abonnement Unibet Coolblue
  zondag 9 april 2017 @ 11:39:26 #1
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170102665
Link naar het vorige topic: F&F / [Centraal] Cavia's met foto's deel 48 Waar we meer cavia's willen !

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl

Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia's 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia' staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.

[ Bericht 0% gewijzigd door NijntjesUk op 09-04-2017 19:16:40 ]
  zondag 9 april 2017 @ 11:40:30 #2
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170102687
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 11:32 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik heb het idee dat als ik een drinkbakje neerzet, Orka(an) het bakje dan omver gooit. :')

Orka drinkt alles: thee, danoontje, yakult.. :{
_O-
Hier staat dat bakje op het plateau waar ook de etensbak staat. Het is dat ik dat eraf moet halen om ze uit de bak te kunnen pakken, anders zou het nooit van zn plaats komen.

Saartje = lui
Lexie racet alleen in het onderste deel van de kooi. (En remt niet altijd op tijd,misschien vandaar die afgebroken tandjes steeds }:| )

Mijn laatste post uit t vorige deel. ;)
pi_170102773
quote:
1s.gif Op zondag 9 april 2017 11:40 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

_O-
Hier staat dat bakje op het plateau waar ook de etensbak staat. Het is dat ik dat eraf moet halen om ze uit de bak te kunnen pakken, anders zou het nooit van zn plaats komen.

Saartje = lui
Lexie racet alleen in het onderste deel van de kooi. (En remt niet altijd op tijd,misschien vandaar die afgebroken tandjes steeds }:| )

Mijn laatste post uit t vorige deel. ;)
Ahww, Boem is toch echt ho, Lexie ;(

En nog een bijkomend iets is dat er een ruime hoeveelheid Aubiose/ hooi/ poepjes in het drinkbakje terechtkomt. Ik moet ze nog iets beter opvoeden. :|W
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 9 april 2017 @ 11:48:18 #4
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170102875
Cavia's opvoeden _O- :W
pi_170103279
Ja oke... maar ze staan niet meer in het voerbakje :@ We maken progressie

En ze bijten niet meer in het hok.

Voor de rest doen ze alles wat God verboden heeft ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 9 april 2017 @ 12:16:58 #6
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170103412
Ben toch onder de indruk.

Die van mij plassen gelukkig nog maar zelden op mij. *O*
Of Saar loopt zelf naar beneden (ze ligt/slaapt graag op mn borst) of ze wiebelt met haar derrière en dan zet ik haar zelf op de handdoek.

Verder ben ik qua opvoeden nooit gekomen. -O-
  zondag 9 april 2017 @ 13:32:00 #7
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_170104556
Van deel 45 naar 49, best interessant :)

Hier zetten we in de zomer ook altijd bakjes water neer, maar in de winter moeten ze daar hier niet wat van hebben.
Ik ga eens rijst/macaroni proberen. Krijg ik dat weer geen last van de eiwitten van deze producten? :')
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  zondag 9 april 2017 @ 13:41:08 #8
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170104724
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 13:32 schreef Sjechov het volgende:
Van deel 45 naar 49, best interessant :)
:?

Flesje gewoon goed naspoelen met heet water na de rijst/macaroni.
pi_170109094
Plekje van nieuwe caaf is alweer bijna weg :) ik moest er echt naar zoeken. Ik heb hem eerst twee dagen met rust gelaten en heb hem gisteren dus weer opgepakt om goed te bekijken en hij stond het ook allemaal toe. Hij is ook al goed geïntegreerd en eet veel, ik hoop niet te veel :D hij loopt niet eens de hele tijd tegen Knofje aan te rijden, valt ook reuze mee. Moos was een bonk hormonen. Ik heb nu ook een iglo in het hok gezet en nu lopen ze niet te mekkeren om dat ene wilgenbruggetje.
Tap tap tap
  zondag 9 april 2017 @ 18:46:51 #10
333591 kniftyhooker
creatief tot op het bot
pi_170111606
Ik doe altijd wat grove suiker met een beetje water in de fles en schudden maar!
Dan goed spoelen en fles is weer als nieuw (voor een week) 😂
pi_170114418
Ik gebruik rijst :)
Tap tap tap
pi_170117987
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 20:36 schreef CherryLips het volgende:
Ik gebruik rijst :)
Ik ook, met zout en water..
pi_170119398
Zout? Hoezo zout?
Tap tap tap
pi_170172389
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 12:16 schreef NijntjesUk het volgende:
Ben toch onder de indruk.

Die van mij plassen gelukkig nog maar zelden op mij. *O*
Of Saar loopt zelf naar beneden (ze ligt/slaapt graag op mn borst) of ze wiebelt met haar derrière en dan zet ik haar zelf op de handdoek.

Verder ben ik qua opvoeden nooit gekomen. -O-
Dat zindelijk zijn :')

Oreo en Noir zijn nog van de oude stempel, die geven netjes aan wanneer ze naar de wc moeten. Dan draaien ze rondjes.

Orka kijkt mij uitdagend aan en doet een plasje.. De jeugd van tegenwoordig :')

Ik krijg ook regelmatig een kont in mijn gezicht, vind ik zelf niet echt zo heel prettig.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 15 april 2017 @ 20:12:25 #15
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_170245218
Vandaag 3 zeugjes overgenomen/gered van iemand die er vanaf wilde.
2 jonkies van zo'n 8 weken.
En 1 iets oudere welke volgens de eigenaar drachtig zou zijn. Ik kan het nog niet zien, maar ze heeft bijna 3 weken bij een beer gezeten dus dikke kans.
Ze wist niet precies hoe oud ze is, maar ik schat nog te jong om eigenlijk drachtig te zijn.

Eentje om in de gaten te houden..

  zaterdag 15 april 2017 @ 20:32:13 #16
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170245800
Mensen die van dieren afwillen. }:|
Mensen die deze dieren redden. O+
pi_170247745


Mijn plofje
  zaterdag 15 april 2017 @ 21:51:59 #18
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170247965
Ow wow.. dat kun je met recht een plofcavia noemen! O+
pi_170248330
Ja gaaf he, het gaat ook niet in de knoop.

Pffff als mensen beter zouden nadenken over de aanschaf van een cavia dan zouden niet zoveel cavia's een nieuw thuisje hoeven te zoeken.
Heb hier nu jongen zitten en mogen nog niet weg bij mams, maar een aantal zijn al wel besproken, maar een paar dagen voor vertrek vraag ik altijd even aan de nieuwe eigenaren of ze zeker weten dat ze nog een cavia willen, mij lopen ze geheel niet in de weg en met 10 lege hokken kan ik zeggen dat ik nog steeds genoeg plek heb om diertjes gewoon nog een poosje te laten blijven, ze lopen mij absoluut niet in de weg.

Met een week of 5 kun je de jongen al wel voelen, dan voel je bolletjes.
  zaterdag 15 april 2017 @ 22:28:10 #20
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_170248991
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 22:06 schreef LittleLady het volgende:
Ja gaaf he, het gaat ook niet in de knoop.

Pffff als mensen beter zouden nadenken over de aanschaf van een cavia dan zouden niet zoveel cavia's een nieuw thuisje hoeven te zoeken.
Heb hier nu jongen zitten en mogen nog niet weg bij mams, maar een aantal zijn al wel besproken, maar een paar dagen voor vertrek vraag ik altijd even aan de nieuwe eigenaren of ze zeker weten dat ze nog een cavia willen, mij lopen ze geheel niet in de weg en met 10 lege hokken kan ik zeggen dat ik nog steeds genoeg plek heb om diertjes gewoon nog een poosje te laten blijven, ze lopen mij absoluut niet in de weg.

Met een week of 5 kun je de jongen al wel voelen, dan voel je bolletjes.
Hier idem :)

Wat is dat voor ras?
pi_170250034
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2017 22:28 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Hier idem :)

Wat is dat voor ras?
Is een probeersel van mij, moeder is een mislukte rex met kruinen en vader was een peruvian en dan krijg je een plof cavia
pi_170255825
Vannacht geboren.. 6 prachtige paasbaby's 😍

  zondag 16 april 2017 @ 12:20:45 #23
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170256115
O+
  zondag 16 april 2017 @ 12:44:23 #24
52016 Lyssa
music <3
pi_170256397
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2017 20:12 schreef Mubassie het volgende:
Vandaag 3 zeugjes overgenomen/gered van iemand die er vanaf wilde.
2 jonkies van zo'n 8 weken.
En 1 iets oudere welke volgens de eigenaar drachtig zou zijn. Ik kan het nog niet zien, maar ze heeft bijna 3 weken bij een beer gezeten dus dikke kans.
Ze wist niet precies hoe oud ze is, maar ik schat nog te jong om eigenlijk drachtig te zijn.

Eentje om in de gaten te houden..

[ afbeelding ]
Volgens mij kunnen zeugjes al zwanger worden vanaf een week of 4 ;( Dus als ze ouder is dan de jonkies van 8 weken, kan ze zeker wel zwanger zijn.

Idd goed om in de gaten te houden.
pi_170256782
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2017 20:12 schreef Mubassie het volgende:
Vandaag 3 zeugjes overgenomen/gered van iemand die er vanaf wilde.
2 jonkies van zo'n 8 weken.
En 1 iets oudere welke volgens de eigenaar drachtig zou zijn. Ik kan het nog niet zien, maar ze heeft bijna 3 weken bij een beer gezeten dus dikke kans.
Ze wist niet precies hoe oud ze is, maar ik schat nog te jong om eigenlijk drachtig te zijn.

Eentje om in de gaten te houden..

[ afbeelding ]
Wat goed dat jij ze een huisje biedt *O*
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_170256792
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 21:44 schreef LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn plofje
Lekker droge gezichtsuitdrukking :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_170256796
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2017 11:59 schreef Meaghan het volgende:
Vannacht geboren.. 6 prachtige paasbaby's 😍

[ afbeelding ]
Baby's O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 16 april 2017 @ 20:52:26 #28
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170269223
Lieve Saartje..


En als blikken konden doden..
pi_170269480
Ahww, die dromerige blik van Saartje
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_170270446


Foto van slechte kwaliteit, omdat flits.. maar ik vond ze zo schattig samen: Noir en Oreo lekker dicht tegen elkaar aan.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 16 april 2017 @ 21:42:05 #31
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170271256
Aww O+
  zondag 16 april 2017 @ 21:47:39 #32
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_170271399
quote:
17s.gif Op zondag 16 april 2017 21:21 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[ link | afbeelding ]

Foto van slechte kwaliteit, omdat flits.. maar ik vond ze zo schattig samen: Noir en Oreo lekker dicht tegen elkaar aan.
Is die rechter er een van mijn beer? Lijkt wel :D
pi_170272182
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2017 21:47 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Is die rechter er een van mijn beer? Lijkt wel :D
Rechts helemaal achterin wel! Dat is Valencia (zeugje).
Die voorin rechts is Oreo, die is al 4 jaar oud. :P

Marshmellow (zeugje), lijkt heel erg op paps:





Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 16 april 2017 @ 22:29:27 #34
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_170272745
Wow ja die lijkt echt ^O^

Leuk om te zien
pi_170273641
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2017 22:29 schreef Mubassie het volgende:
Wow ja die lijkt echt ^O^

Leuk om te zien
Gaat alles goed met paps? En heb je er nog een nestje van ? Of nu ff niet?

Hier is Yoshi (beertje) net gecastreerd en die mag over ongeveer 4 weken bij de rest.
Zal hij wel leuk vinden, gok ik zo :@
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 16 april 2017 @ 23:42:30 #36
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_170275459
quote:
10s.gif Op zondag 16 april 2017 22:50 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Gaat alles goed met paps? En heb je er nog een nestje van ? Of nu ff niet?

Hier is Yoshi (beertje) net gecastreerd en die mag over ongeveer 4 weken bij de rest.
Zal hij wel leuk vinden, gok ik zo :@
Alles prima, ik verwacht over een week of 6 weer nestjes van 'm.
pi_170275478
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2017 23:42 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Alles prima, ik verwacht over een week of 6 weer nestjes van 'm.
O+ Fokbeer
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 18 april 2017 @ 12:02:42 #38
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170303154
Geen idee wie die puntpaprika heeft opgegeten.. :?

pi_170307012
O+ Rood /oranje bekje
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_170356353
Goed, ik wilde op vakantie dus met de hele bups naar de dierenarts want ik vertrouwde een paar dingen niet sinds dit paasweekend.
Resultaat:
-de nieuwe castraat heeft schimmel meegenomen uit de opvang. tnx
-Knofje heeft het ook en niet zo zuinig ook, ik herkende het niet eens als schimmel zo raar zag het eruit :@
-Ollie's boventanden moeten regelmatig schoongemaakt worden en hij mag geen fruit (kreeg ie al niet) want hij heeft steeds van die ontstoken bovenlipjes. Insmeren met honingzalf.
-En... tromgeroffel... Schaap heeft een tumor. Vorige week nog niks, nu een dikke pingpongbal in haar buik. Het was geen cyste, want deze bult was massiever en ze gedroeg zich ook niet als een heks, en ze was ook niet kaal geworden. Echo gemaakt, en het was een snel groeiende tumor. Hij zat nog redelijk aan het oppervlak, ze durfde te opereren, maar ik niet. We kijken het een paar dagen aan tot na het weekend, ik heb pijnstiller voor haar meegekregen hoewel ze geen pijn vertoont en ook gewoon eet en kloot en fluit, maar ja, cavia's he. Als de bult nog groter wordt of als ze er zichtbaar last van krijgt, dan moet ik beslissen of ik haar laat inslapen of dat ik de operatie probeer. Ze schatte de overlevingskans met een operatie op 50/50.

M'n schaapje ;( Stond daar weer te janken als een klein kind. Tumoren komen niet vaak voor, maar wel bij Schaap natuurlijk.
Nu de hele bups in een badje met antischimmel dopen.
Tap tap tap
pi_170356538
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 12:02 schreef NijntjesUk het volgende:
Geen idee wie die puntpaprika heeft opgegeten.. :?

[ afbeelding ]
O+ Hij/zij lijkt op mijn Loki (die al heel wat jaar op de Regenboogburg leeft).

highkey_loki8.jpg

quote:
10s.gif Op zondag 16 april 2017 22:12 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Rechts helemaal achterin wel! Dat is Valencia (zeugje).
Die voorin rechts is Oreo, die is al 4 jaar oud. :P

Marshmellow (zeugje), lijkt heel erg op paps:

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
Die creme-kleur is zo snoezig! Lekker bekkie!
pi_170356821
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2017 16:31 schreef CherryLips het volgende:
Goed, ik wilde op vakantie dus met de hele bups naar de dierenarts want ik vertrouwde een paar dingen niet sinds dit paasweekend.
Resultaat:
-de nieuwe castraat heeft schimmel meegenomen uit de opvang. tnx
-Knofje heeft het ook en niet zo zuinig ook, ik herkende het niet eens als schimmel zo raar zag het eruit :@
-Ollie's boventanden moeten regelmatig schoongemaakt worden en hij mag geen fruit (kreeg ie al niet) want hij heeft steeds van die ontstoken bovenlipjes. Insmeren met honingzalf.
-En... tromgeroffel... Schaap heeft een tumor. Vorige week nog niks, nu een dikke pingpongbal in haar buik. Het was geen cyste, want deze bult was massiever en ze gedroeg zich ook niet als een heks, en ze was ook niet kaal geworden. Echo gemaakt, en het was een snel groeiende tumor. Hij zat nog redelijk aan het oppervlak, ze durfde te opereren, maar ik niet. We kijken het een paar dagen aan tot na het weekend, ik heb pijnstiller voor haar meegekregen hoewel ze geen pijn vertoont en ook gewoon eet en kloot en fluit, maar ja, cavia's he. Als de bult nog groter wordt of als ze er zichtbaar last van krijgt, dan moet ik beslissen of ik haar laat inslapen of dat ik de operatie probeer. Ze schatte de overlevingskans met een operatie op 50/50.

M'n schaapje ;( Stond daar weer te janken als een klein kind. Tumoren komen niet vaak voor, maar wel bij Schaap natuurlijk.
Nu de hele bups in een badje met antischimmel dopen.
Ahww nee... het houdt ook niet op he ...

Succes, je hebt het nodig :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_170356845
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2017 16:44 schreef Lyssa het volgende:

[..]

O+ Hij/zij lijkt op mijn Loki (die al heel wat jaar op de Regenboogburg leeft).

[ afbeelding ]

[..]

Die creme-kleur is zo snoezig! Lekker bekkie!
Haar karakter is hoe ze eruit ziet: lief en snoezig O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 20 april 2017 @ 18:15:06 #44
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170357855
Net zo knap als mijn Lexie. :)

@CherryLips, das mooi kut.
Ik ga maandag met Saartje,die piept weer bij t plassen. (Ze krijgt nu pijnstilling.)
pi_170358597
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2017 18:15 schreef NijntjesUk het volgende:
Net zo knap als mijn Lexie. :)

@CherryLips, das mooi kut.
Ik ga maandag met Saartje,die piept weer bij t plassen. (Ze krijgt nu pijnstilling.)
Heb je weleens Eurologist uitgeprobeerd ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_170358604
Even afkloppen: hier momenteel geen ziekenboeg, maar dat kan binnen 1 seconden veranderen, natuurlijk.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 20 april 2017 @ 19:29:40 #47
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170359596
quote:
5s.gif Op donderdag 20 april 2017 18:49 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Heb je weleens Eurologist uitgeprobeerd ?
Nee, wel iets anders op kruidenbasis. T lijkt wel alsof er ook n verharding zit bij haar vagina. :{
pi_170359646
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2017 19:29 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Nee, wel iets anders op kruidenbasis. T lijkt wel alsof er ook n verharding zit bij haar vagina. :{
Kan zijn van het persen?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 20 april 2017 @ 19:51:16 #49
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170360379
Geen idee. Ze heeft iig eetlust voor 10. :s)
pi_170360751
Noir heeft dat ook, maar die heeft ook een operatie achter de rug.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 24 april 2017 @ 14:28:47 #51
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170454234
Saartje is eventjes opgenomen. Ze gaan bloedonderzoek doen, mogelijk nog n echo. Mag haar in principe vanavond ophalen.
  maandag 24 april 2017 @ 18:02:58 #52
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170458581
Geen nierfalen. *O*
Waarschijnlijk gewoon een blaasontsteking. Mag haar nu weer ophalen. *O*
pi_170459342
*O* Jeej

Stom he, dat ze zo vatbaar zijn met die blaasjes. ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 24 april 2017 @ 19:15:57 #54
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170460247
Tlijkt wel alsof als ze 1 keer een blaasontsteking hebben gehad, ze vatbaarder blijven. :6
Ze zit zich nu volledig vol te proppen. :D
pi_170460265
Ik vind dat zo schattig, nommende caafjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 24 april 2017 @ 19:40:06 #56
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170460965
Dit is bijna beschamend. _O-
pi_170460995
:') hahaha
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_170464460
Ik weet echt niet wat ik met Schaap moet he :') Ze heeft er wel last van, maar doet verder normaal, ze is er niet ziek van heb ik het idee. Opereren en ze gaat misschien dood terwijl ze anders nog een paar weken had kunnen popcornen met Ollie, niet opereren en ze gaat langzaam maar zeker achteruit.
Ik heb m'n vakantie maar afgezegd :')
Tap tap tap
  maandag 24 april 2017 @ 21:54:58 #59
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170464806
Lastig hoor. Weet ook niet zo goed wat ik zou doen.
pi_170475487
Weenie, heb Noir wel laten opereren met 5 jaar (baarmoederprolaps). Was wel een spoedje en de dierenarts twijfelde ook.

Moet zeggen dat ze goed uit de operatie kwam. Het blijft lastig.

Nu is Noir goed gezond, maar nu begint Oreo weer .. :/ heb het idee dat ze stress heeft. Heb haar nu apart zitten met Noir en niet meer met z'n 6-en.

Dus nu zit Orka en haar kroost alleen :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_170507737
Ennnnn ik kan er weer eentje afstrepen van de cavia-ziekenboeg-bingo: blaasontsteking.
Gisterenavond plastte Oreo ineens bloed, dus vandaag naar de dierenarts.
Een kuurtje Sulfatrim en een soort Metacam meegekregen.

Gaan we weer...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 26 april 2017 @ 21:21:49 #62
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170508589
;(
pi_170509755


Als ik thuis kom van de winkel
  woensdag 26 april 2017 @ 23:01:43 #64
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170511001
Awww O+
  donderdag 27 april 2017 @ 00:56:14 #65
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_170512926
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 20:54 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ennnnn ik kan er weer eentje afstrepen van de cavia-ziekenboeg-bingo: blaasontsteking.
Gisterenavond plastte Oreo ineens bloed, dus vandaag naar de dierenarts.
Een kuurtje Sulfatrim en een soort Metacam meegekregen.

Gaan we weer...
Zonde!

*tik op tafel*
Ik heb echt nog nooit een zieke/zwakke cavia gehad.. Al die horrorverhalen hier -O-

Mooi LittleLady :D herkenbaar
  donderdag 27 april 2017 @ 01:12:13 #66
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_170513118
Nog een van de heren :)

pi_170514703
quote:
1s.gif Op donderdag 27 april 2017 00:56 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Zonde!

*tik op tafel*
Ik heb echt nog nooit een zieke/zwakke cavia gehad.. Al die horrorverhalen hier -O-

Mooi LittleLady :D herkenbaar
Ik heb alleen maar kneusjes. Ik hou ook langzaamaan op met de cavia's. Heb er zo'n ellende en verdriet van steeds.
Tap tap tap
  donderdag 27 april 2017 @ 09:33:51 #68
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170514958
Ik krijg er nog meer dan genoeg liefde en plezier van, moet er niet aan denken om ermee op te houden. :{
pi_170517299
quote:
1s.gif Op donderdag 27 april 2017 01:12 schreef Mubassie het volgende:
Nog een van de heren :)

[ afbeelding ]
Mooie beer O+

Heb je toevallig ook nog een fotootje van Beertje, de papa van het spul hier ? :@
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_170517346
quote:
1s.gif Op donderdag 27 april 2017 00:56 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Zonde!

*tik op tafel*
Ik heb echt nog nooit een zieke/zwakke cavia gehad.. Al die horrorverhalen hier -O-

Mooi LittleLady :D herkenbaar
Mooi zo!

Hier beginnen ze tw kwakkelen als ze zo rond de 5 jaar zijn en ik heb alleen maar zeugjes ... blijkbaar toch gevoelige blaasjes. :/

En misschien helpt hier de hardheid van het water niet mee.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_170517372
quote:
1s.gif Op donderdag 27 april 2017 09:04 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb alleen maar kneusjes. Ik hou ook langzaamaan op met de cavia's. Heb er zo'n ellende en verdriet van steeds.
Moet wel zeggen dat je extreem veel pech hebt. Alles wat ik in 28 jaar cavia's houden heb gehad, heb jij in 1 jaar tegelijk gekregen :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_170517385
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 09:33 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik krijg er nog meer dan genoeg liefde en plezier van, moet er niet aan denken om ermee op te houden. :{
Ik stop er ook nog niet mee hoor, sowieso heb ik de kroost van Orka nog en ik hoop dat die nog heel wat jaartjes meegaan.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_170517855
quote:
1s.gif Op donderdag 27 april 2017 12:04 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Moet wel zeggen dat je extreem veel pech hebt. Alles wat ik in 28 jaar cavia's houden heb gehad, heb jij in 1 jaar tegelijk gekregen :{
Ik vraag me echt af wat ik verkeerd doe. Ollie is nu ook weer aan de diarree. Ben er zo klaar mee. Er gaat zo ongelofelijk veel zorg, tijd en geld in zitten, ik ben alleen maar met het verzorgen bezig. Ik vind het ook al een tijdje niet meer leuk :@ klinkt egoïstisch maar ik lig er echt wakker van.
Ik ben gek op ze, ik geniet als ze popcornen en staan te schooien en fluiten, maar nu ben ik gewoon bang om in de kooien te kijken. "Wat nu weer?"
En ik kan ook niet meer weg :') heb net weer een weekendje weg geannuleerd en mn zomervakantie. Dat hoort bij huisdieren maar mn spaarrekening begint ook de bodem te bereiken.
Tap tap tap
pi_170525144


Oreo, doe normaal joh. :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_170525178
quote:
1s.gif Op donderdag 27 april 2017 12:21 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik vraag me echt af wat ik verkeerd doe. Ollie is nu ook weer aan de diarree. Ben er zo klaar mee. Er gaat zo ongelofelijk veel zorg, tijd en geld in zitten, ik ben alleen maar met het verzorgen bezig. Ik vind het ook al een tijdje niet meer leuk :@ klinkt egoïstisch maar ik lig er echt wakker van.
Ik ben gek op ze, ik geniet als ze popcornen en staan te schooien en fluiten, maar nu ben ik gewoon bang om in de kooien te kijken. "Wat nu weer?"
En ik kan ook niet meer weg :') heb net weer een weekendje weg geannuleerd en mn zomervakantie. Dat hoort bij huisdieren maar mn spaarrekening begint ook de bodem te bereiken.
Oei, dat is niet de bedoeling :/

De balans is dus wel een beetje weg .. in principe moet je ook lol hebben van je huisdieren
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 27 april 2017 @ 22:21:21 #76
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_170531929
quote:
1s.gif Op donderdag 27 april 2017 12:00 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Mooie beer O+

Heb je toevallig ook nog een fotootje van Beertje, de papa van het spul hier ? :@
pi_170532875
Ik stootte net keihard mn hand in de keuken, gevolgd door een harde vloek natuurlijk, en Schaap begint te fluiten. Volgens mij zit die tumor in dr kop.
Tap tap tap
  donderdag 27 april 2017 @ 22:59:52 #78
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170533425
Ik moest lachen :+
pi_170538681
quote:
1s.gif Op donderdag 27 april 2017 22:21 schreef Mubassie het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
O+ Mooie papa beer

Cloud en Marshmellow hebben de kleuren van papa.


Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_170539322
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 22:46 schreef CherryLips het volgende:
Ik stootte net keihard mn hand in de keuken, gevolgd door een harde vloek natuurlijk, en Schaap begint te fluiten. Volgens mij zit die tumor in dr kop.
:') sadistische cavia
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_170582279
Strekken jullie cavia's zich ook uit als ze geaaid worden?

Dat is zo schattig O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 30 april 2017 @ 13:32:27 #82
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170582943
Soms ja. En dan geeuwen ze soms ook nog. O+ (ga soms spontaan ook :O).
Hoop het nog steeds een keer te kunnen filmen of er een een foto van te maken, maar helaas. :{
pi_170583007
Soms doen ze dat. Behalve Schaap. Die wil niet geaaid worden.

Nieuwe castraat is tof. Hij eet alleen witlof en werkt rustig een hele stronk weg. Hij doet ook normaal op schoot en is niet zo schrikkerig. Kan zowel heel chagrijnig als heel mutsig kijken. O+
Tap tap tap
pi_170584110
Ja geeuwen doen ze hier soms ook, inclusief het uitstrekken van de voorpootjes. Het is mij ook nog nooit gelukt om dit fenomeen te filmen, helaas.

Haha, een chagrijnig kijkende caaf _O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 30 april 2017 @ 15:27:32 #85
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170589056
quote:
Ahwwww O+

Bij mij doen ze dan twee voorpootjes strekken en dan alsof ze een spastische aanval hebben :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_170596225
Waar maak je cavia's blij mee.
Een kartonnen doosje.

Niet met de nieuwste huisjes, nee kartonnen doosjes.

Mn zus werkt in een apotheek en ik had gevraagd of ze misschien doosjes van de inco had, kleintjes. Kreeg er net een stuk of tien mee dus ze hebben wat te knagen en te slopen. En blij dat ze ermee zijn :')
Tap tap tap
pi_170596689
Volgens mij werkt dat ook zo met katten :')
Ik hou niet zo van katten, maar volgens mij maak je die ook blij met het eenvoudigste speelgoed
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_170596756
quote:
1s.gif Op zondag 30 april 2017 21:52 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Volgens mij werkt dat ook zo met katten :')
Ik hou niet zo van katten, maar volgens mij maak je die ook blij met het eenvoudigste speelgoed
Papieren zakken en doosjes enzo :D
Tap tap tap
  zondag 30 april 2017 @ 21:56:50 #90
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170596841
Doosjes moeten ze hier niet zoveel van hebben.
Wel zo'n plastic kattentunnel van de action (¤3,- ofzo). Leuk om in te liggen, doorheen te lopen/rennen en in te plassen. :')
pi_170598457
Die tunnel heb ik ook ja. Maar die zeik :X
Tap tap tap
pi_170603367
quote:
1s.gif Op zondag 30 april 2017 21:54 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Papieren zakken en doosjes enzo :D
Balletjes van karton
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Moderator maandag 1 mei 2017 @ 20:15:29 #93
155227 crew  Guppy
dus
pi_170616790
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 1 mei 2017 @ 21:56:28 #94
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170620711
:D
  dinsdag 2 mei 2017 @ 20:18:51 #95
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_170639503
Vandaag naar de markt geweest.
De buit exclusief voor de dames:
- 2 bakjes gemengde sla
- 13 puntpaprika's
- een bos dille
- 2 wortels
- grote krop romaanse sla
(Totaal voor maar ¤5,10 *O*)

En dit moet ik ook nog met ze delen:
- aardbeien
- munt
- watermeloen *O*

Ze hebben het zo slecht hier :P
pi_170654255
Prinsesjes O+

Hier ook andijvie, bleekselderij gehaald

Binnen een dag op, natuurlijk. :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_170661495
Gisteren andijvie en wortel gehaald. Hoeven ze de andijvie niet. Wtf.
Tap tap tap
pi_170661594
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 18:47 schreef CherryLips het volgende:
Gisteren andijvie en wortel gehaald. Hoeven ze de andijvie niet. Wtf.
Eh, wat?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_170661958
quote:
15s.gif Op woensdag 3 mei 2017 18:51 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Eh, wat?
Ik weet ook niet wat er mis mee is -O-
Tap tap tap
pi_170662078
quote:
1s.gif Op woensdag 3 mei 2017 19:07 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik weet ook niet wat er mis mee is -O-
Geef je ze elke dag groenvoer ?

Soms hebben mijn cavia's zoiets van: too much.. en dan sla ik een dagje over en dan zijn ze de volgende dag weer helemaal enthousiast van het niveau: Ethiopiërs
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')