abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_170148200
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_170148647
quote:

Russia Must Choose Between U.S. and Syria's Assad, Tillerson Says

We want to relieve the suffering of the Syrian people. Russia can be a part of that future and play an important role.

U.S. Secretary of State Rex Tillerson issued an ultimatum to Russia on Tuesday: Side with the U.S. and likeminded countries on Syria, or embrace Iran, Hezbollah and embattled Syrian leader Bashar Assad.

As he embarked on a trip to Moscow following urgent meetings in Italy with top diplomats, Tillerson said it was unclear whether Russia had failed to take seriously its obligation to rid Syria of chemical weapons, or had merely been incompetent. But he said the distinction "doesn't much matter to the dead."

"We want to relieve the suffering of the Syrian people. Russia can be a part of that future and play an important role," Tillerson added in remarks to reporters. "Or Russia can maintain its alliance with this group, which we believe is not going to serve Russia's interests longer term."

Since the U.S. launched airstrikes against Assad's forces in retaliation for a chemical attack on civilians last week, Trump administration officials have offered mixed messages about whether Washington believes Assad definitely must surrender power – and when. Tillerson said it was clear the U.S. saw no role for Assad in Syria's future, given that he had lost legitimacy.

"It is clear to all of us that the reign of the Assad family is coming to an end," he said. "But the question of how that ends and the transition itself could be very important in our view to the durability, the stability inside of a unified Syria."

"That's why we are not presupposing how that occurs," Tillerson added.

He said the cease-fire talks that Russia and Iran have helped broker in the Kazakh capital, Astana, could generate momentum toward broader talks about a political transition – if the Astana talks succeed in creating a durable cease-fire. The resulting political talks would take place under the auspices of the United Nations process in Geneva.

"To date, Astana has not achieved much progress," Tillerson said.
Tillerson spoke after a meeting of the "likeminded" countries was hastily arranged on the sidelines of the summit of the Group of Seven industrialized economies in Italy, days after the U.S. for the first time launched airstrikes against Assad's forces.

A key focus since the chemical attack has been on increasing pressure on Russia, Assad's strongest ally, which has used its own military to keep Assad in power. The U.S. and others have said that Russia bears responsibility for the deaths of civilians at the hands of Assad given Moscow's role in guaranteeing the 2013 deal in which Assad was supposed to have given up his chemical weapons arsenal.

The U.S. raised the stakes significantly on Monday when a senior U.S. official said Washington has made a preliminary conclusion that Russia knew in advance of Syria's chemical weapons attack. Yet the U.S. has no proof of Moscow's involvement, said the official, who wasn't authorized to speak publicly on intelligence matters and demanded anonymity.

That accusation will hang over Tillerson's visit to Moscow, where he plans with meet with Russia's foreign minister, Sergey Lavrov, and possibly with Russian President Vladimir Putin. The Kremlin declined to say whether Putin would meet with Tillerson, in line with its usual practice of not announcing such meetings ahead of time.

The United States has sought to minimize expectations for the trip or the likelihood that the U.S. will leave with any concessions from Russia regarding its support for Assad. Instead, the U.S. is hoping to use the visit – the first by a Trump cabinet official to Russia – to convey its expectations to Moscow and then allow the Russians a period of time to respond.

Though intended to punish Assad for a chemical weapons attack, the U.S. strikes last week served to refocus the world's attention on the bloody war in Syria, now in its seventh year. Diplomats gathered in Italy as U.S. officials in Washington floated the possibility of new sanctions on the Syrian and Russian military, plus the threat of additional U.S. military action if Assad's government continues attacking civilians.

At Tuesday's meeting in the walled Tuscan city of Lucca, the G-7 countries were joined by diplomats from Muslim-majority nations including Jordan, Qatar, Saudi Arabia, Turkey and the United Arab Emirates. The inclusion of those countries is important because the U.S. strategy for Syria involves enlisting help from Mideast nations to ensure security and stability in Syria after the Islamic State group is vanquished.

http://www.haaretz.com/middle-east-news/syria/1.782828
Een slechte boodschap voor Poetin straks in Moskou. Links of rechtsom de Amerikanen gaan zich er mee bemoeien en het is kiezen of delen voor de Russen.

Moge God Trump beschermen en bijstaan. Amien ya Rab.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
  dinsdag 11 april 2017 @ 16:19:30 #3
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170148715
Ja dat gaat niet werken he _O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170148814
Dit zijn twee artikelen die de mogelijke motieven van Assad uitleggen om chemische wapens te gebruiken.

quote:
What Is Bashar al-Assad Thinking?

The truth is, Mr. Assad had every reason to use chemical weapons, and little reason to restrain himself.
quote:
Syria nerve agent attack: why it made sense to Assad

Joshua Landis, a long-time Syria observer and director of the Center for Middle East Studies at the University of Oklahoma, said chemical weapons could be attractive to a leader running low on military alternatives.
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 15:50 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Escalatie, diplomatie en politiek.
Je punt?
pi_170148822
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 16:24 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Dit zijn twee artikelen die de mogelijke motieven van Assad uitleggen om chemische wapens te gebruiken.

[..]

[..]

[..]

Je punt?
Dat het niet ingrijpen die nacht niet gelijk staat aan niet kunnen ingrijpen.
pi_170148843
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 16:25 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Dat het niet ingrijpen die nacht niet gelijk staat aan niet kunnen ingrijpen.
Klopt. Dat doet alleen weinig af aan mijn punt dat Rusland's bewering over 23 falende Tomahawks niet klopt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Frikandelbroodje op 11-04-2017 16:33:28 ]
  dinsdag 11 april 2017 @ 16:59:38 #7
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170149343
C9IsfSbXgAQYvls?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 11 april 2017 @ 18:53:53 #8
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170151315
Hier broeit ook wat, lijkt erop dat ze de westflank van Aleppo veilig willen stellen.

C9JL4moVYAA7-UP?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170153441
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 16:15 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Een slechte boodschap voor Poetin straks in Moskou. Links of rechtsom de Amerikanen gaan zich er mee bemoeien en het is kiezen of delen voor de Russen.

Moge God Trump beschermen en bijstaan. Amien ya Rab.
You can talk the talk, but can you walk the walk?

Eerst zien dan geloven. Obama kon aardig blaffen,maar zijn blof werd gecalled door de Russen uiteindelijk. Trump heeft laten zien dat hij het mogelijk anders zal aanpakken, maar als er geen vervolgstappen komen, zullen die paar tomahawk s weinig zoden aan de dijk leggen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170153498
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 18:53 schreef Szura het volgende:
Hier broeit ook wat, lijkt erop dat ze de westflank van Aleppo veilig willen stellen.

[ afbeelding ]
Das al geruime tijd bezig. Ze zullen vroeg of laat door de linies heen slaan uiteraard. Kwestie van tijd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 11 april 2017 @ 20:52:37 #11
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_170154301
C9Jv00sXoAAGZel.jpg:large

quote:
White House Press Secretary Sean Spicer compared Syrian President Bashar al-Assad to Adolf Hitler on Tuesday, saying that even someone as "despicable" as the German dictator "didn't even sink to using chemical weapons."

Asked moments later to clarify those remarks, Spicer, speaking from the White House podium, said that Hitler "was not using the gas on his own people the same way Assad used them."
http://www.nbcnews.com/po(...)ssing-remark-n745241
pi_170154480
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 20:52 schreef YazooW het volgende:
[ afbeelding ]

[..]

Want er waren geen Duitse Joden vergast? Wat een mongool. _O-
pi_170154514
BraddJaffy twitterde op dinsdag 11-04-2017 om 20:27:30 Here's Spicer's answer about Hitler not using chemical weapons (he gassed millions), and his attempt at a clarifica… https://t.co/quMHtYBwRU reageer retweet
Holocaust centers :')

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  dinsdag 11 april 2017 @ 21:12:46 #14
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170155131
Sean :') Spicer :') !!!!!!!
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 11 april 2017 @ 21:26:47 #15
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_170155705
Net als je dacht dat Amerika niet dieper kon zinken inzake het SyriŽ conflict :')
pi_170156001
quote:
10s.gif Op dinsdag 11 april 2017 20:24 schreef Slayage het volgende:

[..]

You can talk the talk, but can you walk the walk?

Eerst zien dan geloven. Obama kon aardig blaffen,maar zijn blof werd gecalled door de Russen uiteindelijk. Trump heeft laten zien dat hij het mogelijk anders zal aanpakken, maar als er geen vervolgstappen komen, zullen die paar tomahawk s weinig zoden aan de dijk leggen.
Ff de voormalige trump-fanboys hier een oog uit steken. Trump heeft geen zin een door Iran gedomineerd Syrie. Dat is het voornaamste. Wijze man dus. En Assad dacht met zijn Russen dat ze Donald al in de pocket hadden dus wel wat Syriers konden vergassen. Miscalculatie.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_170156227
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 april 2017 21:35 schreef Aloulu het volgende:Ff de voormalige trump-fanboys hier een oog uit steken. Trump heeft geen zin een door Iran gedomineerd Syrie. Dat is het voornaamste. Wijze man dus. En Assad dacht met zijn Russen dat ze Donald al in de pocket hadden dus wel wat Syriers konden vergassen. Miscalculatie.
Iran zal zijn huidige positie in SyriŽ behouden, met of zonder Trump aan het roer. Domme move dus. Want de Russen en Iraniers zullen hun steun aan de regering nu opdrijven.
pi_170157462
aOpEk.jpg
Ik ken iedereen, ik kan alles voor je regelen.
pi_170157860
Wooow die Spicer uitspraak. Hoe dan. Echt te idioot voor woorden.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_170158813
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 20:52 schreef YazooW het volgende:
[ afbeelding ]

[..]

Oh brother...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170158920
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 april 2017 21:35 schreef Aloulu het volgende:

[..]

USA heeft geen zin een door Iran gedomineerd Syrie.
Trump weet niet veel van het MO, gaat zijn boekje te ver. DoD is in charge.
  dinsdag 11 april 2017 @ 23:12:54 #22
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_170159002
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_170159083
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 april 2017 21:42 schreef Stabiel het volgende:
Iran zal zijn huidige positie in SyriŽ behouden, met of zonder Trump aan het roer. Domme move dus. Want de Russen en Iraniers zullen hun steun aan de regering nu opdrijven.
Trump gaat hier nu een stokje voor steken dus in Syrie. Hij ziet Noord Korea en Iran als 1 groot kwaad dst getemperd moet worden. Die Tomahawks moet je vooral als een signaal aan hen zien in eerste instantie.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_170159112
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 april 2017 23:08 schreef Djibril het volgende:
Trump weet niet veel van het MO, gaat zijn boekje te ver. DoD is in charge.
Hij weet niet veel maar begrijpt de verhoudingen (balans) die bewaakt moet worden desnoods met harde hand beter dan Obama. Vroeg of laat komt het toch altijd op Amerika's bordje namelijk.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_170159149
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 april 2017 21:35 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ff de voormalige trump-fanboys hier een oog uit steken. Trump heeft geen zin een door Iran gedomineerd Syrie. Dat is het voornaamste. Wijze man dus. En Assad dacht met zijn Russen dat ze Donald al in de pocket hadden dus wel wat Syriers konden vergassen. Miscalculatie.
Ik weet niet wat ik dit alles moet maken. We zien de ene u turn na de andere. Eerst was Putin een vriend van Trump en nu moet Putin opeens kiezen tussen Assad, Iran en de Amerikanen. Een ultimatum dat uit de lucht komt vallen. Komt bij mij over als blof. Wat zou de follow up stap zijn als de Russen hun lijn niet veranderen, wat aannemelijk is uiteraard.

De Russen zijn meester schakers. Ik ben benieuwd naar hun volgende move.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')