abonnement Unibet Coolblue
pi_170171223
*O* Welkom in het grote FOK! slowcooker topic *O*

Websites voor aanschaf slowcooker:
www.fonq.nl
www.amazon.de
www.amazon.co.uk

Recepten:
Algemene sites:
https://twitter.com/fitslowcooker (EN)
https://twitter.com/SlowcookCentral (EN)
https://twitter.com/SassySlowcooker (EN)[/url]
slowcooker society (EN)
http://www.slowkoken.nl/ (NL)
http://www.crockpoteurope.com/Index.aspx (EN)
http://www.slowcookerclub.com/ (EN)
http://www.ayearofslowcooking.com/ (EN)
http://www.slowcookersociety.com/ (EN)
http://fitslowcookerqueen.com/(EN)
Recepten index De Slowcookers
Facebook groep De Slowcookers: https://www.facebook.com/groups/1390777021151739/

Gepost in deze reeks:
Pulled Pork (blog Nombelina)
Roti kip (blog Nombelina)
Stoofpeertjes van RobinOok (EN)
Chili con carne (allrecipes)
Vegetarische curry (slowkoken)
Erwtensoep (Marks&Marks blogspot)
Turkse linzensoep met paprika en yoghurt (slowkoken)
Chinese Pulled Beef (supergoldenbakes)
Texas-style pulled pork (blijzondersuiker)
Oma`s Hachee (smulweb)
Rendang (Indonesisch stoofvlees) (RobinOok)
Stoofvlees a la Bart2002
Easy Slow Cooker Pulled Pork (chowhound)
Pittige indische rundvleesstoofpot (smulweb)
Slow cooker butter chicken (allrecipes)
Marokkaanse kip (allrecipes)
Kip met satesaus a la Sorella
Slow Cooker Hoisin Chicken Recipe (cookincanuck)
3 Ingredients Easy Slow Cooker Sweet & Sour Chicken Recipe (slowcookersociety)
Mashed Potatoes(slowcookersociety)
Indo pulled pork (eetinspiratie)
Kip Dhansak a la Sorella
Easy Italian Chicken (fitslowcookerqueen)
Kip Marrakesh uit de slowcooker
Smeuiig varkensvlees met zoete/pittige saus
Heerlijke pittige kippensoep (smulweb)
Indische kip: Ajam Smoor Djawa (koksinfrankijk)
Slow Cooker Lasagna a la Sorella
Thai Chicken Lentil Curry (mjandhungryman)
cheesy bacon ranch potatoes (damndelicious)
Mostersoep met spekjes
Kippensoepje a la PdeHoog
Vietnamees stoofvlees




En weer verder pruttelen met die langzame potten :s) :Y) :s)

[ Bericht 2% gewijzigd door Isabeau op 04-05-2017 18:06:29 ]
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170171443
Ik ben van plan om eens spareribs te gaan maken in de slowcooker.

* (ja ik weet dat dit voor BBQ fans vloeken in de kerk is, mijn niet gemeende excuses daarvoor }) ).

Nu de vraag hoe en wat? ik ben voorstander van zelf marineren want ik ben niet content wat men er standaard voor marinade bij gebruikt en tot mijn schrik zie ik soms zelfs dat ze het vlies hebben laten zitten |:(

Wie heeft er tips mbt bereidingstijden? en eventueel recepten?
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170183982
Deze ga ik proberen;

http://www.culy.nl/recept(...)ittige-barbecuesaus/

Met twee aanpassingen

135 gram bruine suiker ---> daar maak ik 25 gram honing van

240 milliliter ketchup ---> Dat halveer ik en vul ik weer aan met tabasco
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170194350
Ik kan me niet voorstellen dat je spareribs goed gaar zijn na 4,5 uur in de slowcooker. Misschien wel gaar, maar ik bak ze graag goed door tot het vet wegsmelt en het vlees van het bot valt en dat kost minimaal 6 uur op 160 graden in de oven of op de barbecue.
Ik ben dus sceptisch maar wel heel benieuwd hoe je spareribs uiteindelijk zijn :)

Zelf heb ik voor het eerst bouillon getrokken van een kipkarkas in de slowcooker. Zo'n 12 uur laten staan op high, echt perfect!
  vrijdag 14 april 2017 @ 01:02:38 #5
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170206953
Ik laat mijn ribben altijd zo lang mogelijk in de sc, 4.5 uur vind ik in elk geval te kort. Ik gril niks na.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_170283327
Bolognaisesaus in de slowcooker vandaag :Y)
  maandag 17 april 2017 @ 13:34:05 #7
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170283483
Thit bo kho hier <3
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_170284226
quote:
14s.gif Op maandag 17 april 2017 13:34 schreef oh-oh het volgende:
Thit bo kho
Ik moest even opzoeken wat dat is, mijn vietnamees is niet meer wat het geweest is :P

http://www.akitachow.com/(...)ietnamese-beef-stew/
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170284241
quote:
Ik kan 'm niet meer aanpassen misschien kan een MOD deze erin plakken?
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170285237
quote:
6s.gif Op donderdag 13 april 2017 00:30 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Deze ga ik proberen;

http://www.culy.nl/recept(...)ittige-barbecuesaus/

Met twee aanpassingen

135 gram bruine suiker ---> daar maak ik 25 gram honing van

240 milliliter ketchup ---> Dat halveer ik en vul ik weer aan met tabasco
Maplesirup,tomatenpuree en twee gedroogde chilipepertjes ^O^
pi_170288286
quote:
1s.gif Op maandag 17 april 2017 15:20 schreef quirina het volgende:

[..]

Maplesirup,tomatenpuree en twee gedroogde chilipepertjes ^O^
Ja dat kan ook :s)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  maandag 17 april 2017 @ 17:40:08 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170288307
quote:
14s.gif Op maandag 17 april 2017 14:19 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Ik moest even opzoeken wat dat is, mijn vietnamees is niet meer wat het geweest is :P

http://www.akitachow.com/(...)ietnamese-beef-stew/
Ik geloof niet dat dat 'm is. :P
pi_170288357
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 17:40 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik geloof niet dat dat 'm is. :P
Welk recept dan? het is wel het gerecht als google niet gelogen heeft tegen mij.
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  maandag 17 april 2017 @ 17:44:22 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170288396
quote:
5s.gif Op maandag 17 april 2017 17:42 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Welk recept dan? het is wel het gerecht als google niet gelogen heeft tegen mij.
Ik denk deze : http://www.aziatische-ing(...)etnamees-stoofvlees/
Maar ik ga wel heel erg af als ik het mis heb. :+
  maandag 17 april 2017 @ 17:44:38 #16
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170288401
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  maandag 17 april 2017 @ 17:45:04 #17
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170288410
Tegelijk gepost, maar die is het idd :)
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  maandag 17 april 2017 @ 17:48:53 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170288481
Pffffjiew, gelukkig! *O*
Moet ik ook weer eens maken. En in porties invriezen. Altijd lekker.
  maandag 17 april 2017 @ 17:54:33 #19
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170288596
Ja, ik maak het ook veel te weinig, het is zoooooo lekker!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_170288674
^O^ :Y)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170320817
Hoi, hier een 5,7 l crockpot sinds kort. Twee keer pulled pork gemaakt, verder nog niets. Ik merk dat ik het wat lastig vind in te schatten of ik een recept in mijn SC kan maken, of dat er dan te weinig in zit. Ik wil dan niet verdubbelen bv omdat ik dan met veel te veel eten zit.

En een ander ding: ik twijfel over een kleinere erbij, maar die hebben over het algemeen geen timer. Als je minstens 8u op je werk bent, hoe doe je dat dan? Of het staat veel langer te koken dan in het recept staat, of je start hem met een timer later maar dan staan je ingrediėnten een paar uur buiten de koelkast... lijkt me niks. Mensen die hier ervaring mee hebben? In de omschrijvingen staat het namelijk wel telkens zo leuk, dat je thuiskomt van je werk en het eten klaar is enz.
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  dinsdag 18 april 2017 @ 23:10:46 #22
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170321191
Ik gebruik hem ook niet op die manier, maar op dagen dat ik niet de hele dag van huis ben. Dan gat het er 's ochtends vers in, zeg maar. Meestal eten we er die dag van en vries ik de rest in.
The love you take is equal to the love you make.
pi_170372906
Zo net een slow cook gedaan :)

En het is zeer goed gelukt heerlijk gewoon :D :9

En wat heb ik erin gedaan?

5 karbonades ongeveer 1600 gram --> BBQ Chicken! rub
5 speklappen ongeveer 600 gram --> 5 kruiden rub
2 kleine uien gesneden
6 tenen knoflook gekneusd en gehakt.
3 eetlepels chilisaus
3 theelepels Sambal
50 gram tomatenketchup
2 glazen cabernet cauvignon

3 uur op de hoge stand en vervolgens 2 uur op de lage stand
na twee uur omgeroerd en weer na twee uur omgeroerd.

PS de karbonades en speklappen had ik in stukken van max 5 bij 5 cm gehakt dan kan je makkelijker roeren en kruiden.

Nom nom nom lekker een voorraad pork in de vriezer *O* *O* :Y)

Heb het in 7 bakjes gedaan en alle vloeistof/vet/ui/knof erbij gedaan.
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170373364
Ehm

karbonade (schouder) 100 gr. 272 kcal * 16 = 4352
speklapje 100 gr. 424 kcal * 6 = 2544

Totaal 6896 kcal 8)7

:o Best wel een berg energie zit erin dus :P :D

En dan nog de wijn, ui, knof en saus :Y)

[ Bericht 0% gewijzigd door Stokken_en_stenen op 21-04-2017 10:34:09 (het was laat ) ]
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170373849
quote:
11s.gif Op vrijdag 21 april 2017 01:09 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
272 kcal * 16 = 11632
eh oO<

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-04-2017 01:43:36 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')