abonnement Unibet Coolblue
pi_170096475
quote:
‘China heeft al bijna 20.000 ton goud’



China heeft de afgelopen jaren veel goud verzameld en beschikt naar schatting over bijna 20.000 ton aan goud, zo concludeert Koos Jansen van Bullionstar. Het grootste deel daarvan is in handen van particulieren, die al sinds 2004 door de overheid gestimuleerd worden goud te kopen.

Op basis van alle cijfers die hij de afgelopen jaren verzamelde over de Chinese goudmarkt concludeert Koos Jansen dat er in China inmiddels ongeveer 15.500 ton goud in particuliere handen is. De publieke goudvoorraad van de centrale bank zou ongeveer 4.000 ton bedragen, ruim twee keer zoveel als de officiële reserve van 1.839 ton die China communiceert aan het IMF.

Volgens schatting van Koos Jansen heeft China met in totaal 19.500 ton de tweede grootste bovengrondse goudvoorraden ter wereld. Op de eerste plaats komt India, waar alle inwoners samen naar schatting over 20.000 ton goud beschikken. Dat is exclusief de goudreserve van de Indiase centrale bank, die met 557 ton overigens veel kleiner is dan de officiële goudreserve van China.

Chinese goudmarkt
Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat China de grootste bezitter van goud is. In 2016 importeerde het land 1.300 ton van het edelmetaal, terwijl de goudmijnen in het land samen goed zijn voor een jaarlijkse productie van ruim 450 ton. Daarmee is China niet alleen de grootste importeur, maar ook de grootste producent van het edelmetaal.

“Op de Chinese goudmarkt gelden wetten en stimulansen om goud aan te bieden via de Shanghai Gold Exchange (SGE). Sloopgoud, binnenlandse goudmijnproductie en importen gaan allemaal eerst door de Shanghai Gold Exchange. Het goud dat word uitgeleverd via deze beurs komt dus overeen met de totale particuliere vraag naar goud”, zo verklaarde de analist van Bullionstar tegenover Epoch Times. De centrale bank koopt niet via deze route, die haalt het goud rechtstreeks uit bijvoorbeeld Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk.

Goud is vermogen
China stimuleert al jaren het privé bezit van goud als alternatief middel om in te sparen. Op die manier beschermen Chinezen hun koopkracht tegen inflatie en tegen een waardedaling van de eigen munt. Opvallend is dat de Chinezen juist veel goud kopen als de prijs daalt, terwijl Westerse beleggers vooral goud kopen bij stijgende prijzen. Dat komt omdat Westerse beleggers het edelmetaal nog steeds voornamelijk zien als een belegging, terwijl het in landen als China en India vooral gewaardeerd wordt als een vorm van vermogen.

Dit onderscheid zien we ook terug in de wereldwijde goudstromen. Toen de goudprijs tussen 2013 en 2015 daalde stroomde het goud met honderden tonnen tegelijk uit het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland richting China. Maar door de stijging van de goudprijs in 2016 nam de belangstelling onder Westerse beleggers toe en stroomde er goud van Zwitserland terug naar de kluizen van de Bank of England in het Verenigd Koninkrijk. Dat was vooral het gevolg van een toenemende belangstelling voor goud-ETF‘s als GLD, die hun fysieke goudvoorraad in Londen bewaren.
http://marketupdate.nl/ni(...)jna-20-000-ton-goud/

quote:
Waarom blijft Rusland zoveel goud kopen?



Geen enkele centrale bank heeft de afgelopen jaren zoveel goud gekocht als die van Rusland. De afgelopen twee jaar werd er in totaal meer dan 400 ton goud aan de reserves toegevoegd en de verwachting is dat die trend voorlopig zal aanhouden. Dat blijkt althans uit een onderzoek van Thomson Reuters GFMS onder verschillende Russische economen.

De afgelopen twee jaar kreeg Rusland te maken met verschillende economische tegenslagen, zoals een daling van de olieprijs en de roebel. Maar dat was voor de centrale bank geen reden om te stoppen met goud kopen. Begin maart had de centrale bank 1.654,7 ton goud op de balans staan, een hoeveelheid die goed is voor de zesde plaats in het rijtje van landen met de grootste goudvoorraden. Alleen de Verenigde Staten, Duitsland, Italië, Frankrijk en China hebben op papier meer edelmetaal in de kluis liggen.

Volgens econoom Valentin Katasonov van het Moskow State Institute for International Relations (MGIMO University) doet de centrale bank er verstandig aan goud te kopen. In een verklaring tegenover de digitale krant Svobodnaya zegt hij daarover het volgende.

Goudmijnsector
Volgens Katasonov was het strategisch gezien een verstandige keuze om het goud uit eigen mijnen op te kopen. Het heeft Rusland in staat gesteld de binnenlandse goudmijnsector te ondersteunen, een sector die het eind jaren negentig en aan het begin van deze eeuw zeer moeilijk had. Het grootste deel van de binnenlandse productie van goud ging in die tijd ook nog eens voor de bodemprijs naar het buitenland. Nu blijft een groot deel van het goud binnen de landsgrenzen.

Goud is een strategische reserve. Feitelijk is het een soort nood-valuta, die gebruikt kan worden voor het geval een wereldmunt als de Amerikaanse dollar omvalt of het wereldwijde financiële systeem uiteenvalt in een reeks valutablokken. Met goud kun je dan handel drijven tussen valutablokken.

Goud als strategische reserve
Katasonov merkt op dat de wereld al eens het uiteenvallen van het financiële systeem heeft meegemaakt, namelijk in de jaren dertig van de vorige eeuw. Toen werd de wereld verdeeld in verschillende valutablokken en werd goud gezien als universeel betaalmiddel. Dat maakte goud toen al zeer gewild.

Ik denk dat goud – als strategische reserve – in handen moet zijn van de staat, daarmee bedoel ik bij het ministerie van Financiën. De Russische centrale bank is naar mijn mening niet de meest geschikte instelling. Het probleem is namelijk dat de centrale bank slechts beperkt verantwoording hoeft af te leggen aan de Russische regering en dat ze beslissingen kan nemen die tegen de belangen van de Russische Federatie in gaan, voor zover dat betrekking heeft op goud.

Nikita Maslennikov van het Russische Institute of Contemporary Development (INSOR) licht toe dat de centrale bank haar goudaankopen afstemt op de marktomstandigheden, zoals veranderingen in de goudprijs. Hij verklaarde tegenover Sputnik dat kredietbeoordelaars ook kijken naar de omvang van de goudreserves van een land. Een toenemend percentage goud in de reserves van een land wordt daarbij gezien als een indicator dat de economische autoriteiten van een land geloofwaardig zijn. Dit ondersteunt op zijn beurt de ontwikkeling van handelsrelaties.
http://marketupdate.nl/ni(...)d-zoveel-goud-kopen/

Hmm, interessante ontwikkelingen. Lees je heel weinig over in de reguliere media maar Rusland en China zijn in sneltreinvaart hun goudreserves aan het vergroten.
pi_170096510
Goud is overrated.

Je kan er geen hert mee vangen.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_170096554
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 23:37 schreef Montagui het volgende:
Goud is overrated.

Je kan er geen hert mee vangen.
Met Deutsche Marken nog minder.
pi_170096662
quote:
Rusland gaat grootste goudreserve aanboren
26-01-2017 12:46:07

Rusland heeft een grote ondergrondse goudreserve in Siberië aan staatsbedrijf Rostec en aan mijnbouwbedrijf Polyus verkocht, de grootste goudproducent van het land. Deze Sukhoi Log goudreserve ligt in een zeer afgelegen gebied in Irkoetsk en is daarom nog niet gedolven. Daar moet de komende jaren verandering in komen, want deze week heeft Rusland deze ondergrondse reserve geveild aan een joint venture tussen staatsbedrijf Rostec en het Russische goudmijnbedrijf Polyus.

De goudreserve vertegenwoordigt ongeveer een kwart van de totale ondergrondse Russische goudvoorraad en levert de staat een bedrag van 9,41 miljard roebels op (omgerekend ongeveer ¤150 miljoen). Volgens oude schattingen uit het Sovjet tijdperk zit er ongeveer 97 miljoen troy ounce goud in de grond, wat betekent dat de joint venture slechts $2 tot $3 betaalt voor iedere troy ounce goud die in de grond zit. De prijs is laag, omdat er slechts twee bieders waren en omdat er veel geïnvesteerd moet worden om het goud uit de grond te krijgen. De ontwikkeling van een goudmijn in dit gebied zal naar schatting $4 tot $5 miljard kosten.

Rusland wil goudproductie uitbreiden
De verwachting is dat de totale goudproductie van Rusland met de exploitatie van deze goudreserve in Siberië met ongeveer 80 tot 90 ton per jaar kan toenemen. Dat zal natuurlijk enige tijd in beslag nemen, maar het brengt de Russische goudproductie wel een stuk dichter bij haar doelstelling van 400 ton goud per jaar in het jaar 2030. In 2014 steeg de totale productie van alle goudmijnen in het land naar een recordniveau van 288,5 ton.

In 2014 schreven we al over de plannen van Rusland om de goudproductie verder uit te breiden. Met nieuwe investeringen uit de BRICS landen en de Russische goudmijnsector moet deze doelstelling gerealiseerd worden. De centrale bank van Rusland heeft de afgelopen tien jaar veel goud aan haar reserves toegevoegd en wil dat de komende jaren blijven doen. Veel van dat goud komt rechtstreeks van de binnenlandse goudmijnsector, wat betekent dat investeringen in deze sector nodig zijn om de toekomstige stroom van edelmetaal te garanderen.


https://www.goudstandaard(...)goudreserve-aanboren
pi_170096693
Het is ook handig voor technologie, voor het maken van chips, geheugen en cpu's.
pi_170096768
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 23:48 schreef User8472 het volgende:
Het is ook handig voor technologie, voor het maken van chips, geheugen en cpu's.
Ik denk eerder dat het met de petrodollar heeft te maken. Denk dat China en Rusland van plan zijn om op termijn de petrodollar te gaan dumpen. En daarom bouwen ze nu hun goudreserves in snelvaarttrein op. Iran heeft zich waarschijnlijk ook in stilte bij deze twee aangesloten. Nixon heeft in de jaren 70 een afspraak gemaakt met Saudi-Arabië en OPEC-landen die de oliehandel koppelen aan dollars. Die krijgen ten allen tijde (militaire) bescherming van de USA als ze de dollar koppelen aan hun olieverkoop. Dat verklaart ook waarom Saudiërs gewoon massamoorden kunnen plegen in Jemen zonder dat een haan naar kraait en dat VS massaal wapens levert aan die wahabbisten: petrodollar. En de reden dat men ageert tegen Iran is dan ook vrij snel duidelijk.



quote:
De afgelopen honderd jaar is goud steeds verder weggedrukt uit het monetaire systeem en heeft de dollar de rol van het edelmetaal overgenomen. Tot 1971 werd de dollar gedekt door goud, daarna begon het tijdperk van de petrodollar waarin de dollar gedekt werd door de gigantische olievoorraden van Saoedi-Arabië.

Een oceaan van olie werd het nieuwe fundament waarop het dollarimperium gebouwd werd en waarmee de Verenigde Staten haar positie als supermacht wist te versterken. De goudvoorraden van centrale banken werden in dit systeem onbruikbaar gemaakt en liggen sindsdien te verstoffen in de kluis. Om te begrijpen hoe belangrijk het is voor de VS om olie wereldwijd exclusief in dollars te verhandelen geeft deze cabaretier een prima uitleg over de petrodollar op een bijzonder amusante wijze.


[ Bericht 35% gewijzigd door Canidea op 09-04-2017 02:16:22 ]
pi_170097054
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 23:48 schreef User8472 het volgende:
Het is ook handig voor technologie, voor het maken van chips, geheugen en cpu's.
Kee, dat is zo.
Maar zo veel goud gaat er nou ook weer niet in nieuwe apparaten hoor.

Met 20 miljoen kilo goud kun je echt enorm veel electronica maken, daar zal het vast niet voor bedoeld zijn. ;)
pi_170097100
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 00:08 schreef vannelle het volgende:

[..]

Kee, dat is zo.
Maar zo veel goud gaat er nou ook weer niet in nieuwe apparaten hoor.

Met 20 miljoen kilo goud kun je echt enorm veel electronica maken, daar zal het vast niet voor bedoeld zijn. ;)
Ja, maar er wordt steeds meer geproduceerd en het einde is nog lang niet in zicht, of zal er nooit komen tenzij er andere grondstoffen gebruikt kunnen worden door nieuwe uitvindingen.

Dan heb je toch alvast een voorraadje in huis voor de toekomst, wat voorlopig niet daarvoor gebruikt hoeft te worden en in de tussentijd gebruikt kan worden voor valuta. Dat is toch handig, 2 vliegen in 1 klap.
pi_170097146
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 00:12 schreef User8472 het volgende:

[..]

Ja, maar er wordt steeds meer geproduceerd en het einde is nog lang niet in zicht, of zal er nooit komen tenzij er andere grondstoffen gebruikt kunnen worden door nieuwe uitvindingen.

Dan heb je toch alvast een voorraadje in huis voor de toekomst, wat voorlopig niet daarvoor gebruikt hoeft te worden en in de tussentijd gebruikt kan worden voor valuta. Dat is toch handig, 2 vliegen in 1 klap.
Het alternatief voor elektronica is er al: Silicium.
Goud heeft in dit geval alleen een valutawaarde al is het, zoals jij terecht zegt, ook op andere manieren te gebruiken.
  zondag 9 april 2017 @ 00:18:24 #10
396386 sturmpie
for night & nature
pi_170097160
de stijging van goud kun je koppelen aan de stijging van electronica waar goud in verwerkt is te denken aan pc's e.d.
de prijs van goud in 1990 en de prijs van goud nu.
in 1970? werd goud als waarde-maatstaf afgestoten omdat geld verzinnen makkelijker is om geld te creeren. nu blijkt dat de financiele markten 1 grote chaos zijn, bang voor inflatie, omvallen van financieel systeem dus goud is nu ontzettend veel waard sinds 1970 omdat computers& goud en omdat stropdasjes onbetrouwbaar&dom zijn, snel geld verdienen maar langetermijnvisie ontbreekt. banken vallen om, nieuwe strategieen bedenken met onwerkelijk digitaal geld etc... farce.
vrede, voedsel, vrijheid, veiligheid, vooruitgang
  zondag 9 april 2017 @ 00:20:22 #11
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_170097185
Beter dan Groot Brittannië die al het goud bezit van de landen die door Amerika zijn/waren bezet.

Foto's beneden zijn van Amerikaanse soldaten die al het goud van de Iraki's hebben gejat en doorgesluisd hebben naar Engeland.







Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_170097194


[ Bericht 8% gewijzigd door Canidea op 09-04-2017 00:48:35 ]
pi_170097364
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 00:20 schreef TeenWolf het volgende:
Beter dan Groot Brittannië die al het goud bezit van de landen die door Amerika zijn/waren bezet.

Foto's beneden zijn van Amerikaanse soldaten die al het goud van de Iraki's hebben gejat en doorgesluisd hebben naar Engeland.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dit soort gejengel is de reden dat ik amper tot nooit in dit soort topics meedoe, het zijn toch de gekkies die het uiteindelijk naar zich toe proberen te trekken.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_170097444
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 00:34 schreef hottentot het volgende:

[..]

Dit soort gejengel is de reden dat ik amper tot nooit in dit soort topics meedoe, het zijn toch de gekkies die het uiteindelijk naar zich toe proberen te trekken.
Zoiets heb ik nou ook.
Als dat de reacties zijn op mijn opmerking dat goud vooral valuta vertegenwoordigd dan heb ik spijt van die posting.
No way dat ik zulke ellenlange reacties die vnl. quotes zijn ga lezen als het tóch niet echt relevant is tot dit topic.
  zondag 9 april 2017 @ 00:47:00 #15
117098 Hathor
Effe niet
pi_170097568
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 00:20 schreef TeenWolf het volgende:
Beter dan Groot Brittannië die al het goud bezit van de landen die door Amerika zijn/waren bezet.

Foto's beneden zijn van Amerikaanse soldaten die al het goud van de Iraki's hebben gejat en doorgesluisd hebben naar Engeland.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Daar is de complotdenker weer met zijn British deep state gezever, je begint echt een karikatuur van jezelf te worden. _O-
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_170097700
[BNW] komt naar je toe deze zomer ! ^O^

Zoude ze ook lekkere promotiemeisjes hebben ? :@

[ Bericht 39% gewijzigd door #ANONIEM op 09-04-2017 00:57:22 ]
pi_170097713
quote:
Poetin wil geen dollars meer voor olie

De Russische president Poetin wil olie niet langer in dollars maar in roebels en yuan afrekenen, zo meldt de Iraanse nieuwszender PressTV. Hij deed opnieuw een beroep op de olie-industrie om olie en gas niet langer in de Amerikaanse munt, maar in lokale valuta af te rekenen. Dat kunnen roebels zijn, maar ook Chinese yuan of de valuta van handelspartners in de Euraziatische Economische Unie. Met deze landen heeft Rusland al afspraken gemaakt om goederen in lokale valuta af te rekenen.

Vertegenwoordigers van de Iraanse regering hebben aangekondigd dat hun financiële systeem al is ingericht op internationale betalingen in Iraanse rial en Russische roebels. Ook met Vietnam, Indonesië, Turkije en Egypte heeft Rusland al voorbereidingen getroffen om olie en andere grondstoffen in roebels af te rekenen.
pi_170097786
quote:
6s.gif Op zondag 9 april 2017 00:56 schreef Treinhomo het volgende:
[BNW] komt naar je toe deze zomer ! ^O^

Zoude ze ook lekkere promotiemeisjes hebben ? :@
Nee, geen BNW. Dit is iets wat mensen niet doorzien maar dat de VS onbeperkt geld kan printen komt door de petrodollar. Zodra de petrodollar valt zal dat een enorme schok teweeg brengen in de financiële wereld die de crisis van de jaren 30 zal doen verbleken. Om de petrodollar in stand te houden als een dreiging in de lucht is zetten ze het leger in! En dat leger kunnen ze financieren omdat ze onbeperkt dollars kunnen printen. Goed dat China en Rusland nu de kar gaan trekken tegen dit misdadige land.
pi_170097811
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 01:03 schreef Canidea het volgende:

[..]

Nee, geen BNW. Dit is iets wat mensen niet doorzien maar dat de VS onbeperkt geld kan printen komt door de petrodollar. Om de petrodollar in stand te houden als een dreiging in de lucht is zetten ze het leger in! Goed dat China en Rusland nu de kar gaan trekken tegen dit misdadige land.
Dat was uiteindelijk 1 van de reden om Irak binnen te vallen zowel Irak en Iran hadden aangegeven olie te willen gaan verhandelen in EURO's
pi_170097820
Zeg kinderen, donder even lekker op naar BNW.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_170097850
quote:
2s.gif Op zondag 9 april 2017 01:05 schreef fukforce het volgende:

[..]

Dat was uiteindelijk 1 van de reden om Irak binnen te vallen zowel Irak en Iran hadden aangegeven olie te willen gaan verhandelen in EURO's
Vergeet Libië niet! Khadaffi had een plan om voor Afrika de Gouden Dinar uit te rollen als handelsmunt. Niet lang daarna was onrust in zijn land, werden 'rebellen' bewapend door USA & UK en daarna begon de NAVO-coalitie het land naar de verdoemenis te bombarderen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Canidea op 09-04-2017 01:18:15 ]
pi_170097873
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 01:03 schreef Canidea het volgende:

[..]

Goed dat China en Rusland nu de kar gaan trekken tegen dit misdadige land.
Hoe kan je in godsnaam invullen dat dat goed is?
pi_170097989
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 01:06 schreef hottentot het volgende:
Zeg kinderen, donder even lekker op naar BNW.
Ik weet niet wat de 'British deep state' precies moet voorstellen, maar een hoop gedonder dat nu gaande is in het midden-oosten is wel te danken aan Frankrijk en Engeland
pi_170098323
quote:
10s.gif Op zondag 9 april 2017 01:22 schreef Sjors. het volgende:

[..]

Ik weet niet wat de 'British deep state' precies moet voorstellen, maar een hoop gedonder dat nu gaande is in het midden-oosten is wel te danken aan Frankrijk en Engeland
Grappig. Je noemt de USA niet.

En bovendien gaat dit topic eigenlijk over het hamsteren van goud door China en Rusland en ineens gaat het over olie uit het Midden-Oosten.

Laatste alinea was algemeen bedoeld, meerdere mensen doen hier aan mee..
  zondag 9 april 2017 @ 02:34:50 #25
321876 Cherna
Fuck the System
pi_170098496
quote:
1s.gif Op zondag 9 april 2017 01:11 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Hoe kan je in godsnaam invullen dat dat goed is?
Dat vraag ik me dus ook af. Dat de VS niet deugt klopt. Maar om nu maar te hopen dat die petrodollar valt is bizar. Je kunt aan de uien als dit zou gebeuren. Maar het is geen BNW dat Rusland en China massaal goud inkopen.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_170098761
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 00:17 schreef vannelle het volgende:

[..]

Het alternatief voor elektronica is er al: Silicium.

Het goud wordt net gebruikt om dat silicium te verbinden: de draadjes die de contacten op een chip met de "pootjes" verbinden zijn haast altijd goud (80% van alle chips). Omdat goud niet corrodeert en je er heel dunne draden van kan trekken.

Vergulde contacten zijn ook de beste keuze voor laag voltage, lage stroom connecties. Andere metalen oxideren of reageren met andere stoffen (zilver bvb met zwavel), heb je bij goud geen last van.

SIM kaarten, Flash geheugenkaarten, en de overeenkomstige contacten in je telefoon zijn ook gold plated.


Het is een uitstekende geleider, heeft goede mechanische eigenschappen en chemische corrosiebestendigheid. Ik verwacht niet dat daar een vervanger voor opduikt, net zomin als voor koper (of aluminium) bedrading.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_170104561
Kut. Je hebt gewoon gelijk. :)
pi_170238002
Ik heb ook goud hoor bijna 2 oz in fractionele stukken.
Ура для россии
  zaterdag 15 april 2017 @ 14:56:05 #29
342946 TweeGrolsch
Geen 18 ? Geen druppel!
pi_170238214
De Russen kopen goud om hun eigen mijnsector te subsidiëren.
De Chinezen kopen vooral privaat goud, oftewel sieraden. Wat gewoon betekend dat de rijke boven/middenklasse daar groeit.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')