abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_170278552
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2017 17:38 schreef Keep_Walking het volgende:

Kan je een concrete voorbeeld geven?
Buitensluiten, negeren, zwartmaken..

Met de afdeling gaan wandelen en als "die ene" mee wil, dan heeft ineens niemand meer zin. Koffie halen voor de afdeling als "die ene" naar de wc is, en die dus overslaan. Als "die ene" iets meeneemt van huis om uit te delen, dan hoeft niemand wat, alsof het besmet is.

Allemaal zaken waar je als leidinggevende eigenlijk niets aan kan doen, vaak ook niet ziet/merkt, want niemand zegt iets verkeerds, maar het laat wel sporen na. Vaak is het heel subtiel iemand continu laten merken dat ze er niet bijhoren.
  maandag 17 april 2017 @ 08:24:56 #252
410767 Noriega
BBW-Lover
pi_170278603
Pesters zijn gewoon mensen die ernstig ziek in hun hoofd zijn. Gewoon een soort psychopaten. Daarom moeten ze ook flink aangepakt worden. Geef ze een gewdongen psychiatrische behandeling en als dat niet helpt gewoon in een inrichting stoppen. Ze zijn immers een gevaar voor andere mensen.
pi_170280562
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 00:36 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik wilde net naar bed gaan, maar hier bega je toch een grove vergissing en deze wil (moet!) ik even rechtzetten.

Ga er maar vanuit dat dit complete bagger is. Blijkbaar weet je niet wat het is om dermate gevoelig te zijn dat bijna alle pijn je direct in je ziel raakt. Ik kan natuurlijk proberen nog duidelijker hierin te zijn of het nog beter uit te leggen, maar ik voel er niets voor weer als een dwarsligger gevingerwijzerd te worden. Maar wat je zegt over minder gevoelig kunnen worden, gaat totaal niet op. Het is hetzelfde als "als je zoveel last van harde geluiden hebt, dan moet je je oren maar minder gevoelig maken" en dat gaat alleen maar door gehoorschade op te lopen.

Accepteer nou maar dat niet iedereen aan "jouw" eisen kan voldoen. Sommige mensen -kunnen- daar niet aan voldoen en zullen onder druk om dit te "moeten" gaan zelfdestructeren (en hier komen we ook weer terug op iets wat volgens mij in de OP al gezegd is).

Wat je hier vraagt is schier onmogelijk. Als je hier geen water bij de wijn wilt doen, dan is elke verdere dialoog volstrekt zinloos. Ik praat hier trouwens niet uit mijn naam, maar vanuit de realiteit. Ja, lach maar, maar het is wel zo.
Het is niet onmogelijk. Ik krijg sterk de indruk dat je het nooit geprobeerd hebt. Zoals ik zei is de een er beter in dan de ander en claim ik nergens dat iedereen dan uiteindelijk een olifantenhuid krijgt. Maar het kan wel helpen om de volgende keer beter voor jezelf op te komen. Iets wat nog altijd meer helpt dan huilen in een hoekje.

En dit gaat ook gewoon over weerbaarheidstrainingen he, hoeft niet allemaal plaats te vinden waar de pester bij is. Juist met die training kan je er aan wennen, zodat je straks die pester van katoen kan geven.

Ik weet ook wel dat mensen heel naar kunnen zijn, maar als je de volgende keer denkt 'het ene oor in en het andere weer uit' dan geeft dat een hoop rust. Of je bedenkt je dat ze dat zeggen omdat ze zelf ook niet helemaal 100 zijn. Weet ik veel. Maar als je er op die manier over nadenkt dan hoeven zulke opmerkingen je echt niet zo te raken. Let wel, jij bent degene die het toelaat dat je zo geraakt wordt. Je zou ook kunnen denken ''je zegt dit omdat je niet spoort/thuis aandacht tekort komt/gewoon een dom rotjoch bent'', ene oor in en het andere weer uit en voila, jij voelt je straks een stuk minder kut dan de vorige keer toen je je er wel veel van aantrok.

Ik snap ook wel dat dit niet iets is wat je in 1 of 2 keer leert en waar jaren overheen kunnen gaan, maar nogmaals, uit eigen ervaring weet ik dat je minder van dingen aantrekken veel gemoedsrust kan geven.
  maandag 17 april 2017 @ 20:05:27 #254
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_170291800
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 08:24 schreef Noriega het volgende:
Pesters zijn gewoon mensen die ernstig ziek in hun hoofd zijn. Gewoon een soort psychopaten. Daarom moeten ze ook flink aangepakt worden. Geef ze een gewdongen psychiatrische behandeling en als dat niet helpt gewoon in een inrichting stoppen. Ze zijn immers een gevaar voor andere mensen.
Ik denk dat je daarmee je doel voorbij schiet. Ten slotte is gedwongen opname in een psychiatrische inrichting heel erg kostbaar.
Maar pesters te weinig aanpakken (wat nu dus gebeurt) is ook heel erg kostbaar. En dat moeten we ook niet willen.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  maandag 17 april 2017 @ 20:15:56 #255
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_170292098
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 11:13 schreef DoubleDip het volgende:

[..]

Het is niet onmogelijk. Ik krijg sterk de indruk dat je het nooit geprobeerd hebt.
Dan is er iets mis met de manier waarop je indrukken krijgt. Sterker nog, of je hebt heel wat posts van mij gemist, maar inzet is nooit mijn gebrek geweest.

Maar wat je standpunt betreft dat het niet onmogelijk is...tuurlijk is het niet onmogelijk, maar je hebt het wel over mensen die vaak allang al op hun maximale rekbaarheid/flexibiliteit/belastbaarheid zitten en die kun je niet nog verder pushen. Maar ik krijg de indruk dat je dat helemaal niet door hebt. Maar dat je dat niet doorhebt, zegt niet dat het dus niet zou bestaan. Misschien heb je er niet voldoende ervaring mee. Het is ook best ingewikkeld en je hebt er o.a. veel ervaring voor nodig en misschien heb je simpelweg niet voldoende ervaring daarmee.

Maar waar je je misschien in vergist hier, is het vermogen van mensen om nog meer te geven en nog flexibeler te zijn en nog meer mee te rekken (zeg maar nog net eventjes iets harder je best te doen).

Op 't moment dat je maximale belastbaarheid bereikt is en je nog een stapje verder moet, overvraag je mensen.
quote:
Zoals ik zei is de een er beter in dan de ander en claim ik nergens dat iedereen dan uiteindelijk een olifantenhuid krijgt. Maar het kan wel helpen om de volgende keer beter voor jezelf op te komen. Iets wat nog altijd meer helpt dan huilen in een hoekje.

En dit gaat ook gewoon over weerbaarheidstrainingen he, hoeft niet allemaal plaats te vinden waar de pester bij is. Juist met die training kan je er aan wennen, zodat je straks die pester van katoen kan geven.
Weerbaarheidstrainingen zijn verder prima zolang ze maar nuttig zijn. Echter is het geen oplossing. Een gewone opvoeding maakt veel gevallen die (naar het populaire idee denk ik dan maar) dit nodig zouden hebben, overbodig. Want weerbaarheid is iets wat je gewoon tijdens je leven al leert, net zoals zelfverzekerd zijn en jezelf leren kennen en ontplooien en groeien als persoon.
quote:
Ik weet ook wel dat mensen heel naar kunnen zijn, maar als je de volgende keer denkt 'het ene oor in en het andere weer uit' dan geeft dat een hoop rust.
je bagatelliseert de impact die pesten heeft. Pesten gaat veel verder dan een enkele opmerking.
Voor een losse opmerking gaat dit denk ik voor de meeste kinderen al op.
quote:
Of je bedenkt je dat ze dat zeggen omdat ze zelf ook niet helemaal 100 zijn. Weet ik veel. Maar als je er op die manier over nadenkt dan hoeven zulke opmerkingen je echt niet zo te raken. Let wel, jij bent degene die het toelaat dat je zo geraakt wordt. Je zou ook kunnen denken ''je zegt dit omdat je niet spoort/thuis aandacht tekort komt/gewoon een dom rotjoch bent'', ene oor in en het andere weer uit en voila, jij voelt je straks een stuk minder kut dan de vorige keer toen je je er wel veel van aantrok.
Of de pesters wordt geleerd hun manier van denken aan te passen. Scheelt een hoop trauma's.
je versimpelt het alsof het helemaal geen echt probleem is of zo. Alsof jet alle problemen kunt oplossen door er maar hard genoeg voor te werken ofzo..zo kom je nu een beetje op mij over.
quote:
Ik snap ook wel dat dit niet iets is wat je in 1 of 2 keer leert en waar jaren overheen kunnen gaan, maar nogmaals, uit eigen ervaring weet ik dat je minder van dingen aantrekken veel gemoedsrust kan geven.
Pesten gaat veel verder dan leren je niks van dingen aan te trekken. Pesten is meer dan alleen maar het verbale en gramatticale vlak. Het gaat op het gehele sociale vlak en daarmee kan je mensen compleet slopen.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_170293200
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 00:46 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik vertaal het even naar hoe ik 't zie:

Ze moeten allereerst hun doelwit wel -kunnen- pesten. Wanneer zij zien dat je (als gekozen doelwit) een serieuze partij bent, zullen ze dat (nml jou als hun doelwit kiezen) niet doen.

Je gaat er echter aan voorbij dat ze dan gewoon een ander doelwit zullen gaan zoeken. Beter en effectiever is om ze simpelweg de wil te ontnemen te gaan pesten.

Bij verkrachtingen werkt het net zo. Reken er maar op dat als verkrachtingen hier in Nederland niet strafbaar zouden zijn (of in elk geval dat er een maatschappij is waarin het onder de streep meer voor zal komen), dat we hier dan wellicht net zoveel verkrachtingen zouden hebben als in Zuid-Afrika.

Als een verkrachter een slachtoffer zoekt en een potentieel slachtoffer ziet....maar ziet dat de dame in kwestie (naar jouw voorbeeld) "een serieuze partij" is, zal de in-de-nabije-toekomstige dader gewoon 5 minuutjes langer wachten totdat dame #2 komt...is deze ook een te serieuze partij...net zolang totdat er 1 voorbij komt die niet een serieuze partij is.

Geen prettig vooruitzicht he?

Maar ik begrijp wel dat er hier in rondjes wordt gelopen. Het is zoals ik eerder al zei, waar geen wil is is geen weg.
Uiteraard, er is namelijk altijd wel iemand die een makkelijk slachtoffer is. Overigens ben ik het niet helemaal eens met je verkrachtingsvoorbeeld. Ik denk dat wij wel een bepaalde mate van civilisatie hebben bereikt, dat wij ook intersubjectief-moralistisch het er over eens zijn dat verkrachting verwerpelijk is.

Let op: hiermee beweer ik niet dat verkrachting niet voorkomt in Nederland, integendeel. Er lopen genoeg teringlijers rond. Maar de vergelijking met landen in Afrika gaat echt niet op.
pi_170294803
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 20:48 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Uiteraard, er is namelijk altijd wel iemand die een makkelijk slachtoffer is. Overigens ben ik het niet helemaal eens met je verkrachtingsvoorbeeld. Ik denk dat wij wel een bepaalde mate van civilisatie hebben bereikt, dat wij ook intersubjectief-moralistisch het er over eens zijn dat verkrachting verwerpelijk is.

Let op: hiermee beweer ik niet dat verkrachting niet voorkomt in Nederland, integendeel. Er lopen genoeg teringlijers rond. Maar de vergelijking met landen in Afrika gaat echt niet op.
Hier ben ik het mee eens. En geloof me, ik heb in beide schoenen gestaan (verkrachting en pesten) en pesten is echt niks naast een verkrachting. De vergelijking is scheef en boud.
Ik ben het eens met dit bericht!
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 17 april 2017 @ 21:30:58 #258
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_170294954
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 20:48 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Uiteraard, er is namelijk altijd wel iemand die een makkelijk slachtoffer is. Overigens ben ik het niet helemaal eens met je verkrachtingsvoorbeeld. Ik denk dat wij wel een bepaalde mate van civilisatie hebben bereikt, dat wij ook intersubjectief-moralistisch het er over eens zijn dat verkrachting verwerpelijk is.

Let op: hiermee beweer ik niet dat verkrachting niet voorkomt in Nederland, integendeel. Er lopen genoeg teringlijers rond. Maar de vergelijking met landen in Afrika gaat echt niet op.
De vergelijking met Zuid-Afrika (het land, niet het hele continent) kan toch prima opgaan? Hierbij neem ik wel aan dat de mensen daar vanuit nature gezien hetzelfde zijn als wij.

Veranderen de omstandigheden, dan verandert het gedrag van de mens ook. Pesten is gemeengoed omdat het meer wordt "goedgekeurd" dan verkrachten.

Pesten is ongeciviliseerd, waarom niet nog geciviliseerder worden en dat een vergelijkbare aanpak geven?

Ik begrijp wel dat je wilt nuanceren door te stellen dat verkrachting in Nederland wel voorkomt, maar dit was onnodig daar het een feit is dat dit zo is (ik kan me niet voorstellen dat er iemand serieus zou willen stellen dat er in Nederland niet verkracht wordt...tenzij het een niet serieus te nemen persoon is uiteraard).
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  maandag 17 april 2017 @ 21:33:40 #259
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_170295075
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 21:27 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Hier ben ik het mee eens. En geloof me, ik heb in beide schoenen gestaan (verkrachting en pesten) en pesten is echt niks naast een verkrachting. De vergelijking is scheef en boud.
Ik ben het eens met dit bericht!
Ik beweer ook niet dat verkrachten net zo zwaar is als pesten. Ik probeerde een vergelijking te maken met gedrag dat maatschappelijk breed wel wordt afgekeurd (ik noemde als andere voorbeelden ook zakkenrollen en frauderen), terwijl dat bij pesten niet zo is. En -dat- is wat ik er krom aan vind.

Pesten wordt toch behoorlijk rechter gepraat dan het is, zelfs met grote onzin als voorgeschotelde onderbouwing.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_170295134
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 21:30 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

De vergelijking met Zuid-Afrika (het land, niet het hele continent) kan toch prima opgaan? Hierbij neem ik wel aan dat de mensen daar vanuit nature gezien hetzelfde zijn als wij.

Veranderen de omstandigheden, dan verandert het gedrag van de mens ook. Pesten is gemeengoed omdat het meer wordt "goedgekeurd" dan verkrachten.

Pesten is ongeciviliseerd, waarom niet nog geciviliseerder worden en dat een vergelijkbare aanpak geven?

Ik begrijp wel dat je wilt nuanceren door te stellen dat verkrachting in Nederland wel voorkomt, maar dit was onnodig daar het een feit is dat dit zo is (ik kan me niet voorstellen dat er iemand serieus zou willen stellen dat er in Nederland niet verkracht wordt...tenzij het een niet serieus te nemen persoon is uiteraard).
Het gaat niet om nuance. Waar het omgaat is om de vergelijking die jij trekt valide is. En pesten wordt niet goedgekeurd. Intersubjectief kun je vaststellen dat mensen in Nederland pesten als onwenselijk gedrag beschouwen.

Voorbeeld: ik heb als puber wel eens gepest. Zelfs ik als pest had moreel best door dat dit niet juist gedrag van mij was. Ondanks dat je empathisch nog moet ontwikkelen als puber had ik door dat ik iemand mentaal aan het beschadigen was. Het is alleen dat ik mijn stijgende populariteit boven het medelijden met het slachtoffer koos.
  maandag 17 april 2017 @ 21:38:07 #261
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_170295291
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 21:34 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Het gaat niet om nuance. Waar het omgaat is om de vergelijking die jij trekt valide is. En pesten wordt niet goedgekeurd. Intersubjectief kun je vaststellen dat mensen in Nederland pesten als onwenselijk gedrag beschouwen.

Voorbeeld: ik heb als puber wel eens gepest. Zelfs ik als pest had moreel best door dat dit niet juist gedrag van mij was. Ondanks dat je empathisch nog moet ontwikkelen als puber had ik door dat ik iemand mentaal aan het beschadigen was. Het is alleen dat ik mijn stijgende populariteit boven het medelijden met het slachtoffer koos.
Pesten wordt wel degelijk goedgekeurd. Hetzij niet officieel en niet direct, maar het is wat Droopie al zei en wat ik eerder al aankaartte: gelijk hebben =/ gelijk krijgen.

Wat is intersubjectief?

Interessant...waarom verkoos je je stijgende populariteit boven het medelijden met het slachtoffer?
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_170295641
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 21:38 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Pesten wordt wel degelijk goedgekeurd. Hetzij niet officieel en niet direct, maar het is wat Droopie al zei en wat ik eerder al aankaartte: gelijk hebben =/ gelijk krijgen.

Wat is intersubjectief?

Interessant...waarom verkoos je je stijgende populariteit boven het medelijden met het slachtoffer?
Neen, er word hoogstens weggekeken.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Intersubjectiviteit.

Ik verkoos de stijgende populariteit boven het medelijden met het slachtoffer simpelweg omdat ik dat belangrijker vond. Heel veel complexer is het niet.
  maandag 17 april 2017 @ 21:52:09 #263
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_170295866
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 21:45 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Neen, er word hoogstens weggekeken.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Intersubjectiviteit.

Ik verkoos de stijgende populariteit boven het medelijden met het slachtoffer simpelweg omdat ik dat belangrijker vond. Heel veel complexer is het niet.
je insteek was misschien niet complexer omdat je niet goed geïnformeerd was.
Wat je belangrijk vindt, is afhankelijk van wat je weet en als pesten wordt gezien als iets wat normaal is, kan ik me voorstellen dat je opgroeit met het idee dat het lang niet zo slecht is als het daadwerkelijk is.

Gevolgen hoeven ook niet meteen complexer te zijn. Soms is het juist heel simpel. De schadelijkheid van pesten is wel iets wat van projectie afhankelijk is en als je meent dat het slachtoffer zelf meer had moeten pushen (terwijl dat niet meer kan), bega je een inschattingsfout.

Waarom vond je het belangrijker?

En waarom vond je het überhaupt belangrijk? Ik heb me nooit beter gevoeld na gepest te hebben, ik krijg daar enorme schuldgevoelens van (zeker als het slachtoffer zelf al "zwakker" is).
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_170296384
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 21:52 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

je insteek was misschien niet complexer omdat je niet goed geïnformeerd was.
Wat je belangrijk vindt, is afhankelijk van wat je weet en als pesten wordt gezien als iets wat normaal is, kan ik me voorstellen dat je opgroeit met het idee dat het lang niet zo slecht is als het daadwerkelijk is.

Gevolgen hoeven ook niet meteen complexer te zijn. Soms is het juist heel simpel. De schadelijkheid van pesten is wel iets wat van projectie afhankelijk is en als je meent dat het slachtoffer zelf meer had moeten pushen (terwijl dat niet meer kan), bega je een inschattingsfout.

Waarom vond je het belangrijker?

En waarom vond je het überhaupt belangrijk? Ik heb me nooit beter gevoeld na gepest te hebben, ik krijg daar enorme schuldgevoelens van (zeker als het slachtoffer zelf al "zwakker" is).
Zoals ik al zei: ik had ook gevoel van 'schuld'. Had namelijk door dat ik er iemand pijn mee deed. Maar mijn stijgende populariteit vond ik belangrijker.
  dinsdag 18 april 2017 @ 05:41:14 #265
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_170299511
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 22:04 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Zoals ik al zei: ik had ook gevoel van 'schuld'. Had namelijk door dat ik er iemand pijn mee deed. Maar mijn stijgende populariteit vond ik belangrijker.
Ja, maar -waarom- vond je dat belangrijker?

En waarom vond je dat überhaupt belangrijk?
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_170311531
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 05:41 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ja, maar -waarom- vond je dat belangrijker?

En waarom vond je dat überhaupt belangrijk?
Hij was een puber. Die zijn egoïstisch.
pi_170315261
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 18:11 schreef DoubleDip het volgende:

[..]

Hij was een puber. Die zijn egoïstisch.
^^Dit

En sociale status is voor pubers heel erg belangrijk, dat heeft te maken met de ontwikkeling van hun hersenen.
Victory or defeat it's up to me to decide.
  dinsdag 18 april 2017 @ 20:39:45 #268
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_170315524
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 05:41 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ja, maar -waarom- vond je dat belangrijker?

En waarom vond je dat überhaupt belangrijk?
Ik heb altijd mijn best gedaan om anderen niet te kwetsen, ook al kwetsen ze mij. Nu doe ik dat niet meer.
Pain is temporary, Pride is forever.
pi_170315834
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 20:39 schreef Keep_Walking het volgende:

[..]

Ik heb altijd mijn best gedaan om anderen niet te kwetsen, ook al kwetsen ze mij. Nu doe ik dat niet meer.
Bedoel je dat je mensen dan gaat kwetsen?
a great future doesn't require a great past
  dinsdag 18 april 2017 @ 20:53:13 #270
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_170316017
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 20:48 schreef Droopie het volgende:

[..]

Bedoel je dat je mensen dan gaat kwetsen?
Eerst duidelijk maken dat ze te ver gaan en dat ik het niet pik. Als ze doorgaan en weglopen niet mogelijk is of nadelig uitpakt ga ik in de aanval. Afhankelijk van de situatie en persoon kan het ook fysiek worden.

Het is niet zo dat ik dat doe bij iemand die onzeker is of een beetje knullig is. Het moet echt een kwaadaardige treiteraar zijn die bewust weet wat hij aan het doen is.
Pain is temporary, Pride is forever.
pi_170316363
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 20:53 schreef Keep_Walking het volgende:

[..]

Eerst duidelijk maken dat ze te ver gaan en dat ik het niet pik. Als ze doorgaan en weglopen niet mogelijk is of nadelig uitpakt ga ik in de aanval. Afhankelijk van de situatie en persoon kan het ook fysiek worden.

Het is niet zo dat ik dat doe bij iemand die onzeker is of een beetje knullig is. Het moet echt een kwaadaardige treiteraar zijn die bewust weet wat hij aan het doen is.
Negeren en weglopen kan altijd.
Behalve in een auto.
a great future doesn't require a great past
  dinsdag 18 april 2017 @ 21:12:04 #272
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_170316676
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 21:02 schreef Droopie het volgende:

[..]

Negeren en weglopen kan altijd.
Behalve in een auto.
Maar het is niet altijd de beste oplossing of het juiste om te doen.
Pain is temporary, Pride is forever.
pi_170316878
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 21:12 schreef Keep_Walking het volgende:

[..]

Maar het is niet altijd de beste oplossing of het juiste om te doen.
Geweld is in Nederland nooit de beste of juiste optie.
Zeker niet als het gaat om beledigingen..

Bij fysiek geweld bij een naaste van mij is het wel een mogelijke optie, als wraak.


Maar ja, impulsief gedrag is de mens niet vreemd.
Dat je er van te voren zo over praat bij beledigingen zegt ook wel iets.
a great future doesn't require a great past
  dinsdag 18 april 2017 @ 21:31:11 #274
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_170317344
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 21:17 schreef Droopie het volgende:

[..]

Geweld is in Nederland nooit de beste of juiste optie.
Zeker niet als het gaat om beledigingen..

Bij fysiek geweld bij een naaste van mij is het wel een mogelijke optie, als wraak.


Maar ja, impulsief gedrag is de mens niet vreemd.
Dat je er van te voren zo over praat bij beledigingen zegt ook wel iets.
Nou ik zou echt niet zomaar iemand slaan. Dat doe ik echt nooit. Ik ben ook niet geweldadig. Er is nu geen scenario waar ik kan bedenken dat ik geweldadig zou worden.

Maar stel ik woonde nog op mijn mijn oude studentenhuis en krijg een huisgenoot en die is gewoon een eikel. Die besluit dat hij mij niet mag en hij gaat me bewust treiteren, onderwatersteken geven en mijn leven vervelend maken. En stel ik ben verbaal minder sterk dan hem of ik heb geen "leverage" om hem verbaal op zijn plek te zetten. Eerst confronteer ik hem direct en zeg ik dat hij moet ophouden. Stel dat hij dan niet ophou maar juist besluit om extra vervelend te gaan doen en mijn leven zuur maken. Ik geef hem dan gewoon een klap.

Niet dat ik dat in zo'n situatie heb gezeten, ik heb juist hele aardige huisgenoten gehad waar ik heel goed mee kon opschieten. Er waten nauwelijks ruzie. Maar stel er was een pestkop daartussen en die zocht koos mij als slachtoffer, zou ik niet "de grotere man" spelen. Ik zou het niet pikken.
Pain is temporary, Pride is forever.
pi_170317406
Nee ik ken je al wat langer, je lijkt mij ook geen pester om het pesten hoor :)

Huisgenoten was wel een goede uitleg :P
a great future doesn't require a great past
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')