Ik haal de 12 u zelden. Gooi het eten erin als ik wakker word of na het boodschappen doen en als het etenstijd is (vroeg hier, gezien de kinderen) is het altijd klaar.quote:Op donderdag 11 mei 2017 20:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets van
We hebben net de roti op en het was heerlijk! Nog een portie over natuurlijk dus dat is mooi. 2,5 uur op high, toen de kouseband er bij en nog 3 uur op low.
Ik bak ook zelden specerijen als ik de slowcooker gebruik. Toen ik er nog een had die op het vuur kon, deed ik dat wel.quote:
SPOILER: Roti kip, 3.5L, 4 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Italiaanse runderstoof, 3.5L, 6 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Spoilers!
Jah! Dit is ideaal voor mij. Voor de users die het niet weten, ik woon in een stacaravan terwijl mijn huis wordt verbouwd. Ik kan niet uitgebreid koken en luchtjes blijven lang hangen. Ik was mijn kookmojo helemaal kwijt en begin het nu weer terug te krijgen.quote:
quote:Op vrijdag 19 mei 2017 17:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga straks mijn derde slowcookermaal eten, gebaseerd op Caribbean chicken. Ik ben nog niet overtuigd van het recept en ik had het gisteren 6,5 uur aan staan toen ik ineens de deur uit moest. Ik ben benieuwd of het straks eetbaar is.
Mijn eerste twee probeersels waren heel goed gelukt.SPOILER: Roti kip, 3.5L, 4 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Kip is met 6.5 uur ruim klaar al, ben benieuwd hoe het smaakte.SPOILER: Italiaanse runderstoof, 3.5L, 6 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
Ja, het ging wat mis aan alle kanten van de planning. Maar het was nog verrassend goed te eten. Dit recept mag zeker blijven.quote:Op vrijdag 19 mei 2017 20:01 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Kip is met 6.5 uur ruim klaar al, ben benieuwd hoe het smaakte.
SPOILER: Caribbean chicken, 3.5L, 4 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 21% gewijzigd door Lucky_Strike op 19-05-2017 21:31:21 ]Spoilers!
vast wel. en ook hoeveel liter je pan is en hoe vol je hem propt.quote:Op vrijdag 19 mei 2017 22:35 schreef Remco_h het volgende:
ik lees hier even mee!
mijn crockpot staat regelmatig aan vooral in de winter voor stoofvlees!
de tijden in de recepten (10-12 uur voor rundvlees bijv) haal ik nooit, sucade lappen vallen na een uur of 8 echt al uit elkaar, kan dat komen door de verschillende merken?
SPOILER: mijn versieOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb nog een heerlijk met Mexicaanse kip bedacht. Nou ja, geīnspireerd door een of andere site. Al getest en goedbevonden door users uit de CUL slowchatSPOILER: Mexicaanse kipOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb geëxperimenteerd met het aanbakken van kip. Het maakt geen bal verschil. Ik ga ze ongebakken in de cooker doen in het vervolg. Dijen ontdoen van vet is ook onnodig gebleken. Ik heb nog nooit een stukje vieze flieber geproefd met onschoongemaakte dijen.
Dinsdag maak ik enchilada quinoa. Ben benieuwd. Hebben jullie nog iets leuks gemaakt?
[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 06-08-2017 18:54:45 ]Spoilers!
Risotto wel gedaan, maar per ongeluk op H gezet. Ik kon 't eruit bikken. Geen succes dus. Laatst op een andere manier. Risottorijst in een ovenschaal. Bouillon erbij en bv champignons en dat (geen idee hoe heet/lang) in de oven. Heerlijk en geen last van zere polsen door het roeren.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 21:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
De enchiladaquinoa was lekker! Er leek erg veel vocht in het recept te moeten maar het klopte dus wel. Ik had niet naar het recept geluisterd en kon er later nog wat water bij doen. Ik heb na 2,5 uur de tweede helft van de saus en de kaas toegevoegd zodat ik tussendoor kon roeren. Het heeft hier te lang opgestaan, volgens recept. Maar 4 uur op low was ook wel goed geweest.
Heeft een van jullie al eens risotto, parelcouscous, grutten, pasta of rijst in de slowcooker gedaan?
quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 22:08 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Risotto wel gedaan, maar per ongeluk op H gezet. Ik kon 't eruit bikken. Geen succes dus. Laatst op een andere manier. Risottorijst in een ovenschaal. Bouillon erbij en bv champignons en dat (geen idee hoe heet/lang) in de oven. Heerlijk en geen last van zere polsen door het roeren.
Ja, ik stond ook heel raar te kijken en dacht, proberen waard. Een "echte" risotto is heel heel veel lekkerder. Maar als je daarna niet eens meer je lepel naar je mond krijgt is dit een prima alternatief.quote:
In het recept staat dat je een blik fire roasted tomatoes en green chillies moet gebruiken. Dit kan ik hier niet krijgen, hoe heb jij dit gedaan?quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 21:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
De enchiladaquinoa was lekker! Er leek erg veel vocht in het recept te moeten maar het klopte dus wel. Ik had niet naar het recept geluisterd en kon er later nog wat water bij doen. Ik heb na 2,5 uur de tweede helft van de saus en de kaas toegevoegd zodat ik tussendoor kon roeren. Het heeft hier te lang opgestaan, volgens recept. Maar 4 uur op low was ook wel goed geweest.
Heeft een van jullie al eens risotto, parelcouscous, grutten, pasta of rijst in de slowcooker gedaan?
Eerst gebaald dat ik dat hier niet kan kopen. Daarna een blik tomaatblokjes gebruikt en een chilipeper. Ik had nog wel het idee om hot sauce toe te voegen op minn bord maar dat was niet nodig.quote:Op woensdag 9 augustus 2017 11:53 schreef Tree het volgende:
[..]
In het recept staat dat je een blik fire roasted tomatoes en green chillies moet gebruiken. Dit kan ik hier niet krijgen, hoe heb jij dit gedaan?
Dankjewel! Het ziet er erg lekker uit, ga het binnenkort zeker makenquote:Op woensdag 9 augustus 2017 12:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Eerst gebaald dat ik dat hier niet kan kopen. Daarna een blik tomaatblokjes gebruikt en een chilipeper. Ik had nog wel het idee om hot sauce toe te voegen op minn bord maar dat was niet nodig.
Zie edit.quote:Op woensdag 9 augustus 2017 12:51 schreef Tree het volgende:
[..]
Dankjewel! Het ziet er erg lekker uit, ga het binnenkort zeker maken
quote:Op woensdag 9 augustus 2017 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zie edit.
Ik ben geen voorstander van quinoa eigenlijk maar ik had nog een pak in de kast staan. De helft is nog over dus ik denk dat ik dit recept nog eens maak wanneer de porties uit de vriezer op zijn.
Ik vind het juist ideaal nu. Mijn caravan warmt niet op door het kokenquote:Op woensdag 9 augustus 2017 12:51 schreef Lienekien het volgende:
De zomer is het seizoen dat mijn slowcooker stof verzamelt... Maar ik lees vol interesse mee en doe ideeën op voor het najaar!
Ik denk dat het met rijst lekker is. Maar ik weet niets van rijst bereiden in de slowcooker. De quinoa nam een deel van het vocht op.quote:Op woensdag 9 augustus 2017 19:04 schreef Molo het volgende:
Waarvoor zou je die quinoa vervangen als je dat zou 'moeten'?
Ik vind die smaak niet lekker namelijk
Dat is het proberen wel waard denk ik. Maar dat gaart wel snel.quote:
Risotto wel, volgens dit recept. Geen aanrader, de structuur van de rijst was volledig weg. Nu ik het weet zie ik het ook aan de afbeelding bij het recept dus het zal wel kloppen, het is alleen geen risotto dan denk ik. Meer hartige doorgekookte rijstebrijquote:Op dinsdag 8 augustus 2017 21:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft een van jullie al eens risotto, parelcouscous, grutten, pasta of rijst in de slowcooker gedaan?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |