abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_170325545
De gemeente Leidschendam-Voorburg blijkt jarenlang in mei drie SS'ers te herdenken bij een Tweede Wereldoorlog monument.

Sijtwende

Een plaatselijke historische vereniging ontdekte de fout. Nog voor de komende 4 mei worden de drie tussen de bijna 400 namen van joodse slachtoffers en verzetsmensen weggepoetst. Ook een zwarthandelaar uit die tijd wordt verwijderd van het monument in park Sijtwende.

Hubert Berkhout van het NIOD (Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies) vindt het in het AD 'op z'n minst slordig' dat er geen goed onderzoek is gedaan.

De makers van het monument haalden de namen tien jaar geleden op uit het gemeentelijk bevolkingsregister uit de oorlog. Ze vergaten te checken onder welke omstandigheden de inwoners waren overleden.

Lokale onderzoeker Jos Engels ontdekte na veel speurwerk de overlijdensadvertenties van de 'Duitsers', waarin de drie 'met alle toeters en bellen als Nazi-helden' werden geerd.

http://www.telegraaf.nl/b(...)enlang_SS_ers__.html

Wat zijn toeters en bellen :?

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_170325618
klara_4_kids_-_toeters_en_bellen.jpg?itok=B-hMWwZw
pi_170325670
Jammer, maar goed dat er nog mensen zijn die wat onderzoek doen.

Verder denk ik dat ze dit bedoelen met toeters en bellen:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')