abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_171683489
Afgelopen vrijdag niet al te veel gedaan, aangezien we smiddags naar de kozijnenman moesten en zijn weesten kijken voor de definitieve haard. (volgens mij ontzettend brabants, dat weesten maar jullie snappen vast wat ik bedoel)

We gaan voor aluminium kozijnen in de ralkleur 7021, dat is net wat donkerder dan gewoon antraciet. Er moet nog het één en ander aangepast worden in de offerte, en als deze helemaal definitief is moet we eens flink gaan discussiëren over de prijs. Alle kozijnen vervangen is toch een stevige kostenpost (20k+)

Ergens tussendoor kwam ook nog de postbode binnen met een aantal pakketten, onder andere alupex slangen, koppelingen, maar ook de electra-levering van sander vunderink.
fotootje van een gedeelte van de pakketjes die binnen zijn gekomen;
5kgk4qlyfxmcu.jpg

Daarna even doorgereden naar de haardenshowroom om definitief te bepalen welke haarden er in huis moeten komen. In de woonkamer komt een Barbas Evo 100/50
barbas_evo_100-50.jpg
En in mijn kantoor (waar we nu zolang wonen) komt de Barbas Unilux-6 52.
115_14310013380.jpg
Deze laatste gaat er al na de bouwvak in omdat dat zolang we geen CV hebben de enige verwarming is in ons huis.

Daarna kwam mijn neefje langs, en savonds de overige familie dus is er de rest van de dag weinig meer gedaan.

Zaterdagmorgen ging om 7uur het wekkertje want om half 8 kwam de timmerman om de dakramen te vervangen. (ik kan je vertellen das niet tof na een verjaardagsfeestje dat stiekem toch tot te laat duurde en waarbij je stiekem toch iets te veel hebt gedronken)
Helaas waren de 3 zolderraampjes nog niet binnen en konden ze enkel de 4 ramen op de 1e etage vervangen. Binnen no-time lagen de ramen eruit.
rdpft8hziflog.jpg
En niet al te lange tijd later, waren ze keurig netjes vervangen door een viertal mooie Veluxen.
b1k931tn5mb5w.jpg
wkhnrwwxjz3px.jpg

Ondertussen zelf met een maatje van me even naar de Hornbach geweest om een hoop spullen te halen die online niet te bestellen waren voor een voordelige prijs (o.a. electrabuis en isolatie, verzendkosten hoger dan de prijs van het product)

Inmiddels was er een aardige turkse/griekse of iets uit die trant man, aangekomen om de koelvitrine opgehaald die hij via marktplaats van me had gekocht. Hij zou een speciaal karretje meebrengen en dan zou het helemaal goed komen zei hij. Toen hij aankwam bleek het speciale karretje echter, heel klein, fragiel en zelfgemaakt te zijn. Maar volgens hem kwam alles goed. Zelf heeft hij de koelmotor gedemonteerd en toen moest de koelvitrine op zijn aanhangertje.
Met veel moeite, de hulp van wat transporthondjes, de pompwagen en wat lompe kracht hebben we het uiteindelijk toch voor elkaar gekregen om de vitrine op zijn aanhangertje te krijgen.
f0x1e4fhxg4mg.jpg
Levensgevaarlijk volgens mij om daar mee rond te rijden, maar ach ik was er vanaf en de beste man was er erg gelukkig mee.
Gelijk een stukje extra ruimte gecreeerd in de winkel nu de vitrine weg is:
noxybedbn3ef8.jpg

Verder nog alle isolatie verwijdert aan de onderkant van het platte dak in de winkel, zodat ze aanstaande vrijdag het dak opnieuw kunnen komen bedekken en van bovenaf kunnen isoleren. Verder de rest van de dag bezig geweest met allerlei kleine dingetjes regelen/halen en afwerken. om 18u vonden we het welletjes geweest en hebben we de BBQ aangestoken en de desperado's opengetrokken.

Zondagmorgen boven in de slaapkamer verder gegaan, we hebben besloten het tussenmuurtje tussen slaapkamer en kastenkamer toch te verwijderen aangezien deze los en wankel was. en om de slaapkamer gedeeltelijk open te maken tot aan de nok van het dak en een soort vide te creëren. gelukkig was het wandje zo slecht opgebouwd dat we niets hoefde te slopen maar gewoon de gasbeton blokken af konden stapelen.
vdikozwbgf7ts.jpg
Deze kunnen we dus straks weer hergebruiken als we een deur dicht moeten metselen.
Ook maar gelijk besloten om de deur te verplaatsen zodat je geen raar gangetje krijgt tussen de slaap/kleedkamer, op deze foto zie je mooi hoe de deur stond en hoe hij nu (tijdelijk) geplaatst is.
aj8a7gsv1wcsf.jpg
Omdat we onder de vide niet gaan stucen en het balkenplafond willen laten zien, daar de isolatie weggehaald en wederom het een en ander weggesloopt. Dit alles slopen op een subtiele manier kost stiekem toch best veel tijd (electra leidingen die je weg moet halen en af moet sluiten, dingen rondom heel houden enzovoorts)

Dus toen we inmiddels zo ver waren, stond het klokje alweer op 3 uur. Tijd voor koffie dus ;-)
Na de koffie besloten, de zaag in de vloer van de zolder te zetten, en langzaam daar beginnen om de zolder open te maken om de vide te gaan creëeren.
sbvrcwsi1bi5o.jpg
tegen dat het weer avond was, lag de zolder er als volgt bij, en hadden we nog echt een mooi doorkijkhuis.
jhsm0nufk7wpb.jpg

savonds nog het één en ander opgeruimd en redelijk op tijd gestopt, aangezien ik ook nog voorbereidingen moest treffen voor de gewone werkweek die maandag weer begon.
Savonds ook gelijk maar even een benzinemaaier besteld want het gras begint nu ineens echt hard te groeien en het is echt teveel gras voor het kleine handmaaiertje wat ik in mijn vorige huis gebruikte. Helaas geen stiga of mooie honda, wegens budget-technische redenen is het een mooie Lidl-variant geworden, ben benieuwd ;-)
5c0404e849c30b3ff3af87bd6965e794.jpeg

Maandag moest er weer gewoon gewerkt worden, maar hup na het eten gelijk de werkkleren weer aan, en de zaag gezet in de vloerbalken van de zolder om de slaapkamer open te maken en de vide te creëren. Binnen een aantal uurtjes echt van een rommelig zooitje naar een (vind ik tenminste) nu al gaaf resultaat.
7dsknbnvgwlvj.jpg

Gisterenavond ervoor gekozen om niet te klussen maar lekker te gaan hardlopen en dus niks uitgevoerd. Vanavond komt de stucadoor kijken hoeveel werk hij gaat hebben en wat dat ongeveer gaat kosten en hoe we dat in gaan plannen (alles tegelijkertijd, verdieping per verdieping, of een aantal ruimtes en dan een ander keer weer een aantal ruimtes) En mag ik aan de bak om het dakgrind en andere rotzooi van het dak te gaan halen. Bij deze weer de update voor vandaag en we blijven gewoon bezig.

Vragen stel ze gerust.
pi_171683582
Lekker bezig hoor! _O_
  woensdag 14 juni 2017 @ 14:51:27 #178
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_171690140
Wat hebben jullie alweer veel werk verricht zeg! Zijn jullie van plan om op dit tempo te blijven klussen? :)

En misschien een gek vraagje, maar maken jullie gebruik van een bouwdepot of is er heel flink gespaard om dit allemaal mogelijk te maken? 20k voor nieuwe kozijnen is al een flinke uitgave, laat staan wat er verder nog benodigd is. Voor ons verder wel een herkenbaar verhaal, ons huis is een vergelijkbare staat :P.
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
pi_171690224
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 14:51 schreef monsterd. het volgende:
Wat hebben jullie alweer veel werk verricht zeg! Zijn jullie van plan om op dit tempo te blijven klussen? :)

En misschien een gek vraagje, maar maken jullie gebruik van een bouwdepot of is er heel flink gespaard om dit allemaal mogelijk te maken? 20k voor nieuwe kozijnen is al een flinke uitgave, laat staan wat er verder nog benodigd is. Voor ons verder wel een herkenbaar verhaal, ons huis is een vergelijkbare staat :P.
Hopelijk gaan we in dit tempo door ja. Plan is om voor de kerst toch wel een redelijk eindje klaar te zijn. We hadden redelijk wat eigen geld in ons vorige huis zitten, en we proberen zoveel mogelijk te sparen. maar we hebben ook een bouwdepot inderdaad.
Hopelijk zijn we in totaal rond de 140k kwijt aan verbouwingen en dan zijn we heel content.
pi_171701993
Lekker bezig Legwieh! Dat karretje :D hij zal wel heelhuids thuisgekomen zijn, anders was het wel een nieuwsbericht geworden, je ziet niet iedere dag een retro koelvitrine voorbijrijden.
  woensdag 14 juni 2017 @ 23:53:24 #181
99686 junkiexp
Rotterdam!
pi_171702211
Lekker bezig man!
En dat platte dak, wat een zooitje :o
Dat zal er straks wel weer netjes uitzien ^O^
Mag ik vragen waarom je kiest voor een warm dak?
Wij hebben hier ook een warm dak en ik vind het niet helemaal super eigenlijk.
Nu ligt bij ons de isolatie wel op de dakbedekking, en daarop grind of tegels.
Ik neem aan dat bij jou de isolatie op het dak wordt gelegd en dan de dakbedekking eroverheen gaat?

Ik zou zelf van onder het dak isoleren, mijn gevoel zegt dat je dat dit beter is omdat je dan het dak zelf niet warm stookt.
Wel wat meer risico met condens, maar dat is een kwestie van het op de juiste manier doen.
Je moet gewoon kijken hoe de baas het doet hèè
  Moderator donderdag 15 juni 2017 @ 00:03:46 #182
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_171702465
Goed bezig
lebt denn der alte Holzmichl noch?
  Moderator donderdag 15 juni 2017 @ 07:11:57 #183
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_171704284
Daar wordt goed hard gewerkt!

in het uitzoeken, ophalen, regelen gaat stiekem aardig wat tijd zitten is mijn ervaring. Zeker in het begin van een project.

Ben je een fervent kachel stoker?
pi_171704321
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 08:48 schreef Sintesi1 het volgende:
Daar wordt goed hard gewerkt!

in het uitzoeken, ophalen, regelen gaat stiekem aardig wat tijd zitten is mijn ervaring. Zeker in het begin van een project.

Ben je een fervent kachel stoker?
Uitzoeken en regelen is stiekem veel werk ja.

Ik ben beroepsstoker ;-), ik zit er hele dagen warmpjes bij.
Maar zonder gekheid, ik werk bij de fabrikant van de beste haarden van Nederland. ;-)
  donderdag 15 juni 2017 @ 09:46:31 #186
447051 Peejtur
www.reptielenclub.nl
pi_171704979
Altijd handig die personeelskorting *O*
  donderdag 15 juni 2017 @ 10:41:44 #187
4089 Brighteyes
Gewoon gelukkig!
pi_171706052
Wauw, wat gaaf die slaapkamer met die vide, wat een prachtige ruimte gaat dat worden! _O_
***
pi_171719374
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 09:46 schreef Peejtur het volgende:
Altijd handig die personeelskorting *O*
Zeker, dan is het nog enigszins te betalen haha.
pi_171733820
Oh deze ga ik volgen! Wat een vet project!
disclaimer
  Moderator vrijdag 16 juni 2017 @ 18:59:06 #190
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_171737669
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 15:38 schreef Stormqueen het volgende:
Oh deze ga ik volgen! Wat een vet project!
Er is nog een hoop te doen, maar het heeft zoveel potentie :Y
pi_171740294
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 18:59 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Er is nog een hoop te doen, maar het heeft zoveel potentie :Y
een hoop te doen, maar nu even niet.
Genieten van de vonkjes nu en wat nieuwe tools uitzoeken.

Morgen weer verder..

qxk3hzpylmfhf.jpg
  Moderator vrijdag 16 juni 2017 @ 21:52:15 #192
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_171740478
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 21:43 schreef Legwieh het volgende:

[..]

een hoop te doen, maar nu even niet.
Genieten van de vonkjes nu en wat nieuwe tools uitzoeken.

Morgen weer verder..

[ afbeelding ]
Fijne avond. Al genietende kun je zo wat sloophout opruimen 8-)
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_171740507
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 21:52 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Fijne avond. Al genietende kun je zo wat sloophout opruimen 8-)
Ik heb al een kuub of 5 hout staan ;D, dus ik stook nog wel ff door.
  zaterdag 17 juni 2017 @ 00:07:55 #194
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_171743787
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 21:43 schreef Legwieh het volgende:
............
Genieten van de vonkjes nu en wat nieuwe tools uitzoeken.
.........
Vonkenboer familie op bezoek :? :+
pi_171828878
Ahh fuck update aan het typen en toen ging er iets mis, Update weg.
Fack! nouja poging twee dan maar.
pi_171829159
Klein update van de afgelopen dagen.
Afgelopen weekend naast klussen behoorlijk wat familie-verplichtingen gehad, deze week enorme drukte op de zaak, en dan ook dit weekend weer een aantal zaken gepland staan, dus een weekje waarin het klussen wat minder hard gaat. Maar toch blijven we doorgaan.

Na de relaxte vrijdagavond buiten bij het vuur, zaterdag maar weer aan de slag gegaan. Helaas hadden we nog een klusbus die lastig was, en moesten we die eerst weer aan de praat krijgen. Zoals jullie misschien wel hebben gelezen in het K&W / Klussers blijven blunderen (deel XIII) topic. Was ik de sleutels kwijt geraakt van mijn klusbus. Ik heb toen nieuwe sleutels besteld bij de dealer, alleen bleken deze niet te passen (wel op de deuren niet op het contact) omdat het contact en de oude sleutel teveel op elkaar waren ingesleten. Uiteindelijk dus maar naar de sloop gegaan om een nieuw contactslot te halen en de hele boel te vervangen.
zzj9dlmcgatp7.jpg
En toen deed hij het weer:
y1osjyc34zoj7.jpg

Zoals @JunkieXl al zei,
quote:
2s.gif Op woensdag 14 juni 2017 23:53 schreef junkiexp het volgende:
En dat platte dak, wat een zooitje :o
Daar moest dus nodig iets aan gedaan worden, het dak opnieuw bedekken ga ik zelf niet aan beginnen maar om de kosten te drukken wel alle voorbereidende werkzaamheden zelf doen, van:
g9frrnzmsxwwb.jpg
Naar:
qiteinmr5eqdi.jpg
aod6k4aetuyde.jpg

En gelijk het klusbusje straf gegeven voor zijn ongehoorzaamheid, ik zal je hem hebben jij mag lekker overbeladen rondrijden voor straf!
fsuja10tp32oc.jpg
Nieuwe spul gebracht
v2adwdjkrdbl3.jpg
En dus naar:
vqyaf7be8gsyo.jpg
En uiteindelijk dit:
kpcnj1n4rsf5k.jpg

Platdak was dus inmiddels klaar, restte alleen nog in het schuine dak voor de 3 bovenste zolderraampjes, vanwege de kostprijs niet gekozen voor Velux maar voor Fakro, kwalitatief best wel een verschil maar ook de prijs was er naar en in dit geval is het enkel om af en toe iets te kunnen luchten. Nieuwe raampjes erin:
3r0re0saevdte.jpg
En er zit zelfs een (ik noem het althans zo) gluren naar de buren maximaal open stand op:
z18ppcxtzhakv.jpg Alleen kijk ik dan niet naar de buren maar naar mijn notenboom, a fijn mag de pret niet drukken.
Daarnaast boven verder gegaan met het strippen van de electra in de achterste 4 inmiddels tot 3 gemaakte slaapkamers. Electra weghalen, spijkers en losse latjes weghalen zodat alles netjes wordt en we opnieuw kunnen beginnen.
ofzrwrt04lqct.jpg
Recyclen voor beginners:
vzcxp1uq5xdbd.jpg
En de dag was alweer voorbij.

Zondag pruldag, dus maar eens gekeken hoe zo’n muurslijpfrees ding werkt en een gatenboor. Damn dat valt tegen gelukkig heb ik nog een behoorlijk aantal sleuven en gaten om te oefenen dus ik wordt er vast nog wel ooit goed in.
pwm7z0iq1bvgi.jpg
Even gepast of de spulletjes van sander vunderink erin pastte. En ja hoor verre van perfect maar het past in elk geval wel:
pnsplnpidr8bc.jpg
Ook nog even gauw wat gleuven in de vloer dichtgesmeerd, de muren van de slaapkamers komen namelijk niet iets anders te staan als voorheen en anders moet ik net halverwege de gleuven mijn wandjes op gaan bouwen, dat leek me niet echt handig.
lvcxmzom3h2tx.jpg

Verder moest er een upgrade komen voor het konijn, in ons vorige huis kon hij lekker rondlopen maar gedurende de verbouwing is dat geen succes. Beestje zat dus alleen maar in zijn hok en liep met een beetje geluk een uurtje per dag vrij rond. Dat vond vriendinlief niet goed, en ik zelf eigenlijk ook niet. Dus we hadden bedacht dat er maar een soort tijdelijk hok voor het beestje moest komen met grote ren in de winkel. Project volledig bij mijn vriendin neergelegd, dus het is uiteindelijk een vrij fors geheel geworden. We hebben nu niet alleen meer een winkel maar ook nog een halve dierentuin aan het hok te zien:
aqqowdwgf1cmj.jpg
Ook dit soort kleine dingen kosten al gauw weer een paar uur werk en voor je het weet is het weer avond. Daarom maar lekker de BBQ aangeslingerd, en savonds nog even gespeeld met mijn nieuwe speeltje.
nuqpl5ufdrbyw.jpg
’t is misschien heel kinderachtig maar ik geef gewoon eerlijk toe dat een benzinemaaier toch een soort jongensdroom van me is geweest. Een eigen gazon groot genoeg dat je er met een benzinemaaier overheen kunt, die benzine-lucht in je eigen garage, hmmm heerlijk.
En daarom is dit ook een mooi eind, denkend aan de benzinelucht en het geronk van je eigen grasmaaier heerlijk. Tot de volgende update!
pi_171829483
Goeie update weer! Je vorderen gestaag!

Een tip voor de sleuvenfrees.. als je hem wat dieper zet kan je de reepjes er zo van tussen breken met een platte bijtel of oude schroeven draaier (of smalle breek bijtel op de jekker)
pi_171829804
Mooi project! Ik lees alles rustig mee. Succes met het warme weer.
Lange benen koud hoofd.
pi_171830447
quote:
0s.gif Op woensdag 21 juni 2017 09:33 schreef Sintesi1 het volgende:
Goeie update weer! Je vorderen gestaag!

Een tip voor de sleuvenfrees.. als je hem wat dieper zet kan je de reepjes er zo van tussen breken met een platte bijtel of oude schroeven draaier (of smalle breek bijtel op de jekker)
Goede tip maar het is een beitel, hij bijt niet...

Tof topic. Veel werk te verzetten maar je vordert leuk. En bbq na een klusdag is fijn :)
  woensdag 21 juni 2017 @ 10:38:54 #200
4089 Brighteyes
Gewoon gelukkig!
pi_171830493
Wat goed van jullie, die konijne-ren! O+
***
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')