Is het de kip die je niet lekker vindt?quote:Op vrijdag 21 april 2017 13:57 schreef MrSalazar het volgende:
het ei eet ik trouwens niet op en roti kip is bagger
nou ja, niet lekker... het is net zoiets als kipdöner. ik zie het nut niet.quote:Op vrijdag 21 april 2017 14:02 schreef -PesteNoire- het volgende:
[..]
Is het de kip die je niet lekker vindt?
Een bara!quote:Op vrijdag 21 april 2017 14:06 schreef JohnShooter het volgende:
Ik heb een keer een Surinaamse donut gegeten en die was echt wel lekker. Geen idee hoe het heet helaas.
bara, zijn ook heel lekker, maar dan moet het wel goed gemaakt zijn.quote:Op vrijdag 21 april 2017 14:06 schreef JohnShooter het volgende:
Ik heb een keer een Surinaamse donut gegeten en die was echt wel lekker. Geen idee hoe het heet helaas.
dat laatste heb ik zelf een keer gemaaktquote:
Heet het zo? Kwam voor mij het dichtst in de buurt van een hartige donut.quote:
Nee, daarom zijn er twee mensen die het zeggen.quote:
En dat dan achter je bureau in de kantoortuin opeten...quote:
Kun jij koken?quote:Op vrijdag 21 april 2017 15:53 schreef MrSalazar het volgende:
Hier staan trouwens recepten voor zowat alle Surinaamse gerechten
http://sranangkukru.net
Chinese, Joodse, Libanese en Indiaanse (oorspronkelijke bewoners van Amerika, niet die in Azië) invloeden kunnen ook niet ontbreken. Echter maakt de mix van invloeden het toch wezenlijk anders dan de keukens van de landen waaruit invloeden geput worden. Om die reden zijn er in Nederland zoveel slappe aftreksels van Surinaams voedsel te vinden, gemaakt door mensen die denken dat het toch allemaal hetzelfde is.quote:Op vrijdag 21 april 2017 22:57 schreef naoomx het volgende:
Nouja, de Surinaamse keuken is praktisch een mix van de Indiase, Indonesische en Afrikaanse (?) keuken... Dus ik zou zeggen, spread your horizon.
(Ikzelf zou beginnen met de Indiase keuken, maar dat is dan ook een sentiment van me. )
Ga eens in de Bijlmer surinaams eten.quote:Op vrijdag 21 april 2017 23:30 schreef AnanYaw het volgende:
[..]
Chinese, Joodse, Libanese en Indiaanse (oorspronkelijke bewoners van Amerika, niet die in Azië) invloeden kunnen ook niet ontbreken. Echter maakt de mix van invloeden het toch wezenlijk anders dan de keukens van de landen waaruit invloeden geput worden. Om die reden zijn er in Nederland zoveel slappe aftreksels van Surinaams voedsel te vinden, gemaakt door mensen die denken dat het toch allemaal hetzelfde is.
Ja, ben er wel eens op een paar plekken erg lekker Surinaams wezen eten. Ben daar zelf niet bekend, maar heb familie die dat wel is, dus dan laat ik me leiden.quote:Op zaterdag 22 april 2017 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ga eens in de Bijlmer surinaams eten.
Het heet Paramaribo's en ik zie dat die jawa's de tent in Amsterdam hebben gesloten/verkocht. Mofo's...quote:
Ja in Nederland moet af en toe wel belasting betaald worden .quote:Op zondag 23 april 2017 00:48 schreef Deshain het volgende:
[..]
Het heet Paramaribo's en ik zie dat die jawa's de tent in Amsterdam hebben gesloten/verkocht. Mofo's...
authenticiteit hadden ze al verloren, toen ze ooit in Suriname de gerechten probeerden te maken met de ingredienten die daar voorhanden waren.quote:Op maandag 24 april 2017 15:50 schreef JaafkeEHV het volgende:
Broodje Bakejlauw, broodje pom, broodje morse meti, rotti..
alles is heerlijk.. mijn lievelings keuken
wel jammer dat de recepten vaak de authenticiteit verliezen (pittigheid, bereidingstijd/wijze etc)
Stap eerst af van de broodje kerrie kip of die bapao of roti want de Surinaamse keuken is zoveel meer dan dat en weer typisch hoe beperkt sommige autochtone landgenoten zijn inzake hun keuze in deze keuken.quote:Op vrijdag 21 april 2017 13:40 schreef -PesteNoire- het volgende:
Hier in de buurt zit een fantastische tent. Ik haal er regelmatig broodjes kipkerrie en of een roti. Naast de Nederlandse keuken vind ik de Surinaamse de lekkerste die ik ken.
Wat ik met dit topic wil? Nou ja, vragen wat jouw favoriete Surinaamse eten is. En of je tips hebt wat lekker is (ben wat dat betreft een halve boer maar wil graag iets "nieuws" uitproberen).
Ik zie mensen vaak haten, maar wat de Surinaamse keuken betreft heb jij duidelijk verstand van zaken. Ik las ook eens een topic van jaren terug, over Surinaamse nasi, waar je veel waarheid verkondigde, ondanks dat vrijwel niemand het van je aannam.quote:Op maandag 24 april 2017 19:05 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Stap eerst af van de broodje kerrie kip of die bapao of roti want de Surinaamse keuken is zoveel meer dan dat en weer typisch hoe beperkt sommige autochtone landgenoten zijn inzake hun keuze in deze keuken.
Beetje wat men bij de zondag-Chinees altijd doet: Babi pangang,sate en die Foe young hai bestellen!
Ik eet sinds lange tijd vrij veel Surinaams ( zie mijn dagelijkse eet foto's) gewoon omdat het erg, erg lekker is EN je krijgt waar voor je geld. (veel voor redelijke prijs)
Bestel eens:
1:
[ afbeelding ]
Surinaamse bloedworst met tjauwmin met Javaanse kip en Chinese paddenstoelen.
2
[ afbeelding ]
Pitjel is een Javaanse saladeschotel met pinda saus. Heerlijk!
3
[ afbeelding ]
De befaamde Saoto soep. Altijd lekker,licht vullend en mooi bodempje als je een grote eter bent.
4
[ afbeelding ]
De befaamde moksi meti met witte rijst. Heerlijk!
5
[ afbeelding ]
De befaamde kwi-kwi vis,met zijn buiten pantser en ongelofelijk lekker vis vlees en als visje een delicatesse in de Surinaamse keuken. Heeft wel heel veel graten!.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |