abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_170235258
quote:
Nederland dreigt ontwricht te worden door de toenemende macht van de drugsmaffia. Een tornado van coca´ne is vanuit Zuid-Amerika onderweg, de online drugshandel floreert en de zucht naar drugs neemt alleen maar toe. Alle zeilen moeten worden bijgezet om drugs-BV Nederland halt toe te roepen.

’De drugscriminaliteit is de sluipmoordenaar van onze democratie’, schrijven bezorgde Brabantse burgemeesters in februari in een brandbrief aan Den Haag. Ze zijn de liquidaties, beschietingen van woningen, bedreigingen van bestuurders, veldslagen tussen motorbendeleden en ontvoeringen meer dan zat.

Internationaal
Strafprocessen tegen criminelen duren te lang en professionals bij gemeentes en opsporingsinstanties zijn volgens de bestuurders onvoldoende uitgerust om drugs-BV Nederland effectief te bestrijden. Ze willen een strijdkas van 150 miljoen euro, duizenden agenten en vooral een kwaliteitsimpuls bij politie en Openbaar Ministerie.

Binnenlandse aangelegenheden, zo lijkt het, maar het probleem is internationaal en gaat veel verder dan een kat-en-muisspel tussen de autoriteiten en wat plaatselijke drugsboeven. De belangen voor de nationale en internationale drugsmaffia zijn te groot geworden. Nederland is in Europa, maar ook ver daarbuiten uitgegroeid tot een onmisbare schakel in de drugshandel. Mede vanwege de Rotterdamse haven. De afzetmarkt groeit door een toename van het drugsgebruik in Europa.

Drugshandel is nog steeds de belangrijkste criminele activiteit. Volgens Europol zijn er in Europa zo’n 5000 criminele organisaties die internationaal actief zijn. Hun aantal groeit, en is inmiddels een kwart meer dan vier jaar geleden. Zo’n 35 procent van deze groeperingen houdt zich bezig met het vervaardigen en verhandelen van harddrugs, pillen en wiet, met bij elkaar een geschatte jaaromzet van ruim 24 miljard euro.

Beschamend
Elke vier jaar komt de internationale politieorganisatie Europol met het rapport Dreigingsbeeld van Zware en Georganiseerde Criminaliteit. De regeringen van de Europese landen, zo zegt Europol, stemmen hun beleid wat betreft de misdaadbestrijding mede af op deze rapportages.

De ’editie’ van 2017 schetst een bijna beschamend beeld van de rol van Nederland op het internationale speelveld en wijst op de gevaren die op de loer liggen.

Bij alle drugsvarianten staat Nederland op kaarten pikzwart afgebeeld als meest belangrijke doorvoer- of productieland. Bijvoorbeeld bij het vervaardigen en distribueren van hennep. Het rapport bestempelt Nederland als ’main distribution hub’ oftewel belangrijkste distributiepunt. De wiet gaat vanuit Nederland naar alle andere landen in de EU. Alleen AlbaniŰ en TsjechiŰ zorgen voor enige concurrentie.

Wietkwekerijen
De Nationale Politie becijferde eind 2015 dat alleen de oogst van de wietkwekerijen in Noord-Brabant een miljard euro genereert. De landelijke export zou goed zijn voor zo’n 2,5 miljard. Europol waarschuwt dat door nieuwe technologieŰn in de sector de productie en export zullen toenemen.

Helemaal alarmerend is de productie van synthetische drugs als xtc, MDMA-poeder en amfetamine. Het kleine Nederland is als pillenstamper en poedermaker koploper in de wereld. De synthetische drugs gaan niet alleen naar EU-landen, maar ook naar AustraliŰ en de Verenigde Staten. Met soms miljoenen pillen per lading.

De criminele organisaties achter de pillenindustrie zijn volgens Europol enorm vermogend, modern en flexibel. Ze passen zich als een kameleon constant aan de markt aan en experimenteren met de productie van nieuwe soorten drugs. In 2017 werden 61 drugslabs gevonden. In het laboratorium dat in februari in het Brabantse Leende werd ontdekt, het grootste ooit, vond de politie grondstoffen voor de productie van 4000 kilo MDMA of zes miljoen xtc-pillen. ’Xtc-koks’ gebruikten ketels van vele honderden liters.

Synthetische drugs
„De productie heeft industriŰle proporties aangenomen”, zegt criminoloog Cyrille Fijnaut. Fijnaut is gespecialiseerd in georganiseerde criminaliteit en deed tal van onderzoeken voor de overheid, zoals voor de commissie-Van Traa in de jaren negentig.

Zuid-Nederland is de bakermat voor de productie van synthetische drugs. „Eigenlijk is het raar dat Nederland nog steeds koploper is. De technologie is niet zo heel moeilijk. Kennelijk zijn onze producenten erg betrouwbaar en leveren ze goede kwaliteit. En erg belangrijk: de straffen in ons land zijn aan de lage kant. Strafrechtelijk optreden heeft hierdoor een onvoldoende verstorend, laat staan een verlammend, effect op deze criminele industrie.”

Nog een waarschuwing van Europol. Europa kan een tornado van coca´ne verwachten in de komende jaren. En Nederland vormt met BelgiŰ en in mindere mate Spanje de trechter voor Europa als het gaat om de import. In het afgelopen jaar werd in Rotterdam en Antwerpen 40 ton coke onderschept. Een verdubbeling ten opzichte van vijf jaar geleden.

Cocavelden
Colombia is gestopt met het bestrijden van cocavelden en de cocaboeren in Zuid-Amerikaanse landen mogen meer coca telen. Nederlandse misdaadbendes doen zaken met alle serieuze criminele organisaties in Europa: het gros van de coke gaat via Nederland naar andere landen.

Online-drugshandel is tegenwoordig het toverwoord. Postbedrijven als PostNL en DHL zijn ongewild onmisbare ’facilitators’ van de drugsindustrie geworden. Nederland loopt voorop als het gaat om de verkoop van drugs via internet. Door de drugs op de post te doen is de pakkans voor verkopers aanzienlijk kleiner. Bovendien hoeft de koper zich niet in een schimmig circuit te begeven.

Eerder berekende het Britse onderzoeksbureau Rand Europe al dat Nederland verantwoordelijk is voor bijna tien procent van de wereldwijde online-verkoop van drugs. De synthetische drugs komen vooral uit Nederland en gaan de hele wereld over.

Tor-netwerk
De verkoop verloopt via het Tor-netwerk of Dark Web, waarop kopers en verkopers zich anoniem kunnen begeven. Ze gebruiken daarbij het elektronische betaalmiddel Bitcoin. Volgens Europol bedroeg het aantal vaste gebruikers van deze netwerken in januari al 1,7 miljoen mensen en zal deze groep alleen maar stijgen.

De afzetmarkt voor de Nederlandse pillen- en wietboeren groeit en groeit. Meermalen werden internetfora offline gehaald door opsporingsinstanties, maar zij keren probleemloos terug. Een definitief antwoord op de online verkoop is nog niet gevonden. Europol wijst op de explosieve handel in drugs via sociale media waarop foto’s worden gedeeld, zoals Instagram.

„De online handel is zeker een factor van belang, maar we moeten niet doen alsof deze handel niet te bestrijden is”, zegt criminoloog Cyrille Fijnaut. „Achter de digitale wereld zit een gewone tastbare, reŰle wereld. De drugs moeten worden geproduceerd en uiteindelijk ook verpakt en opgehaald worden. Daar ligt de kans voor opsporingsdiensten. En laat de pakketdiensten drugshonden inzetten.”

Doorvoerhaven
Volgens de Van Dale is de definitie van narcostaat een ’staat waar grootschalige productie van en/of handel in narcotica plaatsvindt’. Kijkend naar de functie van doorvoerhaven die Nederland heeft en de leidende positie bij de productie van synthetische drugs en hennep, is Nederland zonder meer een narcostaat te noemen.

Fijnaut: „Ik noem in lezingen Nederland wel eens het Colombia van West-Europa. Qua productie van drugs en doorvoerfunctie kun je dat zeker zeggen. Maar Nederland is geen maffiastaat als indertijd Colombia of delen van Mexico. De misdaad heeft hier geen grip op de legale economie. De integriteit van de overheid staat nog overeind. Maar Nederland moet wel erg oppassen op zijn reputatie internationaal. Die dreigt schade op te lopen.”

Fijnaut onderschrijft de gevaren die Europol schetst en waarschuwt er nadrukkelijk voor dat Nederland alle zeilen moet bijzetten. Met name door de exploderende coca´nehandel zijn er organisaties ontstaan die net als multinationals opereren, verliezen van tientallen miljoenen euro’s probleemloos kunnen verwerken en soms beschikken over meerdere moordploegen om tegenstanders uit de weg te ruimen. De wereldwijde organisaties zetten soms eigen communicatienetwerken op, hebben corrupte contacten in de havens en doen zelfs aan contraspionage om de recherche een stap voor te zijn.

Machtsposities
„Je moet voorkomen dat criminele groeperingen in illegale markten machtsposities opbouwen in termen van mankracht, infrastructuur, kennis, kapitaal en ’support’, oftewel steun vanuit de bovenwereld”, zegt Fijnaut. „Zware misdaad moet je klein en kort houden. Hiervoor zijn indringende en grootschalige strafrechtelijke onderzoeken nodig, maar ook moeten de lokale bestuurders weerbaarder worden.”

Chef landelijke recherche Wilbert Paulissen deelt die zorgen en zegt dat Nederland ’scherp moet blijven’. „We hebben te maken met een diepgeworteld, mondiaal probleem. Uiteindelijk draait het allemaal om vraag en aanbod.” Hij erkent dat hier enorme hoeveelheden drugs worden geproduceerd. „Dat zien we aan de recordvangsten van de laatste tijd.” Desgevraagd geeft hij aan criminoloog Fijnaut „te kunnen volgen” als die het strafklimaat te mild noemt.

En de politiek? VVD-Kamerlid Foort van Oosten laat weten ’dat er een keiharde strijd geleverd moet worden tegen de ondermijnende (drugs)criminaliteit.’ „Van de overheid en politiek mag verwacht worden dat alle zeilen worden bijgezet, want wij kunnen niet tolereren dat onze havens misbruikt worden door criminelen.” Kamerlid Madeleine van Toorenburg (CDA) spreekt van ’alarmerende berichten’. „Nederland is dÚ harddrugsproducent en -handelaar van de wereld aan het worden. Het tij moet worden gekeerd. Dat vraagt om ruimte voor creatieve acties waarbij de politie en het OM samenwerken met de lokale overheden en Belastingdienst.”
Niet echt verrassend. Pakkans zit dicht tegen 0% omdat elke politie agent als onnodige kostenpost wordt gezien. Indien je wel gearresteerd wordt ben je in no time weer buiten.
Never argue with idiots. First they will lower you to their level then beat you with experience.
pi_170235323
Ah, eindelijk de oproep tot war on drugs in nederland, amerikaans voorbeeld doet volgen _O_ :')
Op zondag 2 november 2014 18:23 schreef MMGYMCMB het volgende:
Wtf, gezien en dacht dat je zat te trollen, wejema kifesh Mur is best knap (no homo).
pi_170235624
Niet te stoppen, gaat veel te veel geld in om, hooguit kun je de strijd opvoeren, en kijk naar bijvoorbeeld Mexico waar dit toe kan leiden. En dan kunnen we wel denken dat dit in Europa/Nederland niet mogelijk zou zijn, maar ik zie werkelijk niet in waarom niet.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
  zaterdag 15 april 2017 @ 12:43:00 #4
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_170235662
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 12:28 schreef Murdera het volgende:
Ah, eindelijk de oproep tot war on drugs in nederland, amerikaans voorbeeld doet volgen _O_ :')
Ja, vrij dom is dat.
Ik zag laatst een aflevering van lock-up op Netflix. Legt die directeur van de gevangenis uit dat eigenlijk alle inmates wel in de gevangenis zitten door de drugs.
Dus als drugs legaal zijn dan kun je die gevangenis sluiten.
pi_170235748
Ja joh, want de war on drugs is zo'n succes in Amerika!
We hebben momenteel wel even wat belangrijkere zaken aan ons hoofd wat betreft criminaliteit en samenleving ontwrichtende voorvalletjes die eerst opgelost dienen te worden voordat we beginnen met een kamikaze reactie tegen drugs.
  zaterdag 15 april 2017 @ 12:58:51 #6
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_170235919
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 12:47 schreef Dally het volgende:
Ja joh, want de war on drugs is zo'n succes in Amerika!
We hebben momenteel wel even wat belangrijkere zaken aan ons hoofd wat betreft criminaliteit en samenleving ontwrichtende voorvalletjes die eerst opgelost dienen te worden voordat we beginnen met een kamikaze reactie tegen drugs.
Je wordt natuurlijk internationaal een paria als je als NL gaat zeggen: jongens, ga je gang.
De specifieke en algemene ondermijnende effecten van de productie en het gebruik van drugs komen niet direct voor rekening van NL. Ga in andere landen maar uitleggen dat je het een beter idee vindt om drugs gebruik te reguleren ipv te vervolgen. In NL is men misschien (deels) wel zo pragmatisch, op veel plaatsen in het buitenland niet.
Kortom je hebt een enorm probleem als idd vastgesteld kan worden dat NL narcostaat no. 1 aan het worden is.
Neemt niet weg dat een war on drugs idd ineffectief werkt.
  zaterdag 15 april 2017 @ 13:10:54 #7
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_170236162
Heel eenvoudig te voorkomen door alle drugs te legaliseren. Die trend is wereldwijd al ingezet.

NWS / The World Wide War on Drugs #10 - Dag ter Bestrijding van Drugs
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 15 april 2017 @ 13:12:31 #8
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_170236194
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:10 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Heel eenvoudig te voorkomen door alle drugs te legaliseren. Die trend is wereldwijd al ingezet.

NWS / The World Wide War on Drugs #10 - Dag ter Bestrijding van Drugs
Ga maar uitleggen dan in Derdewereldlanden.
Overigens veel westerse landen zitten daar ook niet op te wachten, kan een deel van NL wel zo pragmatisch zijn.
  zaterdag 15 april 2017 @ 13:13:22 #9
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_170236211
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:12 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ga maar uitleggen dan in Derdewereldlanden.
Overigens veel westerse landen zitten daar ook niet op te wachten, kan een deel van NL wel zo pragmatisch zijn.
Onzin. Leugenachtige VVD-propaganda. De halve wereld wil decriminaliseren.
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 15 april 2017 @ 13:14:23 #10
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_170236236
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:13 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Onzin. Leugenachtige VVD-propaganda. De halve wereld wil decriminaliseren.
De halve wereld? En de andere helft niet?
En over welke drugs spreek je dan? Soft drugs?
  zaterdag 15 april 2017 @ 13:17:54 #11
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_170236293
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:14 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

De halve wereld? En de andere helft niet?
En over welke drugs spreek je dan? Soft drugs?
Geef eerst eens een wetenschappelijke definitie van drugs. Alcohol? Werk? Geld? Drugs zitten in je hoofd, niet in dingen.
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 15 april 2017 @ 13:20:47 #12
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_170236342
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:17 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Geef eerst eens een wetenschappelijke definitie van drugs. Alcohol? Werk? Geld? Drugs zitten in je hoofd, niet in dingen.
We hebben het nu over wiet, coca´ne, hero´ne, chemische drugs, enfin datgene waarvoor een markt bestaat. Zie artikel. We gaan nu even niet op de filosofische toer.

Ik ben voorstander van een pragmatische aanpak, alleen ben ik bang dat je al snel tegen de grenzen van de pragmatiek aanloopt. Helaas.
  zaterdag 15 april 2017 @ 13:21:53 #13
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_170236357
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:20 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

We hebben het nu over wiet, coca´ne, hero´ne, chemische drugs, enfin datgene waarvoor een markt bestaat. Zie artikel. We gaan nu even niet op de filosofische toer.
We moeten wel op de filosofische toer want de huidige War on Drugs is alleen maar een dure manier om de wereld slechter te maken.
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 15 april 2017 @ 13:24:16 #14
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_170236404
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:21 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

We moeten wel op de filosofische toer want de huidige War on Drugs is alleen maar een dure manier om de wereld slechter te maken.
Het is dus niet een argument dat je kunt gebruiken, internationaal gezien. Ga maar uitleggen in die landen waar drugs leidt tot enorme specifieke en algemene ondermijning van de openbare orde.
  zaterdag 15 april 2017 @ 13:25:46 #15
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_170236429
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:24 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Het is dus niet een argument dat je kunt gebruiken, internationaal gezien. Ga maar uitleggen in die landen waar drugs leidt tot enorme specifieke en algemene ondermijning van de openbare orde.
De problemen rond drugs worden niet opgelost door het te verbieden en de ondermijning van de openbare orde word primair veroorzaakt door de War on Drugs.
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 15 april 2017 @ 13:26:48 #16
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_170236444
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:25 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

De problemen rond drugs worden niet opgelost door het te verbieden en de ondermijning van de openbare orde word primair veroorzaakt door de War on Drugs.
Ja, en dat is dus het enige argument dat je kunt inkleden. Niet het argument dat er zoveel andere drugs zijn die wel worden toegestaan.
pi_170236477
We worden wel vaak getroffen door natuurgeweld de laatste tijd, eerst een tsunami van moslims, nu weer een tornado van cocaine, waar moet dit heen? Het wachten is nu nog op een rukwind van illegale porno, en dan word het langzaam tijd om buiten te gaan staan met mijn broek op mijn enkels.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  zaterdag 15 april 2017 @ 13:28:45 #18
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_170236479
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:26 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, en dat is dus het enige argument dat je kunt inkleden. Niet het argument dat er zoveel andere drugs zijn die wel worden toegestaan.
Die legale drugs, die vaak gevaarlijker zijn dan de drugs die verboden zijn, tonen de hypocrisie van de War on Drugs aan. Dat is een uitstekend argument.
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 15 april 2017 @ 13:33:15 #19
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_170236567
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:28 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Die legale drugs, die vaak gevaarlijker zijn dan de drugs die verboden zijn, tonen de hypocrisie van de War on Drugs aan. Dat is een uitstekend argument.
Nee, want kennelijk is dat iets dat men incalculeert. Neem je die andere drugs erbij, wordt het probleem groter.
Maar dat is niet zo en dat argument moet je inkleden. Echter ik denk dat dat ook onvoldoende is.
Hier in NL niet, in toenemende mate in VS zelfs niet, in Noordwest-Europa als geheel wrs ook niet, maar in de meeste andere landen wel.
Maar het blijft een merkwaardige situatie, wat ik hierboven schets, een gevangenis met wat was het 2.000 inmates en vrijwel alle inmates zitten daar door drugs gerelateerde misdaad. Jongemannen van 33 met 75 jaar cel, omdat ze met een 114 gram meth zijn aangehouden. Die mensen stop je dan de rest van hun leven weg, komen vrij na 50% van de straf uitgezeten te hebben. 8)7 .
In de VS is daarbij het gevangenissysteem een industrie geworden, dus de incentive om te hervormen bestaat ook niet.
  zaterdag 15 april 2017 @ 13:40:40 #20
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_170236675
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:33 schreef Ryan3 het volgende:
Nee, want kennelijk is dat iets dat men incalculeert.
Daar geloof ik niks van. De War on Drugs gaat om geld en macht.

De 4 gevaarlijkste drugs zijn hero´ne, crystal meth, alcohol en tabak. 2 van die 4 zijn legaal. Alle andere drugs zijn minder gevaarlijk, maar zijn allemaal verboden of het zijn zwaar gereguleerde medicijnen. Het verbod op sommige drugs heeft dus niets te maken met volksgezondheid.

http://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/340001001.html
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 15 april 2017 @ 13:45:13 #21
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_170236739
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:33 schreef Ryan3 het volgende:
Maar het blijft een merkwaardige situatie, wat ik hierboven schets, een gevangenis met wat was het 2.000 inmates en vrijwel alle inmates zitten daar door drugs gerelateerde misdaad. Jongemannen van 33 met 75 jaar cel, omdat ze met een 114 gram meth zijn aangehouden. Die mensen stop je dan de rest van hun leven weg, komen vrij na 50% van de straf uitgezeten te hebben. 8)7 .
http://www.huffingtonpost(...)6a0ae4b03a640a6bbda1

quote:
“You want to know what this was really all about?” he asked with the bluntness of a man who, after public disgrace and a stretch in federal prison, had little left to protect. “The Nixon campaign in 1968, and the Nixon White House after that, had two enemies: the antiwar left and black people. You understand what I’m saying? We knew we couldn’t make it illegal to be either against the war or black, but by getting the public to associate the hippies with marijuana and blacks with heroin, and then criminalizing both heavily, we could disrupt those communities. We could arrest their leaders, raid their homes, break up their meetings, and vilify them night after night on the evening news. Did we know we were lying about the drugs? Of course we did.”
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 15 april 2017 @ 13:45:47 #22
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_170236753
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:40 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Daar geloof ik niks van. De War on Drugs gaat om geld en macht.

De 4 gevaarlijkste drugs zijn hero´ne, crystal meth, alcohol en tabak. 2 van die 4 zijn legaal. Alle andere drugs zijn minder gevaarlijk, maar zijn allemaal verboden of het zijn zwaar gereguleerde medicijnen. Het verbod op sommige drugs heeft dus niets te maken met volksgezondheid.

http://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/340001001.html
Dat is een argument dat je dus moet inkleden, maar de vraag is of je dus de morele vooroordelen kunt overwinnen. Ik vrees van niet. Ik bedoel iedereen die nuchter nadenkt moet het toch bezopen vinden dat er gevangenissen bestaan waarbij iedere inmate op 1 of andere manier in die gevangenis zit vanwege de drugs.
pi_170236780
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:28 schreef Hathor het volgende:
We worden wel vaak getroffen door natuurgeweld de laatste tijd, eerst een tsunami van moslims, nu weer een tornado van cocaine, waar moet dit heen? Het wachten is nu nog op een rukwind van illegale porno, en dan word het langzaam tijd om buiten te gaan staan met mijn broek op mijn enkels.
En 3 maal raden welke bevolkingsgroep het meeste betrokken is bij de drugscriminaliteit.
  zaterdag 15 april 2017 @ 13:49:40 #24
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_170236821
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:45 schreef Ryan3 het volgende:
Dat is een argument dat je dus moet inkleden, maar de vraag is of je dus de morele vooroordelen kunt overwinnen. Ik vrees van niet.
Dat is gewoon een kwestie van de juiste propaganda.
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_170236824
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:45 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Dat is een argument dat je dus moet inkleden, maar de vraag is of je dus de morele vooroordelen kunt overwinnen. Ik vrees van niet. Ik bedoel iedereen die nuchter nadenkt moet het toch bezopen vinden dat er gevangenissen bestaat waarbij iedere inmate op 1 of andere manier in die gevangenis zit vanwege de drugs.
Het criminaliseren van crack was dan ook een middel om zoveel mogelijk sociaal zwakke mensen in de gevangenis te gooien.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')