abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_170193145
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 15:12 schreef mayonaisee het volgende:

[..]

Je comment heeft me wel aan het denken gezet. Ondanks dat ik het nog steeds wel erg logisch vind dat ik er wat van schrok en misschien wat geruststelling nodig heb over bepaalde gang van zaken, is het inderdaad ook niet gezond om een partner in een bepaalde hoek te duwen en als moeder op te treden. Vreselijk, denk je dat ik dat zelf wil? Alsjeblieft niet.

In eerste instantie wilde ik echt een moment inplannen morgen om met hem samen naar de schuld te kijken, maar wellicht is dat inderdaad een veel te bemoederende manier. Daarom hebben we nu afgesproken dat we vanavond in een gezellig eettentje met een drankje erbij over praten. Gewoon, open en positief en rustig. Want ondanks dat ik je gelijk geef in het feit dat hij zijn eigen boontjes kan doppen en ik niet als moeder hoef op te treden, merk ik wel aan mijn eigen gespannenheid dat het me nog niet zo lekker zit. Ik wil er gewoon wat vertrouwen in hebben. En ondanks dat het voor sommigen misschien een heel simpele kwestie is, is het dat voor mij niet. Het enige wat ik wil is er gewoon een beetje gerust over zijn en weten dat het wel goed komt. En in die zin zie ik daar ook een taak in bij hem.
Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd. Ik snap heel goed dat je je zorgen maakt om je vriend met een fikse schuld. En het zou zelfs kunnen dat jij er zelf niet mee kunt leven een relatie te hebben op deze manier, dat is helemaal aan jou. Ikzelf zou ook echt niet zo blij zijn met een vrouw die haar hoofd voor haar problemen in het zand lijkt te steken. Dat jij daar wat vertrouwen in nodig hebt is best logisch. Uiteindelijk is dat heel belangrijk voor een relatie, echter geef hem ook een kans het zelf te regelen. Tot die tijd zou ik wel enorm oppassen om delen van zijn schuld op je te krijgen of nemen. Samenwonen is wat dat betreft misschien niet echt handig. Op zijn minst moet jij eens goed nadenken hoe jij van een eventuele breuk (want je weet nooit) geen schade ondervindt.

Overigens is het financieel technisch gezien helemaal de vraag of hij wel zsm moet willen gaan afbetalen. Na een bepaalde tijd wordt de schuld kwijtgescholden, zolang je netjes je afbetaling naar draagkracht doet. De rente is minimaal, dus wat dat betreft kun je beter zonnepanelen kopen en de schuld rustig afbetalen...
Whatever...
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')