Nou goed, deze beschrijving komt van een vriend namens Gall & Gall maar dit is de taal die je bezigt als wijnsnob en hoe goed ik het ook probeer, ik herken die zoethout, chocolade, zwarte bessen, tabak, rijpe bramen, bacon en gegrilde kip smaken niet in een wijn. Gelukkig niet, zou ik willen zeggen.quote:voorzichtig naar katjesdrop neigt en tegelijk bezit de wijn een zwart fruitig aroma, soepelheid, flink wat sap en voorzichtige roostertonen
Lekker slobberen?quote:
quote:Ilja Gort zag in 1994 zijn droom in vervulling gaan toen hij het vervallen Château de la Garde kocht. Hij wist dit in zo'n tien jaar tijd om te bouwen tot een goed functionerend wijnkasteel met zowel moderne vinificatie-apparatuur als traditionele barriques van Frans eikenhout. Zijn wijnen La Tulipe en Slurp staan in de supermarkt. Daarnaast schrijft hij boeken en maakt TV-programma's.
nee.quote:Op donderdag 20 april 2017 16:47 schreef XL het volgende:
[..]
Lekker slobberen?
Ik ga hem nooit proberen, maar dat zal na het lezen van de OP wel duidelijk zijn.
Heb zijn wijnen in de OP geproeft, zijn okay, maar zijn premium lijn smaakt me beterquote:Op donderdag 20 april 2017 16:51 schreef Karina het volgende:
Je geeft de slurp als 'hip' voorbeeld, maar die is erg lekker, de maker is een baas (zie foto hieronder ) en ook nog eens in de aanbieding bij de AH deze week, twee voor de prijs van 1. Zijn Tulip is trouwens eveneens goed te drinken.
[ afbeelding ]
Beste baard ooit.
EN hij heeft zijn bedrijf zelf opgebouwd. Als je er nog een romantisch verhaaltje bij wil
[..]
Die moet ik ook eens proberen dan. Als ik wat meer geld wil uitgevenquote:Op donderdag 20 april 2017 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb zijn wijnen in de OP geproeft, zijn okay, maar zijn premium lijn smaakt me beter
[ afbeelding ]
Is hier thuis de huiswijn
Hij is regelmatig in de bonus aanbieding. Heb wijnen gedronken die het dubbele kosten en niet zo goed smaakten, ken in deze prijs geen andere die zo lekker is.quote:Op donderdag 20 april 2017 18:38 schreef Karina het volgende:
[..]
Die moet ik ook eens proberen dan. Als ik wat meer geld wil uitgeven
Gek. is me nooit opgevallen en de wijnaanbiedingen houd ik meestal wel in de gaten omdat ik dan weer eens wat anders drink dan wat ik gewend ben. Ga er op letten, tx.quote:Op donderdag 20 april 2017 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hij is regelmatig in de bonus aanbieding. Heb wijnen gedronken die het dubbele kosten en niet zo goed smaakten, ken in deze prijs geen andere die zo lekker is.
Ik koop wijn meestal online, deze recent weer 6 flessen van bestelen kunnen voor 64,50 incluus verzenden. Zo hou ik mijn wijnkelder op peil.quote:Op donderdag 20 april 2017 19:09 schreef Karina het volgende:
[..]
Gek. is me nooit opgevallen en de wijnaanbiedingen houd ik meestal wel in de gaten omdat ik dan weer eens wat anders drink dan wat ik gewend ben. Ga er op letten, tx.
quote:Op donderdag 20 april 2017 17:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Snap het doel van dit topic niet zo goed
Ik ben op zoek naar tips voor leuke wijnen. Criteria:quote:
Ik ben hier geen specialist, maar verkoopt Aldi geen flessen die in het klassieke wijn jargon 'op dronk' zijn. Die flessen zijn toch allemaal gezwaveld en gepasteuriseerd door de afvuller, om de kwaliteit te waarborgen, waardoor het bewaren van dit soort flessen amper effect/zin heeft?quote:Op donderdag 20 april 2017 21:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik koop wijn meestal online, deze recent weer 6 flessen van bestelen kunnen voor 64,50 incluus verzenden. Zo hou ik mijn wijnkelder op peil.
Drink nu een glaasje Chateau Fonguillon 2007, jaar of vijf geleden gekocht toen hij bij de Aldi in de aanbieding was rond de pasen geloof ik. Moet toch eens een wijnkelderboek gaan bijhouden. Volledig okay, mooi gerijpt.
Ik vind Ilja Gort qua marketing een goede fles. Want het is inderdaad een mooi verhaal, er zijn ook amusante tv documentaires over hem geweest. Marketing is tip top in orde en het is ook leuk dat hij succesvol is. Echter is het overduidelijk marketing en hier treedt dan mijn criteria "geen supermarktwijn" in kracht. Zijn wijngoed (in eerste instantie 15 hectare, nu 25) is te klein om Albert Heijn te beleveren. Zeker als je ook kwaliteitswijn wil maken. Als je mega efficient druiven aanbouwt op al je hectares heb je misschien krap aan een half miljoen flessen. Als Albert Heijn je enige afnemer is kun je anderhalve fles per dag per filiaal verkopen en dan is het op.quote:Op donderdag 20 april 2017 16:51 schreef Karina het volgende:
Je geeft de slurp als 'hip' voorbeeld, maar die is erg lekker, de maker is een baas (zie foto hieronder ) en ook nog eens in de aanbieding bij de AH deze week, twee voor de prijs van 1. Zijn Tulip is trouwens eveneens goed te drinken.
[ afbeelding ]
Beste baard ooit.
EN hij heeft zijn bedrijf zelf opgebouwd. Als je er nog een romantisch verhaaltje bij wil
[..]
Haha, ik wilde net zeggen. Die vind ik toevallig erg lekker, ook vrienden van mij die van betere wijnen houden/er meer verstand van hebben waarderen die wel.quote:
Nu draai je het om. Het gaat altijd om lekker, alleen door aandachtig te proeven en te analyseren geef je jezelf toegang tot de volledige breedte en diepte van de lekkerheid, waar je anders een groot gedeelte van zou kunnen missen.quote:Op donderdag 20 april 2017 16:38 schreef XL het volgende:
Nou goed, deze beschrijving komt van een vriend namens Gall & Gall maar dit is de taal die je bezigt als wijnsnob en hoe goed ik het ook probeer, ik herken die zoethout, chocolade, zwarte bessen, tabak, rijpe bramen, bacon en gegrilde kip smaken niet in een wijn. Gelukkig niet, zou ik willen zeggen.
Je kunt over smaak best wat zeggen. Droog/Zoet, alcoholpercentage en als je goed bent en regelmatig drinkt kun je misschien ook relatief goed druivensoorten (zolang het geen blend is) herkennen. Dat er andere substanties in die wijn zwemmen als hij ligt te rijpen en dat daardoor de smaak wordt aangepast is logisch. Dat is ook allemaal prima maar het liefste breng ik het terug tot
1) Lekker
2) Niet (zo) lekker
Je hebt gelijk, maar zo aandachtig proef ik niet. Ik drink de wijn niet om hem te beoordelen, maar als ondersteuning van een gezellige avond. Daarom is de eerste impressie genoeg.quote:Op vrijdag 21 april 2017 11:32 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Nu draai je het om. Het gaat altijd om lekker, alleen door aandachtig te proeven en te analyseren geef je jezelf toegang tot de volledige breedte en diepte van de lekkerheid, waar je anders een groot gedeelte van zou kunnen missen.
Nee, je bent op zoek naar de beste marketeer.quote:Op vrijdag 21 april 2017 11:38 schreef XL het volgende:
Je hebt gelijk, maar zo aandachtig proef ik niet. Ik drink de wijn niet om hem te beoordelen, maar als ondersteuning van een gezellige avond. Daarom is de eerste impressie genoeg.
Zoals geschreven kan ik het analyseren en proeven niet goed genoeg omdat mijn kennis van druiven etc beperkt is. Heel grofweg doe ik het natuurlijk wel, bij kaas, vlees, vis weet ik ongeveer wat ik lekker vind. Alleen het analyseren en de volledige breedte en diepte van wijn. Dat is voor mij bullshit bingo.
Juist daarom: een eerlijk product met een goede uitstraling is wat ik zoek
dat is Lindeman bijna altijd. Daarom haal je dat als je bezoekt krijgt en echt geen idee hebt welke wijn je moet hebben.quote:
kroatische wijn, istrie. Neem ik mee als ik daar ben, geen idee wie wat waar maar word gevuld waar ik bij sta aangezien hij niet zoveel op voorraad heeft staanquote:Op vrijdag 21 april 2017 11:38 schreef XL het volgende:
[..]
Je hebt gelijk, maar zo aandachtig proef ik niet. Ik drink de wijn niet om hem te beoordelen, maar als ondersteuning van een gezellige avond. Daarom is de eerste impressie genoeg.
Zoals geschreven kan ik het analyseren en proeven niet goed genoeg omdat mijn kennis van druiven etc beperkt is. Heel grofweg doe ik het natuurlijk wel, bij kaas, vlees, vis weet ik ongeveer wat ik lekker vind. Alleen het analyseren en de volledige breedte en diepte van wijn. Dat is voor mij bullshit bingo.
Juist daarom: een eerlijk product met een goede uitstraling is wat ik zoek
Dat zeg ik inderdaad. Ik stel eisen aan het productie proces en aan de marketing. Binnen deze niche zoek ik dan wel uit wat ik lekker vind en wat niet.quote:Op vrijdag 21 april 2017 12:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, je bent op zoek naar de beste marketeer.
Je geeft zelf al aan dat je van wijn niet zoveel verstand hebt.
Maar waarom open je dan een reclame- en marketing-topic in CUL?quote:Op vrijdag 21 april 2017 12:38 schreef XL het volgende:
Dat zeg ik inderdaad. Ik stel eisen aan het productie proces en aan de marketing. Binnen deze niche zoek ik dan wel uit wat ik lekker vind en wat niet.
En om over dit verstand van wijn hebben nog even terug te komen. Ik vind dat ik er geen verstand van heb, maar ik zal ook van vele mensen die zelf denken er wel verstand van te hebben vinden dat ze er geen verstand van hebben. Dat is juist wat ik aangeef met die vage smaakvarianten in traditionele wijnmarketing. Ik begrijp levensmiddeltechnisch hoe ze smaken die niet uit de druiven komen aan de wijn toevoegen. Het aantal mensen die dat later nog echt uit de wijn terug kunnen halen, dat is veel lager dan het aantal zelfbenoemde wijnkenners.quote:Op vrijdag 21 april 2017 12:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, je bent op zoek naar de beste marketeer.
Je geeft zelf al aan dat je van wijn niet zoveel verstand hebt.
Omdat wijn prima in CUL thuis past en mijn vraag niet in het bestaande topic. Het topic gaat niet over marketing of reclame. Zoals gezegd, ik wil 2 criteria:quote:Op vrijdag 21 april 2017 12:40 schreef golfer het volgende:
[..]
Maar waarom open je dan een reclame- en marketing-topic in CUL?
Daar is namelijk al een topic over wijn.
Dat is nou marketing bullshit. Uitstraling? Is het ingestraalde wijn of zo? Wat verwacht je dan, een vals product?quote:Op vrijdag 21 april 2017 11:38 schreef XL het volgende:
[..]
Je hebt gelijk, maar zo aandachtig proef ik niet. Ik drink de wijn niet om hem te beoordelen, maar als ondersteuning van een gezellige avond. Daarom is de eerste impressie genoeg.
Zoals geschreven kan ik het analyseren en proeven niet goed genoeg omdat mijn kennis van druiven etc beperkt is. Heel grofweg doe ik het natuurlijk wel, bij kaas, vlees, vis weet ik ongeveer wat ik lekker vind. Alleen het analyseren en de volledige breedte en diepte van wijn. Dat is voor mij bullshit bingo.
Juist daarom: een eerlijk product met een goede uitstraling is wat ik zoek
Aldi verkoopt ruwweg en kort door de bocht 2 soorten wijnquote:Op vrijdag 21 april 2017 10:16 schreef XL het volgende:
[..]
Ik ben hier geen specialist, maar verkoopt Aldi geen flessen die in het klassieke wijn jargon 'op dronk' zijn. Die flessen zijn toch allemaal gezwaveld en gepasteuriseerd door de afvuller, om de kwaliteit te waarborgen, waardoor het bewaren van dit soort flessen amper effect/zin heeft?
Het liefst kleinschaliger. Deze man heeft 485 hectare druiven (tegen 25 voor Ilja Gort), dus waar Ilja Gort volgens mijn formule 500.000 flessen kan maken (en dan geef je weinig om de druif, dan gaat het puur om volume) kan deze man (The Humble Winemaker) een veelvoud daarvan en is het dus geen wijnboer maar levensmiddelen industrie. Geen agrarier maar een scheikundige. Aangezien The Humble Winemaker uit Languedoc komt (steil!) kan hij 20000 flessen per hectare eigenlijk niet halen. Het hij kan dus niet met de efficientie van Bordeaux werken, maar desondanks zijn dit niet de familiebedrijven die ik zoek.quote:Op vrijdag 21 april 2017 13:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Het soort wijn dat TS zoekt?
Ilja Gort heeft die 25 Ha in de Bordeaux en daar komt afaik alleen de premium wijn vandaan die ik poste. De hipster horeca wijnen die jij poste komen van andere wijngoederen vandaan. Hij heeft daar in één van zijn Slurps over geschreven (zijn nieuwsbrief)quote:Op vrijdag 21 april 2017 14:18 schreef XL het volgende:
[..]
Het liefst kleinschaliger. Deze man heeft 485 hectare druiven (tegen 25 voor Ilja Gort), dus waar Ilja Gort volgens mijn formule 500.000 flessen kan maken (en dan geef je weinig om de druif, dan gaat het puur om volume) kan deze man (The Humble Winemaker) een veelvoud daarvan en is het dus geen wijnboer maar levensmiddelen industrie. Geen agrarier maar een scheikundige. Aangezien The Humble Winemaker uit Languedoc komt (steil!) kan hij 20000 flessen per hectare eigenlijk niet halen. Het hij kan dus niet met de efficientie van Bordeaux werken, maar desondanks zijn dit niet de familiebedrijven die ik zoek.
Dat zeg ik impliciet. Dat je met 25 Ha geen AH kunt beleveren. Dat hij met andere wijngoederen moet samenwerken om dat te kunnen doen. Dat hij er semi-open over communiceert is dan wel netjes van hem. Het is allemaal prima, maar dit is wat ik bedoel. Hierom, graag familiebedrijven met een boer in plaats van een scheikundige.quote:Op vrijdag 21 april 2017 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ilja Gort heeft die 25 Ha in de Bordeaux en daar komt afaik alleen de premium wijn vandaan die ik poste. De hipster horeca wijnen die jij poste komen van andere wijngoederen vandaan. Hij heeft daar in één van zijn Slurps over geschreven (zijn nieuwsbrief)
Geef ze dit een keerquote:Op vrijdag 21 april 2017 16:02 schreef Pietverdriet het volgende:
neem eens 5 flessen wijn en maak deze open. Wikkel alufolie om de fles.
Laat iemand anders ze nummeren en in volgorde veranderen.
Nu weet niemand welke fles wat is (mits ze allemaal de bordeaufles hebben, je kan het anders ook met karaffen doen)
Ga nu met vrienden de wijnen proeven, en op een groot vel papier de commentaren schrijven en punten geven.
Sommige wijnen zijn lekker, andere niet. Mond goed spoelen en wat brood eten tussendoor.
Uitkomsten zijn vaak erg verrassend. Heb dit vaak gedaan met een feestje, met rode wijn, witte wijn, schuimwijn, wiskey, etc
Is erg leuk en leert je veel over wat je echt lekker vind, en ontneemt je illusies.
In deze settup blijken mensen die dwepen met champagne een dure champagnes helemaal niet lekker te vinden en een cava of goede sekt wel erg lekker.
In mijn vriendenkring drinken tegenwoordig veel mensen sekt.
Volgens mij moet jij gewoon eens blind gaan proevenquote:Op vrijdag 21 april 2017 16:05 schreef XL het volgende:
[..]
Geef ze dit een keer
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit, is erg lekker en absoluut niet duur.
Sterker nog, de boer weet vaak geeneens dat zijn koffie/cacao faitrade verkocht wordt en de max havelaars van deze wereld worden er heel veel beter vanquote:Op vrijdag 21 april 2017 16:03 schreef XL het volgende:
Dat de levensmiddelindustrie zelfs aan mijn fairtrade koffie meer extra winst overhoudt dan de koffieboer zelf.
Je begrijpt het niet. Ik geef ruiterlijk toe dat vele wijnen goed smaken. Ik wil niet goede smaak voor een lage prijs. Ik geloof je, dat Aldi wijn goed smaakt. Ik drink dat ook als vrienden het schenken en ik vind het niet erg dat Herr Albrecht binnenkort ook het huis van zijn laatste overgebleven buurman mag opkopen om zijn tuin groter te maken.quote:Op vrijdag 21 april 2017 16:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij moet jij gewoon eens blind gaan proeven
Dat is onzin. Vakkennis heeft niks met de grootte van het bedrijf te maken. Vaak kunnen boeren niet groeien, omdat de grond niet voorhanden is. Kwaliteit is sowieso verschillend, maar prutser boeren die geen wijn kunnen maken verkopen hun druiven aan de industrie.quote:Op vrijdag 21 april 2017 16:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Heel veel kleine wijnboeren zijn prutsers en helemaal niet in staat een goede wijn te maken, daarom zijn het ook kleine boeren.
Het is gewoon niet zo makkelijk om koffie wel kleinschalig te kopen. Lijkt me best leuk om dat te proberen.quote:Op vrijdag 21 april 2017 16:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sterker nog, de boer weet vaak geeneens dat zijn koffie/cacao faitrade verkocht wordt en de max havelaars van deze wereld worden er heel veel beter van
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |