Gewoon cognac drinken dusquote:Vieux is de benaming van de Nederlandse imitatie van cognac.
Imitatie is ook weer overdreven.quote:Op donderdag 13 april 2017 09:53 schreef Gehenna het volgende:
Van de Wiki:
[..]
Gewoon cognac drinken dus
Van de Armagnac wiki (ik kende het zelf niet ):quote:Op donderdag 13 april 2017 09:55 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Imitatie is ook weer overdreven.
Of is Armagnac dan ook imitatie?
quote:Armagnac bestaat sinds de 12e eeuw dat is 200 jaar langer dan cognac. Het is het oudste wijndistillaat van Frankrijk.
[..]
Armagnac wordt op een iets andere methode bereid dan cognac. Armagnac wordt slechts één keer gedistilleerd, terwijl cognac twee maal en bij een lagere temperatuur gedistilleerd wordt. Beide dranken worden gedistilleerd in een distillatieketel.
Ja dan kun je cognac ook wijn noemen natuurlijk... Het is uiteindelijk allemaal gisting van vloeistoffen waar suiker in zit..quote:Op donderdag 13 april 2017 09:53 schreef Gehenna het volgende:
Van de Wiki:
[..]
Gewoon cognac drinken dus
Het is allemaal brandewijn.quote:Op donderdag 13 april 2017 10:03 schreef Gehenna het volgende:
[..]
Van de Armagnac wiki (ik kende het zelf niet ):
[..]
Cognac heeft niet de pretentie wijn te zijn. Vieux heeft dat dus wel met cognac.quote:Op donderdag 13 april 2017 10:04 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ja dan kun je cognac ook wijn noemen natuurlijk... Het is uiteindelijk allemaal gisting van vloeistoffen waar suiker in zit..
Dat het bekendste merk Dujardin heet zal daar ook wel aan meehelpen. .quote:Op donderdag 13 april 2017 10:07 schreef Gehenna het volgende:
Ik dacht overigens ook dat Vieux een Frans drankje was
Jup, en dat Vieux Frans is voor 'oud'..quote:Op donderdag 13 april 2017 10:09 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Dat het bekendste merk Dujardin heet zal daar ook wel aan meehelpen. .
Cognac is bewerkte (dubbel gedestilleerde) wijn... En daar word net als bij vieux vaak suiker of caramel aan toegevoegd..quote:Op donderdag 13 april 2017 10:07 schreef Gehenna het volgende:
[..]
Cognac heeft niet de pretentie wijn te zijn. Vieux heeft dat dus wel met cognac.
oh wacht je hebt inderdaad een aantal eisen voordat het Cognac genoemd mag worden:quote:Op donderdag 13 april 2017 10:11 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Cognac is bewerkte (dubbel gedestilleerde) wijn... En daar word net als bij vieux vaak suiker of caramel aan toegevoegd..
Het is net als met champagne en cava...
quote:Op donderdag 13 april 2017 10:23 schreef Gehenna het volgende:
[..]
oh wacht je hebt inderdaad een aantal eisen voordat het Cognac genoemd mag worden:
• er moeten bepaalde druivenrassen gebruikt worden
• er moet dubbel gedestilleerd worden
• de drank moet minstens tweeënhalf jaar in houten vaten gerijpt zijn
• het alcoholpercentage moet ten minste 40% bedragen
• de drank moet uit de streek van Cognac komen.
Er is dus (net als bij Champagne) ook een gemeente 'Cognac' in Frankrijk. En daar moet het wegkomen. Zo'n onzin
Dan kom ik terug op mijn statement van eerder. Gewoon lekker Vieux drinken hier
Nouja het is ook gewoon imitatie cognac omdat het zo niet genoemd mag worden door die laatste regel. Maar dat is dus niet eens zo negatief als ik aanvankelijk dachtquote:Op donderdag 13 april 2017 10:25 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
En dit dus:
Vooral aan jonge cognacs wordt er ook nog suiker of karamel toegevoegd. Meestal zijn de flessen die verkocht worden een mengsel van meerdere cognacs van verschillende leeftijden en districten.
Vandaar dat die wiki over vieux ook overdreven is.. (waarschijnlijk door een hipsterpuristmeneertje)
Ik weet niet of je dat zo moet noemen.. je hebt ook over de hele wereld worst... is de ene worst dan een imitatie van de andere?quote:Op donderdag 13 april 2017 10:37 schreef Gehenna het volgende:
[..]
Nouja het is ook gewoon imitatie cognac omdat het zo niet genoemd mag worden door die laatste regel. Maar dat is dus niet eens zo negatief als ik aanvankelijk dacht
Van elke andere sterk plus cola na een paar niet?quote:Op donderdag 13 april 2017 10:42 schreef 2dope het volgende:
Heb wel een Vieux-Cola-periode gehad. Word je wel lekker leip van als je daar een aantal van wegtikt.
Vast. Ik heb het over Vieux-Cola.quote:Op donderdag 13 april 2017 10:45 schreef MCH het volgende:
[..]
Van elke andere sterk plus cola na een paar niet?
Nee man, Blauwe Engel op de Grote Marktquote:
Ik ben ontmaagd in de blauwe engelquote:Op donderdag 13 april 2017 10:50 schreef 2dope het volgende:
[..]
Nee man, Blauwe Engel op de Grote Markt
25 euro lappen voor hele avond onbeperkt binnenlands gedestilleerd.
Back in the good ol' days
Niet voor tempoteam gewerkt hebben en dan in Maas iedere 2 maand gratis zuipen...quote:Op donderdag 13 april 2017 10:50 schreef 2dope het volgende:
[..]
Nee man, Blauwe Engel op de Grote Markt
25 euro lappen voor hele avond onbeperkt binnenlands gedestilleerd.
Back in the good ol' days
Huize Maas Ex-pornstarfeestjesquote:Op donderdag 13 april 2017 10:53 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Niet voor tempoteam gewerkt hebben en dan in Maas iedere 2 maand gratis zuipen...
Toen kon dat ook nog gewoonquote:
Alcohol is altijd goedkoop... En cognac word gemengd.. dus worden ook verschillende aromas bijelkaar gegooid.. Het is net hoe je het beestje noemt..quote:Op donderdag 13 april 2017 10:59 schreef Clupea het volgende:
Overigens is Zuid-Afrikaanse brandy - cognac maar dan niet uit Frankrijk, prima te drinken: ook dubbel-gedestileerd en jarenlang op eikenhout gerijpt.
Vieux is volgens Wiki trouwens goedkope alcohol met kleurstof en aroma's.
Nee, is alcohol, water, geur, kleur en smaakstoffen.quote:Op donderdag 13 april 2017 13:37 schreef sirdanilot het volgende:
Oh ik dacht altijd dat vieux oude jenever was maar blijkbaar is het van druiven gemaakt?
Vieux is dat nietquote:Op donderdag 13 april 2017 10:06 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Het is allemaal brandewijn.
Dat verklaart de lage prijs ook wel.quote:Op donderdag 13 april 2017 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:
de jenever was maar blijkbaar is het van druiven gemaakt?
Nee, is alcohol, water, geur, kleur en s
Dit. Vieux werd vroeger als zijnde cognac verkocht maar vanwege regelgeving mocht dat niet meer. En terecht. Het is net zo'n bocht als veel jenever vandaag de dag. Men zou ook strenger toe moeten zien op jenever.quote:Op donderdag 13 april 2017 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, is alcohol, water, geur, kleur en smaakstoffen.
Jonge jenever is toch water, alcohol en vaak wat suiker?quote:Op vrijdag 14 april 2017 10:32 schreef Biekuh het volgende:
[..]
Dit. Vieux werd vroeger als zijnde cognac verkocht maar vanwege regelgeving mocht dat niet meer. En terecht. Het is net zo'n bocht als veel jenever vandaag de dag. Men zou ook strenger toe moeten zien op jenever.
In Jonge jenever zit geen suiker.quote:Op vrijdag 14 april 2017 10:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jonge jenever is toch water, alcohol en vaak wat suiker?
Ja, daar heb je gelijk in. Wat betreft de suiker weet ik het niet zeker. Melasse-alcohol plus water en mengen maar, voor zover ik weet. Althans: het mag wettelijk tot 15% moutwijn bevatten maar meestal zit er weinig/geen moutwijn in wat eigenlijk betekent dat je een goedkope wodka aan het drinken bent. Althans bij de grote merken. Dat mag naar mijn mening ook helemaal geen jenever heten. Ik heb er weleens één op van Zuidam. Dat is echt een wereld van verschil.quote:Op vrijdag 14 april 2017 10:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jonge jenever is toch water, alcohol en vaak wat suiker?
Tegen de lamp lopen betekent iets anders, maar de wetgeving zou inderdaad aangepast moeten worden.quote:Op vrijdag 14 april 2017 11:38 schreef Biekuh het volgende:
[..]
Ja, daar heb je gelijk in. Wat betreft de suiker weet ik het niet zeker. Melasse-alcohol plus water en mengen maar, voor zover ik weet. Althans: het mag wettelijk tot 15% moutwijn bevatten maar meestal zit er weinig/geen moutwijn in wat eigenlijk betekent dat je een goedkope wodka aan het drinken bent. Althans bij de grote merken. Dat mag naar mijn mening ook helemaal geen jenever heten. Ik heb er weleens één op van Zuidam. Dat is echt een wereld van verschil.
Daarom vind ik ook dat daar harder tegen op moet worden getreden door de overheid omdat jenever als jenever wordt verkocht terwijl het dat in feite niet is. Eerlijke/ambachtelijke producenten (zoals Zuidam) krijgen zo niet de kans zich te onderscheiden terwijl zij wél een mooi product proberen te maken. Zij lopen tegen de lamp omdat hun product per definitie duurder is omdat het wel op de juiste manier gedestilleerd/toebereid is en de consument enkel het prijsverschil ziet.
Hoort er niet in te zitten, maar bij goedkope jenever wordt dat er vaak wel bijgedaanquote:
Echt niet.quote:Op vrijdag 14 april 2017 13:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoort er niet in te zitten, maar bij goedkope jenever wordt dat er vaak wel bijgedaan
Tja, jonge jenever wordt op een gegeven moment oud he.quote:Op vrijdag 14 april 2017 13:46 schreef Curiosity het volgende:
De oude jenever is nu wat vroeger jonge jenever was. Door het gebruik van graan en melasse alcohol verdween de typisch smaak die aan de jonge jenever zat, die werd verkregen door moutwijn.
Je moet wel echt Nederlands zijn om dit te kunnen waarderen, volgens mij. Jij bent toch maar half Nederlands?quote:Op vrijdag 14 april 2017 15:20 schreef sirdanilot het volgende:
[ afbeelding ]
Deze zit tenminste nog jeneverbes in, en vind ik dus nog wel te zuipen.
Maar het zal wel geen echte met moutwijn zijn.
idd vreemd, men zou van jenever iets hoogwaardigs kunnen maken, ipv cheap boozequote:Op vrijdag 14 april 2017 15:17 schreef sirdanilot het volgende:
Waarom zit er geen AOP (appelation d'origine protégée) op échte, op traditionele wijze gestookte Hollandse Jenever (dus met moutwijn en zo)?
Heel veel andere producten zijn tot in den treure beschermd door Europese regelgeving, waarom is dat met Jenever niet zo?
Het is toch nog altijd de meest verkochte sterke drank in ons land, bijna een kwart van alle verkochte sterkedrank is jenever. Dat zegt wikipedia iig.quote:Op vrijdag 14 april 2017 15:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
idd vreemd, men zou van jenever iets hoogwaardigs kunnen maken, ipv cheap booze
Hoezo? Ik vind die hartevelt jenever, voor een goedkope sterke drank dan, prima te doen.quote:Op vrijdag 14 april 2017 15:22 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Je moet wel echt Nederlands zijn om dit te kunnen waarderen, volgens mij. Jij bent toch maar half Nederlands?
Ja, maar het is toch Nederlands? Volgens mij moet je wel echt Nederlands zijn om het te kunnen waarderen.quote:Op vrijdag 14 april 2017 15:28 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Hoezo? Ik vind die hartevelt jenever, voor een goedkope sterke drank dan, prima te doen.
Maar de tijden dat ik flink aan het zuipen ging met dit soort goedkope alcohol zijn voor mij wel een beetje voorbij. Dat doe ik nog maar heel af en toe. Ik verdraag de grote hoeveelheden alcohol. niet zo goed meer.
Nou ja ik heb in ieder geval een steekproef van één die dat tegenspreekt, namelijk mijzelf. Ik vind het wél te zuipen en ik ben niet puur Nederlands.quote:Op vrijdag 14 april 2017 15:30 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Ja, maar het is toch Nederlands? Volgens mij moet je wel echt Nederlands zijn om het te kunnen waarderen.
Ik vermoed dat dit dan gekocht wordt door mensen die ouder zijn dan ik en die weg gaan sterven.quote:Op vrijdag 14 april 2017 15:27 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Het is toch nog altijd de meest verkochte sterke drank in ons land, bijna een kwart van alle verkochte sterkedrank is jenever. Dat zegt wikipedia iig.
Wikipedia zegt ook dat er tegenwoordig wel een AOP op jenever zit; hij mag alleen uit Nederland, België en een paar stukjes frankrijk en duitsland komen. Maar er staat ook bij '[citation needed]' dus in hoeverre het echt waar is is de vraag.
Ik denk vooral alcoholisten want het is wel de goedkoopste alcohol die er te krijgen valt, zo een fles goedkope graanjenever.quote:Op vrijdag 14 april 2017 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vermoed dat dit dan gekocht wordt door mensen die ouder zijn dan ik en die weg gaan sterven.
Ken in mijn omgeving eigenlijk niemand die het drinkt.
Net als Sake in Japan, voor de revival ervan
Weg gaan sterven nog wel Pietjequote:Op vrijdag 14 april 2017 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vermoed dat dit dan gekocht wordt door mensen die ouder zijn dan ik en die weg gaan sterven.
Ken in mijn omgeving eigenlijk niemand die het drinkt.
Net als Sake in Japan, voor de revival ervan
Echte wordt tegenwoordig als korenwijn verkocht toch?quote:Op vrijdag 14 april 2017 12:06 schreef sirdanilot het volgende:
Jup, een échte jenever schijnt een heel ander verhaal te zijn dan het bocht wat je meestal in de winkel ziet.
Korenwijn is alcohol gemaakt van graan. Daar missen de jeneverbes om het een echte jenever te maken.quote:Op vrijdag 14 april 2017 19:39 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Echte wordt tegenwoordig als korenwijn verkocht toch?
Korenwijn wordt haast nooit gemaakt met jeneverbessen.quote:Op vrijdag 14 april 2017 19:39 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Echte wordt tegenwoordig als korenwijn verkocht toch?
Zou je die zelf niet achteraf in de vlees kunnen mikken? Volgens mij is zelfs wat oud jenever wordt genoemd vaak geen echte meer.quote:Op vrijdag 14 april 2017 19:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Korenwijn is alcohol gemaakt van graan. Daar missen de jeneverbes om het een echte jenever te maken.
Korenwijn wordt gemaakt van hoofdzakelijk moutwijn.( gemaakt van maïs,rogge,tarwe en mout)quote:Op vrijdag 14 april 2017 19:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Korenwijn is alcohol gemaakt van graan. Daar missen de jeneverbes om het een echte jenever te maken.
En na 10 kopstoten naar je sociale huur huis gaan en je vrouw in mekaar timmeren.quote:Op vrijdag 14 april 2017 20:15 schreef fathank het volgende:
Kopstoot is altijd wel een lekkere binnenkomer om het weekend mee te beginnen.
Op woensdagochtend.
Volgens mij gebeurt dat al. Zuidam heeft lekkere op hout gelegde oude jenever. Maar qua complexiteit is het niet als een mooie whisky, en van jonge jenever is niet veel te maken natuurlijk.quote:Op vrijdag 14 april 2017 15:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
idd vreemd, men zou van jenever iets hoogwaardigs kunnen maken, ipv cheap booze
Wodka kan ook heel chique, en dat is alleen maar alcohol en waterquote:Op zaterdag 15 april 2017 17:36 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Volgens mij gebeurt dat al. Zuidam heeft lekkere op hout gelegde oude jenever. Maar qua complexiteit is het niet als een mooie whisky, en van jonge jenever is niet veel te maken natuurlijk.
Was er niet een aflevering van de KvW over wodka? Dat de russen zeiden dat je de smaak van het gebruikte product nog moest kunnen proeven en dat westerlingen juist proberen het zo smakeloos mogelijk te maken?quote:Op zaterdag 15 april 2017 17:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wodka kan ook heel chique, en dat is alleen maar alcohol en water
Volgens mij wel.quote:Op zondag 16 april 2017 13:42 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Was er niet een aflevering van de KvW over wodka? Dat de russen zeiden dat je de smaak van het gebruikte product nog moest kunnen proeven en dat westerlingen juist proberen het zo smakeloos mogelijk te maken?
Kan natuurlijk allebei, graan of aardappelalcohol voor de ene smaak, zeer neutrale alchol voor de andere. De rest is marketingquote:Op zondag 16 april 2017 13:42 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Was er niet een aflevering van de KvW over wodka? Dat de russen zeiden dat je de smaak van het gebruikte product nog moest kunnen proeven en dat westerlingen juist proberen het zo smakeloos mogelijk te maken?
Dan moet je de alcohol niet eerst gaan concentreren tot 99,6% om dan aan te vullen met bronwaterquote:Op zondag 16 april 2017 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kan natuurlijk allebei, graan of aardappelalcohol voor de ene smaak, zeer neutrale alchol voor de andere. De rest is marketing
Ligt eraan wat je wilt maken, een neutrale wodka? Dan doe je dat wel.quote:Op zondag 16 april 2017 13:57 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dan moet je de alcohol niet eerst gaan concentreren tot 99,6% om dan aan te vullen met bronwater
96,2%quote:Op zondag 16 april 2017 13:57 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dan moet je de alcohol niet eerst gaan concentreren tot 99,6% om dan aan te vullen met bronwater
En toch nemen de russen hier graag hun alcohol 96,2% af.quote:Op zondag 16 april 2017 13:42 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Was er niet een aflevering van de KvW over wodka? Dat de russen zeiden dat je de smaak van het gebruikte product nog moest kunnen proeven en dat westerlingen juist proberen het zo smakeloos mogelijk te maken?
Ik drink graag jenever. Geeft geen hoofdpijn de volgende dag en een glaasje is precies goed qua ontspanning.quote:Op vrijdag 14 april 2017 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vermoed dat dit dan gekocht wordt door mensen die ouder zijn dan ik en die weg gaan sterven.
Ken in mijn omgeving eigenlijk niemand die het drinkt.
Net als Sake in Japan, voor de revival ervan
hoofdpijn van één glaasje alcohol?quote:Op maandag 17 april 2017 08:27 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Ik drink graag jenever. Geeft geen hoofdpijn de volgende dag en een glaasje is precies goed qua ontspanning.
Ja, ik wel. Zeker in drukke perioden.quote:Op maandag 17 april 2017 10:27 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
hoofdpijn van één glaasje alcohol?
Heb je het nu zo druk dat je vier dagen nodig had voor deze reactie?quote:Op vrijdag 21 april 2017 09:08 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Ja, ik wel. Zeker in drukke perioden.
Ja. Is de eerste keer in vier dagen dat ik achter mijn laptop zit, Fok! open en zie dat ik was gequote.quote:Op vrijdag 21 april 2017 09:19 schreef MCH het volgende:
[..]
Heb je het nu zo druk dat je vier dagen nodig had voor deze reactie?
Oppassen met die eerste borrel dan vanavond.quote:Op vrijdag 21 april 2017 09:21 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Ja. Is de eerste keer in vier dagen dat ik achter mijn laptop zit, Fok! open en zie dat ik was gequote.
Of gewoon jenever drinkenquote:Op vrijdag 21 april 2017 09:42 schreef MCH het volgende:
[..]
Oppassen met die eerste borrel dan vanavond.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |