Ik heb het wel eens gegeten in restaurants of eettentjes maar nog nooit zelf klaargemaakt. Ik vond het niet altijd even lekker, misschien omdat het niet meer vers was maar het is ook wel iets dat je met marinades etc flink smaak moet geven anders is het nogal weeig. Dat geldt ook voor tofu, wat ik zelf ook niet zo vaak eet. Maar ik zal het eens kopen, vers klaargemaakt en goed gekruid bevalt het me vast beter.quote:Op donderdag 13 april 2017 21:51 schreef realAIVD het volgende:
en Farenji...ik kan tempeh iedereen aanraden (gewoon iets proberen, vind je 't niets, dan weet je dat ook weer..), maar zeker als vegetarier is het toch een eiwitbron die je moet leren kennen...echt verrassend lekker, hoor
Dan hebben jullie nooit mijn tempeh kering geproefd.quote:
Ow ja natuurlijkkkk zijn wij boeren, want stel je toch eens voor.quote:Op donderdag 4 mei 2017 22:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan hebben jullie nooit mijn tempeh kering geproefd.
Of jullie moeten boeren zijn die alleen boterhammen met pindakaas lusten.
Je bent niet goed wijs.quote:Op donderdag 4 mei 2017 22:34 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Ow ja natuurlijkkkk zijn wij boeren, want stel je toch eens voor.
Nee. Het is goor.
Indische mensen houden van tempeh zoals Chinezen van tofu, zoalsHollanders van boerenkool, zoals Ieren van lavabread. Allemaal vies, maar als echt goed klaargemaakt allemaal lekker.quote:Op donderdag 4 mei 2017 22:47 schreef Sorella het volgende:
Ik heb het wel eens geproefd bij indische mensen maar het mag aan mij voorbij gaan.
Ik lustte het vroeger ook niet. Maar maak RobinOoks Tempeh Kering recept, en je bent om !quote:
Ik ga het proberen maar kan ik de helft minder pepers gebruikt ? wij zijn niet zo van dat pittigequote:Op vrijdag 5 mei 2017 07:55 schreef minilot het volgende:
En natuurlijk is het theoretisch mogelijk om tempeh kering niet lekker te vinden, maar ik raad niettemin iedereen aan toch eerst dat recept van Robin eens te proberen voordat je gefrituurde tempeh helemaal afschrijft!
Natuurlijk kan dat. Dan is het ietsje zoetiger. Ik zou er wel iets van pittigheid in laten. Anders wordt het een beetje een laf gerecht.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 08:59 schreef Sorella het volgende:
[..]
Ik ga het proberen maar kan ik de helft minder pepers gebruikt ? wij zijn niet zo van dat pittige
Bij elk recept zou eigenlijk moeten staan dat de hoeveelheid chilipeper (of de pittigheid van de soort die je gebruikt) naar smaak is. Want wat ik helemaal niet pittig vind, is voor een ander oneetbaar pittig. En dan ken ik zelfs nog mensen die nog 2x pittiger aankunnen dan ik.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 08:59 schreef Sorella het volgende:
[..]
Ik ga het proberen maar kan ik de helft minder pepers gebruikt ? wij zijn niet zo van dat pittige
Is dat bittere dan weg?quote:Op vrijdag 5 mei 2017 08:42 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik lustte het vroeger ook niet. Maar maak RobinOoks Tempeh Kering recept, en je bent om !
Ik heb het jarenlang niet gegeten omdat ik tempeh smerig vond, toen probeerde ik robins recept en nu vind ik het heerlijk. Je moet het gewoon frituren. Anders is het niet lekker.
Ja.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |