Er zijn een heleboel plekken waar je wilde bosbessen kunt vinden hoor! Uit mijn hoofd weet ik alleen de Posbank maar er zijn zo veel bossen waar ze staan.quote:Op vrijdag 14 april 2017 13:20 schreef sirdanilot het volgende:
Fruit in zn algemeenheid is niet duur. Maar je hebt duurdere en goedkopere soorten fruit. Appels zijn echt spotgoedkoop, en peren kunnen in het seizoen ook spotgoedkoop zijn (zeker stoofperen maar die moet je dan wel zelf koken). Elstar is meestal de goedkoopste appel, soms voor minder dan 1 euro de kilo. Verder zijn bananen en sinaasappels ook niet duur. Op de markt zijn, als ze in het seizoen zijn, dingen als pruimen, perziken, etc. ook meestal niet duur.
Diepvriesfruit kan inderdaad een hele goede deal zijn bij bosvruchten die vers heel erg snel bederven, zoals aardbeien, bosbessen (zo'n beetje duurder dan goud als je ze vers koopt ), frambozen, etc. En ook sommige dingen als mango, al zijn die bij de turk of op de markt meestal ook niet zo heel erg duur vers.
Verder: ga ook eens de natuur in. Wij verzamelden vroeger echt hele zakken vol bramen, helemaal gratis dus. Maar dat is meer in het najaar, nu heb je natuurlijk nog geen bramen. Ook rozenbottels kun je jam van maken. Is leuk om te verzamelen met de kinderen. Zo helemaal alleen doe ik het niet.
In Duitsland heb ik ook heeeeeel erg veel bosbessen verzameld in het wild, maar in Nederland heb ik nog nooit wilde bosbessen gezien.
Ja.quote:Op vrijdag 14 april 2017 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Frambozen koop ik vaak diepvries, erg lekker voor ijs of siroop te maken. Diepvriesfruit smaakt vaak beter dan vers omdat het rijp is ingevroren, ipv groen geoogst en onderweg zacht geworden. (Mango, ananas, perzik)
Wilde bessen altijd goed afspoelen ivm vossenlintwormquote:Op vrijdag 14 april 2017 18:23 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Er zijn een heleboel plekken waar je wilde bosbessen kunt vinden hoor! Uit mijn hoofd weet ik alleen de Posbank maar er zijn zo veel bossen waar ze staan.
Ik slaag er alleen altijd in om in het verkeerde seizoen in zo'n bos te zijn nou ja, bloeiende heide op de Posbank is ook mooi.
Dit moet ik onthouden ..... Dank-o-Piet!quote:Op vrijdag 14 april 2017 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Frambozen koop ik vaak diepvries, erg lekker voor ijs of siroop te maken. Diepvriesfruit smaakt vaak beter dan vers omdat het rijp is ingevroren, ipv groen geoogst en onderweg zacht geworden. (Mango, ananas, perzik)
spoelen helpt niet.quote:Op vrijdag 14 april 2017 20:39 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Wilde bessen altijd goed afspoelen ivm vossenlintworm
Vaak genoeg zo'n schaal weg moeten gooien omdat er appels met rotte plekken naar beneden op lagen. Volgens mij doen ze dat er om.quote:Op vrijdag 14 april 2017 10:21 schreef Lienekien het volgende:
[..]
In die zakken stoppen ze de wat mindere appels, in die schalen gaat de 'perfecte' exemplaren.
Heb wel eens zo een sixpack appels op een traytje vergeten in de keuken en na maanden weer teruggevonden, zagen er nog net zo uit als toen ik ze kocht, alleen wat zachter geworden.quote:Op vrijdag 14 april 2017 22:47 schreef Barrah het volgende:
[..]
Vaak genoeg zo'n schaal weg moeten gooien omdat er appels met rotte plekken naar beneden op lagen. Volgens mij doen ze dat er om.
Afspoelen heeft weinig zin, je kunt beter jam of een andere warme bereiding ervan maken als je 100% zeker van dat soort dingen af wil zijn.quote:Op vrijdag 14 april 2017 20:39 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Wilde bessen altijd goed afspoelen ivm vossenlintworm
Dit. Alhoewel de smaak vaak beter is omdat het echt rijp is geoogst. Door het invriezen wordt heel fruit inderdaad wel enigzins slap (komt eigenlijk meer door onze eigen vriezers en hoe het in de winkel ligt).quote:Op vrijdag 14 april 2017 10:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Net zo gezond. Goedkoper omdat het snel en in bulk verwerkt kan worden op het moment dat het rijp is. Geen gedoe van vers houden en vers in de winkels krijgen en verrot raken enzo.
Enige verschil is dat het slapper is en daarom minder lekker dan vers.
Je kan de voedingsstoffen die erin zitten iig beter opnemen omdat alle cellen kapot zijn. Dit maakt het verteren eenvoudiger, itt rauw vers fruit.quote:Op zondag 23 april 2017 21:38 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dit. Alhoewel de smaak vaak beter is omdat het echt rijp is geoogst. Door het invriezen wordt heel fruit inderdaad wel enigzins slap (komt eigenlijk meer door onze eigen vriezers en hoe het in de winkel ligt).
Ik gebruik het graag als ik het fruit verwerk. Als je heel fruit wilt hebben wordt het lastig. Maar voor smoothies, ijs, sauzen etc perfect. En nog goedkoper ook.
Zou met niet verbazen als er ook nog meer voedingsstoffen inzitten.
Zou zomaar kunnen, ik verwacht niet meteen enorme verschillen, al zouden in theorie ook meer stoffen kunnen zijn geoxideerd door diezelfde celschade.quote:Op zondag 23 april 2017 21:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan de voedingsstoffen die erin zitten iig beter opnemen omdat alle cellen kapot zijn. Dit maakt het verteren eenvoudiger, itt rauw vers fruit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |