abonnement Unibet Coolblue
pi_170197158
Heb een baan in horeca en wil in hogere segment van die sector gaan ondernemen/managen.

Hogere hotelschool is een logische optie.

Leer je echter echte vaardigheden aan of is dat gewoon een pretopleiding? Weet iemand hoe zwaar de werkdruk is qua uren en hoe de verdeling studie en aanwezigheid is? Wat moet men überhaupt voorstellen bij zelfstudie, thuis gerechten maken en gastvrijheid oefenen?

Werkgelegenheid is een ander punt, 60% bemachtigt een baan op niveau maar wat voor baan is dat, Hilton, Hard Rock etc.?
pi_170231382
Ligt eraan, ik heb zelf de middelbare hotelschool gedaan (MBO 4), en in feite kan ik mijn eigen hotel/restaurant openen. In grotere bedrijven zoals het Hilton zou ik als afdelingshoofd of vestigingsmanager aan de slag kunnen. Voor mij zou het dus geen toegevoegde waarde hebben om hogere hotelschool te doen. Als jij geen vooropleiding die horeca of ondernemersgericht is zoals ik heb zou het voor jou noodzakelijk zijn om hogere hotelschool te doen om deze functies te kunnen bekleden.

Hogere hotelschool geeft wel een goeie basis voor een baan omdat het laatste jaar waarschijnlijk een 10 maanden stage is en de meeste studenten blijven hangen in hun stagebedrijf.

Hogere hotelschool heeft dezelfde insteek als middelbare hotelschool maar focust meer op het leidinggeven en de theoretische aspecten. In principe ben je als eerstejaars ondergeschikt aan tweede en derdejaars studenten die jou het vak leren waarna jij later die rol overneemt en daardoor dus leert om leiding te geven. Meeste hotelscholen hebben een eigen restaurant en/of een hotel waar jij met je klasgenoten de organisatie op je neemt en anders de schoolkantine. Hoewel, ik denk wel dat je op de hogere hotelschool wel al over enige kennis van het vak moet beschikken.
En met zelfstudie bedoelen ze niet dat je thuis gerechten moet maken of gastvrijheid moet beoefenen maar meer het schrijven van verslagen zoals een bedrijfsplan of het oplossen van problemen (Probleemgestuurd onderwijs).

Ik zou het zeker niet beschouwen als een pretopleiding maar het is nou ook weer niet de zwaarste opleiding die er is.
Ga er maar vanuit dat je theoretisch vooral met personeelszaken, economie (bedrijfs-), recht, hygiene, drank- en spijs kennis, marketing en vreemde talen/ Nederlands bezig bent.
pi_170231752
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 02:49 schreef pussycatdoll het volgende:
Ligt eraan, ik heb zelf de middelbare hotelschool gedaan (MBO 4), en in feite kan ik mijn eigen hotel/restaurant openen. In grotere bedrijven zoals het Hilton zou ik als afdelingshoofd of vestigingsmanager aan de slag kunnen. Voor mij zou het dus geen toegevoegde waarde hebben om hogere hotelschool te doen. Als jij geen vooropleiding die horeca of ondernemersgericht is zoals ik heb zou het voor jou noodzakelijk zijn om hogere hotelschool te doen om deze functies te kunnen bekleden.

Hogere hotelschool geeft wel een goeie basis voor een baan omdat het laatste jaar waarschijnlijk een 10 maanden stage is en de meeste studenten blijven hangen in hun stagebedrijf.

Hogere hotelschool heeft dezelfde insteek als middelbare hotelschool maar focust meer op het leidinggeven en de theoretische aspecten. In principe ben je als eerstejaars ondergeschikt aan tweede en derdejaars studenten die jou het vak leren waarna jij later die rol overneemt en daardoor dus leert om leiding te geven. Meeste hotelscholen hebben een eigen restaurant en/of een hotel waar jij met je klasgenoten de organisatie op je neemt en anders de schoolkantine. Hoewel, ik denk wel dat je op de hogere hotelschool wel al over enige kennis van het vak moet beschikken.
En met zelfstudie bedoelen ze niet dat je thuis gerechten moet maken of gastvrijheid moet beoefenen maar meer het schrijven van verslagen zoals een bedrijfsplan of het oplossen van problemen (Probleemgestuurd onderwijs).

Ik zou het zeker niet beschouwen als een pretopleiding maar het is nou ook weer niet de zwaarste opleiding die er is.
Ga er maar vanuit dat je theoretisch vooral met personeelszaken, economie (bedrijfs-), recht, hygiene, drank- en spijs kennis, marketing en vreemde talen/ Nederlands bezig bent.
Is die opleiding dus vooral praktijk en doe je vooral veel op school ipv thuis? Is dat te combineren met een voltime baan?

Is beginnen als afdelingsleider bij Hilton een optie direct na afronding opleiding of pas na een bepaalde tijd en wat verdienen die personen ongeveer?
pi_170239892
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2017 05:44 schreef RORV het volgende:

[..]

Is die opleiding dus vooral praktijk en doe je vooral veel op school ipv thuis? Is dat te combineren met een voltime baan?

Is beginnen als afdelingsleider bij Hilton een optie direct na afronding opleiding of pas na een bepaalde tijd en wat verdienen die personen ongeveer?
Ik heb het zelf niet gevolgd maar denk dat het ongeveer 75% theorie is en 25% praktijk. De praktijklessen zijn of verspreid over het jaar/semester, of in 1 module gepropt waar je naast de praktijklessen de theoretische voorbereidingen moet doen (menu maken, inkoop regelen, roosters maken etc.).
Praktijk is altijd op school en thuis zul je dus aan de slag moeten met de theoretische voorbereidingen. Of dit te combineren valt met een voltijdbaan ligt aan de persoon, ik ken vrienden die het met gemak school, uitgaan en een baan met redelijk wat uren konden combineren.

Net afgestudeerde studenten krijgen over het algemeen niet gelijk een leidinggevende functie of je moet echt geluk hebben met je stages of andere unieke talenten. Het pad die meestal afgelegd wordt is dat van het beginnen ergens als assistent of junior en dat je daarna door kan groeien binnen de vestiging en anders de keten.

Loon weet ik zo niet, is ook vrij divers per bedrijf, functie, afdeling etc.
pi_170300329
Lijkt me best een leuke opleiding.
Overigens met MBO 4 kan je geen hotel manager worden bij een grote keten zoals Marriott, Hilton, Hyatt of Starwood. Dan moet je toch minstens een hbo opleiding hebben (en veel werkervaring).
pi_170301078
Geen ervaring met hotelschool, maar over het algemeen is geen enkele voltijd-opleiding heel handig te combineren met een fulltime baan.
"Met charme kun je je een kwartiertje redden, daarna moet je iets te zeggen hebben."
pi_170304656
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 08:39 schreef wielrennerdt het volgende:
Lijkt me best een leuke opleiding.
Overigens met MBO 4 kan je geen hotel manager worden bij een grote keten zoals Marriott, Hilton, Hyatt of Starwood. Dan moet je toch minstens een hbo opleiding hebben (en veel werkervaring).
Heb twee oud klasgenoten 1 bij Doubletree by Hilton en 1 bij Sheraton die met de mbo 4 Hotelschool opleiding toch afdelingsmanager zijn geworden al dan niet via doorgroeien in het bedrijf. Ga er ook wel vanuit dat ze uiteindelijk ook wel general manager kunnen worden. Trouwens je wordt ook niet zomaar hotel manager met een hbo diploma, daar zul je eerst ook wel de nodige ervaring voor moeten opdoen.
pi_170308669
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 12:56 schreef pussycatdoll het volgende:

[..]

Heb twee oud klasgenoten 1 bij Doubletree by Hilton en 1 bij Sheraton die met de mbo 4 Hotelschool opleiding toch afdelingsmanager zijn geworden al dan niet via doorgroeien in het bedrijf. Ga er ook wel vanuit dat ze uiteindelijk ook wel general manager kunnen worden. Trouwens je wordt ook niet zomaar hotel manager met een hbo diploma, daar zul je eerst ook wel de nodige ervaring voor moeten opdoen.
afdelingsmanager betekent niet meteen dat je ook kan doorgroeien naar GM. Uitzonderingen zijn er wel altijd natuurlijk.
pi_170316625
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 16:19 schreef wielrennerdt het volgende:

[..]

afdelingsmanager betekent niet meteen dat je ook kan doorgroeien naar GM. Uitzonderingen zijn er wel altijd natuurlijk.
Klopt, maar het zet je wel in de positie om daar uiteindelijk naar door te groeien, ook al heb je een mbo 4 diploma.
pi_170316722
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2017 05:44 schreef RORV het volgende:

[..]

Is die opleiding dus vooral praktijk en doe je vooral veel op school ipv thuis? Is dat te combineren met een voltime baan?

Is beginnen als afdelingsleider bij Hilton een optie direct na afronding opleiding of pas na een bepaalde tijd en wat verdienen die personen ongeveer?
Veel praktijk en volgens mij is er zelfs een deel waar je intern zit op campus.

Prima opleiding die ook veel mensen aflevert die op andere plekken later succesvol worden. Ik ken er een paar op hoge posities.
Whatever...
pi_170398790
Ik doe zelf Hoge Hotelschool (ben afstuderende), maar ik kan je wel vertellen dat ik niemand ken die full-time werkte naast de opleiding. Hooguit de avond- en weekenduren.

Het is zeker geen pretstudie en er wodt zeker in het eerste jaar van je verwacht dat je >80% aanwezig bent (zo'n 6 uur per dag, 5 dagen per weer). De jaren daaropvolgend ga je zo'n 4 dagen naar school en spendeer je daar ook minstens 4/5 uur per dag. Dat komt ook door het vele groepswerk.

Het verschilt heel erg waar je eindigt na je studie. De ene vriend werkt nu bij een heel groot detacheringsbedrijf, de ander bij de bank en weer een ander op het hoofdkantoor van een hotelketen en een laatste werkt nu in een bar. Het is maar wat je zelf wil en wat je ambities zijn.
It's funny
But not ha-ha funny.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')