm worden. Doe een klein beetje boter in de pan en laat dit uitbruisen. Dit wil zeggen laat dat je de boter laat uit bubbelen. Als er geen bubbels meer ontstaan kun je het beslag in de pan doen. Doe zoveel beslag in de pan dat hij mooi de bodem bedekt. Maak een rollende beweging met de pan zodat het beslag mooi even verdeeld is over de gehele pan. Laat het nu rustig bakken. Als je naar de pannenkoek kijkt zul je zien dat de bovenkant droger wordt. Als de hele bovenkant droog is, kun je de pannenkoek omdraaien met een spatel. Gebruik een mooie brede spatel. Gaat de onderkant wat hard? Zet dan je vuur lager.
De eerste pannenkoek vertelt je heel veel. Draait hij makkelijk om en is hij stevig, dan is je beslag goed. Breekt hij? Dan is je beslag te dun. Maar het beslag niet weggooien hoor. Als je er wat bloem bij doet kun je hem weer dikker maken. Probeer het dan nog een keer.
Je kunt nu de rest bakken! Voor het warm houden zijn verschillende methoden. Al eerder genoemd is het warmhouden in de oven. Maar een andere manier is een pan water opzetten. En hier bovenop een bord plaatsen die afsluit. Je pannenkoeken blijven mooi warm op dit bord.
Veel plezier met het bakken van pannenkoeken.
...
pi_170506475
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 20:00 schreef sacha het volgende:
Pannenkoeken beslag. De basis (en geheimen)

Auteur: Hanneke Dekker
Lekker Tafelen
Pannenkoeken beslag. De basis (en geheimen) – Pannenkoeken zijn mijn favoriet. Vooral met dit herfstige weer waarbij de wind om het huis giert en de blaadjes door de lucht dwarrelen. Pannenkoeken hebben iets warms, gezelligs en voor mij is het echt een familiegerecht. Vaak wordt het met kinderen geassocieerd maar veel volwassenen zijn er even gek op. Pannenkoeken zijn er verschillende maten en soorten. Gewoon naturel met stroop of lekker met spek, appel, ananas, ham of chocolade.
Maar voordat je gaat beginnen met allerlei variaties is het belangrijk om de basis te kennen. Een pannenkoek is niks anders dan een koek die in een pan gebakken wordt. Klinkt logisch. Het begint met een beslag. Het meest makkelijke beslag bestaat uit 4 ingrediënten: Bloem, melk, ei en zout.
Voor het bakken van pannenkoeken heb je een koekenpan nodig. Het makkelijkste is een pan met anti-aanbak laag zonder beschadigingen. Het mooiste is om voor je pannenkoeken en aparte pan te houden. Het hoeft geen dure pan te wezen, een huishoudwinkel eigen-merk is al voldoende. Doe de pannenkoekenpan nooit, maar dan ook nooit, in de afwasmachine. Door het bakken bouw je een vetlaagje op in de pan die juist in het voordeel werkt van het bakken. Maak hem liever schoon met warm water en evt. een heel klein beetje afwasmiddel.
Nu we dit weten kunnen we aan de slag. Eerst het basisrecept:
Pannenkoeken beslag
voor ongeveer 2 á 3 personen.
Ingrediënten:
250 gr. Bloem
500 ml. Melk
2 middelgrote eieren
1 mespunt zout.
Vloeibaar boter of zonnebloemolie voor het bakken
Bereidingswijze:
Doe de bloem samen met het zout in een kom. Voeg hier de eieren aan toe met ongeveer 1/3 van de melk. Mix dit alles samen met een elektrische mixer. Als alles goed gemengd is, voeg dan weer 1/3 van de melk toe. Als het beslag weer goed gemengd is, voeg dan steeds meer melk toe tot het beslag een dikte heeft wat tussen yoghurt en drinkyoghurt inzit.
Het bepalen hoeveel melk er precies in moet is altijd lastig. Eieren zijn de ene keer grote dan de andere keer, en ook bloem kan verschillend werken. Als er nog een paar kleine klontjes inzitten is dit niet erg. Tijdens het bakken verdwijnen deze vaak.
Je beslag is nu klaar om te bakken. Zet je koekenpan op het vuur en laat de pan lekker warm worden. Doe een klein beetje boter in de pan en laat dit uitbruisen. Dit wil zeggen laat dat je de boter laat uit bubbelen. Als er geen bubbels meer ontstaan kun je het beslag in de pan doen. Doe zoveel beslag in de pan dat hij mooi de bodem bedekt. Maak een rollende beweging met de pan zodat het beslag mooi even verdeeld is over de gehele pan. Laat het nu rustig bakken. Als je naar de pannenkoek kijkt zul je zien dat de bovenkant droger wordt. Als de hele bovenkant droog is, kun je de pannenkoek omdraaien met een spatel. Gebruik een mooie brede spatel. Gaat de onderkant wat hard? Zet dan je vuur lager.
De eerste pannenkoek vertelt je heel veel. Draait hij makkelijk om en is hij stevig, dan is je beslag goed. Breekt hij? Dan is je beslag te dun. Maar het beslag niet weggooien hoor. Als je er wat bloem bij doet kun je hem weer dikker maken. Probeer het dan nog een keer.
Je kunt nu de rest bakken! Voor het warm houden zijn verschillende methoden. Al eerder genoemd is het warmhouden in de oven. Maar een andere manier is een pan water opzetten. En hier bovenop een bord plaatsen die afsluit. Je pannenkoeken blijven mooi warm op dit bord.
Veel plezier met het bakken van pannenkoeken.
Het bakken van een pannenkoek gaat sneller dat dit lezen
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  † In Memoriam † woensdag 26 april 2017 @ 20:06:28 #7
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_170506480
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 19:50 schreef chufi het volgende:

[..]

Ik ken het niet uit mn hoofd, 50 ml melk hoeveel meel? 200?
150 melk en 100 gr bloem op 1 ei.

Ik was mijn champignons en uien snijden.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  woensdag 26 april 2017 @ 20:06:45 #8
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_170506485
Tegen de tijd dt ik ze weer eens wil maken ben ik het vergeten dus maar even gesaved ...
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Espaņol
Come On
  † In Memoriam † woensdag 26 april 2017 @ 20:07:49 #9
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_170506510
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 20:06 schreef chufi het volgende:
Tegen de tijd dt ik ze weer eens wil maken ben ik het vergeten dus maar even gesaved ...
Dat zit in mijn systeem, wil ik dikkere dan gebruik ik iets minder melk en wil ik flinterdunne iets meer.
1 ei, plus 100 gr en ca. 150 ml kan ik nog wel onthouden.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  woensdag 26 april 2017 @ 20:09:42 #10
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_170506555
quote:
10s.gif Op woensdag 26 april 2017 20:07 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Dat zit in mijn systeem, wil ik dikkere dan gebruik ik iets minder melk en wil ik flinterdunne iets meer.
1 ei plus 100 gr en ca. 150 ml kan ik nog wel onthouden.
Jij hebt er ook voor gestudeerd Mo.. ik niet en vroeger deed ik het regelmatig, maar meestal uit een pak, ,dus dan hoef je niets te onthouden
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Espaņol
Come On
pi_170506557
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 20:06 schreef chufi het volgende:
Tegen de tijd dt ik ze weer eens wil maken ben ik het vergeten dus maar even gesaved ...
Boekweitmeel en scheut bier staat niet in dat recept.
  woensdag 26 april 2017 @ 20:10:55 #12
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_170506571
quote:
3s.gif Op woensdag 26 april 2017 20:09 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

Boekweitmeel en scheut bier staat niet in dat recept.
Dat worden oud-holaandse dikke pannekoeken
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Espaņol
Come On
  † In Memoriam † woensdag 26 april 2017 @ 20:11:18 #13
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_170506586
quote:
3s.gif Op woensdag 26 april 2017 20:09 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

Boekweitmeel en scheut bier staat niet in dat recept.
Kan allemaal, met meel en vocht kan je variëren.
Scheut bier in je oliebollenbeslag doet het ook goed.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_170506595
quote:
3s.gif Op woensdag 26 april 2017 20:09 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

Boekweitmeel en scheut bier staat niet in dat recept.
Pannenkoek
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_170506602
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 20:10 schreef chufi het volgende:

[..]

Dat worden oud-holaandse dikke pannekoeken
Nee hoor, wat luchtiger juist.
pi_170506613
ik ben meesterpannenkoekbakker *O*
...
  † In Memoriam † woensdag 26 april 2017 @ 20:12:50 #17
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_170506624
quote:
7s.gif Op woensdag 26 april 2017 20:12 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

Nee hoor, wat luchtiger juist.
Yeps, daarom doe ik het in het oliebollenbeslag.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_170506630
als ik later groot ben... :D
...
pi_170506684
quote:
2s.gif Op woensdag 26 april 2017 20:12 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Yeps, daarom doe ik het in het oliebollenbeslag.
:')
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  † In Memoriam † woensdag 26 april 2017 @ 20:16:15 #20
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_170506697
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 20:15 schreef Soury het volgende:

[..]

:')
Het is me wat hč. :+
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_170506741
quote:
6s.gif Op woensdag 26 april 2017 20:16 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Het is me wat hč. :+
Pannekoek
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  † In Memoriam † woensdag 26 april 2017 @ 20:20:06 #22
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_170506794
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 20:18 schreef Soury het volgende:

[..]

Pannekoek
Met of zonder bier, de mijne zijn altijd perfect. :Y
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  woensdag 26 april 2017 @ 20:22:06 #23
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_170506829
Grootste pannekoek komt zo op NPO 1
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Espaņol
Come On
pi_170506894
sta nog steeds te mixen :D
...
  † In Memoriam † woensdag 26 april 2017 @ 20:27:58 #25
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_170506986
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 20:25 schreef sacha het volgende:
sta nog steeds te mixen :D
Gebruik dan ook een garde. :7
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')