Volgens mij is het ook de manier van klaarmaken. Sommigen koken de antroewa best lekker, maar soms is het vreselijk bitter!quote:Op woensdag 16 augustus 2017 15:14 schreef Axia het volgende:
[..]
Nu vind ik het gelukkig een stuk lekkerder, net als bhata, oker en antroewa.
Sterker nog, ik eet niet bij iedereen pom. Moet echt familie zijn en ik moet zeker weten dat 'ie een beetje smaakt zoals ik van m'n ma gewend ben. Zurige pom gaat er bij mij echt niet in.quote:Op woensdag 16 augustus 2017 15:10 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Elk huis heeft zijn eigen pom en zoals altijd bij iedereen is die van thuis het lekkerst.
Als ik een huis niet vertrouw, drink ik alleen sterke drank.quote:Op woensdag 16 augustus 2017 23:10 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Sterker nog, ik eet niet bij iedereen pom. Moet echt familie zijn en ik moet zeker weten dat 'ie een beetje smaakt zoals ik van m'n ma gewend ben. Zurige pom gaat er bij mij echt niet in.
Kip sla ik ook vaak over als ik de kok niet ken (of een Nederlander is). Zo'n stevig, rosé kippenboutje is niet mijn ding.
quote:Op woensdag 16 augustus 2017 23:52 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Als ik een huis niet vertrouw, drink ik alleen sterke drank.
Mijn vader ging vroeger bij de toko's gewoon achter de toonbank en liep zo de keuken in om te controleren en ik vroeg dan aan hem verbaasd: "Pa, ken je die mensen?" Vaak bleek hij ze wel te kennen en soms ook niet.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 07:47 schreef -Miauw- het volgende:
Wat pom betreft ben ik niet avontuurlijk
Het zou niet in me opkomen om een broodje pom te bestellen in een eethuisje o.i.d. Ik eet alleen de pom van mijn moeder of andere familieleden die dichtbij staan.
Met ander voedsel heb ik dat niet maar met pom dus wel
quote:Op donderdag 17 augustus 2017 09:24 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Mijn vader ging vroeger bij de toko's gewoon achter de toonbank en liep zo de keuken in om te controleren en ik vroeg dan aan hem verbaasd: "Pa, ken je die mensen?" Vaak bleek hij ze wel te kennen en soms ook niet.
En als ik soms de opdracht kreeg om eten te halen, mocht ik alleen bij bepaalde toko's gaan.
Pom tahoe? Maak dan gewoon Pom zonder vlees.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 11:40 schreef Axia het volgende:
Ooit een keer pom met tahoe gegeten, want die mensen moesten vanwege een bruiloft vegetarisch zijn...mi gado, dat was smerig.... Alleen kip en/of zoutvlees erin voor mij.
Wat voor vis? Deze combo is mij niet bekend.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 11:46 schreef sp3c het volgende:
bij ons is het bijna altijd met vis
nu vind ik pom superlekker maar met vis mot ik het niet hoor
geen idee, ik vind het niet lekkerquote:Op donderdag 17 augustus 2017 11:48 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Wat voor vis? Deze combo is mij niet bekend.
Ik ken alleen met kip en/of zoutvlees.
Wat bedoel je met vulling? De vulling van de plaat of de vulling van een rotirol?quote:Op donderdag 17 augustus 2017 12:03 schreef -Strawberry- het volgende:
Iemand een goed recept voor roti vulling zelf maken? Geen ervaring met Surinaams koken, wel met Indonesisch. Nu bestellen we eigenlijk altijd roti, maar zou het wel zelf willen leren maken.
Met kip, aardappels, boontjes.
Van de rotirol.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 12:37 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Wat bedoel je met vulling? De vulling van de plaat of de vulling van een rotirol?
Dat ja.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 12:43 schreef Spriet4 het volgende:
Denk de toespijs van aardappelen, kip en kouseband in masala.
Whahahahaa dat is bara. Met groene erwten. Lekker ja, als het echt goed gemaakt is. Veel is ook heel vetquote:Op vrijdag 21 april 2017 14:06 schreef JohnShooter het volgende:
Ik heb een keer een Surinaamse donut gegeten en die was echt wel lekker. Geen idee hoe het heet helaas.
Nee, vind ik ook niet. Maar ik hou me nooit aan de hoeveelheden in een recept. Ik hou van ietsje zoet dus gebruik ik eigenlijk een beetje meer suiker. De Hindoestanen (roti is hún gerecht), heb ik begrepen, gebruiken geen suiker (in hun eten). Maar ga je het proberen?quote:Op donderdag 17 augustus 2017 12:46 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Dat ja.
Bij nader inzien is het eigenlijk niet zo heel moeilijk om te maken. Net wat recepten vergeleken.
Of geef gewoon rijst met groenten. Het was een hindoestaanse bruiloft (de vrouwen moesten thuis nog een paar uurtjes wachten voordat we naar de zaal mochten). Dus dan was rijst met groenten niet raar (en makkelijker).quote:Op donderdag 17 augustus 2017 11:42 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Pom tahoe? Maak dan gewoon Pom zonder vlees.
Nee maar bruiloften is volgens mij makkelijk koken geen criterium.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 12:59 schreef Axia het volgende:
[..]
Of geef gewoon rijst met groenten. Het was een hindoestaanse bruiloft (de vrouwen moesten thuis nog een paar uurtjes wachten voordat we naar de zaal mochten). Dus dan was rijst met groenten niet raar (en makkelijker).
Ik ben ooit begonnen met deze: https://www.puureten.net/recepten/surinaamse-roti/quote:Op donderdag 17 augustus 2017 12:46 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Dat ja.
Bij nader inzien is het eigenlijk niet zo heel moeilijk om te maken. Net wat recepten vergeleken.
Niet vandaag, maar dit weekend of zo. Laat wel weten hoe het was.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 12:51 schreef Spriet4 het volgende:
[..]
Nee, vind ik ook niet. Maar ik hou me nooit aan de hoeveelheden in een recept. Ik hou van ietsje zoet dus gebruik ik eigenlijk een beetje meer suiker. De Hindoestanen (roti is hún gerecht), heb ik begrepen, gebruiken geen suiker (in hun eten). Maar ga je het proberen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |