Hoezo alleen haalbaar in nieuwbouwwijken?quote:Op maandag 17 april 2017 14:14 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Er zijn meerdere plekken waar dit al plaatsvind. Allemaal nieuwbouwwijken, omdat dat daar alleen haalbaar is
Dat heb ik hier net beschrevenquote:Op maandag 17 april 2017 14:57 schreef Leandra het volgende:
[..]
Hoezo alleen haalbaar in nieuwbouwwijken?
In je gemiddelde jaren 30/50/60/70/80 wijk kan het ook prima.
En Lombok lijkt me geen nieuwbouwwijk.
http://www.wedrivesolar.nl/
http://www.volkskrant.nl/(...)ne-energie~a4065297/
Niet alles dat geen nieuwbouwwijk is is een wijk waar je zo ongeveer een parkeervergunning nodig hebt om in je eigen straat te kunnen parkeren, het gros van het land bestaat gewoon uit huizen waar je prima voor je eigen deur kunt parkeren, of op je eigen oprit nota bene, zeker als je een eigen dak hebt om zonnepanelen op te leggen.quote:
Bij bijna al mijn familieleden kan je niet eens voor je huis parkeren, maar meerdere 10tallen meters verderop.quote:Op maandag 17 april 2017 15:03 schreef Leandra het volgende:
[..]
Niet alles dat geen nieuwbouwwijk is is een wijk waar je zo ongeveer een parkeervergunning nodig hebt om in je eigen straat te kunnen parkeren, het gros van het land bestaat gewoon uit huizen waar je prima voor je eigen deur kunt parkeren, of op je eigen oprit nota bene, zeker als je een eigen dak hebt om zonnepanelen op te leggen.
Ik heb nog nooit in een huis gewoond waar ik niet voor mijn eigen deur (of op eigen terrein) kon parkeren, en het huis met het jongste bouwjaar was uit 1975.... dat lijkt me geen nieuwbouw.quote:Op maandag 17 april 2017 15:05 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Bij bijna al mijn familieleden kan je niet eens voor je huis parkeren, maar meerdere 10tallen meters verderop.
Bij al mijn familieleden kan dat wel.quote:Op maandag 17 april 2017 15:05 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Bij bijna al mijn familieleden kan je niet eens voor je huis parkeren, maar meerdere 10tallen meters verderop.
In mijn kennissenkring kan dat soms wel maar soms ook niet. Tsja.quote:Op maandag 17 april 2017 15:11 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Een zonnepaneel kan volgens mij geen zin hebben. Wel nut.
[..]
Bij al mijn familieleden kan dat wel.
En nu?
Nou nee, volgens mij doet niemand alsof Sjors een niet-bestaand probleem aanhaalt, maar Sjors doet wel alsof bijna niemand voor zijn eigen huis kan parkeren.quote:Op maandag 17 april 2017 15:21 schreef laziness het volgende:
Nou mensen niet doen alsof sjors een niet bestaand probleem aanhaalt. Mijn moeder woonde in een gat maar door de stijging van het aantal auto's tov de tijd waarin de huizen gebouwd zijn is dusdanig dat je zeker niet altijd (vlak) voor het huis kon parkeren. En niet iedereen heeft een woning met eigen oprit. Ook niet als men panelen op het dak heeft liggen. Was het maar zo'n feest
Ik woon ook in een nieuwbouwwijk en heb twee eigen parkeerplekken maar die liggen niet voor mijn huis en zelfs niet rechtstreeks achter mijn eigen huisquote:Op maandag 17 april 2017 15:38 schreef Leandra het volgende:
[..]
Nou nee, volgens mij doet niemand alsof Sjors een niet-bestaand probleem aanhaalt, maar Sjors doet wel alsof bijna niemand voor zijn eigen huis kan parkeren.
Daar zou desondanks dan prima een laadpaal kunnen staan die gekoppeld is aan jouw stroom.quote:Op maandag 17 april 2017 15:42 schreef laziness het volgende:
[..]
Ik woon ook in een nieuwbouwwijk en heb twee eigen parkeerplekken maar die liggen niet voor mijn huis en zelfs niet rechtstreeks achter mijn eigen huis
Revolution NL zei dit:quote:Op maandag 17 april 2017 15:52 schreef Patroon het volgende:
Wat heeft nu voor je huis kunnen parkeren nou met zonnepanelen te maken?![]()
Wij hebben een twee onder één kap woning uit 1979 en kunnen op onze oprit 2 auto's naast elkaar parkeren, daar kan dan ook nog een 3e bij als het moet. Maar de link naar zonnepanelen ontgaat mij volledig.
Waarop Sjors dit zei:quote:Op maandag 17 april 2017 10:13 schreef Revolution-NL het volgende:
[..]
Als de salderingsregeling stopt en we te maken gaan krijgen met variabele tarieven over de dag op basis van energieaanbod dan komt de businesscase er inderdaad heel anders uit te zien.
Ik verwacht overigens dat dit in 10 jaar weleens de realiteit kan zijn. Ik zie daar overigens grote kansen voor een Smart-Grid waarbij de elektrische auto een grote rol kan gaan spelen en ook bepalend kan gaan zijn voor de totale business case. Dit geldt zeker voor mensen met een fossiele auto die de komende 10 jaar willen overstappen naar een EV.
Met de schaalvergroting van de productie van lithium pakketten zal de prijs ook fors dalen. Ik verwacht daarom wel dat deze optie erg interessant kan gaan worden als over de salderingsregeling volledig komt vervallen binnen de komende 10 jaar.
Het gaat dan dus om het gebruiken van de opslagcapaciteit van de elektrische auto, dus overdag laden, 's avonds die accu van de auto gebruiken voor de energie van je huis.quote:Op maandag 17 april 2017 12:56 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Tenzij ze in mijn wijk parkeerplaatsen reserveren voor bewoners met wegsleepregeling zie ik niet voor mij hoe bewoners in mijn wijk een elektrische auto kunnen krijgen. Geregeld moet ik mijn auto 20 huizen verderop parkeren en zelden kan ik deze voor mijn huis parkeren.
Het zou ook nog kunnen dat voor elke parkeerplaats er een oplaadpunt komt.
Kortom, beiden gaan niet gebeuren. Dat hele idee met smart grid met elektrische auto's is zo onhaalbaar tegen fatsoenlijke kosten in steden dat dat er nooit gaat komen. De huizen zijn daar niet op gebouwd.
Naar mijn mening modderen we gewoon door totdat er een fusiereactor komt.
Ze kunnen ook afstappen van het opladen en bij een tankstation verwisselbare accu's toepassen.
Klopt ik kan er 3 kwijt maar voor de kosten van die grond kan ik 3x zonnepanelen laten leggen.quote:Op maandag 17 april 2017 15:21 schreef laziness het volgende:
Nou mensen niet doen alsof sjors een niet bestaand probleem aanhaalt. Mijn moeder woonde in een gat maar door de stijging van het aantal auto's tov de tijd waarin de huizen gebouwd zijn is dusdanig dat je zeker niet altijd (vlak) voor het huis kon parkeren. En niet iedereen heeft een woning met eigen oprit. Ook niet als men panelen op het dak heeft liggen. Was het maar zo'n feest
Ook is het verbruik over zomer en winterperiodes in warme streken anders. Ik weet van Noord Amerika, dat de airco's daar zoveel elektriciteit consumeren, dat 's zomers door huishoudens meer elektriciteit wordt onttrokken dan in de relatief warmere (t.o.v. Nederlandse) wintersquote:Op dinsdag 18 april 2017 08:20 schreef LXIV het volgende:
In de tropen is dat natuurlijk anders. Daar zijn de dagen/nachten ongeveer net zo lang en is de opbrengst ook veel constanter. Daar zou je met een simpele accu de opbrengst van de dag voor de nacht kunnen gebruiken en jezelf kunnen ontkoppelen van het net!
Verwarmen in de winter kost wel vele malen meer energie dan koelen in de zomer. De delta-V bij koelen is maar enkele graden (van 30 naar 25 bijvoorbeeld) terwijl dat bij verwarmen veel meer is (van 0 naar 20 graden bijvoorbeeld).quote:Op dinsdag 18 april 2017 08:29 schreef blomke het volgende:
[..]
Ook is het verbruik over zomer en winterperiodes in warme streken anders. Ik weet van Noord Amerika, dat de airco's daar zoveel elektriciteit consumeren, dat 's zomers door huishoudens meer elektriciteit wordt onttrokken dan in de relatief warmere (t.o.v. Nederlandse) winters
En dan massaal allemaal in eennkutstad als Amsterdam moeten wonen tussen de hipsters en de mocros, nee bedankt.quote:Op maandag 17 april 2017 15:55 schreef Bart2002 het volgende:
Misschien moeten we meer gaan fietsen etc. dan zijn die parkeerperikelen ook de wereld uit. Dan kan je met een veel kleinere energiebehoefte leven. Het wordt natuurlijk geen naadloze overgang tussen fossiel en elektrisch zoals velen denken. Een ander paradigma, trias energetica.
Dat kan nu nog niet.quote:Op dinsdag 18 april 2017 08:20 schreef LXIV het volgende:
Als de salderingsregeling stopt hebben panelen trouwens geen zin meer. Dat kun je in Nederland niet oplossen met een accu.
Er staat ok nergens dat dat de regeling stopt. De huidige regeling blijft tot 2023 en daarna wordt er opnieuw naar gekeken. Ik verwacht op zijn slechts een versobering. Max 50% jaarverbruik salderen of zo. En mogelijk zijn er dan weer technieken die dat oplossen. ( accus, stroom delen met de buren in de zomer de auto met panelen laden en in de winter niet)quote:Op dinsdag 18 april 2017 08:20 schreef LXIV het volgende:
Als de salderingsregeling stopt hebben panelen trouwens geen zin meer. Dat kun je in Nederland niet oplossen met een accu.
Precies. Ik verwacht misschien wel solderen tot max je eigen verbruik en wat je extra opwekt krijg je niets meer voor ofzo.quote:Op dinsdag 18 april 2017 11:39 schreef Speekselklier het volgende:
[..]
Er staat ok nergens dat dat de regeling stopt. De huidige regeling blijft tot 2023 en daarna wordt er opnieuw naar gekeken. Ik verwacht op zijn slechts een versobering. Max 50% jaarverbruik salderen of zo. En mogelijk zijn er dan weer technieken die dat oplossen. ( accus, stroom delen met de buren in de zomer de auto met panelen laden en in de winter niet)
We hebben ook een klimaatakkoord waar we nog lang niet aan voldoen en een mogelijk groener kabinet dan voorheen. Ik ben niet zo somber over wat er na 2023 gaat gebeuren.
Nu op je handen gaan zitten omdat er mogelijk over 6 jaar 'iets' zou kunnen veranderen. Dan moet je nu ook geen nieuwe auto neer kopen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |