SecretPret | woensdag 5 april 2017 @ 18:27 |
TS begint: Pizza margharita van de Italiaan. Nog een leuk topic: CUL / Wat is het goorste dat je ooit hebt gehad? | |
Marsenal | woensdag 5 april 2017 @ 18:29 |
De osso buco bij een italiaans restaurantje op curacao, ergens in de straat van het Avila hotel. Die was hemels. | |
Sarasi | woensdag 5 april 2017 @ 18:33 |
Koeientong met langoustines. | |
Harvest89 | woensdag 5 april 2017 @ 19:14 |
Kalfsoester met een lekkere saus (weet de naam van de saus niet meer helaas). | |
Bart2002 | woensdag 5 april 2017 @ 19:28 |
Oestersaus. | |
Spanky78 | woensdag 5 april 2017 @ 19:28 |
Een voorgerecht in een restaurant. Rauwe makreel met appel en komkommer, fenomenaal. En een nagerecht, heel klassiek chocolade met kersen op allerlei manieren en daarbij een fantastische rode dessertwijn. Geweldig. | |
Harvest89 | woensdag 5 april 2017 @ 19:29 |
De saus had een of andere Italiaanse naam. Het was een vrij dikke romige saus. | |
Spanky78 | woensdag 5 april 2017 @ 19:29 |
Tonnato? | |
Harvest89 | woensdag 5 april 2017 @ 19:32 |
Dat is tonijn toch? Het was zeker geen tonijn. Naam van saus weet ik echt niet meer. Maar het gerecht was in elk geval heerlijk. Ik had het toen gegeten in een vrij duur Italiaans restaurant. Je mag me trouwens s'nachts wakker maken voor Italiaans eten, dat is godenvoedsel. | |
Bart2002 | woensdag 5 april 2017 @ 19:35 |
Gorgonzola. | |
RobinOok | woensdag 5 april 2017 @ 19:40 |
Ik zou het echt niet weten, het lekkerste. | |
Harvest89 | woensdag 5 april 2017 @ 19:41 |
Dat is kaas, ik haat kaas. Of er zat misschien wel kaas in die saus, en het was me niet opgevallen. Maar dat lijkt me sterk. | |
Sarasi | woensdag 5 april 2017 @ 19:44 |
Garnalen in een jasje van popcorn met wasabimayonaise zijn ook superlekker trouwens. | |
VenusFlyTrap | woensdag 5 april 2017 @ 20:02 |
Croque madame in Frankrijk Pizza in Rome IJs bij De Hoop in Laren Indonesische rijsttafel gemaakt door Mama Kaasfondue bij Papa Pannenkoeken van vriendlief 😜 | |
Spanky78 | woensdag 5 april 2017 @ 20:38 |
Bij tonnato is de smaak niet heel tonijn-achtig, het is wel heel umami en je proeft de wijn goed. Maar er zijn wel meer iconische italiaanse gerechten met kalfsvlees, zoals saltimbocca (kalfsoester met ham en salie). Ik houd erg van italiaanse stijl; redelijk simpel en toch enorm smaakvol. | |
uniekhoorn | woensdag 5 april 2017 @ 20:42 |
Dat klinkt echt hemels | |
golfer | woensdag 5 april 2017 @ 21:07 |
Dat dus. Zo veel en vaak zo lekker gegeten. | |
uniekhoorn | woensdag 5 april 2017 @ 21:29 |
Zoveel verschillende dingen Gisteren was dat slagroomtaart van Hema Maar vandaag zou het zijn: verse zachte witte boterham met echt boter en nog warme gekookte rundertong met zout en peper Of warme gekookte runderlever, dat kan ook... Dat waren de eerste twee delen van een koe die op ging als die in de vriezer ging | |
Thezappa | woensdag 5 april 2017 @ 21:55 |
is ook echt lastig vind varkentje / lammetje van spit heel lekker goede Cha Sieuw oesters kreeft roti vindaloo alles | |
FutureFairytale | woensdag 5 april 2017 @ 22:29 |
Verse zachte witte bolletjes met Hollandse aardbeien en basterdsuiker in de zomer Moet ik ineens aan denken. Weet ook niet waarom. Vind zoveel dingen zo ongelooflijk lekker. | |
SecretPret | woensdag 5 april 2017 @ 22:33 |
In dat andere topic vonden ze oesters juist vreseljjk. | |
#ANONIEM | woensdag 5 april 2017 @ 22:38 |
Wow, wat gek. Zeggen je hersentjes nu boem? | |
sturmpie | woensdag 5 april 2017 @ 23:23 |
Berliner Bol/berlijnse bol | |
Lunatiek | donderdag 6 april 2017 @ 00:00 |
Meggyleves (hongaarse kersensoep) of palatschinken (met aardbeien, roomijs, vanillesaus en ongezoete slagroom). | |
MrsDuck | donderdag 6 april 2017 @ 00:07 |
English breakfast muffins met zalm, eggs benedict en een top uitzicht op de pacific... | |
Sarasi | donderdag 6 april 2017 @ 00:14 |
Dat was het ook! | |
Ama | donderdag 6 april 2017 @ 02:01 |
Poeh dat zal ik zo even niet weten, kom ik later wel op terug. | |
minilot | donderdag 6 april 2017 @ 10:09 |
Ingemaakte eidooier, in zwarte truffel gerold. Ik vind eidooiers sowieso echt godenvoedsel, maar dit was wel ultiem! | |
Hallojo | donderdag 6 april 2017 @ 10:10 |
Moeilijk, maar een frikandel speciaal komt zeker in de top 5 | |
minilot | donderdag 6 april 2017 @ 10:12 |
Oh, en wat zoetigheid betreft, da's iets dat ik een keer voor kerst maakte: http://ladyandpups.com/20(...)poached-pear-gelato/ Roomijs van peer, muskaatwijn en diverse specerijen. Dat sloeg echt helemaal nergens op, zo lekker! | |
Harvest89 | donderdag 6 april 2017 @ 10:14 |
Hoe kun je dat eten? | |
Mutsaers__78 | donderdag 6 april 2017 @ 10:18 |
Picanha Spaghetti bolognese na een dag hard werken. Gekruide kippenvleugels van de poelier Goede kwaliteit patat Zelfgemaakte courgettesoep Uitsmijters! Ach, zoveel eigenlijk... | |
Lunatiek | donderdag 6 april 2017 @ 10:27 |
Met mes en vork neem ik aan | |
Harvest89 | donderdag 6 april 2017 @ 10:30 |
Haha true. Ontzettend veel mensen die lever eten. Ik vraag me af hoe ze het wegkrijgen. | |
Stokken_en_stenen | donderdag 6 april 2017 @ 10:43 |
Zelf gemaakte BCC | |
nogeenoudebekende | donderdag 6 april 2017 @ 10:57 |
Geweldig als je ergens met een groep gaat eten, van iedereen de levertjes uit de mixed grill pikken. . | |
habitue | donderdag 6 april 2017 @ 10:58 |
Hmm, ja lekkerste is zo afhankelijk van het moment. Ik heb bijvoorbeeld weleens intens genoten van een broodje doner toen ik stomdronken was. Maar een gerecht van de librije die ik zo bijzonder en lekker vond was deze: Langoustine, kombucha en boemboe. | |
The_Emotion | donderdag 6 april 2017 @ 15:33 |
Wat me het meest is bijgebleven was eigenlijk vrij simpel. Een vers stokbroodje met roomboter en een dikke plak ham, ergens in zuid Frankrijk, het was gewoon perfect. | |
MrSalazar | donderdag 6 april 2017 @ 15:38 |
Zoals ze vaak zeggen, draagt de situatie ook bij aan perceptie/herinnering. | |
sirdanilot | donderdag 6 april 2017 @ 19:35 |
Braziliaanse filhote vis met een pesto van para noten Dat is even het eerste wat ik nu zo snel kan bedenken maar ik vind natuurlijk nog veel meer dingen heel erg lekker. | |
Myraela | donderdag 6 april 2017 @ 20:43 |
Het dessert met tonkabonen roomijs dat Parkheuvel op een event maakte. En deze gekonfijte lamsnek van Café Rotterdam staat ook hoog op mijn lijstje. Maar verder vooral veel comfortfood dingen. | |
Fok-it | vrijdag 7 april 2017 @ 10:32 |
Massaman curry | |
kipje123 | vrijdag 7 april 2017 @ 11:24 |
jeetje, het allerlekkerste.... moeilijk hoor, al zoveel lekkere dingen op in heel veel verschillende contexten... de atmosfeer draagt bij inderdaad... ik herinner me nu als eerste een salade caprese in een Italiaans restaurantje, perfect rijpe tomaten, overheerlijke buffelmozzarella, verse basilicum, heerlijke olijfolie en kraakvers brood erbij... | |
habitue | vrijdag 7 april 2017 @ 15:03 |
Verse gegrilde sardientjes op een mediterraans strand. | |
Postbus100 | vrijdag 7 april 2017 @ 16:45 |
Pannenkoek Shoarma bij een specifieke pannenkoekenboerderij (en ik hoorde laatst van collega's dat deze nog steeds bestaat, dus wellicht ga ik er nog een keer heen om na te gaan of hij echt zo lekker was of dat het mijn herinnering is geweest). En een bepaalde ijsboomstam op een conferentie met aardbeiensmaak. Zň luchtig en zo zacht, smolt fantastisch weg op m'n tong | |
Impressme | zaterdag 8 april 2017 @ 01:39 |
Een voorgerecht en ik baal nog steeds dat ik de dressing niet goed krijg. Het was een zalmpakketje met Hollandse garnalen, veldsla, kwarteleitjes, zalmkaviaar (nep uit zo'n potje). Dat heb ik helemaal voor elkaar om na te maken, maar die dressing.....grrr. Ik dacht mierikswortel, maar dat is te sterk van smaak. Het is een heldere dressing die ook in het pakketje zat, dus bij de garnalen. Géén cocktailsaus, niks op basis van yoghurt of mayo. *zucht. En ze hebben het ook niet meer bij die bistro, andere eigenaar ook inmiddels. En nog veel meer lekkere dingen, maar dit schoot als eerste te binnen. | |
Aphrodyte | zaterdag 8 april 2017 @ 02:35 |
* Rijsttafel van mijn moeder * Ijs van de SVA meesterijsbereider in de stad * Fudge en cornish pasties uit York * Vers gegrilde sardines bij de zee in Griekenland * Verse authentieke steenoven pizza * Belgische kaaskroketten * Duitse bratkartofln Omnomnom ik krijg trek | |
#ANONIEM | zaterdag 8 april 2017 @ 02:41 |
Broodje haring met of zonder uitjes. Daar mogen ze mij 's nachts wakker voor maken. | |
MrSalazar | zaterdag 8 april 2017 @ 02:57 |
waarom met een broodje | |
#ANONIEM | zaterdag 8 april 2017 @ 03:29 |
Vind ik net even iets lekkerder. Hoewel ik ze ook lust zonder broodje. | |
_Arual_ | zaterdag 8 april 2017 @ 13:54 |
In Japan belandden we een keer in een aftands en donker restaurantje waar ik niks van verwachtte. Kip teryaki besteld, zag er niet uit, ik vreesde knoedeltjes en vetrandjes. Bleek echt super lekker te zijn! Maar ik word ook altijd blij van verse kersen van een boomgaard in de Betuwe. | |
4EverBlackEyed | zondag 9 april 2017 @ 12:08 |
In Italië een of ander raar donker eettentje, waarbij je aan de buitenkant echt niet kan zien dat je er iets kan eten. Ik heb daar de lekkerste pasta's gegeten | |
Maarten | zondag 9 april 2017 @ 12:13 |
De lekkerste pasta: In de keuken op smaak gebracht, daarna de Parmezaanse kaas aangestoken met alcohol en vervolgens de pasta erdoor geroerd. (Verso in Enschede) Voor de rest nog wel 1000 dingen die het lekkerst waren. | |
hetzalallemaalwel | maandag 10 april 2017 @ 01:41 |
Aan het eind van de dag, na de tour de france in Frankrijk toen elk restaurant tot de nok toe vol zat en er nergens plek was een lauw biertje met een panini in een parkje zal nooit meer vergeten | |
Aiciu | maandag 10 april 2017 @ 23:11 |
Ik vind het altijd leuk om onbekende gerechten te proberen waarvan ik vaak de naam alweer vergeten ben na afloop. | |
possetje | dinsdag 11 april 2017 @ 00:37 |
*kuit *kip *patat | |
Stokken_en_stenen | dinsdag 11 april 2017 @ 00:55 |
Kaas met maden https://nl.wikipedia.org/wiki/Casu_marzu | |
littledrummergirl | dinsdag 11 april 2017 @ 08:55 |
Steak tartare met een vers eitje erop Of padthai met garnalen,supersimpel gerechtje maar zo ultiem | |
JR-Style-93 | dinsdag 11 april 2017 @ 18:10 |
Salade Landaise ergens in een of ander hotel in Frankrijk. Zaten kippenlevertjes en stukjes biefstuk in is mijn herinnering, maar dat was echt goddelijk . Of het het lekkerste is wat ik ooit gegeten heb vind ik lastig te zeggen, maar ik kan me dit nog steeds herinneren na al die jaren. | |
Kopstoot | donderdag 13 april 2017 @ 12:22 |
Geroosterde gans in Hong kong, ga dit jaar een stopover plannen daar om het nog eens te eten. Yat lok by the way, aanrader. [ Bericht 18% gewijzigd door Kopstoot op 13-04-2017 12:27:33 ] | |
vaduz | donderdag 13 april 2017 @ 13:04 |
Wat een anti-climax en niet eens Turks, wat er al helemaal voor zorgt dat dit topic niet aan de vooraf geschepte verwachtingen voldoet. | |
vaduz | donderdag 13 april 2017 @ 13:07 |
Ontopic: rode sinaasappels. Oké het is misschien een gedeelde eerste plaats, maar die dingen smaken dus echt beduidend beter dan hun oranje broeders. | |
Papabear | zaterdag 22 april 2017 @ 01:38 |
Broodje kalfsdöner van King Döner in de Amsterdamse Poort (shopper hal) | |
Lunatiek | zaterdag 22 april 2017 @ 09:38 |
Bloedsinaasappels of wat bedoel je? | |
vaduz | zaterdag 22 april 2017 @ 16:11 |
Die sinaasappels die rood van binnen zijn. | |
Scootmobiel | dinsdag 2 mei 2017 @ 09:56 |
Zelfgekookte rundertong. Zo'n hele bonk, van de slager. Moet erg lang koken, maar dan heb je ook wat. Beetje peper en zout erop, bij voorkeur meteen eten als het nog warm is en het smelt op je tong. Ook lekker voor op de boterham. En kuit vind ik ook altijd heerlijk. Jammer dat het elk jaar maar zo kort verkrijgbaar is..... | |
JaafkeEHV | dinsdag 2 mei 2017 @ 15:57 |
een coquile gebakken in zijn schelp, met bladerdeeg dicht gemaakt was echt magisch | |
#ANONIEM | maandag 8 mei 2017 @ 02:38 |
matigeuser | maandag 8 mei 2017 @ 02:48 |
Op een bruiloft ooit Indonesisch gegeten zoals het bedoeld is. Gekookt door 4 vrouwen die 2 dag in de keuken hebben gestaan. Alles gemarineerd, lang gekookt, gegrilled, etc. Kan zo niet de gerechten noemen maar de beste smaken die ik ooit gehad heb. Tempeh met sambal en knoflook, gele rijst met saffraan, ajam panicki, beef atjar en nog wat losse dingen. Het water loopt me nu weer in de mond. Ben daarna nog ooit bij een Indonesisch restaurant geweest en had daar de rijsttafel deluxe besteld, maar het kwam nog niet in de buurt. Veel te zoet en vet. Geen souplesse. Als iemand in omgeving Brabant een écht goede Indo weet, dan hoor ik het graag. | |
Lucky_Strike | maandag 8 mei 2017 @ 09:46 |
Dat was mijn lekkerste pasta ook Maar dat is alleen de pasta, voor de rest kan ik geen specifieke dingen aanwijzen, veel te moeilijk. | |
Maarten | maandag 8 mei 2017 @ 12:00 |
Heb jij daar ook gegeten? Waarom weet ik dit nu pas. | |
uniekhoorn | maandag 8 mei 2017 @ 12:17 |
Precies dit! | |
Lucky_Strike | maandag 8 mei 2017 @ 12:20 |
Ander restaurant | |
junkiesietze | woensdag 10 mei 2017 @ 13:55 |
Risotto Rossini Gegeten in Kreta Griekenland in een restaurant wat mythos heet. Was er een maand, at het bijna elke dag | |
Bzzzzt | woensdag 10 mei 2017 @ 21:42 |
wat is dat? | |
RobinOok | woensdag 10 mei 2017 @ 22:21 |
Rijpe mango. | |
SecretPret | woensdag 10 mei 2017 @ 22:25 |
| |
BasEnAad | donderdag 18 mei 2017 @ 21:31 |
Indonesisch bij Skrikandi in Den Haag. Zo veel smaak en de bereiding van het vlees precies goed. Ook een keertje vissoep gegeten in Parijs, geweldige structuur en lekker zout. Ik denk daar nog vaak aan terug. Ik heb alleen geen idee meer waar dat was. | |
Thezappa | donderdag 18 mei 2017 @ 22:04 |
kreeft in bali op het strand ...na nacht stappen.. nuchter op sicilie pasta met garnalen..moest bijna huilen van blijdschap zo lekker.. | |
ITrade | donderdag 18 mei 2017 @ 22:35 |
Turkse kebab | |
schaakkipje | vrijdag 19 mei 2017 @ 19:28 |
Hokie pokie haantje Schelvislever De bapao die m'n vader maakt Peking eend. 3 teveel en ik kan nog zoveel meer noemen. | |
Xlarge | vrijdag 19 mei 2017 @ 20:01 |
Wat is dat ? | |
flipsen | vrijdag 19 mei 2017 @ 20:17 |
Ergens in the middle of nowhere in Patagonië: Chivito, ofwel geitenvlees. En dan bereid zoals het bedoeld is, "a la cruz" Moet nog steeds een keer naar het festival | |
schaakkipje | vrijdag 19 mei 2017 @ 20:25 |
Koolmees haantje ofwel een gegrild haantje en daarvan het velletje. | |
Spanky78 | vrijdag 19 mei 2017 @ 20:35 |
Kan enorm lekker zijn. Zo staat voor mij een vers gekocht brood na een hike van een kat dagen in de Alpen ook nog op mijn lijst van lekkerste eten ooit. Was bede uit de oven. Verslonden zonder beleg. | |
magnetronkoffie | vrijdag 2 juni 2017 @ 08:01 |
Iets wat iets als "Filee Swiss" heette (zo werd het zeg maar uitgesproken), maar dat is al jaaaren geleden. Was iets met urenlang gegaard vlees, omwikkeld met bladerdeeg met daartussen reepjes spek, honing en mosterd. Een ander ding is wilde eend (en dan zo'n eendenborst-filet). gebakken in een pan. Met verder NIETS! Geen zout, geen rode wijn, geen boter of andere shit..alleen maar wilde eend. Want de smaak van wilde eend is . En het moet wel -wilde- eend zijn, tamme eend smaakt gewoon net kip (kip ). En paling | |
RobinOok | vrijdag 2 juni 2017 @ 08:07 |
|