Zou kunnen. Maar veel mensen willen wel met het avondeten de aanbevolen groenten binnenkrijgen.quote:Op dinsdag 18 april 2017 20:59 schreef pokkerdepok het volgende:
is het niet zo dat in die gerechten gewoon geen groenten horen?
er staan vaak ook wel groentegerechten bij, toch? moet je eens op letten.quote:Op dinsdag 18 april 2017 21:09 schreef PabstBlueRibbon het volgende:
[..]
Zou kunnen. Maar veel mensen willen wel met het avondeten de aanbevolen groenten binnenkrijgen.
Maar ik denk dat het inderdaad de prijs is. Als het duurder wordt, gaan consumenten denken "oh, ik zou ook dat kunnen nemen, want dat is even duur"
Maar vlees niet. En er staat meestal op dat dat wel erin moet. En vaak ook veel.quote:Op dinsdag 18 april 2017 21:13 schreef Jovatov het volgende:
Houdbaarheid. Die potten/pakjes kunnen maanden mee.
Maaltijdpakketten uit de vriezer hebben wel meer groenten.
Ragú bolognese bevat ook nog wortel en bleekselderij en slechts maar een klein deel tomaten(puree) . Dat terzijde, in Nederland denken we inderdaad dat bolognese een tomatensaus is .quote:Op dinsdag 18 april 2017 21:14 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
er staan vaak ook wel groentegerechten bij, toch? moet je eens op letten.
en anders kan je toch altijd wat broccoli erbij maken, of boontjes of zoiets?
nederlanders hebben de neiging gerechten te vergroentenen (jaja, dat woord vind ik gewoon even uit).
spagetti bolognese bestaat gewoon helemaal niet, met die naam, maar in de italiaanse versie zit zeker geen groente, behalve tomaat, ui en knoflook. in nederland weten we niet beter dan dat er een hele berg groente inzit.
is wel gezond misschien, maar in italie eten ze er gewoon salades bij.
okee jij weet nog beter als ik. maar t ging even om mn punt dat we overal groente in doen, ook als t soms helemaal niet zo hoort.quote:Op dinsdag 18 april 2017 21:17 schreef yosander het volgende:
[..]
Ragú bolognese bevat ook nog wortel en bleekselderij en slechts maar een klein deel tomaten(puree) . Dat terzijde, in Nederland denken we inderdaad dat bolognese een tomatensaus is .
Lees de ingredienten eens? Is het meerendeel (na water) groente?quote:
Volgens zit er in bolognesesaus juist veel wortel, ui en bleekselderij, wat veel Nederlanders dan weer doen is er een zak soepgroenten inflikkeren want dat is lekker makkelijk.quote:Op dinsdag 18 april 2017 21:14 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
er staan vaak ook wel groentegerechten bij, toch? moet je eens op letten.
en anders kan je toch altijd wat broccoli erbij maken, of boontjes of zoiets?
nederlanders hebben de neiging gerechten te vergroentenen (jaja, dat woord vind ik gewoon even uit).
spagetti bolognese bestaat gewoon helemaal niet, met die naam, maar in de italiaanse versie zit zeker geen groente, behalve tomaat, ui en knoflook. in nederland weten we niet beter dan dat er een hele berg groente inzit.
is wel gezond misschien, maar in italie eten ze er gewoon salades bij.
Denk ik ook.quote:Op dinsdag 18 april 2017 20:59 schreef pokkerdepok het volgende:
is het niet zo dat in die gerechten gewoon geen groenten horen?
ik dacht dat het echt een vleessaus was. maar misschien klopt wat je zegt wel, maar veel, dta weet ik niet hoor. het moet in ieder geval helemaal in de saus opgaan, door de pan heel lang te laten pruttelen.quote:Op dinsdag 18 april 2017 21:30 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Volgens zit er in bolognesesaus juist veel wortel, ui en bleekselderij, wat veel Nederlanders dan weer doen is er een zak soepgroenten inflikkeren want dat is lekker makkelijk.
heel veel gerechten draaien gewoon volledig om vlees, plus smaakmakers.quote:Op dinsdag 18 april 2017 21:34 schreef Igen het volgende:
[..]
Denk ik ook.
Volgens mij is het in veel landen een luxe om vlees ipv. groente in het hoofdgerecht te eten. Maar dan wrs wel met een flinke portie fruit als toetje.
Ja het is ook wel een vleessaus, maar er gaat behoorlijk wat groente in dacht ik, die inderdaad wel helemaal in de saus opgaan. Wel erg lekker trouwens.quote:Op dinsdag 18 april 2017 21:56 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
ik dacht dat het echt een vleessaus was. maar misschien klopt wat je zegt wel, maar veel, dta weet ik niet hoor. het moet in ieder geval helemaal in de saus opgaan, door de pan heel lang te laten pruttelen.
Yep.quote:Op dinsdag 18 april 2017 21:22 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
okee jij weet nog beter als ik. maar t ging even om mn punt dat we overal groente in doen, ook als t soms helemaal niet zo hoort.
In de originele Ragù zit 1 winterwortel, 1 a 2 stengels bleekselderij (wat tomatenpuree, bouillon) en 500 gram vlees.quote:Op dinsdag 18 april 2017 21:30 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Volgens zit er in bolognesesaus juist veel wortel, ui en bleekselderij, wat veel Nederlanders dan weer doen is er een zak soepgroenten inflikkeren want dat is lekker makkelijk.
Ik dacht dat er helemaal geen tomaat in zat. Anyhow, dat is inderdaad flink minder groente dan ik er meestal in doe.quote:Op dinsdag 18 april 2017 22:03 schreef agter het volgende:
[..]
In de originele Ragù zit 1 winterwortel, 1 a 2 stengels bleekselderij (wat tomatenpuree, bouillon) en 500 gram vlees.
Dit is voor 6 personen (veel minder saus dan wij gewend zijn).
Het is een echte vleessaus.
Geen ui en knoflook?quote:Op dinsdag 18 april 2017 22:03 schreef agter het volgende:
[..]
In de originele Ragù zit 1 winterwortel, 1 a 2 stengels bleekselderij (wat tomatenpuree, bouillon) en 500 gram vlees.
Dit is voor 6 personen (veel minder saus dan wij gewend zijn).
Het is een echte vleessaus.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |