abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_170343437
Hoi mensen.

Aangezien de schutting van mijn achtertuin verkeerd staat (er zit nog een stuk achtertuin achter de schutting) en nog net niet van ellende uit elkaar valt (hoewel, enkele planken zijn er al afgevallen), wil ik deze graag vervangen snel gaan vervangen.

Aangezien ik over een jaar of twee een mooi hek wil kopen, wil ik een tijdelijke oplossing plaatsen. Zo goedkoop mogelijk maar wel er beschaafd uit zien. Dus niet zoals het nu is.

Ik heb echter een idee nodig voor de "poort". Ik wil twee dingen:

1. S'ochtends, als ik naar mijn werk ga, zo snel mogelijk mijn tuin uit kunnen rennen. Ik wil zo min mogelijk tijd besteden aan onzin als deuren op slot doen en opendoen. Hoe sneller ik bij mijn auto ben hoe beter.

2. Ik wil een auto of aanhanger tijdelijk in mijn tuin kunnen zetten en ook heen en weer kunnen. (gezien alle verbouwingen etc). De deur(en) moet(en) dus breed genoeg zijn voor een kleinere auto. Dit mogen twee deuren zijn, mag 1 deur zijn, zolang regel 1 maar nog steeds geldig is.

Het hoeft maar een jaar of 2 te staan en het moet er een beetje geschaafd uit zien. Het hek dat ik echt wil is nogal prijzig en daar moet ik echt even voor gaan sparen. Daarnaast moet de tuin nog opgehoogd worden, geverfd worden aan de buitenkant, etc etc etc.

Heeft iemand een idee hoe ik dit voor elkaar ga krijgen, het liefst voor weinig?
pi_170343773
lijkt mij dat je beter de huidige schutting een beetje kunt opkalefateren met wat oude planken ofzo, en dan direct het mooie hek erin zetten. Nu is het tijd en geld verspillen voor iets tijdelijks.
pi_170344578
Precies, planken weer even vastzetten met een paar nagels en dan gelijk goed doen zodra je budget en tijd hebt.
pi_170368556
Dat is echt geen optie. Ten eerste moet ik dan een gedeelte überhaupt weghalen, daarnaast zit het dan in de weg als ik de tuin ga ophogen. Het hek staat te ver in mijn tuin, ook het stuk waar nu het hek staat moet ik ophogen, terwijl het aan de erfgrens hoort te staan waar ik het niet hoef op te hogen. Daarnaast is het hek zeker 50 jaar oud, zo rot als het maar zijn kan, het valt echt bijna uit elkaar (sterker nog, gedeeltelijk al gebeurd). Planken heb ik al lang weggedaan.

De enige manier om dit hek op te knappen is door het in stukken te zagen en in de vuurkorf te gooien.

Het hek gaat hoe dan ook weg.

Heeft iemand een idee hoe ik zo'n poort maak? Dubbele deuren of enkele deur maakt mij niet uit, zolang ik er maar snel doorheen kan en zolang het maar goedkoop is, zonder dat het er pauper uit ziet. Er hoeft niet perse een slot op.
  donderdag 20 april 2017 @ 23:48:27 #5
407027 LTVDK
Gelukszoeker
pi_170371599
Het goedkoopste voor tijdelijk is gewoon wat geïmpregneerd tuinhout kopen (planken en balken), daar een deur van maken en met wat scharnieren vastzetten.

Deur maken is best makkelijk, een rechthoekig frame van balken maken en voor de stevigheid nog een balk diagonaal in maken. Daarna is het gewoon een kwestie van planken er op schroeven.
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  vrijdag 21 april 2017 @ 07:21:26 #6
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_170374930
Tja, speur markplaats af voor een oude schutting en palen. Maar goedkoop wordt lastig..
  vrijdag 21 april 2017 @ 07:57:48 #7
11798 Rtificial
[ahr-tuh-fish-uhl]
pi_170375098
Wat is goedkoop?
Je kan bijvoorbeeld 1 of 2 van deze frames nemen : https://gadero.nl/ijzeren-deurframe-tuindeur/?sqr=frame%20poort&
Bekleden met voordelig hout, klaar is kees.
Maar ik weet niet of dit al te duur is?

Zelf een poort maken van hout gaat natuurlijk ook, maar het is een redelijk gewicht, dus is nog niet zo heel eenvoudig om degelijk te maken.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')