Queenshore | dinsdag 18 april 2017 @ 20:59 |
Beste FOKkers, Voor degene die weten over wie het gaat.. Ik heb nooit het plezier gehad om met MaximusTG te kunnen discussiëren over eten en koken. Maar denk wel te kunnen concluderen dat dit een persoon was met een passie voor eten/koken/FOK. Bij een topic uit 2013 deelde hij een chili con carne recept met meerdere mensen, ik heb deze in die tijd een keer gemaakt en deze was briljant. Dit recept was in de vorm van een .jpg afbeelding. Dit topic is een zoektocht naar dit recept, ik hoop dat iemand mij zou kunnen helpen. Mvg | |
douche-eendje | dinsdag 18 april 2017 @ 21:05 |
Maximus - recepten . Een gemis in de broodbakreeks nogsteeds. CUL / Chili con carne Maar het plaatje werkt niet meer | |
Queenshore | dinsdag 18 april 2017 @ 21:12 |
Na mijn spontane zin in chili con carne zat ik binnen 5 minuten inderdaad in dit topic te lezen. Nadat ik erachter kwam dat deze niet werkte ben ik flink gaan googlen. En dit topic aanmaken leek me ook nog een optie, vandaar. P.S. Ook een gemis in de pizzareeks | |
stavromulabeta | dinsdag 18 april 2017 @ 21:26 |
Ik word nu ook nieuwsgierig. Heb je misschien meer informatie? Kwam die jpg uit een boek? Of was het handgeschreven? Waren er kenmerkende ingrediënten die je niet zou verwachten? Als MaximusTG het weer ergens anders vandaan had, valt het misschien te reproduceren met vernuftig gegoogle. | |
motorbloempje | dinsdag 18 april 2017 @ 21:27 |
MaximusTG sorry, ik heb 't recept niet.… | |
Lienekien | dinsdag 18 april 2017 @ 21:31 |
Queenshore | dinsdag 18 april 2017 @ 21:34 |
Mooi om dit soort dingen te lezen;). Het was niet uit een boek in ieder geval. Een beetje "jamie at home"-achtige tekenstijl. Lastig uit te leggen altijd. Aangezien het even geleden is dat ik het maakte, vind ik het ook lastig. Er zat in ieder geval pure chocola in, naast de standaard ingrediënten als riblappen/tomaten/specerijen. Misschien ook bruin bier, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Mvg | |
Queenshore | dinsdag 18 april 2017 @ 21:35 |
Mijn nieuwe held. | |
Lienekien | dinsdag 18 april 2017 @ 21:37 |
Hij stond op een oude, trage iPad. Kwaliteit is niet optimaal, maar het is wel leesbaar. | |
stavromulabeta | dinsdag 18 april 2017 @ 21:37 |
Die ga ik dan ook maar eens proberen... Als ode aan MaximusTG. | |
Queenshore | dinsdag 18 april 2017 @ 21:38 |
Genoeg kwaliteit om mij weer een feestmaal te bezorgen. Bedankt voor de moeite! | |
Postbus100 | dinsdag 18 april 2017 @ 22:16 |
MaximusTG | |
Fokpop | woensdag 19 april 2017 @ 01:03 |
Dat recept heeft MaximusTG toch ook gewoon uit een kookboekje of van een site? Ik ben wel benieuwd welke trouwens. [ Bericht 25% gewijzigd door Fokpop op 19-04-2017 01:40:11 ] | |
MutedFaith | woensdag 19 april 2017 @ 07:19 |
Het originele plaatje. | |
habitue | woensdag 19 april 2017 @ 08:14 |
Hij staat vereeuwigd in mijn dropbox. Echt geniaal dat recept, al verschillende keren gemaakt, ook voor grote groepen en altijd een succes. Zelfs mijn huidige vriendin mee veroverd. , soort van | |
Queenshore | woensdag 19 april 2017 @ 10:09 |
Dit lijkt mij wel inderdaad. Dit leek me de handigste manier om het recept te beschrijven in de titel. | |
MutedFaith | woensdag 19 april 2017 @ 10:19 |
Even googlen op de openingszin van t recept leverde me dit op, trouwens: http://tv.nrc.nl/video/kookt/article1363839.ece/Chili En aangezien 'Menno Simon' ook voor NRC werkt zou de bron voor dit recept best wel eens het NRC kunnen zijn, of een van de kookboeken van Janneke Vreugdenhil. | |
vaduz | donderdag 20 april 2017 @ 19:14 |
he wat kinderachtig. | |
Yashaaaaa | zaterdag 29 april 2017 @ 16:30 |
Hij staat hier nu lekker een middagje te pruttelen (Y) Maar vroeg me af, wat eten jullie er verder nog bij? Wij hebben er nu een pide bij gehaald. Maar dat voelt zo karig. En er stonden wel toppings in het recept maar vriend en ik zijn beide niet van de avocado en rauwe ui. [ Bericht 13% gewijzigd door Yashaaaaa op 29-04-2017 16:51:41 ] | |
Lienekien | zaterdag 29 april 2017 @ 16:52 |
Als jij het met bonen wilt eten, dan eet je het toch met bonen? Ik quote uit het andere topic:
| |
#ANONIEM | zaterdag 29 april 2017 @ 17:07 |
Kidneybonen er door doen en mais (liefst bio) maakt dat het meer vult en m.i. nog smakelijker is. Verder goed veel tortillachips (Dorito's nacho cheese matcht ook prima) en een bekertje zure room Zure room eigen merk van AH is het lekkerst maar smaken verschillen Eet smakelijk | |
Yashaaaaa | zaterdag 29 april 2017 @ 17:15 |
Ja we zouden het eigenlijk met vrienden eten vanavond maar die konden helaas niet meer komen. Het was de bedoeling dat we en een pide en tortillachips zouden hebben, maar die laatste zijn we vergeten. En aangezien we nu toch maar met zijn tweeën zijn is alleen de pide ook wel genoeg. Zure room hebben we wel Volgende keer dus | |
MutedFaith | zaterdag 29 april 2017 @ 17:41 |
Ik doe er stiekem ook altijd een blik bonen bij. Eet t meestal in een wrap, met zure room, kaas, sla, avocado, ui en tomaat. Of op de friet, met wat kaas. | |
stavromulabeta | zondag 30 april 2017 @ 17:48 |
En dat is dan mijn ode aan MaximusTG... In plaats van rundvlees heb ik wild konikpaard gebruikt, niet zozeer een bewuste keuze maar vooral omdat mijn vriezer ermee vol ligt. Voor de smaak zal het niet zo heel veel uitmaken. | |
habitue | zondag 30 april 2017 @ 23:19 |
Ja verdomme, waar slaat die halve kilo mais op. |