abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_170171223
*O* Welkom in het grote FOK! slowcooker topic *O*

Websites voor aanschaf slowcooker:
www.fonq.nl
www.amazon.de
www.amazon.co.uk

Recepten:
Algemene sites:
https://twitter.com/fitslowcooker (EN)
https://twitter.com/SlowcookCentral (EN)
https://twitter.com/SassySlowcooker (EN)[/url]
slowcooker society (EN)
http://www.slowkoken.nl/ (NL)
http://www.crockpoteurope.com/Index.aspx (EN)
http://www.slowcookerclub.com/ (EN)
http://www.ayearofslowcooking.com/ (EN)
http://www.slowcookersociety.com/ (EN)
http://fitslowcookerqueen.com/(EN)
Recepten index De Slowcookers
Facebook groep De Slowcookers: https://www.facebook.com/groups/1390777021151739/

Gepost in deze reeks:
Pulled Pork (blog Nombelina)
Roti kip (blog Nombelina)
Stoofpeertjes van RobinOok (EN)
Chili con carne (allrecipes)
Vegetarische curry (slowkoken)
Erwtensoep (Marks&Marks blogspot)
Turkse linzensoep met paprika en yoghurt (slowkoken)
Chinese Pulled Beef (supergoldenbakes)
Texas-style pulled pork (blijzondersuiker)
Oma`s Hachee (smulweb)
Rendang (Indonesisch stoofvlees) (RobinOok)
Stoofvlees a la Bart2002
Easy Slow Cooker Pulled Pork (chowhound)
Pittige indische rundvleesstoofpot (smulweb)
Slow cooker butter chicken (allrecipes)
Marokkaanse kip (allrecipes)
Kip met satesaus a la Sorella
Slow Cooker Hoisin Chicken Recipe (cookincanuck)
3 Ingredients Easy Slow Cooker Sweet & Sour Chicken Recipe (slowcookersociety)
Mashed Potatoes(slowcookersociety)
Indo pulled pork (eetinspiratie)
Kip Dhansak a la Sorella
Easy Italian Chicken (fitslowcookerqueen)
Kip Marrakesh uit de slowcooker
Smeuiig varkensvlees met zoete/pittige saus
Heerlijke pittige kippensoep (smulweb)
Indische kip: Ajam Smoor Djawa (koksinfrankijk)
Slow Cooker Lasagna a la Sorella
Thai Chicken Lentil Curry (mjandhungryman)
cheesy bacon ranch potatoes (damndelicious)
Mostersoep met spekjes
Kippensoepje a la PdeHoog
Vietnamees stoofvlees




En weer verder pruttelen met die langzame potten :s) :Y) :s)

[ Bericht 2% gewijzigd door Isabeau op 04-05-2017 18:06:29 ]
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170171443
Ik ben van plan om eens spareribs te gaan maken in de slowcooker.

* (ja ik weet dat dit voor BBQ fans vloeken in de kerk is, mijn niet gemeende excuses daarvoor }) ).

Nu de vraag hoe en wat? ik ben voorstander van zelf marineren want ik ben niet content wat men er standaard voor marinade bij gebruikt en tot mijn schrik zie ik soms zelfs dat ze het vlies hebben laten zitten |:(

Wie heeft er tips mbt bereidingstijden? en eventueel recepten?
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170183982
Deze ga ik proberen;

http://www.culy.nl/recept(...)ittige-barbecuesaus/

Met twee aanpassingen

135 gram bruine suiker ---> daar maak ik 25 gram honing van

240 milliliter ketchup ---> Dat halveer ik en vul ik weer aan met tabasco
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170194350
Ik kan me niet voorstellen dat je spareribs goed gaar zijn na 4,5 uur in de slowcooker. Misschien wel gaar, maar ik bak ze graag goed door tot het vet wegsmelt en het vlees van het bot valt en dat kost minimaal 6 uur op 160 graden in de oven of op de barbecue.
Ik ben dus sceptisch maar wel heel benieuwd hoe je spareribs uiteindelijk zijn :)

Zelf heb ik voor het eerst bouillon getrokken van een kipkarkas in de slowcooker. Zo'n 12 uur laten staan op high, echt perfect!
  vrijdag 14 april 2017 @ 01:02:38 #5
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170206953
Ik laat mijn ribben altijd zo lang mogelijk in de sc, 4.5 uur vind ik in elk geval te kort. Ik gril niks na.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_170283327
Bolognaisesaus in de slowcooker vandaag :Y)
  maandag 17 april 2017 @ 13:34:05 #7
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170283483
Thit bo kho hier <3
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_170284226
quote:
14s.gif Op maandag 17 april 2017 13:34 schreef oh-oh het volgende:
Thit bo kho
Ik moest even opzoeken wat dat is, mijn vietnamees is niet meer wat het geweest is :P

http://www.akitachow.com/(...)ietnamese-beef-stew/
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170284241
quote:
Ik kan 'm niet meer aanpassen misschien kan een MOD deze erin plakken?
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170285237
quote:
6s.gif Op donderdag 13 april 2017 00:30 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Deze ga ik proberen;

http://www.culy.nl/recept(...)ittige-barbecuesaus/

Met twee aanpassingen

135 gram bruine suiker ---> daar maak ik 25 gram honing van

240 milliliter ketchup ---> Dat halveer ik en vul ik weer aan met tabasco
Maplesirup,tomatenpuree en twee gedroogde chilipepertjes ^O^
pi_170288286
quote:
1s.gif Op maandag 17 april 2017 15:20 schreef quirina het volgende:

[..]

Maplesirup,tomatenpuree en twee gedroogde chilipepertjes ^O^
Ja dat kan ook :s)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  maandag 17 april 2017 @ 17:40:08 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170288307
quote:
14s.gif Op maandag 17 april 2017 14:19 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Ik moest even opzoeken wat dat is, mijn vietnamees is niet meer wat het geweest is :P

http://www.akitachow.com/(...)ietnamese-beef-stew/
Ik geloof niet dat dat 'm is. :P
pi_170288357
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 17:40 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik geloof niet dat dat 'm is. :P
Welk recept dan? het is wel het gerecht als google niet gelogen heeft tegen mij.
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  maandag 17 april 2017 @ 17:44:22 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170288396
quote:
5s.gif Op maandag 17 april 2017 17:42 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Welk recept dan? het is wel het gerecht als google niet gelogen heeft tegen mij.
Ik denk deze : http://www.aziatische-ing(...)etnamees-stoofvlees/
Maar ik ga wel heel erg af als ik het mis heb. :+
  maandag 17 april 2017 @ 17:44:38 #16
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170288401
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  maandag 17 april 2017 @ 17:45:04 #17
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170288410
Tegelijk gepost, maar die is het idd :)
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  maandag 17 april 2017 @ 17:48:53 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170288481
Pffffjiew, gelukkig! *O*
Moet ik ook weer eens maken. En in porties invriezen. Altijd lekker.
  maandag 17 april 2017 @ 17:54:33 #19
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170288596
Ja, ik maak het ook veel te weinig, het is zoooooo lekker!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_170288674
^O^ :Y)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170320817
Hoi, hier een 5,7 l crockpot sinds kort. Twee keer pulled pork gemaakt, verder nog niets. Ik merk dat ik het wat lastig vind in te schatten of ik een recept in mijn SC kan maken, of dat er dan te weinig in zit. Ik wil dan niet verdubbelen bv omdat ik dan met veel te veel eten zit.

En een ander ding: ik twijfel over een kleinere erbij, maar die hebben over het algemeen geen timer. Als je minstens 8u op je werk bent, hoe doe je dat dan? Of het staat veel langer te koken dan in het recept staat, of je start hem met een timer later maar dan staan je ingrediënten een paar uur buiten de koelkast... lijkt me niks. Mensen die hier ervaring mee hebben? In de omschrijvingen staat het namelijk wel telkens zo leuk, dat je thuiskomt van je werk en het eten klaar is enz.
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  dinsdag 18 april 2017 @ 23:10:46 #22
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170321191
Ik gebruik hem ook niet op die manier, maar op dagen dat ik niet de hele dag van huis ben. Dan gat het er 's ochtends vers in, zeg maar. Meestal eten we er die dag van en vries ik de rest in.
The love you take is equal to the love you make.
pi_170372906
Zo net een slow cook gedaan :)

En het is zeer goed gelukt heerlijk gewoon :D :9

En wat heb ik erin gedaan?

5 karbonades ongeveer 1600 gram --> BBQ Chicken! rub
5 speklappen ongeveer 600 gram --> 5 kruiden rub
2 kleine uien gesneden
6 tenen knoflook gekneusd en gehakt.
3 eetlepels chilisaus
3 theelepels Sambal
50 gram tomatenketchup
2 glazen cabernet cauvignon

3 uur op de hoge stand en vervolgens 2 uur op de lage stand
na twee uur omgeroerd en weer na twee uur omgeroerd.

PS de karbonades en speklappen had ik in stukken van max 5 bij 5 cm gehakt dan kan je makkelijker roeren en kruiden.

Nom nom nom lekker een voorraad pork in de vriezer *O* *O* :Y)

Heb het in 7 bakjes gedaan en alle vloeistof/vet/ui/knof erbij gedaan.
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170373364
Ehm

karbonade (schouder) 100 gr. 272 kcal * 16 = 4352
speklapje 100 gr. 424 kcal * 6 = 2544

Totaal 6896 kcal 8)7

:o Best wel een berg energie zit erin dus :P :D

En dan nog de wijn, ui, knof en saus :Y)

[ Bericht 0% gewijzigd door Stokken_en_stenen op 21-04-2017 10:34:09 (het was laat ) ]
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170373849
quote:
11s.gif Op vrijdag 21 april 2017 01:09 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
272 kcal * 16 = 11632
eh oO<

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-04-2017 01:43:36 ]
pi_170377144
quote:
99s.gif Op vrijdag 21 april 2017 01:43 schreef CrashO het volgende:

[..]

eh oO<

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het was blijkbaar te laat om te typen :') |:( :') :@

Eerst c_/ veel sterke c_/
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170394568
Vanavond met nieuwe aardappelen en wortels gegeten heerlijk _O_ :Y) *O* :D :P :9

Ik ga het recept opslaan :D *O*
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170406888
Ik heb een slowcooker gekocht *O* het is er eentje van Russell Hobbs en ik twijfel opeens of er wel een ingebouwde timer in zit :') maar dat is met een losse timer zo verholpen eventueel. Ik ga me er morgenmiddag eens in verdiepen. Heb hier al heerlijke recepten voorbij zien komen.
pi_170408004
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 17:20 schreef Serinde het volgende:
Ik heb een slowcooker gekocht *O* het is er eentje van Russell Hobbs en ik twijfel opeens of er wel een ingebouwde timer in zit :') maar dat is met een losse timer zo verholpen eventueel. Ik ga me er morgenmiddag eens in verdiepen. Heb hier al heerlijke recepten voorbij zien komen.
Hoi ik heb ook een Russell Hobbs zit geen timer op en drie standen laag/hoog/warmhoud 3,5 liter inhoud.

Doet wat het moet doen namelijk langzaam koken ;)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170411471
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 april 2017 18:11 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Hoi ik heb ook een Russell Hobbs zit geen timer op en drie standen laag/hoog/warmhoud 3,5 liter inhoud.

Doet wat het moet doen namelijk langzaam koken ;)
Die heb ik ook :) bevalt ie?
  zaterdag 22 april 2017 @ 23:35:51 #31
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_170416927
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 april 2017 18:11 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Hoi ik heb ook een Russell Hobbs zit geen timer op en drie standen laag/hoog/warmhoud 3,5 liter inhoud.

Doet wat het moet doen namelijk langzaam koken ;)
Heb ik vandaag ook aangeschaft 8-)

Morgen proberen
pi_170416977
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 20:35 schreef Serinde het volgende:

[..]

Die heb ik ook :) bevalt ie?
Ja tot nu toe wel ja :)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170416987
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 23:35 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Heb ik vandaag ook aangeschaft 8-)

Morgen proberen
:s)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  zaterdag 22 april 2017 @ 23:41:16 #34
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170417036
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 17:20 schreef Serinde het volgende:
Ik heb een slowcooker gekocht *O* het is er eentje van Russell Hobbs en ik twijfel opeens of er wel een ingebouwde timer in zit :') maar dat is met een losse timer zo verholpen eventueel. Ik ga me er morgenmiddag eens in verdiepen. Heb hier al heerlijke recepten voorbij zien komen.
Een losse timer kan je apparaat in- of uitschakelen, niet als je gerecht klaar is je apparaat op de warmhoudstand zetten. Dus een losse timer werkt niet hetzelfde.
The love you take is equal to the love you make.
pi_170419858
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 23:41 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Een losse timer kan je apparaat in- of uitschakelen, niet als je gerecht klaar is je apparaat op de warmhoudstand zetten. Dus een losse timer werkt niet hetzelfde.
De tweede optie die je noemt was niet eens in me opgekomen 8)7 dacht alleen aan uitgestelde start net als bij de wasmachine en vaatwasser _O-
pi_170521608
Vietnamees Stoofvlees (Thịt bō kho)

Een beroemd runderstoofpotje uit Vietnam, eerder kruidig & warm dan pittig. Bijzonder door het gebruik van steranijs en Thaise basilicum, al is het met normale basilicum of zelfs helemaal zonder basilicum ook al lekker. Het is gewoon weer eens wat anders dan een bŊuf bourguignon of oma’s sudderlapjes, maar niet eens zo heel anders. Gewoon een lekker runderstoofpotje. In Vietnam, met zijn Franse invloeden eten ze het vaak met baguette, lekker soppend in de saus. Als ontbijt.

RECEPT
500g runderstoofvlees (bv magere runder-, rib-, of sucadelappen)
2 tl kurkuma (koenjit)
2 el (arachide) olie
3 sjalotjes, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 rode chilipepers, fijngehakt
1 stengels citroengras, superfijngehakt
1 el kerriepoeder
1 el gemalen steranijs (of 3 hele, geroosterd en tot poeder gemalen)
2 dl hete runder- of kippenbouillon. (tip: bouillon + sojasaus + vissaus kan voor sommigen te zout uitpakken, gebruik dan water ipv bouillon)
2-3 el Vietnamese vissaus
2 el lichte sojasaus
1 el (ruwe riet)suiker
zout en zwarte peper
½ bosje verse thaise basilicum, zonder stelen of gewone basilicum
1 rode ui, in dunne ringen voor de garnering

Snijd het vlees in blokjes, meng het met de kurkuma en zet het apart.
Bak sjalotjes, knoflook, chilipeper en citroengras in wat olie tot het geurig is.
Voeg kerriepoeder en de helft van het steranijspoeder toe en bak 10 sec mee.
Voeg het vlees toe en bak het vlees een beetje bruin.
Voeg warme bouillon, vissaus, sojasaus en suiker toe.
Breng aan de kook, voeg extra warm water toe zodat al het vlees onder staat en laat sudderen tot het gaar is. Ik zou zeggen minstens 4 uur, maar het veiligste is om stoofpotjes altijd een dag van tevoren te maken. Dan kun je het zonder stress laten pruttelen zolang als nodig is en bovendien is stoofvlees de volgende dag nog lekkerder ook. Meer maken om in te vriezen is altijd een goed idee.

Voor serveren proeven en op smaak brengen met peper, zout en de rest van het steranijspoeder. Eventueel de saus binden met een maizenapapje (2 tl maīzena + 1 el koud water).
Thaise basilicum in reepjes en rode ui in dunne ringen toevoegen en serveren met witte rijst en bijvoorbeeld sperzieboontjes. Of met baguette dus!

Ik heb de kruiden en vlees gebakken toen de rest erbij en overgedaan in de slowcooker, die op 11 uur gezet, de geur die eruit komt is heerlijk : morgen eten.
Ik ben alleen geen fan van de citroengras stengel die blijft volgens mij toch houterig want ik kreeg hem niet superfijn (nog 9 uur te gaan misschien wordt het nog zacht), maar misschien meer een idee om te pletten, erbij te gooien en later eruit te halen.

Va internet afgeplukt maar weet niet meer van welke site, sry
  donderdag 27 april 2017 @ 15:07:24 #37
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170521667
Ik postte de link hierboven al :D
Citroengras doe je er normaal in zijn geheel in ( beetje kneuzen ) en vis je er dan gewoon uit als je gaat eten.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_170522062
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 15:07 schreef oh-oh het volgende:
Ik postte de link hierboven al :D
Citroengras doe je er normaal in zijn geheel in ( beetje kneuzen ) en vis je er dan gewoon uit als je gaat eten.
Maar dat staat er niet er staat heel fijn hakken ;( In ieder geval goede les voor de volgende keer.
Heb jij hem ook gemaakt oh-oh ?

Bij Robin vandaan dus, Robin het ruikt verrukkelijk hier in huis :)
  vrijdag 28 april 2017 @ 02:00:12 #39
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170536113
Vorige week nog ja, maar ik maak hem wel vaker O+
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_170675312
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 15:04 schreef Sorella het volgende:
Vietnamees Stoofvlees (Thịt bō kho)

Ik twijfel over een slowcooker, en door dit recept wil ik hem denk ik nog liever O+ (Man is Vietnamees, maar we hebben niet echt de tijd om vaak uitgebreid Vietnamees te koken).

Is het echt zo handig om te hebben? Gebruiken jullie hem vaak?

Ik twijfel ook over het formaat. Wij zijn met zijn 2'en + baby, maar maken vaak eten voor meerdere dagen dus als het een wat grotere hoeveelheid is, is dat niet erg.
Het lijkt mij ook leuk om er bouillon in te maken voor Pho (Vietnamese noodlesoep), maar het recept wat mij inspireerde gebruikt een ~6,1 liter, en dat lijkt mij weer zo groot. Kan je ook goed (runder)bouillon maken in een 4,7liter bijvoorbeeld?
  donderdag 4 mei 2017 @ 09:53:41 #41
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_170675357
Ja kan prima, en ideaal ding ^O^

Ik gebruik m denk ik eens in de week of twee weken
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_170676227
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 09:51 schreef Miezziej het volgende:

[..]

Ik twijfel over een slowcooker, en door dit recept wil ik hem denk ik nog liever O+ (Man is Vietnamees, maar we hebben niet echt de tijd om vaak uitgebreid Vietnamees te koken).

Is het echt zo handig om te hebben? Gebruiken jullie hem vaak?

Ik twijfel ook over het formaat. Wij zijn met zijn 2'en + baby, maar maken vaak eten voor meerdere dagen dus als het een wat grotere hoeveelheid is, is dat niet erg.
Het lijkt mij ook leuk om er bouillon in te maken voor Pho (Vietnamese noodlesoep), maar het recept wat mij inspireerde gebruikt een ~6,1 liter, en dat lijkt mij weer zo groot. Kan je ook goed (runder)bouillon maken in een 4,7liter bijvoorbeeld?
Volgens mij raden ze minstens de helft vol aan, liefst 3/4.
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  donderdag 4 mei 2017 @ 12:11:09 #43
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170678345
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 17:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik denk deze : http://www.aziatische-ing(...)etnamees-stoofvlees/
Maar ik ga wel heel erg af als ik het mis heb. :+
Deze staat nu te sudderen voor morgen. Ben zeer benieuwd. :)
The love you take is equal to the love you make.
pi_170678642
quote:
1s.gif Op donderdag 4 mei 2017 12:11 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Deze staat nu te sudderen voor morgen. Ben zeer benieuwd. :)
Het is ook lekker met wortels erbij :Y
  donderdag 4 mei 2017 @ 12:30:28 #45
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170678947
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 12:21 schreef Miezziej het volgende:

[..]

Het is ook lekker met wortels erbij :Y
Goed idee! Die heb ik nog. Dacht zelf aan paprika, heb ik ook nog liggen. Ik doe misschien wel allebei. :)
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 4 mei 2017 @ 13:03:08 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170679896
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 15:07 schreef oh-oh het volgende:
Ik postte de link hierboven al :D
Citroengras doe je er normaal in zijn geheel in ( beetje kneuzen ) en vis je er dan gewoon uit als je gaat eten.
Ik heb ondertussen de tekst in het recept aangepast om te waarschuwen dat als je het niet superfijn gesneden krijgt je het dan maar beter toch in zijn geheel mee kunt laten sudderen. Een tussenweg bestaat er namelijk niet.
  donderdag 4 mei 2017 @ 13:04:03 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170679923
quote:
1s.gif Op donderdag 4 mei 2017 12:11 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Deze staat nu te sudderen voor morgen. Ben zeer benieuwd. :)
Als jij hem nu ook lekker vindt, misschien wil een mod 'm dan in de OP erbij zetten? :P
pi_170681659
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 13:03 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik heb ondertussen de tekst in het recept aangepast om te waarschuwen dat als je het niet superfijn gesneden krijgt je het dan maar beter toch in zijn geheel mee kunt laten sudderen. Een tussenweg bestaat er namelijk niet.
Daar kwam ik ook achter, ik heb alles in een vergiet gegooid en het vlees "gewassen" om de stukjes kwijt te raken, smaak was wel iets minder geworden natuurlijk maar desalniettemin nog steeds lekker :)
  donderdag 4 mei 2017 @ 16:07:55 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170684380
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 14:08 schreef Sorella het volgende:

[..]

Daar kwam ik ook achter, ik heb alles in een vergiet gegooid en het vlees "gewassen" om de stukjes kwijt te raken, smaak was wel iets minder geworden natuurlijk maar desalniettemin nog steeds lekker :)
Als je een microplane rasp hebt kun je het ook prima raspen, kwam ik tijdje terug achter. :-)


Citroengras Raspen
pi_170685260
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 16:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Als je een microplane rasp hebt kun je het ook prima raspen, kwam ik tijdje terug achter. :-)

Heb ik maar ik plet het wel en haal het er later uit want dit recept is zeker voor herhaling vatbaar :)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')