Omdat wijn prima in CUL thuis past en mijn vraag niet in het bestaande topic. Het topic gaat niet over marketing of reclame. Zoals gezegd, ik wil 2 criteria:quote:Op vrijdag 21 april 2017 12:40 schreef golfer het volgende:
[..]
Maar waarom open je dan een reclame- en marketing-topic in CUL?
Daar is namelijk al een topic over wijn.
Dat is nou marketing bullshit. Uitstraling? Is het ingestraalde wijn of zo? Wat verwacht je dan, een vals product?quote:Op vrijdag 21 april 2017 11:38 schreef XL het volgende:
[..]
Je hebt gelijk, maar zo aandachtig proef ik niet. Ik drink de wijn niet om hem te beoordelen, maar als ondersteuning van een gezellige avond. Daarom is de eerste impressie genoeg.
Zoals geschreven kan ik het analyseren en proeven niet goed genoeg omdat mijn kennis van druiven etc beperkt is. Heel grofweg doe ik het natuurlijk wel, bij kaas, vlees, vis weet ik ongeveer wat ik lekker vind. Alleen het analyseren en de volledige breedte en diepte van wijn. Dat is voor mij bullshit bingo.
Juist daarom: een eerlijk product met een goede uitstraling is wat ik zoek
Aldi verkoopt ruwweg en kort door de bocht 2 soorten wijnquote:Op vrijdag 21 april 2017 10:16 schreef XL het volgende:
[..]
Ik ben hier geen specialist, maar verkoopt Aldi geen flessen die in het klassieke wijn jargon 'op dronk' zijn. Die flessen zijn toch allemaal gezwaveld en gepasteuriseerd door de afvuller, om de kwaliteit te waarborgen, waardoor het bewaren van dit soort flessen amper effect/zin heeft?
Het liefst kleinschaliger. Deze man heeft 485 hectare druiven (tegen 25 voor Ilja Gort), dus waar Ilja Gort volgens mijn formule 500.000 flessen kan maken (en dan geef je weinig om de druif, dan gaat het puur om volume) kan deze man (The Humble Winemaker) een veelvoud daarvan en is het dus geen wijnboer maar levensmiddelen industrie. Geen agrarier maar een scheikundige. Aangezien The Humble Winemaker uit Languedoc komt (steil!) kan hij 20000 flessen per hectare eigenlijk niet halen. Het hij kan dus niet met de efficientie van Bordeaux werken, maar desondanks zijn dit niet de familiebedrijven die ik zoek.quote:Op vrijdag 21 april 2017 13:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Het soort wijn dat TS zoekt?
Ilja Gort heeft die 25 Ha in de Bordeaux en daar komt afaik alleen de premium wijn vandaan die ik poste. De hipster horeca wijnen die jij poste komen van andere wijngoederen vandaan. Hij heeft daar in één van zijn Slurps over geschreven (zijn nieuwsbrief)quote:Op vrijdag 21 april 2017 14:18 schreef XL het volgende:
[..]
Het liefst kleinschaliger. Deze man heeft 485 hectare druiven (tegen 25 voor Ilja Gort), dus waar Ilja Gort volgens mijn formule 500.000 flessen kan maken (en dan geef je weinig om de druif, dan gaat het puur om volume) kan deze man (The Humble Winemaker) een veelvoud daarvan en is het dus geen wijnboer maar levensmiddelen industrie. Geen agrarier maar een scheikundige. Aangezien The Humble Winemaker uit Languedoc komt (steil!) kan hij 20000 flessen per hectare eigenlijk niet halen. Het hij kan dus niet met de efficientie van Bordeaux werken, maar desondanks zijn dit niet de familiebedrijven die ik zoek.
Dat zeg ik impliciet. Dat je met 25 Ha geen AH kunt beleveren. Dat hij met andere wijngoederen moet samenwerken om dat te kunnen doen. Dat hij er semi-open over communiceert is dan wel netjes van hem. Het is allemaal prima, maar dit is wat ik bedoel. Hierom, graag familiebedrijven met een boer in plaats van een scheikundige.quote:Op vrijdag 21 april 2017 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ilja Gort heeft die 25 Ha in de Bordeaux en daar komt afaik alleen de premium wijn vandaan die ik poste. De hipster horeca wijnen die jij poste komen van andere wijngoederen vandaan. Hij heeft daar in één van zijn Slurps over geschreven (zijn nieuwsbrief)
Geef ze dit een keerquote:Op vrijdag 21 april 2017 16:02 schreef Pietverdriet het volgende:
neem eens 5 flessen wijn en maak deze open. Wikkel alufolie om de fles.
Laat iemand anders ze nummeren en in volgorde veranderen.
Nu weet niemand welke fles wat is (mits ze allemaal de bordeaufles hebben, je kan het anders ook met karaffen doen)
Ga nu met vrienden de wijnen proeven, en op een groot vel papier de commentaren schrijven en punten geven.
Sommige wijnen zijn lekker, andere niet. Mond goed spoelen en wat brood eten tussendoor.
Uitkomsten zijn vaak erg verrassend. Heb dit vaak gedaan met een feestje, met rode wijn, witte wijn, schuimwijn, wiskey, etc
Is erg leuk en leert je veel over wat je echt lekker vind, en ontneemt je illusies.
In deze settup blijken mensen die dwepen met champagne een dure champagnes helemaal niet lekker te vinden en een cava of goede sekt wel erg lekker.
In mijn vriendenkring drinken tegenwoordig veel mensen sekt.
Volgens mij moet jij gewoon eens blind gaan proevenquote:Op vrijdag 21 april 2017 16:05 schreef XL het volgende:
[..]
Geef ze dit een keer
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit, is erg lekker en absoluut niet duur.
Sterker nog, de boer weet vaak geeneens dat zijn koffie/cacao faitrade verkocht wordt en de max havelaars van deze wereld worden er heel veel beter vanquote:Op vrijdag 21 april 2017 16:03 schreef XL het volgende:
Dat de levensmiddelindustrie zelfs aan mijn fairtrade koffie meer extra winst overhoudt dan de koffieboer zelf.
Je begrijpt het niet. Ik geef ruiterlijk toe dat vele wijnen goed smaken. Ik wil niet goede smaak voor een lage prijs. Ik geloof je, dat Aldi wijn goed smaakt. Ik drink dat ook als vrienden het schenken en ik vind het niet erg dat Herr Albrecht binnenkort ook het huis van zijn laatste overgebleven buurman mag opkopen om zijn tuin groter te maken.quote:Op vrijdag 21 april 2017 16:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij moet jij gewoon eens blind gaan proeven
Dat is onzin. Vakkennis heeft niks met de grootte van het bedrijf te maken. Vaak kunnen boeren niet groeien, omdat de grond niet voorhanden is. Kwaliteit is sowieso verschillend, maar prutser boeren die geen wijn kunnen maken verkopen hun druiven aan de industrie.quote:Op vrijdag 21 april 2017 16:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Heel veel kleine wijnboeren zijn prutsers en helemaal niet in staat een goede wijn te maken, daarom zijn het ook kleine boeren.
Het is gewoon niet zo makkelijk om koffie wel kleinschalig te kopen. Lijkt me best leuk om dat te proberen.quote:Op vrijdag 21 april 2017 16:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sterker nog, de boer weet vaak geeneens dat zijn koffie/cacao faitrade verkocht wordt en de max havelaars van deze wereld worden er heel veel beter van
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |