Sunshine1982 | vrijdag 14 april 2017 @ 09:44 |
Ik wil wat meer fruit eten, maar aangezien ik 'vers' fruit aardig aan de prijs vind, viel mijn oog dus op diepvriesfruit. Heb een aantal doosjes gekocht en ik heb nu bij elkaar iets van 6 soorten fruit voor nog geen 8 euro. Weet iemand hoe het komt dat dat zoveel goedkoper is dan fruit wat op de fruitafdeling ligt? Is het minder gezond? | |
Lienekien | vrijdag 14 april 2017 @ 09:47 |
Is het zoveel goedkoper? Ja, verse frambozen zijn vast duurder dan diepvriesframbozen, maar dat lijkt me nou niet per se het fruit om je dagelijkse fruit mee binnen te krijgen. | |
Hallojo | vrijdag 14 april 2017 @ 09:50 |
Het is goedkoper omdat het veel langer houdbaar is en dus niet zo snel weggegooid hoeft te worden omdat het niet snel bederft. | |
Hallojo | vrijdag 14 april 2017 @ 09:52 |
Volgens mij bevat diepvriesfruit dezelfde voedingsstoffen als vers fruit. | |
#ANONIEM | vrijdag 14 april 2017 @ 09:56 |
Heb je geen marktwinkel in de buurt? Zo'n Marokkaanse slager ofzo. Daar is fruit minder aan de prijs. | |
Rezania | vrijdag 14 april 2017 @ 10:03 |
Wat is er niet goedkoop aan een zak sinaasappels of wat bananen? | |
Lienekien | vrijdag 14 april 2017 @ 10:05 |
Maar je gaat toch niet dagelijks een pakje diepvriesfruit eten? | |
Lienekien | vrijdag 14 april 2017 @ 10:06 |
Appels zijn ook niet duur. En verder natuurlijk kopen wat in het seizoen is. | |
Hallojo | vrijdag 14 april 2017 @ 10:06 |
Waarom zou je dat niet doen? | |
RobinOok | vrijdag 14 april 2017 @ 10:06 |
Net zo gezond. Goedkoper omdat het snel en in bulk verwerkt kan worden op het moment dat het rijp is. Geen gedoe van vers houden en vers in de winkels krijgen en verrot raken enzo. Enige verschil is dat het slapper is en daarom minder lekker dan vers. | |
Lienekien | vrijdag 14 april 2017 @ 10:07 |
Beetje weinig variatie en niet goedkoper dan bijv. een appel en een kiwi. | |
LastRequest | vrijdag 14 april 2017 @ 10:08 |
Mijn ervaring is dat het wel lekkerder is als je het door de kwark of yoghurt roert. Vers fruit eet ik graag zo op, diepvriesfruit vind ik gewoon zo minder lekker. | |
Hallojo | vrijdag 14 april 2017 @ 10:08 |
Volgens mij zijn er wel 20 soorten diepvriesfruit te krijgen. | |
Lienekien | vrijdag 14 april 2017 @ 10:09 |
Niet in een gewone supermarkt. | |
#ANONIEM | vrijdag 14 april 2017 @ 10:15 |
13 verschillende soorten diepvriesfruit in de redelijk kleine Jumbo hier. Daarnaast nog smoothiemixen waar fruit door zit dat niet los te krijgen is uit de diepvries (o.a. papaja en perzik). | |
Hallojo | vrijdag 14 april 2017 @ 10:15 |
In de supermarkt in ieder geval: Aardbeien Frambozen Blauwe bessen Mango Ananas Kersen Cranberry Granaatappel Bosbessen Bramen | |
Rezania | vrijdag 14 april 2017 @ 10:16 |
Nouuuuu, appels zijn wel een beetje apart. Een zak kan behoorlijk goedkoop zijn, zo'n tray met 6 appels erin extreem duur. | |
Lienekien | vrijdag 14 april 2017 @ 10:17 |
Ja, als je de duurdere variant koopt, ben je duurder uit. Lekkere open deur. | |
Lienekien | vrijdag 14 april 2017 @ 10:19 |
En dat is allemaal goedkoper dan vers, in het seizoen kopen? Even afgezien van dat het meestal niet zo lekker is als vers, of je moet alles in een blender gooien. | |
Rezania | vrijdag 14 april 2017 @ 10:20 |
Nee, bedoel eigenlijk meer dat de onderlinge verschillen tussen kiloprijzen bij appels veel groter zijn dan bij andere soorten fruit. | |
Lienekien | vrijdag 14 april 2017 @ 10:21 |
In die zakken stoppen ze de wat mindere appels, in die schalen gaat de 'perfecte' exemplaren. | |
Hallojo | vrijdag 14 april 2017 @ 10:40 |
Ik ken de prijzen van fruit niet echt. | |
#ANONIEM | vrijdag 14 april 2017 @ 10:44 |
Nu ik toch in de Jumbo sta... De appels in een schaaltje hier zijn enkel de duurdere soorten. Qua kiloprijs schelen ze nauwelijks van dezelfde soorten als ze ook los te koop zijn. | |
maily | vrijdag 14 april 2017 @ 11:14 |
Heb je ook de kiloprijs vergeleken? | |
derLudolf | vrijdag 14 april 2017 @ 11:29 |
Op die schaaltjes liggen vaak ook dure rassen zoals Pink Lady, dat is geen vrij ras zoals bijvoorbeeld Jonagold of Elstar. Pink Lady is van een organisatie/bedrijf, die bomen moet je via hun kopen en volgens mij stellen hun ook allerlei eisen aan je methode, bovendien willen ze het areaal beperkt houden/de prijs hoog. Een Elstar mag elke kweker enten zolang het spul maar aan de eisen van NAK Tuinbouw voldoet. [ Bericht 19% gewijzigd door derLudolf op 14-04-2017 11:35:06 ] | |
Stokken_en_stenen | vrijdag 14 april 2017 @ 13:08 |
Ik eet ook regelmatig diepvriesfruit juist omdat het goedkoper is en omdat de niets verloren gaat alle vitaminen mineralen en vezels zitten er in. Dus net zo gezond en lekker | |
sirdanilot | vrijdag 14 april 2017 @ 13:20 |
Fruit in zn algemeenheid is niet duur. Maar je hebt duurdere en goedkopere soorten fruit. Appels zijn echt spotgoedkoop, en peren kunnen in het seizoen ook spotgoedkoop zijn (zeker stoofperen maar die moet je dan wel zelf koken). Elstar is meestal de goedkoopste appel, soms voor minder dan 1 euro de kilo. Verder zijn bananen en sinaasappels ook niet duur. Op de markt zijn, als ze in het seizoen zijn, dingen als pruimen, perziken, etc. ook meestal niet duur. Diepvriesfruit kan inderdaad een hele goede deal zijn bij bosvruchten die vers heel erg snel bederven, zoals aardbeien, bosbessen (zo'n beetje duurder dan goud als je ze vers koopt ), frambozen, etc. En ook sommige dingen als mango, al zijn die bij de turk of op de markt meestal ook niet zo heel erg duur vers. Verder: ga ook eens de natuur in. Wij verzamelden vroeger echt hele zakken vol bramen, helemaal gratis dus. Maar dat is meer in het najaar, nu heb je natuurlijk nog geen bramen. Ook rozenbottels kun je jam van maken. Is leuk om te verzamelen met de kinderen. Zo helemaal alleen doe ik het niet. In Duitsland heb ik ook heeeeeel erg veel bosbessen verzameld in het wild, maar in Nederland heb ik nog nooit wilde bosbessen gezien. | |
sirdanilot | vrijdag 14 april 2017 @ 13:21 |
En het planten van b.v. een frambozenstruik in je tuin kan binnen nu en een paar jaar ook heel erg v eel frambozen opleveren, of b.v. aardbeien kun je ook gemakkelijk planten. Fruitbomen zou ik niet aan beginnen want dat duurt jáááren, tenzij je een hele boerderij hebt of zo. Bramen zou ik niet planten want die woekeren je hele tuin over. | |
Ole | vrijdag 14 april 2017 @ 17:12 |
Handig voor smoothies. Wordt geoogst in het seizoen. Wat niet vers wordt verkocht wordt ingevroren. | |
Tele6 | vrijdag 14 april 2017 @ 18:23 |
Er zijn een heleboel plekken waar je wilde bosbessen kunt vinden hoor! Uit mijn hoofd weet ik alleen de Posbank maar er zijn zo veel bossen waar ze staan. Ik slaag er alleen altijd in om in het verkeerde seizoen in zo'n bos te zijn nou ja, bloeiende heide op de Posbank is ook mooi. | |
agter | vrijdag 14 april 2017 @ 18:35 |
Die blauwe bessen zijn heerlijk! | |
Pietverdriet | vrijdag 14 april 2017 @ 20:17 |
Frambozen koop ik vaak diepvries, erg lekker voor ijs of siroop te maken. Diepvriesfruit smaakt vaak beter dan vers omdat het rijp is ingevroren, ipv groen geoogst en onderweg zacht geworden. (Mango, ananas, perzik) | |
agter | vrijdag 14 april 2017 @ 20:38 |
Ja. Ik vind het ook erg lekker. Het smaakt gewoon goed. En is gewoon 100% fruit. Ook heerlijk door de yoghurt en kwark enzo. | |
derLudolf | vrijdag 14 april 2017 @ 20:39 |
Wilde bessen altijd goed afspoelen ivm vossenlintworm | |
maily | vrijdag 14 april 2017 @ 22:42 |
Dit moet ik onthouden ..... Dank-o-Piet! | |
Pietverdriet | vrijdag 14 april 2017 @ 22:43 |
spoelen helpt niet. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 april 2017 @ 22:46 |
En ja, natuurlijk is rijp en vers lekker, maar een boomgerijpte perzik, in Nederland? Hooguit uit eigen tuin. Frambozen vers van de kweker, sorry, maar ik vind ze smakeloos. | |
Barrah | vrijdag 14 april 2017 @ 22:47 |
Vaak genoeg zo'n schaal weg moeten gooien omdat er appels met rotte plekken naar beneden op lagen. Volgens mij doen ze dat er om. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 april 2017 @ 23:28 |
Heb wel eens zo een sixpack appels op een traytje vergeten in de keuken en na maanden weer teruggevonden, zagen er nog net zo uit als toen ik ze kocht, alleen wat zachter geworden. Vond dat eigenlijk best eng | |
sirdanilot | vrijdag 14 april 2017 @ 23:31 |
Afspoelen heeft weinig zin, je kunt beter jam of een andere warme bereiding ervan maken als je 100% zeker van dat soort dingen af wil zijn. Bij bramen is het risico relatief klein omdat ze wat hoger hangen, maar bij wilde bosbessen is dat probleem er altijd omdat ze nu eenmaal laag groeien. | |
Zelfscanner | woensdag 19 april 2017 @ 14:01 |
Aardbeien vers in het seizoen kopen scheelt ook veel geld. Soms 99 cent voor een bak. En dan zelf invriezen Heb er zakken vol van. | |
#ANONIEM | zondag 23 april 2017 @ 17:48 |
Ik eet het ook regelmatig. Niet omdat het goedkoper is, wel omdat het handiger is. Appelsap in de blender, zakje diepfriesfruit erbij en je hebt een heerlijk drankje. Als ik geen ingevroren fruit heb pak ik vers. | |
Pietverdriet | zondag 23 april 2017 @ 18:26 |
Heb vanmiddag met een pond frambozen en een pond suiker, wat water en citroenzuur een 0,75 Liter frambozensiroop gemaakt. Heerlijk, kan geen monin tegenop | |
Spanky78 | zondag 23 april 2017 @ 21:38 |
Dit. Alhoewel de smaak vaak beter is omdat het echt rijp is geoogst. Door het invriezen wordt heel fruit inderdaad wel enigzins slap (komt eigenlijk meer door onze eigen vriezers en hoe het in de winkel ligt). Ik gebruik het graag als ik het fruit verwerk. Als je heel fruit wilt hebben wordt het lastig. Maar voor smoothies, ijs, sauzen etc perfect. En nog goedkoper ook. Zou met niet verbazen als er ook nog meer voedingsstoffen inzitten. | |
Pietverdriet | zondag 23 april 2017 @ 21:58 |
Je kan de voedingsstoffen die erin zitten iig beter opnemen omdat alle cellen kapot zijn. Dit maakt het verteren eenvoudiger, itt rauw vers fruit. | |
Poepz0r | zondag 23 april 2017 @ 21:58 |
Mensen vergelijken diepvries met vers is een beetje aangezien diepvriesfruit ook vers is aangezien het fruit DIRECT wordt behandelt met een soort van stikstof waardoor het direct bevriest en alle mineralen en vitamines behouden worden. In principe is diepvriesfruit net zo vers als fruit wat je direct in de supermarkt kunt kopen. Misschien nog wel verser aangezien niemand er met zijn klauwen heeft aangezeten bijv. | |
Spanky78 | zondag 23 april 2017 @ 22:20 |
Zou zomaar kunnen, ik verwacht niet meteen enorme verschillen, al zouden in theorie ook meer stoffen kunnen zijn geoxideerd door diezelfde celschade. Fruit dat echt rijp is geoogst heeft iig een betere smaak en bevat over het algemeen meer gezonde stoffen zoals vitamines. De kleurtjes zijn ook sterker, dus meer anti-oxidanten. Maargoed, ik denk niet dat mensen meer of minder gezond worden van het verschil tussen diepvries- en vers zacht fruit. Ik denk wel dat het eten van meer vers zacht fruit veel kan uitmaken voor gezondheid, er zitten een hele hoop gezonde stofjes in, enzymen, anti-oxidanten, spoorelementen waarvan we niet altijd exact weten wat ze doen. Over het algemeen is variatie heel gezond, dus hier ook. |