FOK!forum / Culinesse à gogo / Vieux
MrSalazarwoensdag 12 april 2017 @ 20:41
Is Vieux eigenlijk inferieure bagger? Heb het nog nooit gedronken.
H0D3NPYLwoensdag 12 april 2017 @ 20:48
Probeer het dan eens
MrSalazarwoensdag 12 april 2017 @ 20:55
quote:
7s.gif Op woensdag 12 april 2017 20:48 schreef H0D3NPYL het volgende:
Probeer het dan eens
Haha goeie! Oprotten.
H0D3NPYLwoensdag 12 april 2017 @ 20:56
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 20:55 schreef MrSalazar het volgende:

[..]

Haha goeie! Oprotten.
Mag je nog geen alcohol dat je gelijk moet vloeken.
#ANONIEMwoensdag 12 april 2017 @ 22:49
tong80 topic
MrSalazarwoensdag 12 april 2017 @ 23:11
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 22:49 schreef MCH het volgende:
tong80 topic
Is gewoon een serieus topic.
Mutsaers__78donderdag 13 april 2017 @ 09:48
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 23:11 schreef MrSalazar het volgende:

[..]

Is gewoon een serieus topic.
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 20:55 schreef MrSalazar het volgende:
Oprotten.
Goede start van je topic dan.
Hallojodonderdag 13 april 2017 @ 09:49
Ja, is bocht.
Gehennadonderdag 13 april 2017 @ 09:53
Van de Wiki:

quote:
Vieux is de benaming van de Nederlandse imitatie van cognac.
Gewoon cognac drinken dus :P
nogeenoudebekendedonderdag 13 april 2017 @ 09:55
quote:
14s.gif Op donderdag 13 april 2017 09:53 schreef Gehenna het volgende:
Van de Wiki:

[..]

Gewoon cognac drinken dus :P
Imitatie is ook weer overdreven.

Of is Armagnac dan ook imitatie?
Gehennadonderdag 13 april 2017 @ 10:03
quote:
14s.gif Op donderdag 13 april 2017 09:55 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Imitatie is ook weer overdreven.

Of is Armagnac dan ook imitatie?
Van de Armagnac wiki (ik kende het zelf niet :P ):

quote:
Armagnac bestaat sinds de 12e eeuw dat is 200 jaar langer dan cognac. Het is het oudste wijndistillaat van Frankrijk.

[..]

Armagnac wordt op een iets andere methode bereid dan cognac. Armagnac wordt slechts één keer gedistilleerd, terwijl cognac twee maal en bij een lagere temperatuur gedistilleerd wordt. Beide dranken worden gedistilleerd in een distillatieketel.
Zolderkamerdonderdag 13 april 2017 @ 10:04
quote:
14s.gif Op donderdag 13 april 2017 09:53 schreef Gehenna het volgende:
Van de Wiki:

[..]

Gewoon cognac drinken dus :P
Ja dan kun je cognac ook wijn noemen natuurlijk... Het is uiteindelijk allemaal gisting van vloeistoffen waar suiker in zit..
nogeenoudebekendedonderdag 13 april 2017 @ 10:06
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:03 schreef Gehenna het volgende:

[..]

Van de Armagnac wiki (ik kende het zelf niet :P ):

[..]

Het is allemaal brandewijn.

Persoonlijk heb ik ook het liefst Cognac trouwens.
Gehennadonderdag 13 april 2017 @ 10:07
quote:
14s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:04 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ja dan kun je cognac ook wijn noemen natuurlijk... Het is uiteindelijk allemaal gisting van vloeistoffen waar suiker in zit..
Cognac heeft niet de pretentie wijn te zijn. Vieux heeft dat dus wel met cognac.
Gehennadonderdag 13 april 2017 @ 10:07
Ik dacht overigens ook dat Vieux een Frans drankje was :')
nogeenoudebekendedonderdag 13 april 2017 @ 10:09
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:07 schreef Gehenna het volgende:
Ik dacht overigens ook dat Vieux een Frans drankje was :')
Dat het bekendste merk Dujardin heet zal daar ook wel aan meehelpen. ;).
Gehennadonderdag 13 april 2017 @ 10:11
quote:
14s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:09 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Dat het bekendste merk Dujardin heet zal daar ook wel aan meehelpen. ;).
Jup, en dat Vieux Frans is voor 'oud'.. :P
Zolderkamerdonderdag 13 april 2017 @ 10:11
quote:
10s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:07 schreef Gehenna het volgende:

[..]

Cognac heeft niet de pretentie wijn te zijn. Vieux heeft dat dus wel met cognac.
Cognac is bewerkte (dubbel gedestilleerde) wijn... En daar word net als bij vieux vaak suiker of caramel aan toegevoegd..

Het is net als met champagne en cava...
Gehennadonderdag 13 april 2017 @ 10:23
quote:
14s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:11 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Cognac is bewerkte (dubbel gedestilleerde) wijn... En daar word net als bij vieux vaak suiker of caramel aan toegevoegd..

Het is net als met champagne en cava...
oh wacht je hebt inderdaad een aantal eisen voordat het Cognac genoemd mag worden:
• er moeten bepaalde druivenrassen gebruikt worden
• er moet dubbel gedestilleerd worden
• de drank moet minstens tweeënhalf jaar in houten vaten gerijpt zijn
• het alcoholpercentage moet ten minste 40% bedragen
de drank moet uit de streek van Cognac komen.

Er is dus (net als bij Champagne) ook een gemeente 'Cognac' in Frankrijk. En daar moet het wegkomen. Zo'n onzin :')
Dan kom ik terug op mijn statement van eerder. Gewoon lekker Vieux drinken hier ^O^
Zolderkamerdonderdag 13 april 2017 @ 10:25
quote:
10s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:23 schreef Gehenna het volgende:

[..]

oh wacht je hebt inderdaad een aantal eisen voordat het Cognac genoemd mag worden:
• er moeten bepaalde druivenrassen gebruikt worden
• er moet dubbel gedestilleerd worden
• de drank moet minstens tweeënhalf jaar in houten vaten gerijpt zijn
• het alcoholpercentage moet ten minste 40% bedragen
de drank moet uit de streek van Cognac komen.

Er is dus (net als bij Champagne) ook een gemeente 'Cognac' in Frankrijk. En daar moet het wegkomen. Zo'n onzin :')
Dan kom ik terug op mijn statement van eerder. Gewoon lekker Vieux drinken hier ^O^
:Y

En dit dus:
Vooral aan jonge cognacs wordt er ook nog suiker of karamel toegevoegd. Meestal zijn de flessen die verkocht worden een mengsel van meerdere cognacs van verschillende leeftijden en districten.

Vandaar dat die wiki over vieux ook overdreven is.. (waarschijnlijk door een hipsterpuristmeneertje)
Gehennadonderdag 13 april 2017 @ 10:37
quote:
14s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:25 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

:Y

En dit dus:
Vooral aan jonge cognacs wordt er ook nog suiker of karamel toegevoegd. Meestal zijn de flessen die verkocht worden een mengsel van meerdere cognacs van verschillende leeftijden en districten.

Vandaar dat die wiki over vieux ook overdreven is.. (waarschijnlijk door een hipsterpuristmeneertje)
Nouja het is ook gewoon imitatie cognac :P omdat het zo niet genoemd mag worden door die laatste regel. Maar dat is dus niet eens zo negatief als ik aanvankelijk dacht :P
Zolderkamerdonderdag 13 april 2017 @ 10:41
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:37 schreef Gehenna het volgende:

[..]

Nouja het is ook gewoon imitatie cognac :P omdat het zo niet genoemd mag worden door die laatste regel. Maar dat is dus niet eens zo negatief als ik aanvankelijk dacht :P
Ik weet niet of je dat zo moet noemen.. je hebt ook over de hele wereld worst... is de ene worst dan een imitatie van de andere? :?
Worst schijnt op meerdere plekken tegelijk te zijn uitgevonden..
2dopedonderdag 13 april 2017 @ 10:42
Heb wel een Vieux-Cola-periode gehad. Word je wel lekker leip van als je daar een aantal van wegtikt.
#ANONIEMdonderdag 13 april 2017 @ 10:45
quote:
2s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:42 schreef 2dope het volgende:
Heb wel een Vieux-Cola-periode gehad. Word je wel lekker leip van als je daar een aantal van wegtikt.
Van elke andere sterk plus cola na een paar niet?
2dopedonderdag 13 april 2017 @ 10:47
quote:
1s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:45 schreef MCH het volgende:

[..]

Van elke andere sterk plus cola na een paar niet?
Vast. Ik heb het over Vieux-Cola.
#ANONIEMdonderdag 13 april 2017 @ 10:48
quote:
2s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:47 schreef 2dope het volgende:

[..]

Vast. Ik heb het over Vieux-Cola.
O die ranzige voorgemixte blikjes :r
2dopedonderdag 13 april 2017 @ 10:50
quote:
1s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:48 schreef MCH het volgende:

[..]

O die ranzige voorgemixte blikjes :r
Nee man, Blauwe Engel op de Grote Markt :P
25 euro lappen voor hele avond onbeperkt binnenlands gedestilleerd.

Back in the good ol' days
#ANONIEMdonderdag 13 april 2017 @ 10:53
quote:
2s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:50 schreef 2dope het volgende:

[..]

Nee man, Blauwe Engel op de Grote Markt :P
25 euro lappen voor hele avond onbeperkt binnenlands gedestilleerd.

Back in the good ol' days
Ik ben ontmaagd in de blauwe engel :D
Zolderkamerdonderdag 13 april 2017 @ 10:53
quote:
2s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:50 schreef 2dope het volgende:

[..]

Nee man, Blauwe Engel op de Grote Markt :P
25 euro lappen voor hele avond onbeperkt binnenlands gedestilleerd.

Back in the good ol' days
Niet voor tempoteam gewerkt hebben en dan in Maas iedere 2 maand gratis zuipen... 8-)
Zolderkamerdonderdag 13 april 2017 @ 10:54
Is dit het Groningen topic? _O-
2dopedonderdag 13 april 2017 @ 10:56
quote:
14s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:53 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Niet voor tempoteam gewerkt hebben en dan in Maas iedere 2 maand gratis zuipen... 8-)
Huize Maas O+ Ex-pornstarfeestjes
quote:
1s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:53 schreef MCH het volgende:

[..]

Ik ben ontmaagd in de blauwe engel :D
Toen kon dat ook nog gewoon
Clupeadonderdag 13 april 2017 @ 10:59
Overigens is Zuid-Afrikaanse brandy - cognac maar dan niet uit Frankrijk, prima te drinken: ook dubbel-gedestileerd en jarenlang op eikenhout gerijpt.

Vieux is volgens Wiki trouwens goedkope alcohol met kleurstof en aroma's.
Zolderkamerdonderdag 13 april 2017 @ 11:03
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:59 schreef Clupea het volgende:
Overigens is Zuid-Afrikaanse brandy - cognac maar dan niet uit Frankrijk, prima te drinken: ook dubbel-gedestileerd en jarenlang op eikenhout gerijpt.

Vieux is volgens Wiki trouwens goedkope alcohol met kleurstof en aroma's.
Alcohol is altijd goedkoop... En cognac word gemengd.. dus worden ook verschillende aromas bijelkaar gegooid.. Het is net hoe je het beestje noemt..
MrSalazardonderdag 13 april 2017 @ 11:04
quote:
1s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:53 schreef MCH het volgende:

[..]

Ik ben ontmaagd in de blauwe engel :D
:')
MutedFaithdonderdag 13 april 2017 @ 11:37
In de cola is 't prima te drinken, puur zou ik er met een grote boog omheen lopen.
pokkerdepokdonderdag 13 april 2017 @ 11:38
niks mis mee, mits goeie
sirdanilotdonderdag 13 april 2017 @ 13:37
Oh ik dacht altijd dat vieux oude jenever was maar blijkbaar is het van druiven gemaakt?
Pietverdrietdonderdag 13 april 2017 @ 14:29
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 13:37 schreef sirdanilot het volgende:
Oh ik dacht altijd dat vieux oude jenever was maar blijkbaar is het van druiven gemaakt?
Nee, is alcohol, water, geur, kleur en smaakstoffen.
Pietverdrietdonderdag 13 april 2017 @ 14:38
quote:
14s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:06 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Het is allemaal brandewijn.

Vieux is dat niet
sirdanilotdonderdag 13 april 2017 @ 14:59
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:
de jenever was maar blijkbaar is het van druiven gemaakt?
Nee, is alcohol, water, geur, kleur en s
Dat verklaart de lage prijs ook wel.
Geerddonderdag 13 april 2017 @ 15:02
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 20:55 schreef MrSalazar het volgende:

[..]

Haha goeie! Oprotten.
HEE normaaal !!!
Curiosityvrijdag 14 april 2017 @ 09:30
Neem gewoon de Kuyper vieux.
Biekuhvrijdag 14 april 2017 @ 10:32
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, is alcohol, water, geur, kleur en smaakstoffen.
Dit. Vieux werd vroeger als zijnde cognac verkocht maar vanwege regelgeving mocht dat niet meer. En terecht. Het is net zo'n bocht als veel jenever vandaag de dag. Men zou ook strenger toe moeten zien op jenever.
Pietverdrietvrijdag 14 april 2017 @ 10:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2017 10:32 schreef Biekuh het volgende:

[..]

Dit. Vieux werd vroeger als zijnde cognac verkocht maar vanwege regelgeving mocht dat niet meer. En terecht. Het is net zo'n bocht als veel jenever vandaag de dag. Men zou ook strenger toe moeten zien op jenever.
Jonge jenever is toch water, alcohol en vaak wat suiker?
Curiosityvrijdag 14 april 2017 @ 11:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 10:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jonge jenever is toch water, alcohol en vaak wat suiker?
In Jonge jenever zit geen suiker.
Biekuhvrijdag 14 april 2017 @ 11:38
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 10:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jonge jenever is toch water, alcohol en vaak wat suiker?
Ja, daar heb je gelijk in. Wat betreft de suiker weet ik het niet zeker. Melasse-alcohol plus water en mengen maar, voor zover ik weet. Althans: het mag wettelijk tot 15% moutwijn bevatten maar meestal zit er weinig/geen moutwijn in wat eigenlijk betekent dat je een goedkope wodka aan het drinken bent. Althans bij de grote merken. Dat mag naar mijn mening ook helemaal geen jenever heten. Ik heb er weleens één op van Zuidam. Dat is echt een wereld van verschil. :Y

Daarom vind ik ook dat daar harder tegen op moet worden getreden door de overheid omdat jenever als jenever wordt verkocht terwijl het dat in feite niet is. Eerlijke/ambachtelijke producenten (zoals Zuidam) krijgen zo niet de kans zich te onderscheiden terwijl zij wél een mooi product proberen te maken. Zij lopen tegen de lamp omdat hun product per definitie duurder is omdat het wel op de juiste manier gedestilleerd/toebereid is en de consument enkel het prijsverschil ziet.
MrSalazarvrijdag 14 april 2017 @ 11:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2017 11:38 schreef Biekuh het volgende:

[..]

Ja, daar heb je gelijk in. Wat betreft de suiker weet ik het niet zeker. Melasse-alcohol plus water en mengen maar, voor zover ik weet. Althans: het mag wettelijk tot 15% moutwijn bevatten maar meestal zit er weinig/geen moutwijn in wat eigenlijk betekent dat je een goedkope wodka aan het drinken bent. Althans bij de grote merken. Dat mag naar mijn mening ook helemaal geen jenever heten. Ik heb er weleens één op van Zuidam. Dat is echt een wereld van verschil. :Y

Daarom vind ik ook dat daar harder tegen op moet worden getreden door de overheid omdat jenever als jenever wordt verkocht terwijl het dat in feite niet is. Eerlijke/ambachtelijke producenten (zoals Zuidam) krijgen zo niet de kans zich te onderscheiden terwijl zij wél een mooi product proberen te maken. Zij lopen tegen de lamp omdat hun product per definitie duurder is omdat het wel op de juiste manier gedestilleerd/toebereid is en de consument enkel het prijsverschil ziet.
Tegen de lamp lopen betekent iets anders, maar de wetgeving zou inderdaad aangepast moeten worden.
sirdanilotvrijdag 14 april 2017 @ 12:06
Jup, een échte jenever schijnt een heel ander verhaal te zijn dan het bocht wat je meestal in de winkel ziet.
Pietverdrietvrijdag 14 april 2017 @ 13:10
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 11:33 schreef Curiosity het volgende:

[..]

In Jonge jenever zit geen suiker.
Hoort er niet in te zitten, maar bij goedkope jenever wordt dat er vaak wel bijgedaan
Curiosityvrijdag 14 april 2017 @ 13:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2017 13:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoort er niet in te zitten, maar bij goedkope jenever wordt dat er vaak wel bijgedaan
Echt niet.
Curiosityvrijdag 14 april 2017 @ 13:46
De oude jenever is nu wat vroeger jonge jenever was. Door het gebruik van graan en melasse alcohol verdween de typisch smaak die aan de jonge jenever zat, die werd verkregen door moutwijn.
Hallojovrijdag 14 april 2017 @ 13:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 13:46 schreef Curiosity het volgende:
De oude jenever is nu wat vroeger jonge jenever was. Door het gebruik van graan en melasse alcohol verdween de typisch smaak die aan de jonge jenever zat, die werd verkregen door moutwijn.
Tja, jonge jenever wordt op een gegeven moment oud he.
Biekuhvrijdag 14 april 2017 @ 15:00
oud betekent volgens het vooroorlogse recept en heeft weinig/niets met de bewaartijd/rijping van de drank te maken
sirdanilotvrijdag 14 april 2017 @ 15:17
Waarom zit er geen AOP (appelation d'origine protégée) op échte, op traditionele wijze gestookte Hollandse Jenever (dus met moutwijn en zo)?

Heel veel andere producten zijn tot in den treure beschermd door Europese regelgeving, waarom is dat met Jenever niet zo?
sirdanilotvrijdag 14 april 2017 @ 15:20
hartevelt-prima-jonge-jenever-35-1000.jpg

Deze zit tenminste nog jeneverbes in, en vind ik dus nog wel te zuipen.

Maar het zal wel geen echte met moutwijn zijn.
MrSalazarvrijdag 14 april 2017 @ 15:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2017 15:20 schreef sirdanilot het volgende:
[ afbeelding ]

Deze zit tenminste nog jeneverbes in, en vind ik dus nog wel te zuipen.

Maar het zal wel geen echte met moutwijn zijn.
Je moet wel echt Nederlands zijn om dit te kunnen waarderen, volgens mij. Jij bent toch maar half Nederlands?
Pietverdrietvrijdag 14 april 2017 @ 15:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2017 15:17 schreef sirdanilot het volgende:
Waarom zit er geen AOP (appelation d'origine protégée) op échte, op traditionele wijze gestookte Hollandse Jenever (dus met moutwijn en zo)?

Heel veel andere producten zijn tot in den treure beschermd door Europese regelgeving, waarom is dat met Jenever niet zo?
idd vreemd, men zou van jenever iets hoogwaardigs kunnen maken, ipv cheap booze
sirdanilotvrijdag 14 april 2017 @ 15:27
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 15:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

idd vreemd, men zou van jenever iets hoogwaardigs kunnen maken, ipv cheap booze
Het is toch nog altijd de meest verkochte sterke drank in ons land, bijna een kwart van alle verkochte sterkedrank is jenever. Dat zegt wikipedia iig.

Wikipedia zegt ook dat er tegenwoordig wel een AOP op jenever zit; hij mag alleen uit Nederland, België en een paar stukjes frankrijk en duitsland komen. Maar er staat ook bij '[citation needed]' dus in hoeverre het echt waar is is de vraag.
sirdanilotvrijdag 14 april 2017 @ 15:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2017 15:22 schreef MrSalazar het volgende:

[..]

Je moet wel echt Nederlands zijn om dit te kunnen waarderen, volgens mij. Jij bent toch maar half Nederlands?
Hoezo? Ik vind die hartevelt jenever, voor een goedkope sterke drank dan, prima te doen.

Maar de tijden dat ik flink aan het zuipen ging met dit soort goedkope alcohol zijn voor mij wel een beetje voorbij. Dat doe ik nog maar heel af en toe. Ik verdraag de grote hoeveelheden alcohol. niet zo goed meer.
sirdanilotvrijdag 14 april 2017 @ 15:29
https://nl.wikipedia.org/wiki/Korenwijn

Ik denk dat je beter Korenwijn kan kopen als je iets wil dat op de échte traditionele jenever lijkt.
MrSalazarvrijdag 14 april 2017 @ 15:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2017 15:28 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Hoezo? Ik vind die hartevelt jenever, voor een goedkope sterke drank dan, prima te doen.

Maar de tijden dat ik flink aan het zuipen ging met dit soort goedkope alcohol zijn voor mij wel een beetje voorbij. Dat doe ik nog maar heel af en toe. Ik verdraag de grote hoeveelheden alcohol. niet zo goed meer.
Ja, maar het is toch Nederlands? Volgens mij moet je wel echt Nederlands zijn om het te kunnen waarderen.
sirdanilotvrijdag 14 april 2017 @ 15:31
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 15:30 schreef MrSalazar het volgende:

[..]

Ja, maar het is toch Nederlands? Volgens mij moet je wel echt Nederlands zijn om het te kunnen waarderen.
Nou ja ik heb in ieder geval een steekproef van één die dat tegenspreekt, namelijk mijzelf. Ik vind het wél te zuipen en ik ben niet puur Nederlands.

Overigens lust mijn totaal niet Nederlandse oma ook Hollandse zoute drop. Maar alle andere niet-Nederlanders die het hebben geproefd vinden het goor, die ik ken dan. Ze drinkt niet dus of ze jenever lust weet ik niet.
Pietverdrietvrijdag 14 april 2017 @ 15:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2017 15:27 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Het is toch nog altijd de meest verkochte sterke drank in ons land, bijna een kwart van alle verkochte sterkedrank is jenever. Dat zegt wikipedia iig.

Wikipedia zegt ook dat er tegenwoordig wel een AOP op jenever zit; hij mag alleen uit Nederland, België en een paar stukjes frankrijk en duitsland komen. Maar er staat ook bij '[citation needed]' dus in hoeverre het echt waar is is de vraag.
Ik vermoed dat dit dan gekocht wordt door mensen die ouder zijn dan ik en die weg gaan sterven.
Ken in mijn omgeving eigenlijk niemand die het drinkt.
Net als Sake in Japan, voor de revival ervan
sirdanilotvrijdag 14 april 2017 @ 16:04
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vermoed dat dit dan gekocht wordt door mensen die ouder zijn dan ik en die weg gaan sterven.
Ken in mijn omgeving eigenlijk niemand die het drinkt.
Net als Sake in Japan, voor de revival ervan
Ik denk vooral alcoholisten want het is wel de goedkoopste alcohol die er te krijgen valt, zo een fles goedkope graanjenever.
#ANONIEMvrijdag 14 april 2017 @ 16:13
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vermoed dat dit dan gekocht wordt door mensen die ouder zijn dan ik en die weg gaan sterven.
Ken in mijn omgeving eigenlijk niemand die het drinkt.
Net als Sake in Japan, voor de revival ervan
Weg gaan sterven nog wel Pietje :P
sirdanilotvrijdag 14 april 2017 @ 16:21
Ik had een vriend die een tijdje wel alcoholist was maar die dronk toch echt voornamelijk bier en in mindere mate whiskey, en geen jenever.

Denk dat het v ooral oude, verstokte alcoholisten zijn die jenever in grote hoeveelheden wegtikken. En natuurlijk ook gewoon oude mensen die af en toe een neut nemen of een slaapmutsje, maar die doen veel langer met één fles natuurlijk dan een alcoholist.
derLudolfvrijdag 14 april 2017 @ 19:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2017 12:06 schreef sirdanilot het volgende:
Jup, een échte jenever schijnt een heel ander verhaal te zijn dan het bocht wat je meestal in de winkel ziet.
Echte wordt tegenwoordig als korenwijn verkocht toch?
Pietverdrietvrijdag 14 april 2017 @ 19:49
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 19:39 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Echte wordt tegenwoordig als korenwijn verkocht toch?
Korenwijn is alcohol gemaakt van graan. Daar missen de jeneverbes om het een echte jenever te maken.
Curiosityvrijdag 14 april 2017 @ 19:50
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 19:39 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Echte wordt tegenwoordig als korenwijn verkocht toch?
Korenwijn wordt haast nooit gemaakt met jeneverbessen.
derLudolfvrijdag 14 april 2017 @ 19:53
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 19:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Korenwijn is alcohol gemaakt van graan. Daar missen de jeneverbes om het een echte jenever te maken.
Zou je die zelf niet achteraf in de vlees kunnen mikken? Volgens mij is zelfs wat oud jenever wordt genoemd vaak geen echte meer.
Curiosityvrijdag 14 april 2017 @ 19:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 19:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Korenwijn is alcohol gemaakt van graan. Daar missen de jeneverbes om het een echte jenever te maken.
Korenwijn wordt gemaakt van hoofdzakelijk moutwijn.( gemaakt van maïs,rogge,tarwe en mout)
Pietverdrietvrijdag 14 april 2017 @ 20:01
Korenwijn, moutwijn, ik heb een borrel nodig!
fathankvrijdag 14 april 2017 @ 20:15
Kopstoot is altijd wel een lekkere binnenkomer om het weekend mee te beginnen.

Op woensdagochtend.
Fatoemanvrijdag 14 april 2017 @ 21:40
Afvragen maar geen klein proefflesje kopen :')
sirdanilotvrijdag 14 april 2017 @ 22:43
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 20:15 schreef fathank het volgende:
Kopstoot is altijd wel een lekkere binnenkomer om het weekend mee te beginnen.

Op woensdagochtend.
En na 10 kopstoten naar je sociale huur huis gaan en je vrouw in mekaar timmeren.

Deze man weet _O_
Weltschmerzzaterdag 15 april 2017 @ 17:36
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 15:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

idd vreemd, men zou van jenever iets hoogwaardigs kunnen maken, ipv cheap booze
Volgens mij gebeurt dat al. Zuidam heeft lekkere op hout gelegde oude jenever. Maar qua complexiteit is het niet als een mooie whisky, en van jonge jenever is niet veel te maken natuurlijk.
Pietverdrietzaterdag 15 april 2017 @ 17:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 17:36 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Volgens mij gebeurt dat al. Zuidam heeft lekkere op hout gelegde oude jenever. Maar qua complexiteit is het niet als een mooie whisky, en van jonge jenever is niet veel te maken natuurlijk.
Wodka kan ook heel chique, en dat is alleen maar alcohol en water
Pietverdrietzaterdag 15 april 2017 @ 17:40
Maar goed, leg moutwijn op eiken vaten en je kan het voor minstens vier keer de prijs van Jenever als Wiskey verkopen.
#ANONIEMzondag 16 april 2017 @ 13:42
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2017 17:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wodka kan ook heel chique, en dat is alleen maar alcohol en water
Was er niet een aflevering van de KvW over wodka? Dat de russen zeiden dat je de smaak van het gebruikte product nog moest kunnen proeven en dat westerlingen juist proberen het zo smakeloos mogelijk te maken?
derLudolfzondag 16 april 2017 @ 13:53
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2017 13:42 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Was er niet een aflevering van de KvW over wodka? Dat de russen zeiden dat je de smaak van het gebruikte product nog moest kunnen proeven en dat westerlingen juist proberen het zo smakeloos mogelijk te maken?
Volgens mij wel.

Wodka werd gemaakt door 99,6% alcohol aan te lengen met water.

Sommige alcohol werd gemaakt van aardappels, anderen van graan of maïs.

40% van 0,4% zit dan de smaak van de grondstof kunnen bevatten :P
Pietverdrietzondag 16 april 2017 @ 13:55
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2017 13:42 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Was er niet een aflevering van de KvW over wodka? Dat de russen zeiden dat je de smaak van het gebruikte product nog moest kunnen proeven en dat westerlingen juist proberen het zo smakeloos mogelijk te maken?
Kan natuurlijk allebei, graan of aardappelalcohol voor de ene smaak, zeer neutrale alchol voor de andere. De rest is marketing
derLudolfzondag 16 april 2017 @ 13:57
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2017 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kan natuurlijk allebei, graan of aardappelalcohol voor de ene smaak, zeer neutrale alchol voor de andere. De rest is marketing
Dan moet je de alcohol niet eerst gaan concentreren tot 99,6% om dan aan te vullen met bronwater
derLudolfzondag 16 april 2017 @ 13:57
Toch?
Pietverdrietzondag 16 april 2017 @ 15:37
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2017 13:57 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Dan moet je de alcohol niet eerst gaan concentreren tot 99,6% om dan aan te vullen met bronwater
Ligt eraan wat je wilt maken, een neutrale wodka? Dan doe je dat wel.
Curiosityzondag 16 april 2017 @ 17:21
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2017 13:57 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Dan moet je de alcohol niet eerst gaan concentreren tot 99,6% om dan aan te vullen met bronwater
96,2%
Curiosityzondag 16 april 2017 @ 17:23
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2017 13:42 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Was er niet een aflevering van de KvW over wodka? Dat de russen zeiden dat je de smaak van het gebruikte product nog moest kunnen proeven en dat westerlingen juist proberen het zo smakeloos mogelijk te maken?
En toch nemen de russen hier graag hun alcohol 96,2% af.
Tinkepinkmaandag 17 april 2017 @ 08:27
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vermoed dat dit dan gekocht wordt door mensen die ouder zijn dan ik en die weg gaan sterven.
Ken in mijn omgeving eigenlijk niemand die het drinkt.
Net als Sake in Japan, voor de revival ervan
Ik drink graag jenever. Geeft geen hoofdpijn de volgende dag en een glaasje is precies goed qua ontspanning.
MrSalazarmaandag 17 april 2017 @ 10:27
quote:
1s.gif Op maandag 17 april 2017 08:27 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Ik drink graag jenever. Geeft geen hoofdpijn de volgende dag en een glaasje is precies goed qua ontspanning.
hoofdpijn van één glaasje alcohol?
Tinkepinkvrijdag 21 april 2017 @ 09:08
quote:
1s.gif Op maandag 17 april 2017 10:27 schreef MrSalazar het volgende:

[..]

hoofdpijn van één glaasje alcohol?
Ja, ik wel. Zeker in drukke perioden.
#ANONIEMvrijdag 21 april 2017 @ 09:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 09:08 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Ja, ik wel. Zeker in drukke perioden.
Heb je het nu zo druk dat je vier dagen nodig had voor deze reactie?
Tinkepinkvrijdag 21 april 2017 @ 09:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2017 09:19 schreef MCH het volgende:

[..]

Heb je het nu zo druk dat je vier dagen nodig had voor deze reactie?
Ja. Is de eerste keer in vier dagen dat ik achter mijn laptop zit, Fok! open en zie dat ik was gequote.
#ANONIEMvrijdag 21 april 2017 @ 09:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 09:21 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Ja. Is de eerste keer in vier dagen dat ik achter mijn laptop zit, Fok! open en zie dat ik was gequote.
Oppassen met die eerste borrel dan vanavond.
Tinkepinkvrijdag 21 april 2017 @ 09:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2017 09:42 schreef MCH het volgende:

[..]

Oppassen met die eerste borrel dan vanavond.
Of gewoon jenever drinken ;)