abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_170381410
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2017 13:38 schreef Physsic het volgende:

[..]

De Tweet van Mei Li zal me echt een zorg zijn, maar wat betreft MiND ben ik het eens met Hiddema: geldkraan dicht.
Mij boeit ook niet wat Mei Li zegt, het gaat om de context en de dubbele standaarden wat mij zo stoort. Zoals ik al aangaf, als Wilders een tweet had uitgestuurd over minder licht getinte mannen in zwembaden was het land te klein geweest en hadden we dit in elk journaal gehoord. Het gaat niet om de tweet maar de hypocriete reactie vanuit een deel van de samenleving. Dezelfde hypocriete reactie waarin exact hetzelfde deel van die samenleving schreeuwt dat de PVV mensen wegzet om vervolgens PVV'ers weg te zetten en uit te sluiten. Links denkende mensen gaan hand in hand met hypocrisie en dat kan niet vaak genoeg aangekaart worden.
  vrijdag 21 april 2017 @ 13:42:24 #52
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_170381444
quote:
7s.gif Op vrijdag 21 april 2017 13:19 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Het gaat niet alleen om blanke politici, he. Het gaat om de combinatie oud-blank-rechts.
Ik denk dat blankheid en oudheid eigenlijk niet zo relevant is in een arena waar ideeen hetgene zijn waar het om zou moeten gaan.

Diversiteit van ideeen is wat dat betreft het belangrijkst. Als Er echt te veel rechtse mensen in de politiek zouden zitten dan is dat of een teken dat rechtse ideeeen via democratische processen naar boven drijven of dat men goed is geworden in het vernietigen van de diversiteit van ideeen.

Hoe dan ook denk ik dat het in Nederland wel meevalt met hoe rechts de boel is. Ons coalitiesysteem en de machtsdynamiek tussen oppositie en regering is vrij netjes geregeld zodat niemand in dit land hoeft te voelen dat zijn ideeen over de wereld compleet genegeerd worden.
Nobody exists on purpose.
Nobody belongs anywhere.
Everybody's gonna die.
  vrijdag 21 april 2017 @ 13:42:29 #53
168739 Red_85
'echt wel'
pi_170381447
Dubbele standaarden.

Vervang in de tweet 'witte' eens voor 'zwarte'. Zegt genoeg.

Daarin tegen is het mode bij de zelf verklaarde gutmenschen om zich negatief uit te laten over oudere blanke mannen en zijn ze die groep aan het demoniseren.

Dus ja, dubbele standaarden.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_170381453
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 13:38 schreef Verrekte_Koekwous het volgende:

[..]

Het zijn dubbele standaarden, de groep die hier nu janktopic roept en het onzin vind is exact dezelfde groep die bij iedere aanslag, ieder islam gerelateerd topic, iedere domme opmerking richting donker gekleurden massaal negatief gaat reageren en persoonlijke aanvallen inzet op de personen die dat doen.

In mijn ogen zijn dit mensen die onderdeel zijn van het probleem dat blanke mannen zich niet gediscrimineerd mogen voelen i.t.t. alles wat niet blank is.
Dus omdat je je ergert aan users die klagen over racisme in islam-gerelateerde topics, ga je dat kunstje nu zelf herhalen, alleen dan andersom?

Heel bijzonder.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_170381518
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 13:40 schreef KoosVogels het volgende:
Grappig dat het vooral figuren zoals TS zijn te pas en onpas reppen over racisme. Zelfde slag volk dat al op voorhand loopt te roepen dat iets niet gezegd kan worden, 'want dan ben je weer een racist'.

De waarheid is echter dat users hier zelden voor racist worden uitgemaakt.
Racisme is racisme, het maakt niet uit wie het zegt, weet je wat het is als mensen onderscheid gaan maken "wie" er racisme roept en op basis daarvan een mening vormen, dat is racisme.

De waarheid is dat users hier geregeld worden weggezet als een racist.
pi_170381635
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 13:40 schreef KoosVogels het volgende:
Grappig dat het vooral figuren zoals TS zijn te pas en onpas reppen over racisme. Zelfde slag volk dat al op voorhand loopt te roepen dat iets niet gezegd kan worden, 'want dan ben je weer een racist'.

De waarheid is echter dat users hier zelden voor racist worden uitgemaakt.
Dat gebeurt juist heel vaak, maar dat zie jij meestal niet, omdat het niet direct in de discussie in het betreffende topic gebeurt, maar heel geniepig op de achtergrond. Bijvoorbeeld via een topicreport, in feedback, via PM, etc.
Op dinsdag 28 november 2017 09:39 schreef KoosVogels het volgende:
Ik mag toch hopen dat je een of andere hersenaandoening hebt. Of ben je gewoon een hatelijke kankerlijer?
pi_170381653
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2017 13:42 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Dus omdat je je ergert aan users die klagen over racisme in islam-gerelateerde topics, ga je dat kunstje nu zelf herhalen, alleen dan andersom?

Heel bijzonder.
Wie zegt dat ik mij erger aan users die racisme roepen?

Zoals aangegeven stoor ik mij niet aan de uitspraak van Mei Li Vos, maar ik zou mij ook niet storen aan een gelijkwaardige uitspraak door Dhr. Wilders waarin hij zich richt op licht getinte jongemannen. Maar wij weten beiden hoe de samenleving in elkaar zit, zo'n opmerking word breed uitgemeten in de Nederlandse media en veroordeeld waar die van Mei Li met een korreltje zout genomen word omdat blanke mannen niet gediscrimineerd kunnen worden.

Het probleem is die dubbele standaarden die ze hier hanteren, en daar "erger" ik mij aan. Als soortgelijke opmerkingen over licht getinte jongemannen, negroïde vrouwen of Aziatische kinderen racistisch zijn dan zijn zulke uitspraken over blanke mannen ook racistisch, en roepen dat blanke mannen zich niet moeten aanstellen vanwege de hoeveelheid voordelen en dat blanke mannen niet moeten huilen valt dan ook onder racisme, aangezien blanke mannen in deze discussie minder rechten hebben en zich niet beledigd mogen voelen.

In het NRC deze week stond een artikel over een negroïde vrouw die zich even leeg kotste op de blanke man, die blijkbaar overal schuld aan is. In hetzelfde NRC was er een Turkse vrouw die de integratie problemen van de Turken in de schoenen schoof van de Nederlander en in weer diezelfde NRC stond een artikel dat de homohaat niet veroorzaakt werd door allochtonen, nee de nationalisten zijn de schuldigen.

Zoiets mag gewoon geroepen worden en uit politieke correctheid knikken we maar ja, want ow wee, ga er eens tegenin, dan word je weggezet als racist. Dat is het mooie altijd aan die racisme roepers, klagen dat ze op hun kleur worden beoordeeld, maar elke discussie wel afdoen als discriminatie vanwege hun kleur, hoe goed en onderbouwd je kritiek ook is, ow een blanke man die kritiek heeft op een negroïde vrouw die de blanke Nederlanders even schoffeert, dat moet racisme zijn, het is immers een blanke man!

En nu stel je voor, een blanke man die in het NRC even een column schrijft "hallo zwarte mensen" waarin alle problematiek in hun schoenen word geschoven, of een blanke man die een artikel schrijft dat integratie problemen vooral te danken zijn aan de instelling van de allochtonen of een blanke man die schrijft dat homohaat komt uit cultuurverschil bij de allochtone medemens, nou dan had Pauw een drukke week gehad zeg, en hadden we op Joop.nl, of in de topics hier en andere Nederlandse media weer kunnen lezen wat voor een racisten die schrijvers waren. Waaronder jij ook in die topics je gezicht had laten zien om te melden dat het veelal racistisch is wat die mensen beweren. Tevens een grote kans dat die mensen niet meer fatsoenlijk over straat konden, aangezien ze dan als racisten en nazi's bestempeld werden, maar ja hoor de blanke man is de oorzaak van alle problemen en heeft geen recht zich gediscrimineerd te voelen.

Dubbele standaarden, ik kots erop.

[ Bericht 18% gewijzigd door Verrekte_Koekwous op 21-04-2017 14:04:55 ]
  vrijdag 21 april 2017 @ 14:02:05 #58
3542 Gia
User under construction
pi_170381892
quote:
De waardigheid van het blanke ras is niet in het geding. De predicaten ‘oude’ en ‘mannen’ zijn geen groepen die worden beschermd in artikel 137c van het Wetboek van Strafrecht.
Dat vind ik wel apart, want dit staat exact in dit artikel:
quote:
1
Hij die zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, opzettelijk beledigend uitlaat over een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, (psychische of verstandelijke) handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.
2
Indien het feit wordt gepleegd door een persoon die daarvan een beroep of gewoonte maakt of door twee of meer verenigde personen wordt gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie opgelegd
Mei Li Vos is columnist, ze doet deze uitspraak beroepshalve, noemt westerlingen 'witte' mensen en richt zich verder op de hoge leeftijd, hetgeen in haar optiek blijkbaar een handicap is.

Als 'zwarte' niet mag, als aanduiding van negers, dan mag 'witte' net zo min als aanduiding van blanken. En door te zeggen dat je geen oude mannen in de kamer wilt, bestempel je 'oud' blijkbaar als minderwaardig.

Dus, we willen minder immigranten met een moslimachtergrond....dat mag je niet zeggen.
En, we willen minder oudere mannen in de politiek die wit zijn.....dat mag je wel zeggen.

Apart!
pi_170381932
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 14:02 schreef Gia het volgende:

Dus, we willen minder immigranten met een moslimachtergrond....dat mag je niet zeggen.
Waarom zou je dit niet mogen zeggen? Wilders roept al jarenlang niets anders, en die wordt ook niet veroordeeld door MiND.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  vrijdag 21 april 2017 @ 14:04:41 #60
420375 Baconbus
Babuganesh.
pi_170381934
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 14:02 schreef Gia het volgende:

[..]

Dat vind ik wel apart, want dit staat exact in dit artikel:

[..]

Mei Li Vos is politica, ze doet deze uitspraak beroepshalve, noemt westerlingen 'witte' mensen en richt zich verder op de hoge leeftijd, hetgeen in haar optiek blijkbaar een handicap is.

Als 'zwarte' niet mag als aanduiding van negers, dan mag 'witte' net zo min als aanduiding van blanken. En door te zeggen dat je geen oude mannen in de kamer wilt, bestempel je 'oud' blijkbaar als minderwaardig.

Dus, we willen minder immigranten met een moslimachtergrond....dat mag je niet zeggen.
En, we willen minder oudere mannen in de politiek die wit zijn.....dat mag je wel zeggen.

Apart!
Waar koppelt ze de term aan westerlingen? Volgens mij heb je dit zelf gefabriceerd.

En je mag alles zeggen, dat gebeurt namelijk al jaren. Hier, en in Den Haag.
wooblabalurg
  vrijdag 21 april 2017 @ 14:05:55 #61
3542 Gia
User under construction
pi_170381969
quote:
5s.gif Op vrijdag 21 april 2017 14:04 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Waarom zou je dit niet mogen zeggen? Wilders roept al jarenlang niets anders, en die wordt ook niet veroordeeld door MiND.
Waar heeft ie ook al weer voor de rechter gestaan?
Oh ja, minder minder marokkanen. Dat mag je niet willen? Dat mag je niet zeggen? Waarom mag dat niet, en 'minder oude witte mannen in de politiek' wel?
  vrijdag 21 april 2017 @ 14:07:54 #62
3542 Gia
User under construction
pi_170382018
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 14:04 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Waar koppelt ze de term aan westerlingen? Volgens mij heb je dit zelf gefabriceerd.

En je mag alles zeggen, dat gebeurt namelijk al jaren. Hier, en in Den Haag.
Ga woordneuken. Zocht een aanduiding voor de witte mensen. Dan komt westerling het dichtst in de buurt. Kan ook 'blanke Nederlander' schrijven, want daar spitst het zich hier op toe, maar het geldt uiteraard, vermoed ik, voor de hele wereld. Meer jonge zwarte of lichtgetinte mensen in de politiek, dat is veel beter!!
Right.

En schijnbaar mag niet iedereen alles zeggen. Hier niet en in Den Haag niet.
pi_170382022
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 14:05 schreef Gia het volgende:

[..]

Waar heeft ie ook al weer voor de rechter gestaan?
Oh ja, minder minder marokkanen. Dat mag je niet willen? Dat mag je niet zeggen? Waarom mag dat niet, en 'minder oude witte mannen in de politiek' wel?
Als je citeert, citeer dan wel die hele uitspraak he.

Minder oude witte rechtse mannen.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_170382082
quote:
7s.gif Op vrijdag 21 april 2017 14:08 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Als je citeert, citeer dan wel die hele uitspraak he.

Minder oude witte rechtse mannen.
Nog erger, alsof rechts extremisme alleen voorbehouden is aan de blanke man.
pi_170382089
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 13:51 schreef Verrekte_Koekwous het volgende:

[..]

Wie zegt dat ik mij erger aan users die racisme roepen?

Zoals aangegeven stoor ik mij niet aan de uitspraak van Mei Li Vos, maar ik zou mij ook niet storen aan een gelijkwaardige uitspraak door Dhr. Wilders waarin hij zich richt op licht getinte jongemannen. Maar wij weten beiden hoe de samenleving in elkaar zit, zo'n opmerking word breed uitgemeten in de Nederlandse media en veroordeeld waar die van Mei Li met een korreltje zout genomen word omdat blanke mannen niet gediscrimineerd kunnen worden.

Het probleem is die dubbele standaarden die ze hier hanteren, en daar "erger" ik mij aan. Als soortgelijke opmerkingen over licht getinte jongemannen, negroïde vrouwen of Aziatische kinderen racistisch zijn dan zijn zulke uitspraken over blanke mannen ook racistisch, en roepen dat blanke mannen zich niet moeten aanstellen vanwege de hoeveelheid voordelen en dat blanke mannen niet moeten huilen valt dan ook onder racisme, aangezien blanke mannen in deze discussie minder rechten hebben en zich niet beledigd mogen voelen.

In het NRC deze week stond een artikel over een negroïde vrouw die zich even leeg kotste op de blanke man, die blijkbaar overal schuld aan is. In hetzelfde NRC was er een Turkse vrouw die de integratie problemen van de Turken in de schoenen schoof van de Nederlander en in weer diezelfde NRC stond een artikel dat de homohaat niet veroorzaakt werd door allochtonen, nee de nationalisten zijn de schuldigen.

Zoiets mag gewoon geroepen worden en uit politieke correctheid knikken we maar ja, want ow wee, ga er eens tegenin, dan word je weggezet als racist. Dat is het mooie altijd aan die racisme roepers, klagen dat ze op hun kleur worden beoordeeld, maar elke discussie wel afdoen als discriminatie vanwege hun kleur, hoe goed en onderbouwd je kritiek ook is, ow een blanke man die kritiek heeft op een negroïde vrouw die de blanke Nederlanders even schoffeert, dat moet racisme zijn, het is immers een blanke man!

En nu stel je voor, een blanke man die in het NRC even een column schrijft "hallo zwarte mensen" waarin alle problematiek in hun schoenen word geschoven, of een blanke man die een artikel schrijft dat integratie problemen vooral te danken zijn aan de instelling van de allochtonen of een blanke man die schrijft dat homohaat komt uit cultuurverschil bij de allochtone medemens, nou dan had Pauw een drukke week gehad zeg, en hadden we op Joop.nl, of in de topics hier en andere Nederlandse media weer kunnen lezen wat voor een racisten die schrijvers waren. Waaronder jij ook in die topics je gezicht had laten zien om te melden dat het veelal racistisch is wat die mensen beweren. Tevens een grote kans dat die mensen niet meer fatsoenlijk over straat konden, aangezien ze dan als racisten en nazi's bestempeld werden, maar ja hoor de blanke man is de oorzaak van alle problemen en heeft geen recht zich gediscrimineerd te voelen.

Dubbele standaarden, ik kots erop.
Ach man, stel je niet zo vreselijk aan.

Als een donkere vrouw iets roept over blanke mannen, dan is er wel degelijk ophef. Jij bent daar nota bene het levende bewijs van. Net zoals dat de opmerkingen van Vos stof deden opwaaien. Het leidde alleen niet tot vervolging.

Verder worden er zelden mensen veroordeeld wegens racisme. De reden dat jij je zo opwindt is omdat jij blijkbaar je tijd verdoet met het zoeken naar artikelen waarin er wordt geklaagd over racisme. Laat me reden: je bent een vaste bezoeker van Joop?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  vrijdag 21 april 2017 @ 14:10:41 #66
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_170382107
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 14:09 schreef Verrekte_Koekwous het volgende:
Nog erger, alsof rechts extremisme alleen voorbehouden is aan de blanke man.
Waar haal je dat extreme nou weer vandaan dan?
Fine, fuck you then!
Getrouwd met een Fok!ster; wie had dat ooit gedacht! :o
Gay! MohMi O+
  vrijdag 21 april 2017 @ 14:11:04 #67
3542 Gia
User under construction
pi_170382118
quote:
7s.gif Op vrijdag 21 april 2017 14:08 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Als je citeert, citeer dan wel die hele uitspraak he.

Minder oude witte rechtse mannen.
Okay, klopt, was de politieke overtuiging nog vergeten.
Discriminatie! Racisme!

Maar goed, vanaf nu mag iedereen alles zeggen? Volgens Baconbus althans.
Kom maar op, Wilders, pak je kans! Als Mei li Vos alles mag zeggen in een column, dan mag Wilders ook alles zeggen tijdens een partijbijeenkomst.
  vrijdag 21 april 2017 @ 14:13:11 #68
420375 Baconbus
Babuganesh.
pi_170382161
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 14:07 schreef Gia het volgende:

[..]

Ga woordneuken. Zocht een aanduiding voor de witte mensen. Dan komt westerling het dichtst in de buurt. Kan ook 'blanke Nederlander' schrijven, want daar spitst het zich hier op toe, maar het geldt uiteraard, vermoed ik, voor de hele wereld. Meer jonge zwarte of lichtgetinte mensen in de politiek, dat is veel beter!!
Right.
Nee je maakt een aanname. Dat 'witte' verwijst naar westerlingen. Nu maak je wederom een aanname dat het zou verwijzen naar blanke Nederlanders en zelfs de hele wereld. Lijkt me best lastig om te begrijpen wat er om je heen gebeurd als je constant zelf dingen erbij verzint die niet per se waar hoeven te zijn.

Deze mevrouw heeft het dus over oude mannen in de politiek, en ja die zijn veelal blank. Daar kan zij weinig aan doen. Ook al zou ze dat misschien wel willen.
wooblabalurg
pi_170382163
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 14:09 schreef Verrekte_Koekwous het volgende:

[..]

Nog erger, alsof rechts extremisme alleen voorbehouden is aan de blanke man.
Waar heeft iemand het over extremisme?
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_170382255
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 14:11 schreef Gia het volgende:

[..]

Okay, klopt, was de politieke overtuiging nog vergeten.
Discriminatie! Racisme!
Niet echt. Ik mag bijvoorbeeld ook rustig zeggen dat ik minder linkse politici wil. Of rechtse. En dat ik meer jongeren wil. Of minder ouderen in de politiek. Dat is geen discriminatie of racisme.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_170382285
Hoe is dat racisme van Mei Li Vos? Wie verzint dat?
stupidity has become as common as common sense was before
pi_170382350
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 14:19 schreef marcb1974 het volgende:
Hoe is dat racisme van Mei Li Vos? Wie verzint dat?
Was Wilders racisme?
10.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_170382355
Als Wilders zegt dat hij minder getinte mensen in de politiek wil, is dat dan ook geen racisme?
pi_170382364
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 14:19 schreef marcb1974 het volgende:
Hoe is dat racisme van Mei Li Vos? Wie verzint dat?
Een goede lakmoesproef is altijd om het onderwerp van de post te veranderen in joden of negers, als het resultaat dan een beetje Nazi-/KKK-achtig begint te klinken zou er heel misschien wel eens een racistisch tintje aan kunnen hangen.

Laten we het voor de grap maar eens op deze tweet van Mei Li Vos toepassen:

quote:
Weer een reden om voor wat minder negers in de politiek te pleiten
Krijgt toch wel een behoorlijk vies smaakje zo nietwaar?
  vrijdag 21 april 2017 @ 14:23:44 #75
420375 Baconbus
Babuganesh.
pi_170382368
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 14:23 schreef TheJanitor het volgende:
Als Wilders zegt dat hij minder getinte mensen in de politiek wil, is dat dan ook geen racisme?
Nog minder?
wooblabalurg
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')