Wat een lange zin meid, Copycat zou dit niet goedkeuren.quote:Op vrijdag 28 april 2017 08:55 schreef Lienekien het volgende:
Mensen die het nodig vinden om bij herhaling te stellen dat (pure) Nederlanders weinig verstand hebben van lekker eten hebben het voor hun ego kennelijk nodig om zichzelf verheven te voelen boven de rest.
Oooeeefff... dit dus!quote:Op donderdag 27 april 2017 20:01 schreef Manke het volgende:
Pittige kippenhartjes, met levertjes of maagjes.
Hoe wil je het dan noemen?quote:Op vrijdag 28 april 2017 10:00 schreef RobinOok het volgende:
Sowieso, zo'n woord, pure Nederlanders. Hitler zou trots op hem zijn.
Hoe is het vast stellen van een feit 'zich verheven voelen boven de rest'?quote:Op vrijdag 28 april 2017 08:55 schreef Lienekien het volgende:
Mensen die het nodig vinden om bij herhaling te stellen dat (pure) Nederlanders weinig verstand hebben van lekker eten hebben het voor hun ego kennelijk nodig om zichzelf verheven te voelen boven de rest.
Als je ze dan perse in een hokje wilt douwen zou ik gaan voor 'de doosnee Nederlander'.quote:
Momenteel imo de 'beste' Surinamer van de gehele Kruiskade.quote:Op vrijdag 21 april 2017 13:40 schreef -PesteNoire- het volgende:
Hier in de buurt zit een fantastische tent. Ik haal er regelmatig broodjes kipkerrie en of een roti. Naast de Nederlandse keuken vind ik de Surinaamse de lekkerste die ik ken.
Wat ik met dit topic wil? Nou ja, vragen wat jouw favoriete Surinaamse eten is. En of je tips hebt wat lekker is (ben wat dat betreft een halve boer maar wil graag iets "nieuws" uitproberen).
Echt, flikker toch eens op met deze onzin, man.quote:Op zaterdag 12 augustus 2017 15:41 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Hoe is het vast stellen van een feit 'zich verheven voelen boven de rest'?
Nederlanders (pure dan) hebben gewoon een eetcultuur van likmevessie. Knorr pakjes, magnetronmaaltijden, alles al voorgesneden en verlept want lekker makkelijk, ongezond fastfood met separatorvlees, en alles zo minimaal mogelijk bereiden met zo min mogelijk kruiden gewoon de meest simpele behandeling die mogelijk is om het eetbaar te maken.
Dat er óók een klein percentage is dat wél van lekker eten houdt (en die zul je vooral hier op
CUL vinden, b.v. RobinOok en Pietverdriet) is de uitzondering die de regel bevestigt. Dat is een bijzonderheid en niet de standaard voor pure Nederlanders.
Ik vond het altijd lekker. Ging vaak bij Surinaamse vriendjes spelen en dan moest ik altijd mee eten. Veel bami en kip. Erg lekker, ook andere zaken.quote:Op zondag 13 augustus 2017 10:51 schreef Brybry het volgende:
Surinaamse keuken vind ik vooral kruidig en vullend. Veel met Surinamers opgegroeid en dus erg veel gegeten en mij maak je er niet blij mee
Als je alleen maar kunt schelden en niet inhoudelijk kunt reageren reageer dan niet.quote:Op zondag 13 augustus 2017 10:50 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Echt, flikker toch eens op met deze onzin, man.
Dat komt ook omdat je heel veel ingredienten daar hebt die hier simpelweg niet te vinden zijn. Bijvoorbeeld açaí (surinaamse woord hiervoor ben ik even vergeten). En dan bedoel ik niet die uit de vriezer want die kun je tegenwoordig wel vinden in health food shops, maar de verse.quote:Op zondag 13 augustus 2017 14:40 schreef -Miauw- het volgende:
Afgelopen maart was ik in Suriname. Werkelijk nog nooit zo lekker gegeten als daar. Geen tent in Nederland die daar nog aan kan tippen ben ik bang
Behalve Roopram, vond de roti daar erg tegenvallen. Dan maar het filiaal hier om de hoek.
Klopt! Of ze zijn hier wel te vinden maar totaal niet meer vers als ze eindelijk bij de toko liggen.quote:Op zondag 13 augustus 2017 15:36 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dat komt ook omdat je heel veel ingredienten daar hebt die hier simpelweg niet te vinden zijn. Bijvoorbeeld açaí (surinaamse woord hiervoor ben ik even vergeten). En dan bedoel ik niet die uit de vriezer want die kun je tegenwoordig wel vinden in health food shops, maar de verse.
[ afbeelding ]
Ja, echt? Ik moet je eerlijk zeggen dat ik er ook zin in hebt maar om dat nu in de 'zomer' te maken?quote:
Want in Suriname eten ze ook alleen saoto als het vriest?quote:Op zondag 13 augustus 2017 22:49 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Ja, echt? Ik moet je eerlijk zeggen dat ik er ook zin in hebt maar om dat nu in de 'zomer' te maken?
(En dan is zomer een overdreven term, het is meer een mooie herfst ofzo... Maar ik wacht toch echt op een gure herfstdag voor een grote kom sauto)
Ik kan dat altijd eten! Ontbijten? Prima! Ontbijten in de zomer? Ook goedquote:Op zondag 13 augustus 2017 22:49 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Ja, echt? Ik moet je eerlijk zeggen dat ik er ook zin in hebt maar om dat nu in de 'zomer' te maken?
(En dan is zomer een overdreven term, het is meer een mooie herfst ofzo... Maar ik wacht toch echt op een gure herfstdag voor een grote kom sauto)
Ik heb de soep leren maken van een buurvrouw, maar de aardappels bakken is me teveel werk. Er is in de buurt ook geen toko, dus wat doe ik?: Crocky Naturel Chips gebruikenquote:
Oh maar dat is veel werk ook!quote:Op maandag 14 augustus 2017 14:32 schreef Spriet4 het volgende:
[..]
Ik heb de soep leren maken van een buurvrouw, maar de aardappels bakken is me teveel werk. Er is in de buurt ook geen toko, dus wat doe ik?: Crocky Naturel Chips gebruiken
Hou je wel van het eten, of eet je sowieso liever andere dingen?quote:Op maandag 14 augustus 2017 13:43 schreef Queens het volgende:
Ik ben Surinaams en ik kan niet (Surinaams) koken
Schande! Bijna alle Surinamers (mannen) die ik ken die kunnen koken. Idem voor Antilianen en aanverwante culturen (indo's etc.) Waarom? Je wordt ermee groot gebracht door je moeder,leren koken en vooral LEKKER kunnen koken!quote:Op maandag 14 augustus 2017 13:43 schreef Queens het volgende:
Ik ben Surinaams en ik kan niet (Surinaams) koken
Eh nee. Ik ken zat Surinamers die of niet kunnen koken of niet (goed) Surinaams kunnen koken maar wel een fantastische pasta neerzetten.quote:Op maandag 14 augustus 2017 20:05 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Schande! Bijna alle Surinamers (mannen) die ik ken die kunnen koken. Idem voor Antilianen en aanverwante culturen (indo's etc.) Waarom? Je wordt ermee groot gebracht door je moeder,leren koken en vooral LEKKER kunnen koken!
Van wat ik begrepen heb wordt een Surinamer die niet kan koken door zijn rasgenoten aangekeken met
De onder- of bovenkant?quote:Op maandag 14 augustus 2017 20:16 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Eh nee. Ik ken zat Surinamers die of niet kunnen koken of niet (goed) Surinaams kunnen koken maar wel een fantastische pasta neerzetten.
Beetje generaliserend dit.
Ik ben zelf trouwens half Surinaams.
Ben je Surinaams?quote:Op maandag 14 augustus 2017 21:26 schreef AnanYaw het volgende:
[..]
De onder- of bovenkant?
Is inderdaad generaliserend, maar stiekem kan iedere Suri die ik ken wel redelijk koken, maar lang niet allemaal (goed) Surinaams inderdaad. Zelf kook ik ook veel eerder niet-Surinaams.
Ik heb ook een hogere standaard voor Surinaams eten, dus dan ben je minder snel tevreden.
De achterkantquote:Op maandag 14 augustus 2017 21:26 schreef AnanYaw het volgende:
[..]
De onder- of bovenkant?
Is inderdaad generaliserend, maar stiekem kan iedere Suri die ik ken wel redelijk koken, maar lang niet allemaal (goed) Surinaams inderdaad. Zelf kook ik ook veel eerder niet-Surinaams.
Ik heb ook een hogere standaard voor Surinaams eten, dus dan ben je minder snel tevreden.
De belangrijkste kant.quote:Op maandag 14 augustus 2017 21:32 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
De achterkant
Ik kan me wel vinden in wat je zegt, het redelijk kunnen koken. Daar heb ik zelf allerlei generaliserende verklaringen voor haha
At jij vroeger thuis veel typisch Surinaamse gerechten?
Surinaams eten is eigenlijk breed, nietwaar? Hindoestaans, Creools, Javaans. Saoto is toch Javaans, roti Hindoestaans en pom Creools? Dus als jullie het hebben over Surinaams eten is dat....? Ik denk dan meestal aan pom en moksi rijst.quote:Op maandag 14 augustus 2017 21:32 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
De achterkant
Ik kan me wel vinden in wat je zegt, het redelijk kunnen koken. Daar heb ik zelf allerlei generaliserende verklaringen voor haha
At jij vroeger thuis veel typisch Surinaamse gerechten?
Beetje krom dit, wat ze in Suriname doen, daar heb ik toch niks mee te maken?quote:Op zondag 13 augustus 2017 22:56 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Want in Suriname eten ze ook alleen saoto als het vriest?
Whehehe, ik zie al iets nieuws in de schappen van de Appie liggen: Sauto Maaltijdsalade, met een dressing van ingekookte bouillon.quote:Op maandag 14 augustus 2017 14:26 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Ik kan dat altijd eten! Ontbijten? Prima! Ontbijten in de zomer? Ook goed
Ik krom?quote:Op maandag 14 augustus 2017 23:29 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Beetje krom dit, wat ze in Suriname doen, daar heb ik toch niks mee te maken?
Enige wat ik naar voren wil brengen is dat is het persoonlijk lekkerder vind om op een gure herfstdag aan de sauto te zitten dan een broeierige zomerdag
Vind vooral de vergelijking krom. Het betekent niet dat overal waar je trek in hebt gelijk tot je neemt...quote:Op maandag 14 augustus 2017 23:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik krom?
Jij zegt dat je zin in saoto hebt.
Haha zo herkenbaar dit!quote:Op maandag 14 augustus 2017 21:39 schreef AnanYaw het volgende:
[..]
De belangrijkste kant.
Niet heel veel, wel bijna alles met rijst (en groentes gebakken en lekker gekruid, dus niet gekookt). Het duurde even voor ik ontdekte dat dat in Nederland dus niet de norm is.
Verder aten we redelijk gevarieerd. Surinaams, Hollandse pot, pasta etc., maar met feestdagen eigenlijk altijd Surinaams en dan maakte mijn moeder pom.
Oh met Surinaams eten bedoel ik dat hele scala Ik maak zelf geen onderscheid tussen de categorieën om het zo te zeggen.quote:Op maandag 14 augustus 2017 21:44 schreef Spriet4 het volgende:
[..]
Surinaams eten is eigenlijk breed, nietwaar? Hindoestaans, Creools, Javaans. Saoto is toch Javaans, roti Hindoestaans en pom Creools? Dus als jullie het hebben over Surinaams eten is dat....? Ik denk dan meestal aan pom en moksi rijst.
Wat?!quote:Op maandag 14 augustus 2017 23:31 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Whehehe, ik zie al iets nieuws in de schappen van de Appie liggen: Sauto Maaltijdsalade, met een dressing van ingekookte bouillon.
Slaat ook nergens op om onderscheid te maken, want de gerechten zijn niet hetzelfde als in het land waar ze oorspronkelijk vandaan komen.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 01:32 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Oh met Surinaams eten bedoel ik dat hele scala Ik maak zelf geen onderscheid tussen de categorieën om het zo te zeggen.
Ik hou er heel erg van en geef dus ook kapitalen uit aan afhaal ( ).quote:Op maandag 14 augustus 2017 19:40 schreef AnanYaw het volgende:
[..]
Hou je wel van het eten, of eet je sowieso liever andere dingen?
True, de Surinaamse saoto schijnt toch aanzienlijk anders te zijn dan de originele soto.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 02:25 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Slaat ook nergens op om onderscheid te maken, want de gerechten zijn niet hetzelfde als in het land waar ze oorspronkelijk vandaan komen.
Maar niemand heeft gritibanasoep genoemd? Ai baja...
Haha! Toch maar wel leren dan?quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 08:27 schreef Queens het volgende:
[..]
Ik hou er heel erg van en geef dus ook kapitalen uit aan afhaal ( ).
Kwie kwie in masala!quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 09:05 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
True, de Surinaamse saoto schijnt toch aanzienlijk anders te zijn dan de originele soto.
Gritibanasoep, ik houd niet van bananen
In een heel andere categorie: wat vind je van kwie kwie? ( Voor de mensen die deze vis niet kennen http://www.surinamcooking.com/kwie-kwie/) Als kind was dit een van mijn favoriete gerechten maar nu vind ik het uiterlijk van deze vis nogal storend. Triest, ik weet het
Probeer je me een complex aan te praten ofzo, wtfquote:Op maandag 14 augustus 2017 20:05 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Schande! Bijna alle Surinamers (mannen) die ik ken die kunnen koken. Idem voor Antilianen en aanverwante culturen (indo's etc.) Waarom? Je wordt ermee groot gebracht door je moeder,leren koken en vooral LEKKER kunnen koken!
Van wat ik begrepen heb wordt een Surinamer die niet kan koken door zijn rasgenoten aangekeken met
Een vrouw die niet kan koken, is als....quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:09 schreef Queens het volgende:
[..]
Probeer je me een complex aan te praten ofzo, wtf
Mijn hele familie kan Surinaams koken behalve mijn ouders.
Zelf koken heeft me ook nooit zodanig geinteresseerd dat ik regelmatig bij familieleden in de keuken bleef plakken. Mijn kruidenkast is wel Surinaams en ergens weet ik wel een beetje hoe en wat maar ik neem nooit de moeite om er ECHT even tijd in te steken.
Sommige gerechten zijn moeilijk af te halen (zoals heri heri) dus dat heb ik ook weleens uit nood zelf gemaakt.
Verder hebben andere Surinamers nog nooit commentaar gehad op het feit dat ik niet ' kook'.
De afgelopen jaren, sinds ze meer tijd heeft, is mijn moeder wel echt veel beter geworden in het koken! Er is dus nog hoop voor mij
Dit topic geeft me wel een duwtje in de goede richting...quote:
Kwie-kwie = dinosaurus vis.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 09:05 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
True, de Surinaamse saoto schijnt toch aanzienlijk anders te zijn dan de originele soto.
Gritibanasoep, ik houd niet van bananen
In een heel andere categorie: wat vind je van kwie kwie? ( Voor de mensen die deze vis niet kennen http://www.surinamcooking.com/kwie-kwie/) Als kind was dit een van mijn favoriete gerechten maar nu vind ik het uiterlijk van deze vis nogal storend. Triest, ik weet het
Geen idee??quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:10 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Een vrouw die niet kan koken, is als....
Wat is uitgebreid en tijdrovend?quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:17 schreef Queens het volgende:
[..]
Geen idee??
Ik kan wel koken, alleen geen uitgebreide/tijdrovende (Surinaamse) gerechten.
Ik geniet sowieso niet van koken maar ik hou ook absoluut niet van saai eten.
Als ik langere tijd in het buitenland zit dan mis ik ook echt Surinaams eten.
En gemberbier!
Echt het ultieme drankje wanneer je een kater (nadorst) hebt.
Kwie-kwie vind ik een beetje overrated, je krijgt er zo weinig voor terug zeg maar .quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 09:05 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
True, de Surinaamse saoto schijnt toch aanzienlijk anders te zijn dan de originele soto.
Gritibanasoep, ik houd niet van bananen
In een heel andere categorie: wat vind je van kwie kwie? ( Voor de mensen die deze vis niet kennen http://www.surinamcooking.com/kwie-kwie/) Als kind was dit een van mijn favoriete gerechten maar nu vind ik het uiterlijk van deze vis nogal storend. Triest, ik weet het
Tja, langer dan 20 minuten vind ik al vervelend worden. Dus dan vallen een hoop gerechten al af.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:19 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Wat is uitgebreid en tijdrovend?
Surinaamse gerechten vragen over het algemeen wel enige voorbereiding, maar de pay-off is er dan ook.
Een aantal keer per week.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:25 schreef Queens het volgende:
[..]
Tja, langer dan 20 minuten vind ik al vervelend worden. Dus dan vallen een hoop gerechten al af.
En ik eet vrij koolhydraatarm dus dat helpt ook niet mee.
Vandaar veel afhalen dus, ik weet wat ik waar moet halen. Zo hou ik tijd over voor dingen die ik wel leuk vind.
Kook jij wel graag Surinaams?
Langer dan 20 minutenquote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:25 schreef Queens het volgende:
[..]
Tja, langer dan 20 minuten vind ik al vervelend worden. Dus dan vallen een hoop gerechten al af.
En ik eet vrij koolhydraatarm dus dat helpt ook niet mee.
Vandaar veel afhalen dus, ik weet wat ik waar moet halen. Zo hou ik tijd over voor dingen die ik wel leuk vind.
Kook jij wel graag Surinaams?
Uiteraardquote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:27 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Een aantal keer per week.
Maar snijd je je dan niet in de vingers als je koolhydraat arm wil eten en afhaalt?
Typisch Nederlands omdat ik niet van koken hou? Ok.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:35 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Langer dan 20 minuten
Op een doordeweekse dag na een lange werkdag en als je ook nog boodschappen hebt moeten doen, ja ok. Dan wil je geen uur staan koken. Maar op andere momenten moet dat toch prima kunnen, koken?
Vind dit echt weer typisch Nederlands. Geen liefde voor eten, geen liefde voor koken. Hoop dat je geen kinderen hebt want dat worden dan waarschijnlijk van die verwende fastfoodetende jongeren die geen met liefde bereide maaltijd kunnen waarderen.
Ja, ik ga het binnenkort weer eens proberen.quote:
quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:20 schreef Queens het volgende:
[..]
Kwie-kwie vind ik een beetje overrated, je krijgt er zo weinig voor terug zeg maar .
Vandaag een snelle bami kip. Gado gado als side dishquote:Op dinsdag 15 augustus 2017 12:02 schreef Queens het volgende:
Wat ga je maken
Mijn moeder begint inderdaad ook altijd al vroeg in de middag te koken, ik verbaas me altijd als ze 'koken' als antwoord geeft haha.
Mi gado, mi Jezus, sang psa meisje? Zeker ben je half-Suri. Bana is essentieel in de Surinaamse keuken. Moksi alesi zonder banaan...ik moet er niet aan denken.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 09:05 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
True, de Surinaamse saoto schijnt toch aanzienlijk anders te zijn dan de originele soto.
Gritibanasoep, ik houd niet van bananen
In een heel andere categorie: wat vind je van kwie kwie? ( Voor de mensen die deze vis niet kennen http://www.surinamcooking.com/kwie-kwie/) Als kind was dit een van mijn favoriete gerechten maar nu vind ik het uiterlijk van deze vis nogal storend. Triest, ik weet het
quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 08:27 schreef Queens het volgende:
[..]
Ik hou er heel erg van en geef dus ook kapitalen uit aan afhaal ( ).
Voor mij is een uur koken "even snel", maar eerlijk is eerlijk, ik ben ook langzamer dan nodig.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:35 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Langer dan 20 minuten
Op een doordeweekse dag na een lange werkdag en als je ook nog boodschappen hebt moeten doen, ja ok. Dan wil je geen uur staan koken. Maar op andere momenten moet dat toch prima kunnen, koken?
Vind dit echt weer typisch Nederlands. Geen liefde voor eten, geen liefde voor koken. Hoop dat je geen kinderen hebt want dat worden dan waarschijnlijk van die verwende fastfoodetende jongeren die geen met liefde bereide maaltijd kunnen waarderen.
Homemade gado gado of toch zo een uit de toko?quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 12:07 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Vandaag een snelle bami kip. Gado gado als side dish
Rasta Surinamer!quote:
Ik lees deze post in mijn hoofd met een Surinaams accent en dan is het echt heel grappigquote:Op dinsdag 15 augustus 2017 13:03 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Mi gado, mi Jezus, sang psa meisje? Zeker ben je half-Suri. Bana is essentieel in de Surinaamse keuken. Moksi alesi zonder banaan...ik moet er niet aan denken.
Die kwie kwie gaat er bij mij ook niet in, hoor. Echt te creepy.
Een uur koken als in echt een uur actief bezig zijn (bij de pan blijven, snijden, bakken etc.) of gewoon een half uurtje actief bezig zijn en de rest gaartijd? Is nogal een verschil.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 13:18 schreef AnanYaw het volgende:
[..]
Ach zolang het er vanaf kan.
[..]
Voor mij is een uur koken "even snel", maar eerlijk is eerlijk, ik ben ook langzamer dan nodig.
quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 13:03 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Mi gado, mi Jezus, sang psa meisje? Zeker ben je half-Suri. Bana is essentieel in de Surinaamse keuken. Moksi alesi zonder banaan...ik moet er niet aan denken.
Die kwie kwie gaat er bij mij ook niet in, hoor. Echt te creepy.
Dank voor de tipquote:Op maandag 24 april 2017 09:42 schreef Axia het volgende:
Een kookboek die ook onder Surinamers veel gebruikt wordt (al is dit wel de vernieuwde versie, ikzelf heb de oude versie ooit nog kunnen vinden):
[ afbeelding ]
Ik had dat met bladgroenten. Bitawiri, tayerblad, amsoi... verschrikkelijk. Ik had wel een methode: hap-slok water-slik-weg.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 15:14 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Ik kom niet meer bij
Nee bananen niet, die kleine gedroogde garnaaltjes vind ik ook niet lekker en mijn portie antroea of boulanger sla ik ook over Lange tanden als we dat thuis aten vroeger, soms zat ik tot 20.30 aan tafel in mijn eentje
De kop, die at ik ook opquote:Op dinsdag 15 augustus 2017 15:22 schreef Axia het volgende:
Kwi-kwi. vroeger vond ik dat erg lekker. Zelfs de kop werd opgegeten. Tegenwoordig word ik moe als ik alleen er aan denk om dat te moeten eten. Zo vermoeiend eten voor een beetje vis en zoveel graatjes.
Ja zo ben ik sommige maaltijden ook doorgekomen.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 15:25 schreef Axia het volgende:
[..]
Ik had dat met bladgroenten. Bitawiri, tayerblad, amsoi... verschrikkelijk. Ik had wel een methode: hap-slok water-slik-weg.
Nee alles zelf maken natuurlijk. Dat is geen hogere wiskundequote:Op dinsdag 15 augustus 2017 13:37 schreef Spriet4 het volgende:
[..]
Homemade gado gado of toch zo een uit de toko?
Met een Albina of Nickerie accent?quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 13:50 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik lees deze post in mijn hoofd met een Surinaams accent en dan is het echt heel grappig
Tayerblad hmmmm als die zo zacht is als boter...heerlijk!quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 15:25 schreef Axia het volgende:
[..]
Ik had dat met bladgroenten. Bitawiri, tayerblad, amsoi... verschrikkelijk. Ik had wel een methode: hap-slok water-slik-weg.
quote:
Een uur totale kooktijd, dus niet daadwerkelijk actief bezig zijn inderdaad.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 13:52 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Een uur koken als in echt een uur actief bezig zijn (bij de pan blijven, snijden, bakken etc.) of gewoon een half uurtje actief bezig zijn en de rest gaartijd? Is nogal een verschil.
Als ik stoofvlees maak ben ik 3-4 u bezig maar daarvan is hooguit een half uurtje daadwerkelijk actief koken, de rest is gaartijd waarbij ik niks hoef te doen en zelfs eventjes het huis uit kan al shet moet.
Het verbaasd me niks met alle nonsens die ze tegenwoordig aan de man brengen. Instant sauto, de pom tosti.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 01:40 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Wat?!
Aan de ene kant vind ik het leuk dat een breder publiek een bredere smaak kan ontwikkelen. Aan de andere kant word ik treurig van Knorr Wereldgerechten, de Surinaamse gerechten van HEMA of de roti-salade (maar eigenlijk bedoelen ze kipkerrie ) voor op je boterham van Deen.
Bied het publiek dan iets goeds aan en niet dit soort 'bami met een plak ham en spiegelei praktijken'
Zo te lezen wordt het zoeken naar een tweedehands, want de vernieuwde uitgave mag nirt meer verkocht worden.quote:
Of als je mensen kent die héél toevallig naar Suriname gaanquote:Op dinsdag 15 augustus 2017 19:45 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Zo te lezen wordt het zoeken naar een tweedehands, want de vernieuwde uitgave mag nirt meer verkocht worden.
https://www.ccproof.nl/gr(...)terdamse-uitgeverij/
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.With the stars as her umbrella
quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 19:51 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Of als je mensen kent die héél toevallig naar Suriname gaan
Daar heb ik de oude versie in een nieuwe druk op de kop kunnen tikken, voor een spotprijs ook nog eens. Bij BOL kun je ze kopen voor zo'n ¤65
-Edit- Misschien hier nog:Strawberry mag eerst.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.The love you take is equal to the love you make.
bruine bonen met rijst?quote:Op donderdag 27 april 2017 11:25 schreef Red_85 het volgende:
Zwaar onderbelichte keuken... Maar oooow zo lekker!
We hebben het hier wel over de saoto soep, meksi meti en roti, maar wat zijn nu de onbekendere gerechten die 'thuis' worden gemaakt?
Aanlengen met water is toch geen probleem? Ik zal binnenkort een nieuwe batch gemberbier maken er hier een tutorial met foto's posten. Is echt niet moeilijk. Belangrijkste is dat je de juiste gember gebruikt. Het liefst afkomstig uit Afrika, die is lekker pittig of ben jij er zo een die de fles niet durft te schudden omdat 'ie dan je gorogoro gaat branden? Je lust ook geen banaan, dus ik denk ik vraag het maar even.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 12:04 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Gemberbier Dat moet ik toch ook eens leren zelf te maken. Je kunt het wel kant en klaar kopen maar dat spul vind ik echt te zoet.
quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 20:08 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Aanlengen met water is toch geen probleem? Ik zal binnenkort een nieuwe batch gemberbier maken er hier een tutorial met foto's posten. Is echt niet moeilijk. Belangrijkste is dat je de juiste gember gebruikt. Het liefst afkomstig uit Afrika, die is lekker pittig of ben jij er zo een die de fles niet durft te schudden omdat 'ie dan je gorogoro gaat branden? Je lust ook geen banaan, dus ik denk ik vraag het maar even.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |