abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_170356004
nipte-meerderheid-turkije-stemt-grondwetswijziging.jpg

Een kleine meerderheid van de Turken heeft zondag voor een grondwetswijziging gestemd tijdens een referendum. Dat blijkt uit de eerste onofficiële resultaten van het Turkse staatspersbureau Anadolu.

Ruim 99 procent van de stemmen is geteld. 51,3 procent heeft 'ja' gestemd. 86 procent van de stemgerechtigde Turken is naar de stembus gegaan. President Erdogan heeft de overwinning al geclaimd.

De Republikeinse Volkspartij (CHP) heeft direct om een hertelling gevraagd. De Turkse kiesraad besloot op het laatste moment om stembiljetten zonder officiële stempel ook mee te tellen. Dat leidt volgens oppositiepartij CHP tot serieuze twijfels over legitimiteit.

Er waren veel klachten binnengekomen bij de kiesraad over medewerkers bij stembureaus die de biljetten geen stempel hebben gegeven. De raad besloot daarom een aantal uren voor het sluiten van de stembussen om ook deze ongestempelde biljetten mee te tellen. "De kiesraad heeft hiermee fraude toegestaan", zegt CHP-voorzitter Bulent Tezcan zondag tegen journalisten.
Verdeeld

De pro-Koerdische HDP stelde dat volksraadpleging met zoveel tegenstemmers duidelijk heeft gemaakt hoezeer de Turkse gemeenschap verdeeld is. Een woordvoerder zei dat het feit dat de partijleiders in de gevangenis zitten en dat het referendum is gehouden terwijl de noodtoestand is uitgeroepen een schaduw werpt over de legitimiteit van de stembusgang.

Volgens de eerste prognoses leek Erdogan op een ruime winst af te stevenen. Echter, hoe meer stemmen er werden geteld, hoe dichter het ja- en nee-kamp bij elkaar kwamen te liggen. Vooral de uitkomst in de stad Istanbul had grote invloed op de stand, daar werd veel 'nee' gestemd.

De Turkse vicepremier Veysi Kaynak had verwacht dat er meer Turken voor het referendum zouden stemmen, zo zei hij tegen journalisten in Ankara.


Volgens Erdogan is de uitslag van het referendum helder. De president sprak op televisie de hoop uit dat Turkije gaat profiteren van het resultaat van het referendum over de uitbreiding van zijn macht. "Het Turkse volk heeft een historisch besluit genomen. We gaan de belangrijkste hervorming in onze geschiedenis doorvoeren.'

Terwijl hij zijn persconferentie hield, gingen in verscheidene wijken van Istanbul tegenstanders van Erdogan de straat op om slaand met potten en pannen hun ongenoegen te uiten over de uitkomst en over de gang van zaken.

De drie grootste steden in Turkije, naast Istanbul Ankara en Izmir, zeiden in meerderheid 'nee'. Volgens Anadolu komen de meeste ja-stemmen in Turkije uit de regio Centraal-Anatolië. In de kustregio's aan de Egeïsche Zee en in het overwegend Koerdische zuidoosten is het meest 'nee' gestemd.


De Turkse Nederlanders, die vorige week naar de stembus mochten, hebben anders gestemd volgens data van het persbureau. 70,3 procent van de Turkse Nederlanders stemde voor de machtsuitbreiding van Erdogan, tegen 29,7 procent tegenstemmers. Ruim 82.000 Turkse Nederlanders brachten hun stem uit.

Gemiddeld stemde 58,7 procent van de Turken in het buitenland 'ja' en 41,3 procent 'nee'. Ook in onder andere Duitsland, België, Frankrijk, Denemarken, Noorwegen en Oostenrijk won het 'ja'-kamp.

In onder meer het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Rusland, Zweden, Polen, Italië, Canada en Spanje koos de meerderheid voor 'nee'.


In Rotterdam zijn zondagavond de eerste feestende medestanders de straat op gegaan om de uitslag te vieren. Door Rotterdam-Zuid reden auto's, waaronder een aantal limousines, rond met grote Turkse vlaggen uit de ramen.

Voor het Turkse consulaat aan de Westblaak meldde zich een handvol mensen om de vermoedelijke uitkomst te vieren, liet de politie weten. Die houdt nauwlettend in de gaten wat er gebeurt.


Het referendum gaat over achttien wijzigingen van de Turkse grondwet, die het parlementair systeem moeten omvormen tot een presidentieel systeem. Het ambt van premier komt te vervallen en wordt vervangen door een of meerdere vice-presidenten.

De ambtstermijn voor zowel parlementariërs als de president gaat van vier naar vijf jaar en de president wordt dan direct gekozen door de kiezers. Een president mag maximaal twee termijnen regeren.


http://www.nu.nl/onrust-t(...)ndwetswijziging.html

OP even geupdate
  donderdag 20 april 2017 @ 20:20:11 #2
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170361395
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2017 16:11 schreef WammesWaggel het volgende:
Oh vol = vol
quote:
10s.gif Op maandag 17 april 2017 20:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

okay je hoeft niet op de tweet te klikken, deze pagina lezen is genoeg, hoe dom mensen zijn :B
op NL 1 zie je de toekomst van Turkije

http://nos.nl/artikel/216(...)ezuela-is-niets.html

https://www.google.nl/map(...)190275!4d-60.0217314

[ Bericht 49% gewijzigd door michaelmoore op 20-04-2017 20:38:44 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  donderdag 20 april 2017 @ 20:31:41 #3
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_170361870
#211? :D.
  donderdag 20 april 2017 @ 20:51:11 #4
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170362817
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2017 20:31 schreef Ryan3 het volgende:
#211? :D.
Turrreke zijn sukkels, met een vader complex
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170364452
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2017 20:31 schreef Ryan3 het volgende:
#211? :D.
Het is een never ending story :Y
  donderdag 20 april 2017 @ 21:23:14 #6
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_170364483
quote:
7s.gif Op donderdag 20 april 2017 21:22 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Het is een never ending story :Y
:D.
  donderdag 20 april 2017 @ 22:41:19 #7
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170368317
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170376021
http://www.hln.be/hln/nl/(...)gie-de-rug-toe.dhtml

quote:
Erdo-Turken keren België de rug toe

Het aantal Turken dat vanuit België emigreert, is de voorbije tien jaar gestegen. Jongeren willen het in Turkije maken, schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen vandaag.

In 2015 zijn 1.351 Turken vanuit ons land vertrokken, dubbel zoveel als vijftien jaar geleden. Tegelijk is het aantal Turken dat naar België migreert de voorbije tien jaar steeds verder gedaald. In die periode is het positieve migratiesaldo maar liefst vier keer kleiner geworden, blijkt uit cijfers van de FOD Economie.

"Binnen de Turkse gemeenschap leeft de droom sterk om het in Turkije te maken sterk, zeker bij jongeren", bevestigt Zeynep Balci, die er enkele jaren geleden onderzoek naar deed aan de Universiteit Antwerpen. "Het was verbazend makkelijk om jongeren te vinden die erover nadachten om naar Turkije te gaan. De belangrijkste reden om te vertrekken, is nog altijd de discriminatie in onderwijs en op arbeidsmarkt. Ze zijn vaak hoger opgeleid, maar vinden moeilijk werk."

Maar dromen zijn bedrog, ondervond Balci. "Ik heb ook gepraat met jongeren die al vertrokken waren. Eenmaal ter plekke bleek hun beeld over Turkije niet te stroken met de realiteit. In België voelen ze zich niet als Belg aanvaard, maar ginds ook niet als Turk."

Het stemgedrag van de Turkse diaspora in ons land bij het Turks referendum toont aan dat de aantrekkingskracht van Erdogan en het voorouderlijk thuisland sindsdien niet gedaald is. Of dat zich in de emigratiecijfers van 2016 en 2017 vertaalt, valt af te wachten, aldus de kranten nog.
Wat doen de Belgen zo goed waar de Nederlanders van kunnen leren?
pi_170376090
‘Bij sancties van Erdoğan wordt de kapitaalkraan gewoon dichtgedraaid’

http://executivefinance.n(...)ewoon-dichtgedraaid/

quote:
Als grootste foreign direct investor is Turkije zwaar afhankelijk van de Nederlandse. Nora Neuteboom verwacht daarom dat Recep Tayyip Erdoğan zich voorlopig koest houdt. De econoom sluit echter niet uit dat Erdoğan uiteindelijk met maatregelen komt waarmee de Turkse president niet alleen blaft, maar ook bijt.

Recep Tayyip Erdoğan wil de Nederlandse vakantieganger niet meer zien in zijn geliefde Turkije. Volgens econoom Nora Neuteboom (ABN AMRO) is de Nederlander zelfs niet meer welkom in de Turkse taxi’s, beter bekend als de dolmuş. ‘De manier waarop Erdogan regeert is voornamelijk symbolisch, echt hard beleid ten opzichte van Europa of Nederland is er tot dusver niet gekomen en lijkt onwaarschijnlijk. Hij grijpt met symbolische handelingen de aandacht. Hij zegt dat Nederlanders niet welkom zijn als toeristen, maar er worden geen echte maatregelen genomen.’ Erdoğan heeft geluk, want de Turkse populariteit is flink gekelderd.

Tegelijkertijd durft Neuteboom ‘echte repercussies’ niet uit te sluiten. ‘Erdoğan is moeilijk en onvoorspelbaar. De doodstraf is een voorbeeld van een maatregel die hij naar alle waarschijnlijkheid wel gaat nemen en waarmee hij definitie een streep zet onder de onderhandelingen met de EU. Dus maatregelen waarmee Erdoğan niet alleen blaft, maar ook bijt.’

Het blijft afwachten hoe diep deze mogelijke beten zijn. Volgens Neuteboom leunen de Turken sterk op de Nederlandse economie. ‘Nederland is de grootste foreign direct investor in Turkije. Op het moment dat de Nederlandse handelsrelaties verslechteren, gaat het ook ten koste van de export van Turkije. Het doorvoerland waar ze altijd trots op zijn geweest, staat dan onder druk. Op het moment dat er sancties naar de EU of Nederland instellen, snijden ze zichzelf in de vingers.’

Dag, geldkraan
De grootste zwakheid in de Turkse economie is de externe positie. ‘Om hun hoge buitenlandse schuld en het tekort op de lopende rekening te kunnen financieren, zijn ze afhankelijk van buitenlands kapitaal. Dat stroomt voornamelijk binnen door de zogenaamde portfolio flows vanuit het buitenland en minder door langetermijninvesteringen. Bij sancties wordt de kapitaalkraan gewoon dichtgedraaid. Daar hebben ze voornamelijk zichzelf mee en niet Nederland,’ aldus de econoom.

Daarom graag zo snel mogelijk de doodstraf weer invoeren in Turkije, zodat het onoverkomelijke verval zich in sneltreinvaart kan voltrekken. Een ziek paard kun je ook beter afschieten dan onnodig laten lijden.
  vrijdag 21 april 2017 @ 10:33:39 #10
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170377177
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 09:33 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
‘Bij sancties van Erdoğan wordt de kapitaalkraan gewoon dichtgedraaid’

http://executivefinance.n(...)ewoon-dichtgedraaid/

[..]

Daarom graag zo snel mogelijk de doodstraf weer invoeren in Turkije, zodat het onoverkomelijke verval zich in sneltreinvaart kan voltrekken. Een ziek paard kun je ook beter afschieten dan onnodig laten lijden.
ja , hij heeft nu Europa uitgekozen als fascistische tegenstander, eerst was het de PKK. en toen Gulen en nu de EU

verdeel en heers
ubermenschen en untermenschen
werk altijd

De investeerders keren Turkije de rug toe en de val van de Turkse munt is niet te stuiten
https://fd.nl/ondernemen/(...)et-meer-het-walhalla

Deze Nederlandse bedrijven vertrokken uit 'walhalla' Turkije
Nederland is een van de grootste buitenlandse investeerders in Turkije, maar lang niet voor alle bedrijven is het land nog het walhalla. Jarenlang werd het uitgestrekte land als een bloeiende opkomende economie gezien met veel perspectieven voor buitenlandse investeerders.
Maar de afgelopen twee jaar hebben zich al diverse Nederlandse bedrijven uit Turkije teruggetrokken. Economische stagnatie, politieke onzekerheid en angst voor de toenemende onveiligheid in het land zijn de meest genoemde redenen.
Het is al langere tijd zeer onrustig in het land. Vorige zomer deden militairen een mislukte staatsgreep. Sindsdien voert president Recep Tayyip Erdogan grootschalige zuiveringen door. Ook vinden in Turkije al bijna twee jaar regelmatig bloedige aanslagen plaats en voert de overheid een regelrechte oorlog met de Koerdische PKK.
Vastgoedfonds Vastned
Vorige week meldde vastgoedfonds Vastned dat het uit Turkije gaat vertrekken. Het bedrijf wees daarbij op de geopolitieke onrust, de economische tegenwind en de ongebreidelde bouwdrift in het land. De negen winkelpanden in Istanboel die het bedrijf in bezit heeft zijn verkocht aan een groep Turkse private investeerders.
'Het was geen gemakkelijke transactie', verklaarde ceo Taco de Groot vorige week tegenover het FD. 'Er was verrekte weinig animo om te kopen. Door de algehele onzekerheid in Turkije zie je nauwelijks buitenlandse investeerders meer.'
Modeconcern C&A
Tegen gespecialiseerde mode- en textielwebsites verklaarde operationeel directeur Tjeerd van der Zee van C&A Europa destijds dat het modeconcern weliswaar in Turkije goede omzetresultaten boekte, maar dat de marktomstandigheden in Turkije een 'uitdaging' vormden. Ook zei hij dat het concern in Turkije geen noemenswaardig marktaandeel heeft weten te veroveren.
Bouwbedrijf De Meeuw
De Meeuw, sinds 2016 voor de helft in handen van voormalig president-directeur Wim van der Leegte van de Eindhovense VDL Groep, was vanwege de malaise in de Nederlandse bouw uitgeweken naar Turkije. Ook om van daaruit opdrachten in het Midden-Oosten, Centraal-Azië en Noord-Afrika te kunnen uitvoeren. Het bedrijf opende begin 2014 een eigen prefabfabriek in Ankara, waarin ¤ 5 mln was geïnvesteerd en zestig mensen aan de slag konden. Een eerste opdracht in Irak was er bij de start al. Premier Rutte gaf samen met de Turkse minister van Economische Zaken, Mehmet Zafer Çaðlayan, destijds nog het startsein voor de bouw van de nieuwe fabriek van De Meeuw in Turkije. Rutte ligt nu op ramkoers met de Turkse autoriteiten.
Hightech-bedrijf KMWE
Volgens het Eindhovens Dagblad was de beslissing het gevolg van strengere eisen van de Turkse overheid om defensie-opdrachten op de thuismarkt uit te voeren. 'We stonden op het punt te gaan investeren in een tweede productiehal om nieuwe defensieorders uit te kunnen voeren. Toen maakte de Turkse overheid duidelijk dat zijn defensiegeheimen niet voor buitenlandse ogen bestemd zijn', aldus topman Edward Voncken.
Het Brabantse technologiebedrijf moest als gevolg daarvan het aandeel van 50% in een Turkse joint venture snel verkopen aan het Turkse partnerbedrijf om de order veilig te stellen. KMWE, dat onder meer samenwerkt met Fokker en een toeleverancier is van vliegtuigfabrikant Airbus, was al sinds 2010 actief in Turkije

[ Bericht 21% gewijzigd door michaelmoore op 21-04-2017 10:44:56 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170377748
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 09:29 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
http://www.hln.be/hln/nl/(...)gie-de-rug-toe.dhtml

[..]

Wat doen de Belgen zo goed waar de Nederlanders van kunnen leren?
Gek genoeg ken ik juist best wat Nederlandse allochtonen die naar België zijn vertrokken.
Mij niet gezien, alhoewel Gent een mooie stad is.
pi_170377853
quote:
iran kent de dictatuur van de mollahs ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170377880
quote:
7s.gif Op donderdag 20 april 2017 21:22 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Het is een never ending story :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 21 april 2017 @ 11:44:18 #14
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170378463
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 april 2017 11:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

iran kent de dictatuur van de mollahs ;)
nee
net als china is ook Iran geen dictator / autocraat
Venezuela en Noord Korea en Cuba wel
en zeker geen knotsgekke machtbeluste dictator
http://www.telegraaf.nl/b(...)_raketsysteem__.html

https://nl.wikipedia.org/wiki/Autocratie
http://www.nu.nl/dvn/4297(...)reesd-autocraat.html
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170378516
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 11:44 schreef michaelmoore het volgende:

net als china is ook Iran geen dictator / autocraat

china ket de dictatuur van de communistische partij
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 21 april 2017 @ 11:47:11 #16
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170378531
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 april 2017 11:46 schreef Slayage het volgende:

[..]

china ket de dictatuur van de communistische partij
nee
China is geen dictator
China heeft een 3000 leden congres en een 150 leden comite
die democratisch hun voorzitter kiezen
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  vrijdag 21 april 2017 @ 11:52:41 #17
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170378644
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 april 2017 11:46 schreef Slayage het volgende:

[..]

china ket de dictatuur van de communistische partij
zo loopt Turkije met flinke korting in de Russische val en kan Erdogan zijn haat tegen de EU als nieuwe vijand botvieren ( hij is nog gekker dan Kim il Un)

http://www.telegraaf.nl/b(...)_raketsysteem__.html
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  vrijdag 21 april 2017 @ 12:03:27 #18
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170378836
http://www.finanzen.nl/aa(...)e-markten-1001308884

Jonge, jonge wat hebben jullie gedaan
quote:
De Turkse lira heeft woensdag de hardste klap gekregen sinds de mislukte staatsgreep in juli.
ANKARA (AFN) - De waarde van de Turkse lira ten opzichte van de dollar is woensdag met 4 procent gedaald.

De Turkse munt zakte in de middaghandel tot bijna 4 lira per dollar.
Daarmee komt het verlies sinds de jaarwisseling al op 12 procent.
De Turkse centrale bank trachtte eerder deze week nog een einde te maken aan de vrije val van de munt, maar dat had geen succes.
Daardoor groeit de kans op drastische maatregelen, zoals de enorme renteverhoging die in januari 2014 werd doorgevoerd.
Het belangrijkste rentetarief ging toen in één klap van 4,5 naar 10 procent.
De lira werd in de afgelopen 12 maanden in totaal al 25 procent minder waard ten opzichte van de dollar.

The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  vrijdag 21 april 2017 @ 12:29:45 #19
462999 Verfassungsschutz
Streitbaren Demokratie
pi_170379386
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 11:47 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee
China is geen dictator
China heeft een 3000 leden congres en een 150 leden comite
die democratisch hun voorzitter kiezen

Semantiek is niet boeiend. Het gaat om de concentratie van macht.
Stabile Preise – Sichere Renten – Mehr Arbeitsplätze
  vrijdag 21 april 2017 @ 18:04:47 #20
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170385943
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 12:29 schreef Verfassungsschutz het volgende:

[..]

Semantiek is niet boeiend. Het gaat om de concentratie van macht.
juist

zodra er meer dan 100 mensen in de regering zijn die gelijke kiesrechten hebben dan kun je nooit spreken van een dictatuur.
Een democratie ?? Misschien.

Landen als Rusland, Turkije, Zimbabwe, Syria , Cuba , Noord Korea, Eritrea, en Venezuela niet. Vroeger ook Irak en Lybia

Deze landen kenmerken zich door een Leider / Vader / Tsaar die alle macht heeft en een valuta waar men geen vertrouwen in heeft, een torenhoge rente en vaak en privé leger om de eigen persoon te beschermen


Als er een MAN , rechters kan benoemen en aanstellen ,en journalisten kan laten oppakken i, dus alle media controleert,, whataspp en google kan verbieden, individuele parlementsleden kan laten arresteren, daarnaast ook het leger in de zak heeft dan is het FOUTE BOEL

Dan krijg je oorlog tussen de Leider en de bevolking

http://www.telegraaf.nl/b(...)ten_Venezuela__.html

[ Bericht 10% gewijzigd door michaelmoore op 21-04-2017 21:58:27 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  vrijdag 21 april 2017 @ 22:27:57 #21
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170392737
quote:
ben je terug naar je opdrachtgever in Turkije
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170483525
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 11:47 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee
China is geen dictator
China heeft een 3000 leden congres en een 150 leden comite
die democratisch hun voorzitter kiezen

blijkt maar weer dat china idd democratisch is.

https://www.trouw.nl/reli(...)meer-geven~a7d73a12/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 25 april 2017 @ 20:03:48 #23
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170483810
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 april 2017 19:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

blijkt maar weer dat china idd democratisch is.

https://www.trouw.nl/reli(...)meer-geven~a7d73a12/
Dat zijn regels
Heeft te maken met de angst voor de Jihad moslims in China ook in de USA en Russia

onze regering heeft ook heel wat rare regels , ik kan er heel wat opnoemen
http://www.ad.nl/binnenla(...)-nederland~a5b19681/

toch is China's voorzitter democratisch gekozen

uit iedere regio een afgezant naar het congres = 3000 leden, uit het congres kiest men het 150 leden tellend comité en het comité kiest een voorzitter,, iedere 5 jaar opnieuw
https://nl.wikipedia.org/wiki/Volksrepubliek_China#Politiek

Zeeer democratisch dus
Misschien wel meer democratisch dan Nederland

[ Bericht 6% gewijzigd door michaelmoore op 25-04-2017 22:15:55 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  dinsdag 25 april 2017 @ 22:18:08 #24
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170488143
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 april 2017 11:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

iran kent de dictatuur van de mollahs ;)
http://turksemedia.nl/tur(...)besluit-raad-europa/

Turkije zal uit de Raad van Europa gezet worden
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170488248
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 11:47 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee
China is geen dictator
China heeft een 3000 leden congres en een 150 leden comite
die democratisch hun voorzitter kiezen

Roflcopter.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')