Ik draai vaak mijn eigen gehaktquote:Op maandag 24 april 2017 20:41 schreef krakkemieke het volgende:
Maar als je vers vlees wilt, waarom ga je dan niet naar een slager die zelf slacht?
Bij supermarktgehakt denk ik aan voorverpakt maar er zijn natuurlijk supermarkten met een slagerij, sommigen hebben zelfs een héél erg goede slager.quote:Op maandag 24 april 2017 21:05 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik verkocht gehakt in een supermarkt slagerij.
Ja, dat weet ik. kusjekroel!quote:Op maandag 24 april 2017 21:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik draai vaak mijn eigen gehakt
Dat vind ik jammer, er is maar 1 super met een slagerij in ons dorp. Het is ook een super die streekprodukten belangrijk vindt. Dus je kunt er het lokale bier kopen.quote:Op maandag 24 april 2017 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bij supermarktgehakt denk ik aan voorverpakt maar er zijn natuurlijk supermarkten met een slagerij, sommigen hebben zelfs een héél erg goede slager.
Wat vind je jammer?quote:Op maandag 24 april 2017 21:10 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Dat vind ik jammer, er is maar 1 super met een slagerij in ons dorp. Het is ook een super die streekprodukten belangrijk vindt. Dus je kunt er het lokale bier kopen.
Dat veel mensen denken dat je bij een supermarkt nooit goed spul kan kopen.quote:
Ik kocht het voor 1,75 de kilo.quote:Op maandag 24 april 2017 21:00 schreef JohnShooter het volgende:
[..]
Is dat goedkoper dan bijvoorbeeld Tinlo of Carnibest? Die krijgt het beste beest nu, brokken als ontbijt en als diner zo'n rol rauw vlees.
Ik heb niet gezegd dat het slecht is, ik zei dat het vaak een industrieel product kan zijn.quote:Op maandag 24 april 2017 21:17 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Dat veel mensen denken dat je bij een supermarkt nooit goed spul kan kopen.
Ik weet het. Ik ben niet boos.quote:Op maandag 24 april 2017 21:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb niet gezegd dat het slecht is, ik zei dat het vaak een industrieel product kan zijn.
Je kan zeer goed industriegehakt hebben, en zeer beroerd zelf gedraaid.
"Vers" is een relatief begrip, ik heb verse steaks die 12-16 weken gerijpt waren gegeten.
Een koe die gisteren geslacht is kan je vandaag niet eten.
Lam kan je *beter* wel een tijdje laten afhangen voordat het uitgebeend wordt, maar dat kost geld. Dus het hangt af van de prijs/kwaliteit van de inkoper/slagerquote:Op zondag 23 april 2017 00:05 schreef Mip1988 het volgende:
Misschien wat offtopic maar geldt dit ook voor ander 'supermarktvlees'? Kip, varkens, lam etc..
Er zijn ook nog altijd supermarkten met een eigen slagerij (ik heb hier een EMTE die dat heeft), die benen zelf uit en dus komt er niks diepgevroren aan.quote:Op zaterdag 22 april 2017 23:38 schreef sturmpie het volgende:
[..]
al 't vlees in supermarkten is ingevroren geweest. veel 'karkassen' komen uit Zuid-Amerika en liggen met gemak nog 1 jaar in NL in de vriezer van 'n groothandel voordat het verder geslacht wordt voor de supermarkt.
C1000 bestaat niet meer meidquote:Op dinsdag 25 april 2017 09:25 schreef sigme het volgende:
[..]
Er zijn ook nog altijd supermarkten met een eigen slagerij (ik heb hier een EMTE die dat heeft), die benen zelf uit en dus komt er niks diepgevroren aan.
Er zijn zelfs supermarkten die nauw verbonden zijn met een nabijgelegen slachterij, die kunnen zelfs hun eigen vlees keuren als het nog wandelt (ik ken een C1000 die dat heeft).
Je hebt gelijk.quote:
Mmm, de C1000 bij ons had ook een eigen slager altijd maar toen het Jumbo werd hebben ze de eigen slager ook de deur uitgedaanquote:Op dinsdag 25 april 2017 11:22 schreef sigme het volgende:
[..]
Je hebt gelijk.
Het is nu een COOP. Voor de slachterij/slagerij maakt dat niet veel uit, het naampje op de gevel.
Dat is bij het vlees bij de jumbo of elders niet andersquote:Op zaterdag 22 april 2017 21:59 schreef JohnShooter het volgende:
[..]
Het was niet in de aanbieding. Ik ging altijd naar de keurslager, tot ik gruwelijke filmpjes over zielige varkens zag.
Misschien moet ik maar gewoon vlees schrappen uit mijn menu. Mijn vriendin eet ook geen vlees.
Ja dan kan ik dus niet meer echt genieten van m'n varkenshaasje of m'n biefstuk. Kreeg vandaag een vegetarische schotel voorgezet. Vriendin blij dat ik het toch een kans gaf, maar er mist toch wat.quote:Op dinsdag 25 april 2017 21:20 schreef Fatoeman het volgende:
[..]
Dat is bij het vlees bij de jumbo of elders niet anders
Ik denk daar nooit over na, daar vind ik mijn vlees veel te lekker voorquote:Op dinsdag 25 april 2017 21:32 schreef JohnShooter het volgende:
[..]
Ja dan kan ik dus niet meer echt genieten van m'n varkenshaasje of m'n biefstuk. Kreeg vandaag een vegetarische schotel voorgezet. Vriendin blij dat ik het toch een kans gaf, maar er mist toch wat.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |