Ik heb het wel eens gegeten in restaurants of eettentjes maar nog nooit zelf klaargemaakt. Ik vond het niet altijd even lekker, misschien omdat het niet meer vers was maar het is ook wel iets dat je met marinades etc flink smaak moet geven anders is het nogal weeig. Dat geldt ook voor tofu, wat ik zelf ook niet zo vaak eet. Maar ik zal het eens kopen, vers klaargemaakt en goed gekruid bevalt het me vast beter.quote:Op donderdag 13 april 2017 21:51 schreef realAIVD het volgende:
en Farenji...ik kan tempeh iedereen aanraden (gewoon iets proberen, vind je 't niets, dan weet je dat ook weer..), maar zeker als vegetarier is het toch een eiwitbron die je moet leren kennen...echt verrassend lekker, hoor
Dan hebben jullie nooit mijn tempeh kering geproefd.quote:
Ow ja natuurlijkkkk zijn wij boeren, want stel je toch eens voor.quote:Op donderdag 4 mei 2017 22:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan hebben jullie nooit mijn tempeh kering geproefd.
Of jullie moeten boeren zijn die alleen boterhammen met pindakaas lusten.
Je bent niet goed wijs.quote:Op donderdag 4 mei 2017 22:34 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Ow ja natuurlijkkkk zijn wij boeren, want stel je toch eens voor.
Nee. Het is goor.
Indische mensen houden van tempeh zoals Chinezen van tofu, zoalsHollanders van boerenkool, zoals Ieren van lavabread. Allemaal vies, maar als echt goed klaargemaakt allemaal lekker.quote:Op donderdag 4 mei 2017 22:47 schreef Sorella het volgende:
Ik heb het wel eens geproefd bij indische mensen maar het mag aan mij voorbij gaan.
Ik lustte het vroeger ook niet. Maar maak RobinOoks Tempeh Kering recept, en je bent om !quote:
Ik ga het proberen maar kan ik de helft minder pepers gebruikt ? wij zijn niet zo van dat pittigequote:Op vrijdag 5 mei 2017 07:55 schreef minilot het volgende:
En natuurlijk is het theoretisch mogelijk om tempeh kering niet lekker te vinden, maar ik raad niettemin iedereen aan toch eerst dat recept van Robin eens te proberen voordat je gefrituurde tempeh helemaal afschrijft!
Natuurlijk kan dat. Dan is het ietsje zoetiger. Ik zou er wel iets van pittigheid in laten. Anders wordt het een beetje een laf gerecht.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 08:59 schreef Sorella het volgende:
[..]
Ik ga het proberen maar kan ik de helft minder pepers gebruikt ? wij zijn niet zo van dat pittige
Bij elk recept zou eigenlijk moeten staan dat de hoeveelheid chilipeper (of de pittigheid van de soort die je gebruikt) naar smaak is. Want wat ik helemaal niet pittig vind, is voor een ander oneetbaar pittig. En dan ken ik zelfs nog mensen die nog 2x pittiger aankunnen dan ik.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 08:59 schreef Sorella het volgende:
[..]
Ik ga het proberen maar kan ik de helft minder pepers gebruikt ? wij zijn niet zo van dat pittige
Is dat bittere dan weg?quote:Op vrijdag 5 mei 2017 08:42 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik lustte het vroeger ook niet. Maar maak RobinOoks Tempeh Kering recept, en je bent om !
Ik heb het jarenlang niet gegeten omdat ik tempeh smerig vond, toen probeerde ik robins recept en nu vind ik het heerlijk. Je moet het gewoon frituren. Anders is het niet lekker.
Ja.quote:
Ik gooi liever geen eten weg.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 10:17 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja.
Ik zou zeggen probeer het eens. Zo een blok kost misschien 1 50 of zo, dus arm word je er niet van. Als je het nog niet lust flikker je het maar weg.
Dan geef je het aan iemand die wel gewoon alles eet, mocht je het niet lusten.quote:
Dan vinden nog steeds heel erg veel mensen het niet lekker.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 10:49 schreef pokkerdepok het volgende:
in stukjes of plakken snijden, en eerst uurtje marineren in de koelkast. in wat je lekker vind. bijvoorbeeld enkele of een combinatie van deze dingen:
kejap manis, japanse sojasaus, cayennepeper, sesamolie, knoflook, limoen/citroensap, chili-achtige sausjes, ect etc.
dan even bakken en t is super lekker.
Dat is net zo goed waar voor olijven om maar wat te noemen. Sommige zaken zijn gewoon voor mensen die een wat breder smaakpalet hebben.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 12:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan vinden nog steeds heel erg veel mensen het niet lekker.
onmogelijk. misschien verwachten ze dan een stukje kip ofzo, en zijn dan daarom teleurgesteld? maar dat die dingetjes gewoon lekker smaken, dat lijkt me de enige juiste conclusie. want dat doen ze.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 12:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan vinden nog steeds heel erg veel mensen het niet lekker.
Klopt. Iemand die zegt olijven smerig te vinden vervolgens gewoon toch olijven voorschotelen zal dus niet werken.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 17:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is net zo goed waar voor olijven om maar wat te noemen.
Hoezo onmogelijk? Dat is gewoon zo.quote:
nou okee, misschien is het zo, zou kunnen. ik ken niemand die het niet lust, maar mijn vrienden zijn dan ook een stelletje hippies, eigenlijk..quote:
Oh, ik ken er velen. Of anders, zie hierboven.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 19:58 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
nou okee, misschien is het zo, zou kunnen. ik ken niemand die het niet lust, maar mijn vrienden zijn dan ook een stelletje hippies, eigenlijk..
Dat geldt ook voor tofu. Dat kan glibberig en rubberachtig zijn, vlezig, broodachtig tot aan krokant en knapperig, afhankelijk van hoe je het bereidt. Tofu vind ik gefrituurd ook het lekkerst.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 21:18 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind dit typisch iets dat echt goed bereid mort worden, anders wordt het snel viezig vanwege de textuur.
Ooooh, ik niet. Verse zachte, puddingzachte tofu vind ik het lekkerst. Gefrituurde vind okay-ish.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 22:12 schreef Farenji het volgende:
[..]
Dat geldt ook voor tofu. Dat kan glibberig en rubberachtig zijn, vlezig, broodachtig tot aan krokant en knapperig, afhankelijk van hoe je het bereidt. Tofu vind ik gefrituurd ook het lekkerst.
nee het is echt wel een heel speciale smaak en lang niet iedereen lust dat.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 17:32 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
onmogelijk. misschien verwachten ze dan een stukje kip ofzo, en zijn dan daarom teleurgesteld? maar dat die dingetjes gewoon lekker smaken, dat lijkt me de enige juiste conclusie. want dat doen ze.
quote:Op zaterdag 6 mei 2017 09:03 schreef RobinOok het volgende:
Nee, tempeh is totaal niet als koriander.
Ik geloof dat Sorella dat niet helemaal bedoelde Mijn interpretatie:quote:Op zaterdag 6 mei 2017 09:03 schreef RobinOok het volgende:
Nee, tempeh is totaal niet als koriander.
quote:Op zaterdag 6 mei 2017 08:58 schreef Sorella het volgende:
Smaken verschillen. Bijvoorbeeld, ik vind koriander naar zeep smaken, maar anderen vinden het lekker.
Dat bedoelde ik, het kwam een beetje rottig mijn vingers uitquote:Op zondag 7 mei 2017 02:35 schreef devzero het volgende:
[..]
Ik geloof dat Sorella dat niet helemaal bedoelde Mijn interpretatie:
[..]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |