shhulp | zondag 16 april 2017 @ 21:01 |
Hallo, Gezien ik het op internet niet kon vinden, mijn laatste keuze toch maar Fok is; Ik heb op een website gekeken om asperges te koken. Ik volg braaf het recept. Ik moest een theedoek in de pan doen en de asperges koken. Na 7 min til jk de deksel op en is het water helemaal donkerblauw.. de kleur van mijn theedoek. Kan ik de asperges nu weggooien of kan dit geen kwaad? Iemand die deze ervaring deelt en mij meer kan vertellen? Natuurlijk verwacht ik nu geen post als "ja ts, je gaat dood, krijgt tering enz enz" enkel zit ik er niet op te wachten | |
jajablahblah | zondag 16 april 2017 @ 21:04 |
Zijn de asperges ook blauw? En waarom niet gewoon in water koken | |
Pietverdriet | zondag 16 april 2017 @ 21:06 |
Ik zou het wegflikkeren, de volgende keer zonder theedoek koken | |
nogeenoudebekende | zondag 16 april 2017 @ 21:07 |
Wat piet zegt. Volgens mij heb je trouwens het recept verkeerd begrepen TS. | |
shhulp | zondag 16 april 2017 @ 21:08 |
Het recept gaf aan dat het zo moest. De asperges hebben een lichte blauwe gloed | |
pfefferkatze | zondag 16 april 2017 @ 21:10 |
Geef eens een link naar dat recept dan Je hebt een pan met water opgezet, daar een theedoek in gedaan, en de asperges er bij? | |
Woelwater | zondag 16 april 2017 @ 21:14 |
Tsjah. . .
| |
shhulp | zondag 16 april 2017 @ 21:15 |
Hoe kook je asperges Leg de geschilde asperges plat in een pan of bv braadslede of als je een aspergespan hebt dan gebruik je die uiteraard maar anders volstaat een brede pan waar de asperges plat in kunnen liggen. Giet koud water op de asperges totdat deze net onder staan en voeg wat zout en suiker toe. Leg nu een schone theedoek op de asperges en druk een beetje aan zodat de asperges goed afgedekt zijn door de natte theedoek. Zet nu het vuur onder de pan aan en breng de asperges aan de kook Asperges later eten? Volg dan onderstaande stappen Als de asperges aan de kook zijn zet dan het vuur iets lager en laat doorkoken voor 1 minuutje Zet dan het vuur uit en laat de asperges in het kookvocht afkoelen Op het moment dat je de asperges wil gaan eten haal je de asperges uit het vocht en breng je het vocht aan de kook, leg hier de asperges in voor 1 of 2 minuten en schep ze daarna voorzichtig uit de pan met een schuimspaan. Als ze uitgelegd zijn leg je ze op je bord en eet smakelijk. Asperges direct eten? Volg dan onderstaande stappen Als de asperges aan de kook zijn zet het vuur dan lager en laat zachtjes doorkoken voor een minuut of 5 tot 8, dit is afhankelijk van de dikte van de asperges. Voel regelmatig of de asperges al gaar zijn. Dit kun je doen door er met een vork in te prikken en de asperge uit het vocht te halen, buigt deze ietsje door dan is deze gaar. Zorg dat de asperges niet te gaar worden, dit is niet lekker. Als de asperges gaar zijn schep ze dan uit met een schuimspaan en laat uitlekken Leg de uitgelekte asperges op je bord en eet smakelijk Bekijk lekkere asperge recepten Asperges koken | |
PandaDrop | zondag 16 april 2017 @ 21:30 |
Wegflikkeren, volgens mij heb je verf uit de theedoek gekookt (volgens mij heb jij ze nooit op 60 of 90 graden gewassen). | |
madeliefff | zondag 16 april 2017 @ 21:33 |
Haha trolltopic? maar er staat niet dat die theedoek erin moet. Erop...wss als in op de pan ipv deksel ofzo. Vreemd. Maar volgende keer dus niet meer doen en ik zou deze asperges weggooien ja. | |
madeliefff | zondag 16 april 2017 @ 21:35 |
nu dus wel | |
pokkerdepok | zondag 16 april 2017 @ 21:36 |
volgende keer kan je beter een rode theedoek nemen. dat staat vrolijker, rode asperges. | |
LXIV | zondag 16 april 2017 @ 21:37 |
Gewoon opeten. Daar zit misschien effectief 10 ml blauwe verf in die asperges. Proef je niks van en kan ook geen kwaad. | |
agter | zondag 16 april 2017 @ 21:37 |
Nou. Lekkere schone theedoek was dat.. | |
madeliefff | zondag 16 april 2017 @ 21:38 |
| |
LXIV | zondag 16 april 2017 @ 21:39 |
Vroeger zat al het kindersnoep vol met verf. Rood, blauw, groen. Niemand ooit iets aan overgehouden. Sterker nog, toen waren er veel minder autistische, dyslectische en glutenvrije kinderen dan nu. | |
#ANONIEM | zondag 16 april 2017 @ 21:41 |
LXIV | zondag 16 april 2017 @ 21:43 |
Hmm. Dat is wel heel erg blauw | |
Woelwater | zondag 16 april 2017 @ 21:47 |
Schijnt de originele manier te zijn, alleen dan niet met een blauwe theedoek | |
MrSalazar | zondag 16 april 2017 @ 21:49 |
leuke troll weer | |
Leandra | zondag 16 april 2017 @ 21:55 |
Dat is vooral een probleem omdat een hoop theedoeken tegenwoordig niet meer geschikt zijn om op 90 graden te wassen, want de kleur blijft niet als het uitgekookt wordt. Het kan dus prima op de omschreven manier, maar dan moet je wel een theedoek hebben die uitgekookt kan worden. | |
MrSalazar | zondag 16 april 2017 @ 21:56 |
wat een uitgekookt plan | |
agter | zondag 16 april 2017 @ 22:04 |
Ik zou die website een boze mail sturen TS. Eis nieuwe asperges! | |
Sjeen | zondag 16 april 2017 @ 22:07 |
Mocht je het toch nog eens met een theedoek willen proberen, dan geen wasverzachter maar azijn gebruiken als je wast... | |
timmmmm | zondag 16 april 2017 @ 22:09 |
Ik denk dat kinderen toen even glutenvrij waren als nu | |
Leandra | zondag 16 april 2017 @ 22:09 |
Wasverzachter is sowieso niet handig voor theedoeken, dat is negatief voor hun drogend vermogen. Niet dat ik daar rekening mee houd, maar ik heb dan ook vrijwel nooit een theedoek nodig. | |
RobinOok | zondag 16 april 2017 @ 22:21 |
Gewoon opeten en morgen je camera meenemen naar het toilet. | |
autoknutselaar | zondag 16 april 2017 @ 22:30 |
Ik doe altijd een theedoek in dingen die ik kook. Heb je een schone theedoek en de etensresten uit de theedoek hergebruik je in de maaltijd. En een rood/ blauw tintje aan de pasta/ aardappelen vind ik nou juist zo gezellig staan op tafel. | |
shhulp | zondag 16 april 2017 @ 23:01 |
Nou een troll topic is het niet, asperges zijn ondanks de grote twijfel toch opgegeten. Morgen maar even kijken of we ziek zijn. Bedankt aan dr gene die serieus meegedacht hebben aan een antwoord. | |
pfefferkatze | zondag 16 april 2017 @ 23:04 |
Was het een nieuwe theedoek trouwens? Als je hem eerder heet gewassen zou hebben zou er geen kleur afgekomen zijn denk ik. En in het vervolg de theedoek niet in de pan stoppen. Zoek maar een ander recept of koop een aspergepan | |
eriksd | maandag 17 april 2017 @ 11:52 |
Bij gebrek aan een aspergepan kan je een theedoek op de asperges in het water leggen, blijven ze ondergedompeld. Wel eentje die schoon is en niet afgeeft, daar is TS de mist ingegaan. | |
Pietverdriet | maandag 17 april 2017 @ 12:33 |
Nergens voor nodig. Ze stomen wel gaar als ze niet in het water liggen. | |
machtpen | maandag 17 april 2017 @ 12:46 |
Kan me niet voorstellen dat er schadelijke verf in een theedoek wordt gebruikt. | |
Stokken_en_stenen | maandag 17 april 2017 @ 13:14 |
Gluten intolerantie | |
sirdanilot | maandag 17 april 2017 @ 13:53 |
TS de volgende methode is beter: - Asperges schillen, schillen bewaren - Schillen onderin de pan leggen - Asperges erop leggen, water zodat ze half onderstaan (ze hoeven niet helemaal ondergedompeld te zijn) - Deksel op de pan en koken maar - Asperges eruit halen met een tang of zo, van de schillen en het vocht in de pan kun je een aspergebouillon maken, het vocht kun je zeven en gebruiken voor bijvoorbeeld een saus - zout naar smaak uiteraard Op die manier gebruik je ook de aspergesmaak die in de schil zit. |