#ANONIEM | woensdag 26 april 2017 @ 07:25 |
weer kopen? - Was het hier makkelijk te vinden of moest je naar een speciale winkel? - Deed je het om nog een beetje terug te denken aan die fijne vakantie of zit het nu op vaste basis in je voorraadkast? - Kon je precies hetzelfde merk vinden of moet je het doen met een substituut wat net iets minder is? | |
#ANONIEM | woensdag 26 april 2017 @ 07:26 |
TS begint (na de koffiepauze) | |
#ANONIEM | woensdag 26 april 2017 @ 07:39 |
Kottu Nooit meer gehad na mijn vakantie. Maar dat is echt goddelijk | |
Leipo666 | woensdag 26 april 2017 @ 07:59 |
ijslandse skyr tegenwoordig is de naam wel te vinden in de supermarktschappen, maar de smaak en consistentie lijkt er totaal niet op | |
LuNaTiC | woensdag 26 april 2017 @ 08:01 |
Pad thai Man wat is dat lekker. Nog weleens bij de lokale Thai gehaald maar tegenwoordig maak ik het eigenlijk alleen nog maar zelf. Het is ook simpel om te maken als je eenmaal de ingrediënten in huis hebt. Binnenkort maar weer eens naar de toko, alweer even niet gegeten! | |
#ANONIEM | woensdag 26 april 2017 @ 08:01 |
Grappig eigenlijk, benieuwd wat mensen die NLse skyr eten en dan opeens naar IJsland gaan vinden van de echte Skyr | |
MevrouwPuff | woensdag 26 april 2017 @ 08:28 |
Avjar! Smaakt wel hetzelfde | |
agter | woensdag 26 april 2017 @ 08:32 |
Leuk topic! Ayran (Istanbul) Burrata (Italië) En een bepaalde Merlot uit Frankrijk. Maar thuis gekomen, en dezelfde producten gehaald, smaakt het toch minder als daar. | |
Jinkx | woensdag 26 april 2017 @ 08:44 |
Komt ook deels omdat je niet in dezelfde mood en setting bent, lijkt mij. Een zonovergoten ontspannen vakantie verschilt toch van een dag binnenblijven door het weer tussen je werk door met een jengelend kind erbij. | |
agter | woensdag 26 april 2017 @ 08:47 |
Ja. Dat klopt! Helaas. De setting en de mood is niet hetzelfde. | |
Dagoduck | woensdag 26 april 2017 @ 08:50 |
Griekse fèta zoals je het daar krijgt. Eindelijk gevonden sinds er een mannetje met mediterraans voedsel op de markt staat. Die troep in de supermarkt Zit geen smaak aan. De met overdadig veel knoflook gevulde tzatziki moet ik ook nog maar eens zelf maken. | |
summer2bird | woensdag 26 april 2017 @ 08:53 |
Gelatine pudding van dr Oetker met vanillesaus. Mijn guilty pleasure. Alleen verkrijgbaar in duitsland tot nu toe | |
agter | woensdag 26 april 2017 @ 08:53 |
En andersom. Dingen die je mee 'moet' nemen naar buitenlandse vrienden: Stroopwafels Old Amsterdam kaas Kroepoek En: Ik heb authentieke Hollandse snert gemaakt voor vrienden in Italië. Ze waren eerst heel sceptisch. Want Italianen en eten...Nederlands eten kan nooit wat zijn, alleen Italiaans eten is lekker bla bla. De pan was in No Time leeg. En het recept is gekopieerd. En nu krijg ik af en toe foto's van een aantal Italiaanse gezinnen die aan de snert zitten. Overigens volgen zij precies het recept. Je kunt daar niet zomaar wat veranderen in een recept naar eigen inzicht. Daar zijn wij veel makkelijker in. | |
Jano9 | woensdag 26 april 2017 @ 09:13 |
Banderillas (spiesje met olijf, ui en ansjovis) ! At ik in Spanje pakken van op en direct in NL wat opgehaald, maar smaakte hier niet zo goed. | |
Hyaenidae | woensdag 26 april 2017 @ 09:20 |
seks | |
ITrade | woensdag 26 april 2017 @ 09:40 |
Nu heb ik hier ook zin in. Bedankt Edit: *Boekt een vliegticket* | |
Stokken_en_stenen | woensdag 26 april 2017 @ 09:42 |
Bosintang Hier niet te koop helaas | |
LuNaTiC | woensdag 26 april 2017 @ 09:44 |
Graag gedaan Gewoon lekker zelf maken, piece of cake. Ook nog wel een gerecht dat toch heel veel mensen niet blijken te kennen, en dus ook eens leuk om voor anderen te koken. Krijg er ook alleen maar positieve reacties op. | |
Soohr | woensdag 26 april 2017 @ 11:17 |
Coopers pale ale - Australie. Is wel te krijgen, maar de prijs is dan niet meer in verhouding met het bier. plus dat het fijner in de woestijn bij een kampvuur drinkt dan in de woonkamer voor de tv. | |
pokkerdepok | woensdag 26 april 2017 @ 11:50 |
curry cup noodles uit japan. soms vind ik ze hier; ben ik helemaal blij. | |
MsMessy | woensdag 26 april 2017 @ 12:05 |
Even een paar dingen die ik zo weet te verzinnen. Indian Tonic Zero Kas Bitter Krüger Chai Latte M&M's Amandel Sturm/Federweißer Ron de Miel (de echt goede/zachte smaak is hier praktisch niet te krijgen) Poncha de Maracujá Denoix Rhum-Noix Vanille Espada com banana Maracujás in vele soorten [ Bericht 2% gewijzigd door MsMessy op 27-04-2017 00:35:43 ] | |
#ANONIEM | woensdag 26 april 2017 @ 12:18 |
Leuk topic | |
knokkels | woensdag 26 april 2017 @ 12:22 |
Probeer het eens bij Tres Hombres in Den Helder. Volgens mij importeren ze dat met het schip. Ik ben geen rumliefhebber, maar voor die maak ik wel een uitzondering | |
MsMessy | woensdag 26 april 2017 @ 12:27 |
Ach in juni kan ik er weer van genieten. Flesje mee voor thuis. Maar dank je. | |
Farenji | woensdag 26 april 2017 @ 12:31 |
Injera uit Ethiopie, en het hete kruidenmengsel bere-bere. Dat kruidenmengsel heb ik nog een keer gemaakt en die injera heb ik een paar keer in een restaurant in NL gegeten maar nooit zelf gemaakt. Smaakte lekker maar wel minder lekker dan in Ethiopie zelf. Uit India: paneer (indiase kaas die je kan bakken/grillen), paratha (met groente en kruiden gevuld plat brood, perfect ontbijt), naan brood en chapati, lekkere vegetarische curries en linzensauzen, pittige groentepickles. Bij mij om de hoek zitten allerlei toko's waar ik alle ingredienten makkelijk kan krijgen, tot heerlijke ingevroren naan en paratha aan toe. Tegenwoordig standaard onderdeel van mijn voorraadkast en vriezer en ik kook heel vaak indiaas. Uit Nicaragua en ook Belize: rum! Je kan flor de cana hier wel krijgen hier maar minder verschillende dan in Nicaragua zelf, het enorme aanbod van rum uit Belize is hier lastig te vinden. Meestal is het vooral bacardi wat in de winkel ligt en dat is toch niet hetzelfde. Maar rum is ook wel iets dat beter tot z'n recht komt ter plekke, liggend in je hangmat aan het strand. | |
Ama | woensdag 26 april 2017 @ 12:31 |
Echte oranje fanta. | |
Tjacka | woensdag 26 april 2017 @ 13:00 |
Waar koop je dat? | |
Broodjekipkorn | woensdag 26 april 2017 @ 13:05 |
Lekkere verse tomatensaus zoals ze die in Italië maken, maar helaas is de smaak van de tomaten en basilicum hier verre van zo sterk als daar en is het dus niet echt vergelijkbaar. Ook de mozzarella uit Italië is meer smaakvoller dan hier, helaas. Ik moet gewoon regelmatig even teruggaan. | |
agter | woensdag 26 april 2017 @ 13:27 |
Italianen eten verse tomaten dan ook alleen maar in het seizoen. Niet in de winter of zo. | |
CountingStars | woensdag 26 april 2017 @ 13:42 |
Dát!! Op gran canaria, Fanta Naranja <3 Hier is het geel inderdaad.. | |
MevrouwPuff | woensdag 26 april 2017 @ 13:55 |
Ik gewoon bij AH (Goylaan) | |
LurkJeRot | woensdag 26 april 2017 @ 14:03 |
Beer, heb ik in Roemenië een paar keer gegeten. Helaas nergens in Nederland kunnen vinden. | |
MutedFaith | woensdag 26 april 2017 @ 14:08 |
Uit Servië: Rakija Medenica. Een soort brandy op basis van pruimen (zonder toevoeging is dit ¨ljivovica), met honing. Daarvan heb ik vorig jaar zelf een fles meegenomen uit Belgrado, en een paar weken geleden heb ik mijn ouders ook nog 2 flessen mee laten nemen. In Nederland voor zover ik weet niet verkrijgbaar. Uit Italië: Lemonsoda. Een softdrink op citroenbasis van Campari (zonder alcohol).Smaakt nog echt naar citroen. Leren drinken van mijn schoonfamilie, die elk jaar in Italië te vinden waren. Brachten op de terugweg altijd minstens een tray blikjes hiervan mee. Inmiddels een webshop gevonden die deze blikjes per tray gewoon in Nederland thuisbezorgd. Moet ik binnenkort (voor de zomer) weer eens wat van bestellen. Uit Italië: Piadina Romagnola. Een Italiaans platbrood uit de Emilia-Romagna regio. Heerlijk met wat goeie prosciutto di parma, een likje tonijnsalade of gewoon een klodder nutella. In Nederland alleen voorverpakt te krijgen en dan lang niet zo lekker als de real thing. Van de Kaapverdische Eilanden: Grogue en Pontche. Grogue is een alcoholhoudende drank van suikerriet. Pontche is een cocktail op basis van grogue, met limoen en suiker. De grogue heeft een vrij specifieke smaak door de vulkanische grond waarop 't suikerriet groeit. Daardoor in 't buitenland niet goed na te maken, en export is er vrijwel niet. Voor Pontche geldt daardoor 'tzelfde. Ik heb van allebei een flesje meegenomen toen ik er weg ging, dus ik kan er in de zomer nog wel eens van genieten. [ Bericht 41% gewijzigd door MutedFaith op 26-04-2017 14:27:12 ] | |
#ANONIEM | woensdag 26 april 2017 @ 14:16 |
Neem dan een goeie kaas voor ze mee, oude rauwmelkse boerenkaas van Stolwijk bijvoorbeeld. Old Amsterdam is net niks. | |
Tjacka | woensdag 26 april 2017 @ 15:38 |
Serieus vet | |
realAIVD | woensdag 26 april 2017 @ 16:08 |
Als je een Turkse groentenboer of supermarkt in de buurt hebt, dan kan je daar uit allerhande soorten en maten ayvar kiezen. Maar inderdaad, AH verkoopt het ook gewoon. Heerlijk spul, zeker een aanrader om een keer uit te proberen als je het niet kent | |
realAIVD | woensdag 26 april 2017 @ 16:11 |
Dank voor deze post!! Ik had er nog nooit van gehoord, maar intussen al heel wat recepten ingezien en een tripje naar de toko gemaakt. Dit ga ik volgende week eens uitproberen! nu al zin in | |
#ANONIEM | woensdag 26 april 2017 @ 16:13 |
Foto's posten straks!!! | |
realAIVD | woensdag 26 april 2017 @ 16:15 |
Zal ik doen!! (maar het wordt dus volgende week, he? haha) | |
agter | woensdag 26 april 2017 @ 16:52 |
Sorry, Ze kennen genoeg NLse kazen en kiezen altijd deze. | |
Ama | woensdag 26 april 2017 @ 17:00 |
En zuurder ofzo. | |
RabbitHeart | woensdag 26 april 2017 @ 23:07 |
Moosambi (zoete limoen) uit India. Verse Moosambi sap is echt | |
FutureFairytale | woensdag 26 april 2017 @ 23:21 |
Bah, dat is met kleurstof en smaakstof. 'Onze' fanta is zonder en met sinaasappelsap, vandaar de natuurlijkere kleur. En betere smaak. | |
Vanyel | donderdag 27 april 2017 @ 06:37 |
De roti canai waarmee we ontbeten in Maleisië, en dan vooral die heerlijke flaky roti. [ Bericht 4% gewijzigd door Vanyel op 27-04-2017 16:14:40 ] | |
Stokken_en_stenen | donderdag 27 april 2017 @ 15:37 |
Nog niemand heeft het gegoogeld | |
realAIVD | donderdag 27 april 2017 @ 19:43 |
oke, ik kon uiteindelijk toch niet wachten tot volgende week en heb kottu gemaakt, met foto's on demand Als roti heb ik roti paratha uit de diepvriezer van de toko gekozen, deze bleken nog "rauw", dus die heb ik eerst gebakken en toen af laten koelen. Hier is zo'n beetje wat er in de kottu is gegaan En hier is het uiteindelijke resultaat oranje genoeg voor een dag als vandaag lijkt me | |
Manke | donderdag 27 april 2017 @ 19:50 |
Bij elke turk wel te vinden Ajvar bedoel je denk ik, die van podravka moet je dan hebben | |
Manke | donderdag 27 april 2017 @ 19:51 |
Langos, Lang geleden gegeten in Hongarije, daarna nooit meer. | |
#ANONIEM | maandag 1 mei 2017 @ 21:10 |
Volgens mij at ik dit in Sri Lanka | |
#ANONIEM | maandag 1 mei 2017 @ 21:13 |
Ziet er super uit! Hoe was de smaak? | |
sirdanilot | maandag 1 mei 2017 @ 21:31 |
Heerlijk, in Braziliè hebben we heel grote maracujás, van die dikke gele. Heerlijk om sap van te maken. In principe smaakt passievrucht in Nederland hetzelfde, maar het is toch veel te duur en die krengen zijn veel te klein vet onhandig. In brazilië zijn er verschillende soorten maracujá, van die grote gele tot de piepkleine oorspronkelijke uit de amazone. Die laatste is alleen regionaal verkrijgbaar. | |
sirdanilot | maandag 1 mei 2017 @ 21:34 |
ja is koreaanse stoofpot hond, hihi. ok doei | |
Scootmobiel | dinsdag 2 mei 2017 @ 09:39 |
In het begin van de jaren 80 waren we met de schoolklas een week in Engeland, bij gastgezinnen, en daar heb ik toen in de winkels azijnchips (vinegar crisps) leren kennen. Vond ze heel apart en wel lekker ook. Pas jaaaaaren later kon je ze hier in NL óók krijgen. | |
kipje123 | dinsdag 2 mei 2017 @ 17:21 |
kaiserschmarrn spätzle | |
anndb | woensdag 3 mei 2017 @ 08:46 |
Spatzle kan je prima zelf maken :-) maak het met regelmaat | |
JaafkeEHV | woensdag 3 mei 2017 @ 16:32 |
Van die kleine gefrituurde baby inktvisjes alleen bijna niet te krijgen :< | |
lemmethinkaboutit | woensdag 3 mei 2017 @ 16:38 |
Iskender in Ankara Heb het maar 1x in NL gezien, en dat was niet hetzelfde. Ohja en Beyti kebab heette dat geloof ik. Nooit gezien hier Tevens een soort van kalfsvleeslapjes in Italië, geen idee wat het precies was Oja in Portugal geleerd hoe ik een bepaald garnalengerecht moet maken dat eet ik wel nog regelmatig, de rest niet helaas. | |
arvensis | woensdag 3 mei 2017 @ 17:08 |
Iskender en beyti. En Adana kebab in Adana. Je zou kağıt kebabı (Arabisch: Lahmi le varka) moeten eten in Hatay. | |
lemmethinkaboutit | woensdag 3 mei 2017 @ 17:32 |
Jaaaa Dat ken ik niet maar ben benieuwd | |
Trusten | woensdag 3 mei 2017 @ 19:41 |
Cream Soda uit Zuid-Afrika (van Coca Cola, specifiek voor Zuid Afrika) Biltong (hier wel verkrijgbaar maar nooit zo lekker) M&M's Kokos (Amerika) Fanta Aardbei Kiwi (Amerika) | |
corpsegrinder | donderdag 4 mei 2017 @ 01:25 |
De m&m almond kun je wel krijgen hier via :http://www.usfoodz.nl is alleen pokke duur ook andere lekkere dingen zoals de breakfast cereal en poptarts enz enz allemaal lekkere dingen uit de VS | |
sirdanilot | donderdag 4 mei 2017 @ 08:05 |
ik snap niet waarom iedereen die zoete vette Amerikaanse meuk wil ? Als je dat dan echt zo graag wil zit er in 020 een winkel met veel Amerikaanse en Engelse producten. Ook in den Haag heb je dat wel. Elders vast ook maar daar kom ik nooit. | |
Pietverdriet | donderdag 4 mei 2017 @ 11:13 |
??? Zie hier vrijwel niets daarvan | |
Bumbabaloo | donderdag 4 mei 2017 @ 11:36 |
In Spanje had je van die grote vleesspiesen die je zo op de hand mee kon nemen 😍 En heel lang geleden dronk ik in Spanje altijd fanta lemon en die hadden ze hier toen nog niet. Uiteindelijk wel maar drink het bijna nooit hier.. De gyros uit Griekenland in een klein restaurantje daar waar ik 3 keer gegeten heb in 8 dagen. Nooit meer zo lekker gegeten! | |
lemmethinkaboutit | donderdag 4 mei 2017 @ 12:02 |
Bijna vergeten ja! Pita gyros op het strand! | |
Pietverdriet | donderdag 4 mei 2017 @ 13:38 |
Geitbokje van het spies, gegrilde speenvarkentjes, vis en inktvis direct uit zee de bbq op, wilde kruiden en groenten, Ristotto zwart van de inktvisinkt, oesters en zee-egels zo uit zee, vijgen van de struik, zelf ingemaakte olijven, zelfgemaakte likeuren van bv mispels in Kroatië Wild zwijn salami en eekhoorntjesbrood, steak florentine, witte truffels in de Toskane Het is teveel om allemaal op te gaan noemen, mijn vakanties zijn altijd vreetvakanties, maar niet alleen de vakanties. | |
Mercure | donderdag 4 mei 2017 @ 14:20 |
Felix Höllenfeuer Ketchup... Bij ieder bezoek aan Oostenrijk tubes van dat spul mee terug. Evenals Almdudler maar dat is in Nederland verkrijgbaar bij de Jumbo in 0,5 liter. | |
arvensis | donderdag 4 mei 2017 @ 15:21 |
Gedroogde papaya in Cyprus, ergens langs de weg. Terug in Turkije overal gezocht, maar nergens kunnen vinden. Uiteindelijk had mijn man het besteld via internet. Maar helaas was het niet zo lekker als in Cyprus. | |
rhubarb | donderdag 4 mei 2017 @ 16:01 |
Pimientos de Padron | |
Pinuts | donderdag 4 mei 2017 @ 16:33 |
Cadburry chocolade en dan voornamlijk de caramel variant. | |
#ANONIEM | donderdag 4 mei 2017 @ 16:50 |
Volgens mij hebben ze 'm wel bij sommige supermarkten in Nederland, maar hij is wel duur. | |
#ANONIEM | donderdag 4 mei 2017 @ 18:10 |
Wel okay, zie ze heel vaak in de Duitse Kaufland | |
#ANONIEM | donderdag 4 mei 2017 @ 18:27 |
Cockta Al is dat intussen ook prima te krijgen hier vlak over de grens in Duitsland. [ Bericht 20% gewijzigd door #ANONIEM op 04-05-2017 18:28:50 ] | |
#ANONIEM | donderdag 4 mei 2017 @ 18:28 |
Wat is het? | |
#ANONIEM | donderdag 4 mei 2017 @ 18:31 |
Frisdrank op basis van Rozenbottel. De Joegoslavische versie van Cola. Heel eigen smaak heeft het. | |
#ANONIEM | donderdag 4 mei 2017 @ 18:34 |
Hmmm, ben benieuwd. | |
Pietverdriet | donderdag 4 mei 2017 @ 18:40 |
Jugoslavie, wow, dat is ook meer dan 15 jaar verdwenen Cockta is Sloweens | |
#ANONIEM | donderdag 4 mei 2017 @ 18:42 |
Sterker nog, Jugoslavie heeft nooit bestaan [ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 04-05-2017 18:42:17 ] | |
#ANONIEM | donderdag 4 mei 2017 @ 18:43 |
Sloveens. En bestaat sinds 1953. Dus -> Joegoslavië | |
UIO_AMS | donderdag 4 mei 2017 @ 18:48 |
Ziet er goed uit! Net als in Sri Lanka. Ik hoor gelijk weer het getok. Of gekottu. | |
#ANONIEM | donderdag 4 mei 2017 @ 18:49 |
Woordgarpje voor intimi? | |
UIO_AMS | donderdag 4 mei 2017 @ 18:51 |
Nee, de naam kottu komt volgens mij van het geluid van het gehak. | |
#ANONIEM | donderdag 4 mei 2017 @ 18:52 |
O grappig, toch nog wat geleerd vandaag. | |
Pietverdriet | donderdag 4 mei 2017 @ 19:09 |
Correct Cockta is Sloveens Cocta is (was) Poolse namaak cola | |
corpsegrinder | donderdag 4 mei 2017 @ 22:34 |
In Kroatië een heerlijk varken gegeten bij een van de vele boerderijen/ restaurants. heerlijk rechtstreeks van het vuur met een krokante huid en super mals en sappig vlees. niet te kopiëren door de geuren,de gezelligheid die de lokale bevolking brengt en de zon. | |
Rorsach | zaterdag 6 mei 2017 @ 18:52 |
3 dingen die ik in 1979 op heb tijdens vakantie in Rusland. De frisdank die je in moskou op straat uit automaten kon halen. Je kon gewoon een glas van bovenop de automaat pakken en tappen. Na gebruik wel even het glas omspoelen en weer terugzetten. Geen idee hoe het spul heette maar het was er in verschillende kleuren. De kvas zoals je die in de dorpen en steden kon kopen, achteruit een soort mestkar. Paar roebels en dan werd er een pul voor je getankt. Heerlijk. Een soort gevulde oliebol. Hier zat dan een heel apart gekruid gehakt in. Ik kan het nu nog proeven. Helaas nooit een recept voor gevonden. | |
#ANONIEM | zaterdag 6 mei 2017 @ 20:04 |
Dat is toch megasmerig? | |
arvensis | zaterdag 6 mei 2017 @ 21:12 |
1979, hallo. | |
#ANONIEM | zaterdag 6 mei 2017 @ 21:27 |
Toen was hygiëne geen item? | |
arvensis | zaterdag 6 mei 2017 @ 22:10 |
Geen idee, toen was ik nog niet geboren. | |
Rorsach | zaterdag 6 mei 2017 @ 22:14 |
Niet in Rusland klaarblijkelijk. | |
Lucky_Strike | zondag 7 mei 2017 @ 00:28 |
Lekker ja Kwam ze pas tegen bij de Makro. |