T lijkt me dat je moet gaan proppenquote:Op dinsdag 24 oktober 2017 13:49 schreef THEFXR het volgende:
Dit weekend bij de Aldi, vraag me af of hij in mijn slowcooker 3,5 liter kan??
.
[ afbeelding ]
.
[ afbeelding ]
Jouw schuld jaquote:
Durf te durvenquote:Op zaterdag 28 oktober 2017 22:15 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Jouw schuld ja
Hij wordt morgen tussen 12.00 en 18.00 uur bezorgd.
Dus nu is de grote vraag of ik morgenvroeg toch op de ouderwetse manier mijn stoofpotje ga maken of dat ik met de SC meteen de nacht in durf
Ik denk dat het gaat afhangen van de kwaliteit van de champignons die al twee dagen op verwerking wachten.
Enablerquote:
Ik zou niet weten waarom niet. Dat apparaat hoeft niet te oefenen hoor, die doet dat gewoon.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 22:15 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Jouw schuld ja
Hij wordt morgen tussen 12.00 en 18.00 uur bezorgd.
Dus nu is de grote vraag of ik morgenvroeg toch op de ouderwetse manier mijn stoofpotje ga maken of dat ik met de SC meteen de nacht in durf
Ik denk dat het gaat afhangen van de kwaliteit van de champignons die al twee dagen op verwerking wachten.
Nog een slowcookerquote:Op zaterdag 28 oktober 2017 22:15 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Jouw schuld ja
Hij wordt morgen tussen 12.00 en 18.00 uur bezorgd.
Dus nu is de grote vraag of ik morgenvroeg toch op de ouderwetse manier mijn stoofpotje ga maken of dat ik met de SC meteen de nacht in durf
Ik denk dat het gaat afhangen van de kwaliteit van de champignons die al twee dagen op verwerking wachten.
Of morgenochtend aanzetten en dan is het eten klaar als je morgen thuiskomt. Ik zet 'm overdag wel in de (afgesloten) badkamer ivm de katten.quote:Op zondag 29 oktober 2017 14:46 schreef Cat-astrophe het volgende:
Hij is gearriveerd.
En ik ga er de nacht mee in, want overdag laten sudderen gaat het voor vandaag niet meer worden.
Kip 25 minuten in de Instant pot? Blijft er dan nog wat over?quote:Op woensdag 18 oktober 2017 19:11 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Heb er daging smoor in gemaakt, dat ging prima. Heb alleen iets teveel vocht gebruikt maar omdat ik ook bovenstaand pindakip/gado gado recept maakte heb ik de smoor nog even in de pan gegooid ernaast. De pindakip was precies goed na 25 min. Heb nog een sloot recepten liggen die ik ga proberen de komende weken maar de eerste indruk is goed.
[..]
Ik ben as we speak de pindakip/groenten weer aan het eten en het is echt lekker.. Echt een aanrader.
Hmmm... ik werk morgen thuis en volgens mij word ik dan gek van de geuren en is het veeeeel te lang wachten tot het klaar is @:quote:Op zondag 29 oktober 2017 14:49 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Of morgenochtend aanzetten en dan is het eten klaar als je morgen thuiskomt. Ik zet 'm overdag wel in de (afgesloten) badkamer ivm de katten.
Ja, dan zou ik 'm vannacht aanzetten (doe je geen oog dicht door alle heerlijke geuren ) en dan kan je ermee ontbijtenquote:Op zondag 29 oktober 2017 15:30 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Hmmm... ik werk morgen thuis en volgens mij word ik dan gek van de geuren en is het veeeeel te lang wachten tot het klaar is @:
En ik wil vandaag al met mijn nieuwe speeltje aan de gang
Nee, ik heb hele champignons maar die wilde ik in kwarten doen want ze zijn wel erg groot. Maar dat wordt geen smakeloze rubber?quote:Op zondag 29 oktober 2017 15:39 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ja, dan zou ik 'm vannacht aanzetten (doe je geen oog dicht door alle heerlijke geuren ) en dan kan je ermee ontbijten
Ik doe eigenlijk altijd alles gelijk erin Of heb je van die plakjes champignons? Die zou ik er ook later in doen.
Ik kan me het niet herinneren of ik dat vies vond (in ieder geval is het niet bijgebleven) Wat ik ook nog wel doe (voornamelijk met soep maken) is de groenten (nu dus champignons) erbij doen, voor de smaakafgifte en die er later uithalen en dan vers spul erin doen. Met grote groenten en bouillon kan je het zeven, met dit niet denk ik. Heb je van die wegwerp theezakjes? Die zou je kunnen gebruiken.quote:Op zondag 29 oktober 2017 15:56 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Nee, ik heb hele champignons maar die wilde ik in kwarten doen want ze zijn wel erg groot. Maar dat wordt geen smakeloze rubber?
Ik denk dat ik ze aanbak en een uurtje voor alles klaar is erbij doe. Er zit al wortel en paprika in.quote:Op zondag 29 oktober 2017 16:00 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik kan me het niet herinneren of ik dat vies vond (in ieder geval is het niet bijgebleven) Wat ik ook nog wel doe (voornamelijk met soep maken) is de groenten (nu dus champignons) erbij doen, voor de smaakafgifte en die er later uithalen en dan vers spul erin doen. Met grote groenten en bouillon kan je het zeven, met dit niet denk ik. Heb je van die wegwerp theezakjes? Die zou je kunnen gebruiken.
O lol, precies andersom dan ik van plan was dusquote:Op zondag 29 oktober 2017 16:03 schreef Molo het volgende:
Wegwerp theezakjes lossen op en gaan stuk als ze zo lang in de slowcooker zitten, in een stukje kaasdoek of thee-ei kan wel.
Champignons zou ik er gewoon lekker al in begin in doen, maar ik hou van snotgare champignons in een stoofpot. Met wortel ofzo vind ik het dan weer heel vies
Dat heb ik nog nooit gehad, kapotte theezakjes (wel dat ik het een keer was vergeten eruit te halen in de hachee )quote:Op zondag 29 oktober 2017 16:03 schreef Molo het volgende:
Wegwerp theezakjes lossen op en gaan stuk als ze zo lang in de slowcooker zitten, in een stukje kaasdoek of thee-ei kan wel.
Champignons zou ik er gewoon lekker al in begin in doen, maar ik hou van snotgare champignons in een stoofpot. Met wortel ofzo vind ik het dan weer heel vies
Smaken verschillen ookquote:Op zondag 29 oktober 2017 16:04 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
O lol, precies andersom dan ik van plan was dus
Ik heb nog veel te leren.
En theezakjes, blijkbaarquote:
Ligt misschien aan het merk. Die papieren zakjes heb ik een keer gezien bij vriendin dat het mis ging iigquote:Op zondag 29 oktober 2017 16:05 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dat heb ik nog nooit gehad, kapotte theezakjes (wel dat ik het een keer was vergeten eruit te halen in de hachee )
yesquote:
Ik zou het zelf (haat ook bleekselderij) het of niet gebruiken of heel en het in een paar grote stukken snijden en er later uithalenquote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:14 schreef summer2bird het volgende:
Ff een vraagje, ik ga deze chili maken: http://allrecipes.nl/recept/1187/slowcooker-chili-con-carne.aspx
Moeten de bonen uitgelekt zijn of in het nat toevoegen?
Oh, en smaakt de bleekselderij erg naar bleekselderij als het klaar is of valt dat mee?
Ik haat bleekselderij namelijk
Goeie tip, ga ik doenquote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:21 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik zou het zelf (haat ook bleekselderij) het of niet gebruiken of heel en het in een paar grote stukken snijden en er later uithalen
Uitgelekt.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:14 schreef summer2bird het volgende:
Ff een vraagje, ik ga deze chili maken: http://allrecipes.nl/recept/1187/slowcooker-chili-con-carne.aspx
Moeten de bonen uitgelekt zijn of in het nat toevoegen?
Oh, en smaakt de bleekselderij erg naar bleekselderij als het klaar is of valt dat mee?
Ik haat bleekselderij namelijk
Weet jij waarom er in het recept staat "vocht bewaren" ?quote:
Nee, geen idee. Wordt verder nergens meer genoemd, dus ik zou het gewoon weggooien.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:31 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Weet jij waarom er in het recept staat "vocht bewaren" ?
Moet ik iets met dat vocht doen? De tomatensaus is toch vocht genoeg?
Tis nogal onduidelijk voor mij
Ga ik doen.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:36 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nee, geen idee. Wordt verder nergens meer genoemd, dus ik zou het gewoon weggooien.
Je kunt dit recept prima gebruiken, maar ik vind dit over het algemeen niet de beste site voor recepten.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:37 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Ga ik doen.
Misschien is het geschreven door zo'n iemand die echt alles gebruikt van producten
Weet ik. Ik ben nog best nieuw in het online recepten gedoe dus ik ken nog niet zoveel sites en blogs daarvoor. Hoe vind je die?quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:39 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je kunt dit recept prima gebruiken, maar ik vind dit over het algemeen niet de beste site voor recepten.
Ik kom vaak weer uit op uitgebreide blogs, waar de bloggers echt meer werk maken van de beschrijving en met foto’s erbij.
Google.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:45 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Weet ik. Ik ben nog best nieuw in het online recepten gedoe dus ik ken nog niet zoveel sites en blogs daarvoor. Hoe vind je die?
Is goed, bedanktquote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:49 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Google.
De recepten in de OP heb je al wel eens bekeken, neem ik aan?
Ik wil wel even een lijstje maken van blogs waar ik zelf vaak kijk. Daar kom ik dan nog even op terug.
Wat inspiratie:quote:
quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 13:16 schreef Cat-astrophe het volgende:
En mijn theezakje had het prima overleefd
Oeh, deze ziet er goed uit: http://www.eetspiratie.nl(...)met-tortillareepjes/quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 16:42 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wat inspiratie:
http://www.brendakookt.nl
https://uitpaulineskeuken.nl
http://www.kokenmetkarin.nl
http://www.eetspiratie.nl
http://nombelina.com
https://www.seasonwithlove.nl
http://www.aziatische-ingredienten.nl
http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/
het kan beide, gewoon wat jou het beste uitkomtquote:Op dinsdag 31 oktober 2017 21:12 schreef FlyingFish het volgende:
Ik heb een slowcooker te leen van mn moeder (die hem ook nog maar net heeft), ga morgen een poging doen hachee te maken aangezien ik dan vrij ben en het een beetje in de gaten kan houden . Maar hoe doen jullie dat als je overdag werkt? Doe je de voorbereiding dan s ochtends voor je weg gaat of kan dat ook s avonds al en dan in de koelkast oid?
.
Als ik 'm overdag aan heb staan (doe ik vrij weinig ivm 2 zeer nieuwsgierige katten) maak ik alles 's avonds in orde en zet het in de koelkast. Maar wat ik ook vaak doe is om het ding 's avonds al aan te zetten en in de ochtend is het klaar. Ik kom niet altijd 's avonds thuis om te eten en dan zou het misschien wel heel lang aan staan.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 21:12 schreef FlyingFish het volgende:
Ik heb een slowcooker te leen van mn moeder (die hem ook nog maar net heeft), ga morgen een poging doen hachee te maken aangezien ik dan vrij ben en het een beetje in de gaten kan houden . Maar hoe doen jullie dat als je overdag werkt? Doe je de voorbereiding dan s ochtends voor je weg gaat of kan dat ook s avonds al en dan in de koelkast oid?
En iemand een goede tip voor een slowcooker receptenboek? Dat lijkt me wel een goed kadootje voor sinterklaas (voor mn moeder, ik gebruik liever websites denk ik).
Maar ik neem aan dat je het niet 's ochtends al op eet. Laat je het dan warm houden of zet je het gewoon uit en vlak voor het eten weer aan? Het kookboek ga ik even bekijken, thanks voor de tip!quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 22:24 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Als ik 'm overdag aan heb staan (doe ik vrij weinig ivm 2 zeer nieuwsgierige katten) maak ik alles 's avonds in orde en zet het in de koelkast. Maar wat ik ook vaak doe is om het ding 's avonds al aan te zetten en in de ochtend is het klaar. Ik kom niet altijd 's avonds thuis om te eten en dan zou het misschien wel heel lang aan staan.
Kookboekje 500 slowcooker recepten. Er zijn nog veel meer boeken maar hier staat veel leuks en lekkers in.
Ìk zet 'm dan uit. Maar de sc moet je nooit aanzetten (heb ik gehoord) voor het weer opwarmen. Alleen als de binnenpan op een fornuis kan (sauteer of sauté heeft hij als extra naam) dan verwarm je het daarop. Maar anders doe ik het over in een andere pan.quote:Op woensdag 1 november 2017 11:28 schreef FlyingFish het volgende:
[..]
Maar ik neem aan dat je het niet 's ochtends al op eet. Laat je het dan warm houden of zet je het gewoon uit en vlak voor het eten weer aan? Het kookboek ga ik even bekijken, thanks voor de tip!
Mijn hachee staat in ieder geval al een tijdje aan, ik ben benieuwd naar het resultaat!
Uitzetten, vlot afkoelen en in de koelkast of de vriezer doen. Op het vuur opwarmen kort voordat je het gaat eten. (Vanuit de vriezer de avond van tevoren in de koelkast doen om te ontdooien.)quote:Op woensdag 1 november 2017 11:28 schreef FlyingFish het volgende:
[..]
Maar ik neem aan dat je het niet 's ochtends al op eet. Laat je het dan warm houden of zet je het gewoon uit en vlak voor het eten weer aan? Het kookboek ga ik even bekijken, thanks voor de tip!
Mijn hachee staat in ieder geval al een tijdje aan, ik ben benieuwd naar het resultaat!
Dit.quote:Op woensdag 1 november 2017 12:51 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Uitzetten, vlot afkoelen en in de koelkast of de vriezer doen. Op het vuur opwarmen kort voordat je het gaat eten. (Vanuit de vriezer de avond van tevoren in de koelkast doen om te ontdooien.)
Ik zet ‘m nooit aan als ik de hele dag van huis ga. Vind ik niet zo prettig, hoewel ik het apparaat wel vertrouw. Ik ga ook gerust wel een paar uur de deur uit, maar geen werkdag, zeg maar. Ik doe het er op een vrije dag ‘s ochtends in, we eten er dan meestal ‘s avonds rechtstreeks uit de sc van en de rest gaat de vriezer in.
Oh, en ‘s avonds aanzetten doe ik ook nooit.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |