Idem. Enige waarvan ik me voor kan stellen dat het een uitzondering is, zijn terraslopers. Die werken nog wel eens op basis van oproep en als het dan weer rustig is, kunnen ze weer gaan.quote:Op zaterdag 8 april 2017 22:01 schreef Dennism het volgende:
Heb jaren in de horeca gewerkt en altijd alle uren betaald gekregen, of er nu continu klanten waren of niet.
Om nou alles wat niet mag expliciet in een CAO op te nemen...quote:Op zaterdag 8 april 2017 22:17 schreef Sculp het volgende:
Ja inderdaad, dat was ook een beetje het punt waar ik mee zat! Als je op de tijden dat je ingeroosterd bent aanwezig bent, moet je gewoon betaald worden! Maar goed, ik ben niet bekend met horeca, dus dat kan ik wel vinden.... maar wellicht is er een regel voor.
Is er iemand die dit zwart op wit heeft? Een linkje waaruit blijkt dat het wel of niet mag?
Kom in de horeca CAO en op andere forums/websites dit ook nergens tegen...maar misschien zoek ik verkeerd.
Ik zou inderdaad gewoon aangeven dat ik dat niet pik en als hij daar niet mee akkoord gaat, zoek ik een andere werkgever. Zullen weinig mensen zo gek zijn om met zulke regels te werken..quote:Op zaterdag 8 april 2017 22:39 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
[..]
Om nou alles wat niet mag expliciet in een CAO op te nemen...
Tja als het personeel werkelijk zo dom is kan ik de ondernemer bijna geen ongelijk geven.quote:Op zaterdag 8 april 2017 23:15 schreef Yasmin23 het volgende:
De Mac doet het ook. Tenminste in Den Haag. Normale horeca krijg je gewoon alle uren dat je werkt uitbetaald exclusief pauze.
Ja bij de mac zijn ze meestal jong en willen ze graag werken.quote:Op zaterdag 8 april 2017 23:29 schreef hottentot het volgende:
[..]
Tja als het personeel werkelijk zo dom is kan ik de ondernemer bijna geen ongelijk geven.
quote:Op zaterdag 8 april 2017 21:44 schreef Sculp het volgende:
... (Lees: VERPLICHT uitklokken)
Als hij dus om 19:00 start en om half 8 (0,5 uur) met pauze moet tot 21:00 uur en dan tot 22:00 uur (1 uur) en pas om 23:00 tot 01:00 (2 uur) en van half 2 tot 2 (0,5 uur) moet werken dat hij uitbetaald krijg voor 4 uur werk.... maar hij is 7 uur aanwezig!!! Mag dat zomaar?
...
Wilde bovenstaande zelf posten, maar was dus al gedaan.quote:Op zaterdag 8 april 2017 22:42 schreef vaduz het volgende:
Ik kan maar met moeite geloven wat er in de OP staat. Verder heeft dit natuurlijk niet specifiek met de horeca te maken. Een oproepkracht heeft altijd recht op 3 uur loon voor iedere keer dat hij wordt opgeroepen.
Is pas nog een onderzoek naar gedaan en het gebeurt best veel...quote:Op zaterdag 8 april 2017 22:42 schreef vaduz het volgende:
Ik kan maar met moeite geloven wat er in de OP staat. Verder heeft dit natuurlijk niet specifiek met de horeca te maken. Een oproepkracht heeft altijd recht op 3 uur loon voor iedere keer dat hij wordt opgeroepen.
Niet dom, meestal zijn dat hulpkrachten of uitzendkrachten. Je hoeft er maar een beetje over te mopperen dat je 'in je recht staat' en je kan gewoon opkrassen.quote:Op zaterdag 8 april 2017 23:29 schreef hottentot het volgende:
[..]
Tja als het personeel werkelijk zo dom is kan ik de ondernemer bijna geen ongelijk geven.
Je moet het ook eerst een tijd lang zo door laten lopen en daarna bij de rechter je geld gaan halen.quote:Op maandag 10 april 2017 08:30 schreef Stoney3K het volgende:
[..]
Niet dom, meestal zijn dat hulpkrachten of uitzendkrachten. Je hoeft er maar een beetje over te mopperen dat je 'in je recht staat' en je kan gewoon opkrassen.
Hoeveel uur is er in het contract afgesproken?quote:
Niet relevant. Als je verplicht aanwezig moet zijn en beschikbaar moet zijn voor de werkgever, kun je niet uitklokken om te 'pauzeren' als er geen werk is.quote:Op maandag 10 april 2017 09:46 schreef hottentot het volgende:
[..]
Hoeveel uur is er in het contract afgesproken?
(Zeer belangrijk namelijk)
beter nog, is 1 van deze 2 situaties aantoonbaar van toepassing:
1. er is een arbeidsduur van 14 uur of minder afgesproken en de tijdstippen waarop gewerkt wordt zijn niet vastgesteld
of:
2. de arbeidsduur is niet of niet eenduidig overeengekomen.
Dus 95% van de horeca uitbaters vind je paupers?quote:Op maandag 10 april 2017 08:40 schreef autoknutselaar het volgende:
Ik heb het weleens gezien bij erg pauperige horeca uitbaters. Dat ze personeel naar huis sturen als het rustig is. Ik ga hier nooit mee akkoord. En als ik merk dat 16 jarige collega's zo behandeld worden zorg ik dat ik zo snel mogelijk weg ben en goed mijn loonstrookje controleer.
Zoals TS het stelt dat je meerdere keren per dag uit en in mag klokken is compleet absurd. Als je een heel klein beetje zelfrespect hebt neem je op staande voet ontslag. Zo kun je je niet laten behandelen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |