abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_170479602
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in het Peutertopic!!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki: http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

a96065ac56a572784436679735ec77fe.jpg
Ik heb er n en ik ben er trots op...
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren"
"The needs of the many outweigh the needs of the crew, or the one."

My 5 minutes of fame
pi_170489028
Ha, dank voor de herkenning en tips v.w.b. de avondspitsmarathon in je eentje doen! Eerder eten heb ik vandaag gedaan, 17:00 sharp stond het eten op tafel :7 . De snijbonen zaten uiteindelijk toch weer op de schuifpui en Tas heeft nu de vaardigheid "lanceer het door de kamer als het geen vlees is" ook behoorlijk onder de knie (die kan ik in Oei Ik Groei nergens vinden, welke sprong is dat :+ ? ) . Maar het gaf me wl rust dat ik zelf niet iets naar binnen hoefde te proppen tussen het peuteropdestoelhouden en dreumesvoeren door. Ik heb volstrekt relaxed met lief gegeten, weliswaar om 20:00, maar ach. De kindjes lagen gebadderd in bed en ik heb zowaar een O+ warm bord eten O+ naar binnen. That's a first in tijden, eigenlijk.

Het van tevoren afspreken met Annie dat ze als ze van tafel gaat ook niet meer te eten krijgt wil ik wel proberen, eerst maar even met lief overleggen want ik wil daar dan wel 1 lijn in trekken. Ik denk namelijk dat ze dat helemaal niet erg vindt want het avondeten interesseert haar gewoon niet zo. Het toetje, daarentegen... daar zou ze dan wel voor terugkomen, gok ik :P . Geef je dat dan wel Always? Of ook niet?
pi_170489082
Wel een mooie trouwens vanavond. Met z'n tween in bad. Tas spettert alles (echt ALLES) (ik denk dat zelfs de buurman die in de tuin bezig was nat was) onder. Annie: "Tas, wat maak je alles mooi nat! Ik vind het mooi! Wat goed van jou! Goedzo!" . Misschien voeden we toch iets te positief op hier :') .
pi_170489296
registreer om deze reclame te verbergen
Razz: nou zijn die van mij al wat ouder, maar zonder eten van tafel af is per definitie gn toetje hier. Anders is het de hele maaltijd klieren, en toetje smikkelen. Ik ben niet gek natuurlijk ;)
Ik heb er n en ik ben er trots op...
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren"
"The needs of the many outweigh the needs of the crew, or the one."

My 5 minutes of fame
pi_170489637
De hele maaltijd klieren houdt hier in dat er gewoon geen honger is. Of dat het niet lekker (genoeg) is. Toetje eten we altijd, ik heb mijn daily fix chocoladevla gewoon echt nodig weetje.

Als ik alleen ben met de jongens maak ik het mezelf zo makkelijk mogelijk. Eten maak ik het liefst smiddags al, als ik me heel gestresst voel halen we patat en/of sushi. Want sushi O+
pi_170490082
Ik heb er maar 1, maar die krijgt als hij honger heeft voor het eten op tafel staat gewoon brood of rauwkost. Dat zit er dan maar vast in, denk ik dan. Ik probeer bij niet willen eten wel om te kopen met hapje-groente-dan-hapje-vlees, maar lukt dat niet, ook goed. Hij moet wel aan tafel blijven en krijgt altijd een toetje als hij wil (meestal fruit). Iedereen toetje op = van tafel.
En ik kook vaak tijdens het middagslaapje.
  woensdag 26 april 2017 @ 06:18:37 #7
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_170492013
registreer om deze reclame te verbergen
@razz: nee, van tafel gaan is geen trek, dus ook geen toetje. Dan is de maaltijd afgelopen.
Wel trek maar het niet lekker vinden betekent nl dat er geproeft moet worden (uitspugen mag) en dat er dan een backupboterham gegeten mag worden met vlees of kaas.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  woensdag 26 april 2017 @ 07:20:26 #8
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_170492118
Grappig om alle verschillen te lezen. Hier eten ze niet als ze geen honger hebben. Vaak eten ze voor het eten nog wat fruit, want honger.
Ik kan ze niet omkopen met vlees, want ze houden niet van vlees. Ze eten een braadworstje, verder wordt vlees vakkundig uitgespuugd (behalve kipnuggets of frikadel bij friet. Maar dan wel de fijngemalen kipnuggets, niet die van echte stukken kip 🙈).
Toetje eten we niet altijd. Niet altijd in huis. Maar krijgen ze soms wel als ze weinig eten. Overdag eten ze veel, dus ik maak me geen zorgen. Verder drinken ze nog steeds wat halfvolle melk voor het slapen gaan.
pi_170492352
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 april 2017 23:14 schreef L-E het volgende:
De hele maaltijd klieren houdt hier in dat er gewoon geen honger is. Of dat het niet lekker (genoeg) is.
Dat dus. En ik laat ook niet dwingen om te eten. Gelukkig hebben we de hele etensellende met Thijs nu echt achter de rug en eet hij elke dag in elk geval genoeg. Koen krijgt nooit een toetje. Hij is lactoseintolerant en alternatieve toetjes vindt hij niet lekker. Hij krijgt vaak als we "van tafel" zijn een stuk fruit. Misschien is dat over 2 maanden, als hij in dit topic past en ik dus ook, wel anders.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_170492447
Razz, klinkt inderdaad als een uitdaging zo eten met z'n 3 :o Eerder eten voor hen is zo'n gek idee nog niet, mits je zelf geen berehonger hebt rond 6 natuurlijk :+

Wij maken er ook nooit een issue van als F niet wil eten. Gebeurt niet vaak dus dat maakt het ook wel makkelijker om er zo in te staan denk ik. Toetjes eten we eigenlijk nooit, grappig om te lezen dat de meeste dat wel doen! F blieft geen yoghurt dus dat maakt het besluit wel logischer ;) Soms eten we wel nog fruit na afloop, maar eigenlijk alleen als hij er zelf om vraagt.
pi_170492644
Herkenbaar hoor die avondspits. Ik probeer ook dingen voor te bereiden als de kinderen slapen overdag, soms lukt dat, meestal niet :'). Het scheelt denk ik dat baby nog niks eet. Dus ik kan hem rustig laten klooien met een paar stukken of soepstengels terwijl ik zelf ook wat naar binnen schuif. Peuter kan het prima zelf. Daarna help ik dan beide met eten/toetje. Eten na bedtijd is ook een optie maar dan zit er maar een uur tussen eten/bed voor mij oid, en ik heb die vrije tijd gewoon nodig voor mezelf. Mijn vriend is er ook nooit met kinder-eettijd, maar hij is er altijd wel precies op tijd om te helpen met de ontplofte keuken :7.
pi_170500548
Haha crump, dat is goed geregeld ^O^

De luierbroekjes van etos in maat 5 vind ik heel krap vallen, die zou R nooit uitkrijgen . Maar misschien bij Djmo wel haha.

Toetjes doen wij ook niet aan. Yoghurt eten we zelf niet en R vond het nooit lekker. Vla wel maar dat vind ik onnodig met ons Spekkie. Eten jullie 2,5 jarigen nu al goed met mes en vork? Warm eten bedoel ik dan. R eet zijn brood met een vork maar vlees of groente, spaghetti ook, alles met zijn vingers en dan proppen. Kan prima in huis, hen liever dat hij warm eten eet met groente dan niets met vork. Maar in restaurants vind ik dat lastiger. Straks weer zomervaksntie die eraan komt. Voeren doen we ook geregeld omdat we dan de groente erin krijgen. Tomaat is wel favoriet voorgerecht, stuk of 6 tomaten met wqt aromat, voer ik hem zo op. Net als Peer savonds een uur na het eten, moeten we ook voeren. Voor de tv :')
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
  woensdag 26 april 2017 @ 15:23:11 #13
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_170500716
Eten met mes en vork :D .. dat heb ik zelf bijkans net een jaar of 2 onder de knie ;) .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_170500756
Sjaak krijgt altijd een toetje, maar hij heeft nog nooit een ander toetje op dan Griekse yoghurt. We mixen daar zijn probiotica doorheen dus die moet hij wel eten :')

Mes en vork _O-
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_170501274
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 15:23 schreef AwayTL het volgende:
Eten met mes en vork :D .. dat heb ik zelf bijkans net een jaar of 2 onder de knie ;) .
:D

Sticker kan het wel, doet het soms keurig. En soms smeert hij het eten over zichzelf heen alsof hij 1 is, lolligheid. Maar vier (!) is natuurlijk wel al flink groter dan 2,5 :)
  woensdag 26 april 2017 @ 15:51:27 #16
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_170501302
Mes n vork gaat nog niet zo soepel, maar met 1 van de 2 gaat wel. Mes als ze iets gaat snijden, dan houdt ze het stukje vlees of vis gewoon met haar hand vast :P

Thuis eet ze vaak met haar handen, maar ergens anders eet ze wel met bestek.

Wij eten eigenlijk nooit toetjes. Ze mag wel altijd yoghurt na, maar sinds een half jaar hoeft ze eigenlijk nooit meer. Vla, danoontje of yoghurt met een smaakje lust ze niet.
En als ze geen avondeten wil mag ze altijd rauwkost of fruit. Maar eigenlijk eet ze altijd wel avondeten. Ze begint altijd met te zeggen dat ze geen avondeten wil en dat ze iets anders wil. Dan zeg ik altijd dat ze niet hoeft te eten en vraag ik of ze tomaatjes oid wil. Als we eenmaal aan het avondeten zitten eet ze eigenlijk altijd prima. Een enkele keer lust ze iets echt niet en zou ze best een boterham mogen, maar dan kiest ze meestal toch voor rauwkost en extra fruit.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  woensdag 26 april 2017 @ 16:13:50 #17
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_170501823
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 april 2017 22:50 schreef Razztwizzle het volgende:
Wel een mooie trouwens vanavond. Met z'n tween in bad. Tas spettert alles (echt ALLES) (ik denk dat zelfs de buurman die in de tuin bezig was nat was) onder. Annie: "Tas, wat maak je alles mooi nat! Ik vind het mooi! Wat goed van jou! Goedzo!" . Misschien voeden we toch iets te positief op hier :') .
Mwah dat kan ze ook van haar sofenspeelzaal hebben gok ik zo :P
  woensdag 26 april 2017 @ 16:18:14 #18
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_170501948
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 15:14 schreef Hilmo het volgende:
Haha crump, dat is goed geregeld ^O^

De luierbroekjes van etos in maat 5 vind ik heel krap vallen, die zou R nooit uitkrijgen . Maar misschien bij Djmo wel haha.

Toetjes doen wij ook niet aan. Yoghurt eten we zelf niet en R vond het nooit lekker. Vla wel maar dat vind ik onnodig met ons Spekkie. Eten jullie 2,5 jarigen nu al goed met mes en vork? Warm eten bedoel ik dan. R eet zijn brood met een vork maar vlees of groente, spaghetti ook, alles met zijn vingers en dan proppen. Kan prima in huis, hen liever dat hij warm eten eet met groente dan niets met vork. Maar in restaurants vind ik dat lastiger. Straks weer zomervaksntie die eraan komt. Voeren doen we ook geregeld omdat we dan de groente erin krijgen. Tomaat is wel favoriet voorgerecht, stuk of 6 tomaten met wqt aromat, voer ik hem zo op. Net als Peer savonds een uur na het eten, moeten we ook voeren. Voor de tv :')
Brood wordt bij ons sowieso niet met mes en vork gegeten, dat vond ik vroeger bij vriendinnetjes al zo bespottelijk. Gewoon boterham doormidden met beleg erop. Dat eet hij uit t vuistje.

Avondeten wil hij graag met een vork eten. Komt neer op stukje eten naast zijn bord op tafel leggen en de vork erin prikken _O- lepel gaat wel goed, en hij wil ook snijden tegenwoordig en smeren. Maar ik geneer me er niet voor als hij met zijn handen eet hoor, hij is twee!

(En misschien heb ik hem geleerd op met zijn mond gemorste vla enzo van de tafel te eten. Slurp. Misschien :@ )
  woensdag 26 april 2017 @ 16:35:40 #19
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_170502314
Ach kwak, de mijne kruipt zelfs over de tafel heen om andermans vla op te likken.

Dat heeft hij niet van mij, maar van de kleuter.

(Het is dus niet zo gek ;) :) )

[ Bericht 44% gewijzigd door AwayTL op 26-04-2017 16:42:18 ]
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  woensdag 26 april 2017 @ 16:38:53 #20
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_170502386
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 16:35 schreef AwayTL het volgende:
Ach kwak, de mijne kruipt zelfs over de tafel heen om andermans vla op te likken.

Dat heeft hij niet van mij, maar van de kleuter.
Ik vond t wel handig :@ :+
  woensdag 26 april 2017 @ 16:46:18 #21
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_170502564
Hier brood ook gewoon met de handen. Avond eten willen ze wel een vork of lepel bij, maar de handen worden ook genoeg gebruikt.
  woensdag 26 april 2017 @ 16:50:41 #22
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_170502658
Toetje doen we soms, wel soms niet, ligt er aan of we 't in huis hebben. En soms hebben we er geen zin in of is het al laat (we eten altijd pas laat). Een toetje vind ik verder los staan van het avondeten, dus we eten dat gewoon ongeacht hoe de maaltijd ging.
Kuiken eet altijd met een lepel, dat vind ik prima voor nu. Met z'n handen wil hij niet, want dan krijgt hij vieze handen :'). Vingerverf is ook nooit een succes geweest hier.
KuikenGuppy
pi_170502986
Eten met z'n handen vind F ook prima. Een vork gebruikt hij ook wel.

Wat F echt enorm vies vindt zijn haren; hij wordt echt panisch als er een haar aan z'n handen zit :') Echt superhandig met al die haaruitval van mij :+
pi_170504128
I kan best aardig met mes en vork eten (maar dan weer niet zonder een hand vast te houden van de stoeprand stappen bijvoorbeeld :')), al gebruikt hij meestal alleen de vork.
Zolang het eten niet door het restaurant gekeild wordt, zou ik me er echt niet druk om maken of hij met zijn handen eet, Hilmo.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_170505152
Ik kan zelf niet eens netjes met mes en vork eten..... :D

Wij hebben gisteren nog met B in een restaurant gegeten, we eten een stuk sneller en het is minder relaxt uiteraard maar hij vindt het zo leuk. Gewoon in een simpel pasta/pizza restaurant overigens. Is naast het KDV en zeker voor de prijs lekker. Hij nam uiteraard pizza en die moet je met je handen eten vind ik.

Vandaag met 2 peuters en 1 jochie van 6 zowel aan de lunch als diner gezeten thuis. Mijn nichtje en neefje waren er de hele dag. Gezellig! Al vindt B delen dan wel lastig, delen van aandacht en speelgoed. Eten ging prima, zo goed dat we al zeiden voortaan altijd met zijn allen eten dat eten ze A. netjes en B Best veel.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')