abonnement Unibet Coolblue
pi_170556815
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2017 23:08 schreef Ryon het volgende:

[..]

Ja, dat zijn allemaal civiele kwesties. Dat is leuk voor als er een aansprakelijkheidsclaim komt, maar dat is niet voor justitie om daar menskracht aan te besteden. De benadeelde vereniging moet dan ook vinden dat zij zijn benadeeld. Maar het lijkt erop dat zij dat dus niet vinden. De vereniging staat achter de deal.

Mochten alle procedures gevolgd zijn en ook de waardebepaling zijn gedaan door een onafhankelijke accountant, dan is het maar de vraag of er sprake is van misleiding.

De beschuldiging dat iedereen in het complot zat om Keizer te verrijken - het bestuur, de accountant, alle leden, de toezichthouders, de onderhandelaars, de raad van commissarissen, zijn mede-directieleden etc. - kan natuurlijk ook. Dat is alleen heel moeilijk te bewijzen. De aandacht gaat uit naar de rol van Keizer - want publiek figuur - maar er waren bij deze hele transactie tientallen en misschien zelfs honderden mensen betrokken in allerlei functies. Dat die allemaal "slaafs en gemakkelijk" zijn (dixit: De Zoete) zou kunnen, maar dat pleit niet ten nadele van de Keizer.
Het is wel zo'n beetje radeloos, hopeloos, en eigenlijk de weg kwijt wat je aan het doen bent.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 29 april 2017 @ 00:29:04 #202
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_170556879
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 april 2017 00:29 schreef AchJa het volgende:

[..]

Natuurlijk... :')
Hij zit natuurlijk wel vuistdiep in de VVD en wat daar bij komt kijken. Wat dat betreft zou hij informatie kunnen hebben die hij liever niet deelt. Maar wel even vertelt dat hij die heeft.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_170557693
Uit de reacties op FTM.

quote:
Ah, dank voor de link. Deze uitgebreide versie vergt inderdaad wel wat leeswerk! Zelfs een enkele pagina uit de waarderingsrapporten.

http://download.omroep.nl/nos/docs/28042017_keizerverklaring.pdf

quote:
Zo! Heeft u ook dat persbericht gezien?
Bepaald stuitend in mijn optiek.

Om te beginnen wordt er veel uit het vaatje “..de vereniging heeft mij gevraagd…” enzo. Jaja. Met meerdere persoonlijkheden in je kleine koppie, kun je ook meerdere functies vervullen natuurlijk. Of niet, Hennie? Daarbij gevoegd een RvC die blijkbaar niets doet (of mag doen) en een Ledenraad die wel even voor het plebs (“de leden”) beslist in verregaande transacties. Goed begin van je persbericht, dat zeker.

Hier een kopietje met dank aan de twitteraars (o.a. @Jeroen_Wester en @fonslambie) ter plaatse:
http://www.filedropper.com/persverklaring-annoted

….door mijzelf voorzien van 4 fraaie “huilie-huilie momenten” die me in financiële zin opvallen. (Er zijn nog meer van dat soort “vortexiale gedachtenkronkels van een dronkeman”, maar dan wordt het misschien allemaal wat langdradig voor u … ;-)

Teneur: plots is HK te D.H. de arme ondernemer die zijn nek uitsteekt?

We tellen even op - 4 "fraaie" vortexen uit Hennies brein:

(zie vervolg reacties 1/2/3/4)
quote:
HUILIE-HUILIE nr. 1
-----------------------------
“Er was sprake van een economische crisis waarbij de verwachtingen in de verschillende landen (ook in Nederland) niet positief waren. Dit heeft een groot effect op een bedrijf dat wereldwijd actief is”.

O-o-o, wat waren het moeilijke tijden in 2012. Dat is wat HK u wil laten geloven. Plotseling wilde er niemand meer dood, natuurlijk. Logisch, moeilijke economische tijden, ik stel de dood nog even uit...

Wel, HK en consorten waren inmiddels verdomd goed op de hoogte van de ontwikkeling gedurende 2012, en voorgaande jaren (de crisis begon in 2008, weet u nog?).

Gevolgd eind 2012 met de overname. Logisch in dat plaatje is wel het jaarverslag 2012 van de Facultatieve Groep: lofuiting na lofuiting! Zie hier het bericht op Rouw.nl uit die tijd. Inclusief download naar het 2012 rapport: http://rouw.nl/index/inde(...)catid=390&Itemid=607

Uit het jaarverslag blijkt voorts de niet-aflatende groei 2008 – 2012. Zie hier wat grafiekjes:
http://www.filedropper.com/screendumpjaarverslag2012

JA – wat een crisisjaren voor deze vennootschap! Wat een ondernemersrisico!

http://www.filedropper.co(...)012facultatievegroep

Overigens word ik hoe langer hoe nieuwsgieriger naar die waarderingsrapporten: wat is daar in vredesnaam gebeurd?
quote:
HUILIE-HUILIE nr. 2
-----------------------------
We hebben 500k betaald en óók nog eens persoonlijk moeten meetekenen voor het bankkrediet !

JA, en so what? Het is een gebruikelijke bankconditie, en zo’n conditie betekent NIET dat er (“dus”) veel meer op tafel is gelegd voor Oven & Co. “Hennie”: gij zult niet suggereren dat dit u “kost” – om de drommel niet! En, gezien de waarde van deze onderneming, kunt ge evenmin volhouden dat het totale ‘ondernemers’risico daarmee EUR 30.9M bedroeg.

Overigens: ik kan nog steeds niet de EUR 500K plaatsen. Hennie: uit je eigen jaarrekening blijkt slechts deze transactie : 100% aandelen = EUR 30.000,- (dus EUR 15.300 in je eigen jaarrekening) en niet méér.

Het kan misschien nog zo zijn, dat er vanuit de Facultatieve Groep additioneel nog een EUR 470.000 richting de Vereniging is gestort, maar IK zie 1-2-3 niet waar die betaling (moet zijn: activering) dan in de stukken is weggepoetst.

Als je me niet gelooft over EUR 30k : vraag het anders maar even aan je accountant: je kunt ‘m bereiken op tel. 088 – 407 4063.
quote:
HUILIE-HUILIE nr. 3
-----------------------------
Uit het bankkrediet is de EUR 12.5M betaald, en dus niet “uit eigen zak” van de vereniging.

Amaai, ik zie nu toch echt maar één zak. En dat is niet die van de vereniging.

WEL DEGELIJK is het een sigaar uit eigen doos, Hennie! De opgebouwde winstreserves (EUR 20.5M per 31-12-2011) zaten vast in allerlei bezittingen. Door nu extra bankkrediet op te nemen, is die vastlegging in bezittingen te gelde gemaakt, waarna een overschrijving naar de Vereniging kon plaats vinden. Maar die herfinancieringsactie is enkel ook maar dàt: EEN HERFINANCIERINGS-ACTIE. Die winstreserves WAREN al van de aandeelhouder (Vereniging) – punt uit.

Dus een dikke NEEN, “Hennie”: vergelijk het maar met de winterbandenwissel in je taxi-bedrijf: de winterbanden bij de garage WAREN al van JOU, en BLEVEN ook van JOU. Of betaalde jij soms bij elke bandenwissel? Arme drommel!

( En ja, natuurlijk kun je winstreserves "meeverkopen" (naast goodwill), maar hier lijkt dat juist NIET het geval te zijn geweest! "Om niet" is niet een verkoopprijs ;-)
quote:
HUILIE-HUILIE nr. 4
-----------------------------
We moeten een verschil maken tussen de boekhoudkundige waarde en de waarde van de aandelen bij een verkoop. De waardering van een bedrijf wordt niet bepaald door de boekhoudkundige waarde, maar door de te verwachten winsten en kasstromen.

Oei oei, daar ga je Hennie: inderdaad, de intrinsieke waarde is niet bepalend. Die stáát immers al (lees: Eigen Vermogen inclusief winstreserves). En MINDER dan dat betaalde je nota bene!

Vervolgens dien je voor een juiste waardebepaling DAARENBOVEN inderdaad óók nog eens Stille reserves & Goodwill op te tellen. De laatste van die twee is inderdaad afhankelijk van toekomstige/te verwachten kasstromen.

Laten die toekomstige kasstromen nou héél fraai zijn (en ook dat wist jij heel goed tegen eind 2012), en in ELK geval: die cashflows pakten beslist NIET negatief uit! (Alleen bij negatieve kasstromen of negatieve stille reserves (eujjj.... “lijken niet in de ovens, maar in de kast” ;-) zou je nog tot een BADWILL kunnen concluderen.

RESUMEREND:
---------------------
Ge hebt met uw vingers in een pot gezeten, waar die vingers niet in behoren. Sterker nog, uw vingers waren vies. Misschien waren ze wel vies van uw zoveelste zomer-winterbanden wissel?

Doe wijs beste "Hennie": laat de boel toch lekker de boel, en start een bedrijfje: Begin hier: https://goo.gl/LTazBW
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_170557721
https://www.nrc.nl/nieuws(...)sies-1493638-a800705

Komt om de paar minuten op tv op het moment.
  zaterdag 29 april 2017 @ 06:39:35 #206
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_170558386
Niets nieuws onder de zon. De VVD is een partij die staatsterreur toepast op arme en zieke mensen om zo de portemonnee te spekken van de rijken. Dat zo'n volgevreten vetklep van een voorzitter er onder uit probeert te komen is ook exemplarisch voor de leugenachtige liberalen.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_170558427
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 00:31 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Hij zit natuurlijk wel vuistdiep in de VVD en wat daar bij komt kijken. Wat dat betreft zou hij informatie kunnen hebben die hij liever niet deelt. Maar wel even vertelt dat hij die heeft.
Ik geef antwoord op een vraag.

Schande!
  zaterdag 29 april 2017 @ 08:37:07 #208
222927 Lurf
All you need is Lurf
pi_170558714
Ik vond FTM in zijn begindagen beter, toen het nog niet las als het partijkrantje van de SP. Dat artikel van gisteren, over Hans de Zoete, is ook ongeloofelijk. Het staat vol verdachtmakingen en karaktermoord, maar relevante en feitelijke onderbouwing voor de stellingname tegen Keizer haal ik er niet uit. Het lijkt er inmiddels op dat het beschadigen van Keizer het ultieme doel is, op welke manier dan ook. Nou, dat is dan wel gelukt. Chapeau.
Never explain, never apologize.
  zaterdag 29 april 2017 @ 09:27:20 #209
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_170559052
Na het lezen van dat FTM-artikel komt bij mij een beetje een Bert van der Roest beeld naar boven. In plaats van daklozen zijn het hier wat goedgelovige bejaarden van een ingeslapen maar schatrijke vereniging. En het punt is natuurlijk dat leden van zo'n grote vereniging die vooral vanwege diensten lid zijn zich niet snel zullen realiseren wat er aan de hand is, aangezien het toch geen geld is waar ze beschikking over hebben en in crematie gewoon doorgaat.

En ja als Loek Hermans in het toezichthoudende orgaan zit hoef je dat al bij voorbaat niet serieus te nemen.
pi_170559092
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 08:37 schreef Lurf het volgende:
Ik vond FTM in zijn begindagen beter, toen het nog niet las als het partijkrantje van de SP. Dat artikel van gisteren, over Hans de Zoete, is ook ongeloofelijk. Het staat vol verdachtmakingen en karaktermoord, maar relevante en feitelijke onderbouwing voor de stellingname tegen Keizer haal ik er niet uit. Het lijkt er inmiddels op dat het beschadigen van Keizer het ultieme doel is, op welke manier dan ook. Nou, dat is dan wel gelukt. Chapeau.
Dezelfde gedachte komt bij mij op. Het leest als een hetze.
pi_170559102
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 06:39 schreef Old_Pal het volgende:
Niets nieuws onder de zon. De VVD is een partij die staatsterreur toepast op arme en zieke mensen om zo de portemonnee te spekken van de rijken. Dat zo'n volgevreten vetklep van een voorzitter er onder uit probeert te komen is ook exemplarisch voor de leugenachtige liberalen.
Inderdaad. Men rooft van de zwakkeren omdat die zich toch nooit krachtig genoeg kunnen verzetten. Dat de zwakkeren voornamelijk jongeren zijn telt voor de VVD niet.
  zaterdag 29 april 2017 @ 09:52:55 #212
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_170559254
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 00:28 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Het is wel zo'n beetje radeloos, hopeloos, en eigenlijk de weg kwijt wat je aan het doen bent.
Zoals gewoonlijk weer nul argumenten. Maar gezien het tijdstip had je toen al een paar jointjes op. Dus dat zou het kunnen verklaren.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
  zaterdag 29 april 2017 @ 10:00:35 #213
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_170559338
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 april 2017 07:05 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Ik geef antwoord op een vraag.

Schande!
Omdat de lokale Schubbekutteveense afdeling van de VVD het zegt is het zo?

Daarbij is het natuurlijk van een enorm slager die zijn eigen vlees keurt niveau als de VVD zelf het zegt...
  zaterdag 29 april 2017 @ 10:17:10 #214
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_170559511
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2017 23:08 schreef Ryon het volgende:

[..]

Ja, dat zijn allemaal civiele kwesties. Dat is leuk voor als er een aansprakelijkheidsclaim komt, maar dat is niet voor justitie om daar menskracht aan te besteden. De benadeelde vereniging moet dan ook vinden dat zij zijn benadeeld. Maar het lijkt erop dat zij dat dus niet vinden. De vereniging staat achter de deal.

Mochten alle procedures gevolgd zijn en ook de waardebepaling zijn gedaan door een onafhankelijke accountant, dan is het maar de vraag of er sprake is van misleiding.

De beschuldiging dat iedereen in het complot zat om Keizer te verrijken - het bestuur, de accountant, alle leden, de toezichthouders, de onderhandelaars, de raad van commissarissen, zijn mede-directieleden etc. - kan natuurlijk ook. Dat is alleen heel moeilijk te bewijzen. De aandacht gaat uit naar de rol van Keizer - want publiek figuur - maar er waren bij deze hele transactie tientallen en misschien zelfs honderden mensen betrokken in allerlei functies. Dat die allemaal "slaafs en gemakkelijk" zijn (dixit: De Zoete) zou kunnen, maar dat pleit niet ten nadele van de Keizer.
Tja Keizer lijkt het slim bekeken te hebben. Een vereniging die zijn bestaansrecht al lang overleefd heeft en waarvan het actief kader bestaat uit wat bejaarden die het vooral doen als onderdeel van hun sociale leven. Bovendien is het gros van de leden vooral lid vanwege service en voor de rest boeit het beleid van de vereniging ze niet. Maar wel een vereniging in zijn lange bestaan schatrijk is geworden .

Dan is het niet onmogelijk om die overgebleven bejaarden met wat financiele truukjes wijs te maken dat het een topdeal is. En de leden raken niet persoonlijk benadeeld. Het gaat immers om verenigingsgeld en de vereniging komt er niet door in de problemen. Dus een beetje bestuurder krijgt dat echt wel door de vergadering heen. Zeker als je types als Loek Hermans als toezichthouder hebt (hallo Meavita).

Er is in ieder geval reden dit eens goed te bekijken want dit lijkt op zijn minst niet pluis.

Overigens denk ik dat er nog best wat leden nu interessante rechtszaken tegen Keizer kunnen beginnen. Onder die 63000 mensen zullen er vast wel een paar zijn die zich "benadeeld" voelen.
pi_170559531
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 10:00 schreef AchJa het volgende:

[..]

Omdat de lokale Schubbekutteveense afdeling van de VVD het zegt is het zo?

Ja, want daar zit specifieke kennis over deze zaak.
  zaterdag 29 april 2017 @ 10:21:19 #216
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_170559552
Tja, als Loek Hermans erbij is betrokken dan weet ik meer dan genoeg.
  zaterdag 29 april 2017 @ 12:04:02 #217
222927 Lurf
All you need is Lurf
pi_170560853
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 10:17 schreef Hexagon het volgende:

Overigens denk ik dat er nog best wat leden nu interessante rechtszaken tegen Keizer kunnen beginnen. Onder die 63000 mensen zullen er vast wel een paar zijn die zich "benadeeld" voelen.
Tijd om Ferdy Roet in te vliegen lijkt me :).

Die 63000 leden waren mensen die een uitvaartverzekering hadden afgesloten en daarom automatisch "lid" waren. Die portefeuille is overgedragen aan ASR. Uit de stukken van Keizer (soit, verdachte bron) blijkt dat daar wel een goede reden voor was: de aanscherping van de solvabiliteitseisen voor levensverzekeraars. En (niet genoemd) de dalende rente zal ook een belangrijke reden zijn geweest. Uit stukken van ASR kun je opmaken dat ze de verzekeringsportefeuille hebben overgenomen om hun marktaandeel op peil te houden in een dalende markt. Het zou dus zomaar kunnen dat de verzekeringsportefeuille een behoorlijke molensteen was. De overnamesom voor de verzekeringsportefeuille kon ik niet vinden, maar die zal ongetwijfeld niet hoog of misschien zelfs nihil zijn geweest.
Never explain, never apologize.
pi_170560939
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 12:04 schreef Lurf het volgende:
Het zou dus zomaar kunnen dat de verzekeringsportefeuille een behoorlijke molensteen was.
Zou het? Het is natuurlijk een apart slag verzekering, lijkt meer op een aankoop op afbetaling. Dat de verzekering tot uitkering komt is zeker dus de premie is niet echt een gok voor een verzekeringsmaatschappij. Ik kan me zo voorstellen dat men er goed van eet. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 29 april 2017 @ 12:20:28 #219
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_170561106
Waarom ze lid zijn doet niet terzake. Deze mensen waren nog lid van de vereniging toen in 2012 werd besloten om de commerciele activiteiten af te stoten. Het is ook slim geweest van Keizer om de vereniging niet op te heffen. Die zou binnen afzienbare tijd toch wel een zachte dood gestorven zijn. Bij een opheffing zou er natuurlijk discussie kunnen ontstaan over wat er met de bezittingen moet gebeuren, en dan zou het ineens gaan opvallen.

Nou gaat het bij een berekening uit de losse pols om ongeveer 500 euro per lid. Wellicht niet de moeite om naar de rechter te stappen. Maar mochten er mensen bij zijn die nog een appeltje met Keizer te schillen hebben dan denk ik dat hij de komende jaren geregeld in de rechtbank mag doorbrengen.
pi_170561228
http://nos.nl/artikel/217(...)liggen-op-tafel.html

Is dat ook weer uit de wereld. Doorlopen mensen. Niets te zien hier. :) De baas heeft gesproken.

"Er is ook geen sprake van strafrechtelijke vervolging. Ik vind het verstandig dat hij de integriteitscommissie nog even naar deze zaak laat kijken, maar volgens mij is dat ook echt voldoende." Rutte zegt dat hij niet heeft aangedrongen op het integriteitsonderzoek."

Niet geheel onverwacht... :) Heren onder elkaar, nietwaar? Die gaan elkaar geen vliegen afvangen.

Goed stukje:

http://nos.nl/nieuwsuur/a(...)tje-in-het-riet.html

"Juist als er meerdere petten een rol spelen, is het heel erg goed dat die informatie onafhankelijk wordt aangeleverd en dat er een toetsing plaatsvindt van die aangeleverde informatie. Dat moet in detail en dat is niet gebeurd. Ik ben zeker niet overtuigd. De stukken roepen bij mij meer vragen op dan dat ze antwoorden geven."

Marcel Pheijffer is nog niet geheel overtuigd. :)

[ Bericht 22% gewijzigd door Bart2002 op 29-04-2017 12:32:31 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 29 april 2017 @ 12:33:09 #221
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_170561325
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 12:27 schreef Bart2002 het volgende:
http://nos.nl/artikel/217(...)liggen-op-tafel.html

Is dat ook weer uit de wereld. Doorlopen mensen. Niets te zien hier. :) De baas heeft gesproken.

"Er is ook geen sprake van strafrechtelijke vervolging. Ik vind het verstandig dat hij de integriteitscommissie nog even naar deze zaak laat kijken, maar volgens mij is dat ook echt voldoende." Rutte zegt dat hij niet heeft aangedrongen op het integriteitsonderzoek."

Niet geheel onverwacht... :) Heren onder elkaar, nietwaar? Die gaan elkaar geen vliegen afvangen.

Goed stukje:

http://nos.nl/nieuwsuur/a(...)tje-in-het-riet.html
Rutte hoopt natuurlijk dat Keizer gedurende de formatie kan aanblijven want een voorzitterswissel is dan niet erg handig.

Als het nieuwe kabinet er zit kan hij er alsnog uitgeschopt worden.
pi_170561470
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_170561693
Is er nou niet ergens een plaatje gemaakt eigenlijk?
I´m back.
pi_170562054
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 12:55 schreef Ryan3 het volgende:
Is er nou niet ergens een plaatje gemaakt eigenlijk?
Wat voor plaatje Ryan?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_170562103
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 13:22 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Wat voor plaatje Ryan?
Ja, van het complex aan gebeurtenissen, van de onderneming, de vereniging etc.
I´m back.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')