abonnement Unibet Coolblue
pi_170428600
Op veel plekken buiten de westerse wereld worden we gehaat. Daar hebben ze maling aan onze idealen. Hoe komt het dat we niet allemaal hetzelfde najagen? In deze VPRO buitenlandserie op NPO 3 stappen onbevangen westerlingen nieuwsgierig in de leefwereld van leeftijdsgenoten in een compleet andere cultuur, waar ze niet zitten te wachten op onze waarden en normen. Wat is hun verhaal en wat vinden ze van ons?



Wie zijn de makers?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Eén Westerling, één week, ergens in de wereld in een compleet andere cultuur. Met: Nicolaas Veul, Maral Noshad Sharifi, Stef Biemans, Willem Timmers en Eva Cleven.

Dag en nacht volgt een van onze programmamakers opmerkelijke, jonge mensen die ons meenemen in hún wereld. Een wereld die niet meer zit te wachten op westerse idealen. Feesten, haten, liefhebben, bidden en werken: we beleven avonturen met mensen die anders in het leven staan dan wij; op zoek naar nieuwe ideeën, verbluffende inzichten en totaal andere waarheden.

We kijken voorbij onze eigen navel, voorbij onze westerse dogma’s - om te kunnen reflecteren op wat het eigenlijk betekent om ‘westers’ te zijn. De Westerlingen combineert participerende journalistiek met het vertellen van verhalen die verrassen, ontroeren én ons wereldbeeld tarten.

Er zijn reeds 2 afleveringen uitgezonden en ik moet zeggen het is wel een leuk programma om te volgen. Meer mensen die er wat van hebben gezien en deze serie gaan volgen?

Afleveringen

1. Internetcamming in Ghana (14 april)
2. Beschermengelen van de kerk in Rusland (21 mei)
3. Anti-Imperialisten in Bolivia (28 mei)
4. Teruggekeerde Eurogangers in Libanon (5 mei)
5. Hindoe-radicalen in India (12 mei)
6. Islamitische Death Metal in Indonesië (19 me)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')