abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_170118960
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 22:36 schreef Vlindur het volgende:

[..]

Als ze 16 zijn kunnen ze het vast allemaal wel ^O^
Of hij lijkt dan op zijn vader :P
Die zegt ook maar halve zinnen 8)7
Schudden voor gebruik
pi_170119728
Gefeliciteerd met J., Hupje! *O*

Vlindur, heel herkenbaar. Dan kijkt ze me zo strak aan en slaat ze toch (haar zusje :X ). Of springt toch op de bank. Ik haal haar dan altijd uit de situatie en zeg dat het echt niet mag, maar als ze L. weer eens slaat word ik soms wel echt boos. Die tip over zakelijk benoemen en weghalen en er verder geen aandacht aan besteden klinkt goed.

Het kan echt ineens heel snel gaan hoor Stippel. Elke dag weer verbaast ze me met nieuwe woorden en zinnen. Terwijl ze 3 maanden geleden alleen nog losse woordjes of hooguit tweewoordszinnetjes zei.
pi_170121685
Myrr: Koen had eind januari een koortsstuip. Ik had dit dag net een filmpje erover gezien en dat zorgde ervoor dat ik wist wat ik zag. Dat maakte het niet minder eng hoor!
Hij was de dagen erna heel ziek en bleek een dubbele middenoorontsteking en ontstoken amandelen te hebben.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_170121696
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 22:36 schreef Vlindur het volgende:

[..]

Als ze 16 zijn kunnen ze het vast allemaal wel ^O^
Vàst!
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_170121826
J. alweer een peuter? :o Gefeliciteerd nog! Het was wel echt een prachtige dag om jarig te zijn.

Ondeugende dreumes check. Ik heb echt geen idee hoe ermee om te gaan, want M. is gewoon Oost-Indisch doof }:| Als er na tig keer benoemen, uit de situatie halen en uitleggen waarom het niet mag, nog steeds niet wordt geluisterd, dan volgt hier van mijn kant de oerkreet NEE! Gevolgd door een pruillipje van M. Dit is vast niet heel pedagogisch verantwoord, maar het helpt wel :P

De 'kr' kan ze nog niet zeggen trouwens. Sinds gisteren kan ze wel de 'g' zeggen. We horen nu dus in het kader van eten heel duidelijk: 'noGGG meer?' Verder heeft ze de neiging om een woord eindigend op een p af te ronden met een f. Het is hier dus opf en geen op. De zinnen worden ook steeds langer, echt bizar om te horen uit de mond van zo'n ukje :D
  maandag 10 april 2017 @ 08:29:48 #131
422935 Myrr
Hail Myrria
pi_170121911
Thanks allemaal :*

Vannacht was zijn koorts gezakt naar 37. Om vier uur wel weer een zetpil gegeven, maar vanochtend kwam hij toch weer met 38.2 uit bed. Ben zelf onderweg naar school omdat ik een examen heb, en daarna moet ik project inleveren maar die heb ik helemaal niet af gekregen na gisteren dus dat wordt een her. :+ Jammerdebammer dan.

Verder ook de pruil als je iets te hard nee zegt. _O- Tot die tijd is het bij nee, dat hij zijn hand dan net iets naast het niet op te pakken object legt en je dan aan gaat kijken van Heb ik je hier even. (8> en na een paar keer is het huilen (vooral bij z'n vader) of gewoon weg waggelen.

Geen idee of het werkt, maar we zetten hem sinds een paar dagen in de hoek. Hij is 15 maanden nu. Op zich blijft hij meestal wel redelijk in de hoek... Liggen... Huilend en trappelend. Je mag niet (zichtbaar) lachen maar tjonge. :')
pi_170121925
registreer om deze reclame te verbergen
Och Myrr, wat een heftige ervaring. Sneu dat hij toch vandaag ook weer zo koortsig is. Hopelijk zijn ze op je studie een beetje coulant!

Gevalletje, leuk dat je toch even een afscheidspost doet!

Hup ook nog gefeliciteerd!

Oh die dreumesbuien, het klinkt heel vermoeiend maar ook vermakelijk!

Grootste kan sinds een paar daagjes stapjes om de bank, zo schattig. O+ Ook heeft hij de stervende zwaan ontdekt als iets niet mag, ik moet echt m'n best doen om niet te lachen dan.

Kleinste heeft een hele goede fijne motoriek en probeert zich ook meer rechtop op te richten als hij op z'n knietjes zit. Hij mist echt nog wat balans en kracht en hij valt vaak achterover, zo sneu (en beetje eng ook, die klappers steeds). Hij sneeuwt sowieso snel een beetje onder omdat grootste erg extravert en fysiek zoveel sterker is. En dan moet ik er op letten om niet te projecteren en hem daarom zielig te vinden, maar hem toch wel wat extra bescherming en veiligheid te bieden. En grootste ook niet vergeten, die óók gewoon nog klein is. Vind dat best lastig en het raakt me erg.

Volgende week de laatste controle bij de neopoli! Ben erg benieuwd wat ze zeggen over de prematuurreflexen van kleinste die toch soms nog voorkomen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Madivi op 10-04-2017 08:38:00 ]
Wie de brug kent die de toekomst verbindt wacht niet op de sterksten, maar stilt de honger van een kind.
  maandag 10 april 2017 @ 08:39:33 #133
422935 Myrr
Hail Myrria
pi_170121962
Jawel, de nieuwe teamleider van mijn jaar is een vrouw die er zelf drie heeft. Mentrix heeft twee kinders, en de meeste overige docenten weten er ook alles van. :+ Dus het zit gelukkig wel goed wat dat betreft.
pi_170122096
Myrr, getsie wat schrikken! W. heeft het ook een keer gehad, maar niet zo heftig denk ik. Ik schrok me wel kapot maar mijn man wist wat te doen (op zij leggen, mondje vrij maken en koelen met een natte handdoek) waardoor W. er vrij snel doorheen was. Daarna nog wel naar de HAP gegaan, maar ambulance was niet nodig. Ben er wel nog een paar dagen naar van geweest, en nog als hij ineens flink koorts heeft..

Verder hebben we eindelijk weer goede nachten (echt, stomme tanden). En dit weekend gingen we
op kraambezoek en mijn (ineens heel grote! :o) W. ging de baby aaien O+ . Heel zachtjes, zo lief O+ .
pi_170122111
Dat is wel fijn Myrr! Beterschap voor je uk :* Zo'n koortsstuip lijkt me doodeng.
pi_170122193
Hupje, gefeliciteerd met je grote J.! O+

Myrr, klinkt inderdaad doodeng ja :{ hopelijk voelt-ie zich snel beter!

Dat uitdagen is wel herkenbaar ja :') en je ziet soms ook gewoon dat ze écht wel weet dat het niet mag. Dan loopt ze ergens op af, steekt d'r handje uit, kijkt doelbewust om naar één van ons en doet het gewoon tóch :X
Ach, herhaling-herhaling-herhaling toch? ;)
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_170123433
Hier zie ik dat hij dan grapjes maakt of zich verveeld.

Meestal helpt het kort uitleggen dat de plantjes dan stuk gaan en au hebben hier wel. Plantjes moeten we water geven met de gieter en niet op stampen. Hij helpt mij redelijk vaak in de tuin en ruikt aan de bloemetjes :D

Als hij toch gekke dingen doe en al meerdere malen heb uitgelegd dat het niet de bedoeling is dat ik tot drie ga tellen en bij drie hem help. (dan help ik hem uit die situatie of help hem een deksel ergens af te krijgen of uit bad of zo..) bij een of twee komt hij meestal al zelf. We gaan dan samen op zoek naar iets anders om te doen.

Lijkt mij lastig als ze dat blijven en blijven en blijven doen. Of echt expres dingen stuk blijven maken. of meerdere kids die van alles uitspoken :P Hier is het meestal een à twee keer (per keer :P )

[ Bericht 6% gewijzigd door Stippelrientje op 10-04-2017 10:41:25 ]
Schudden voor gebruik
pi_170130050
Hupje, alsnog gefeliciteerd!

Dreumes is met duplo aan het spelen. Elke paar minuten komt hij naar me toe en duwt een blokje in mn decolleté :o
pi_170130473
Gefeliciteerd nog hupje *O*

Liever Duplo erin, dan erin knijpen Jagar. Dat is wat O graag doet :')

O doet nooit iets wat niet mag! Behalve dan spullen uit de kast trekken, aan de oven(knoppen) zitten, dingen van tafel/aanrecht pakken, buiten niet aan de hand mee willen lopen, niet in zijn autostoeltje/buggy willen zitten, aan stenen likken... En man moet regelmatig lachen om zijn streken, wat ook niet echt handig is bij het afleren :') Bij m'n ouders luistert hij overigens wel redelijk. Dit is overigens wel de reden dat we voorlopig geen nieuwe katten nemen ondanks dat we dat zouden doen na de verhuizing en O dol is op katten. We hadden een kitten om op te passen een paar maanden terug, maar werden gek van het continu corrigeren van O én kat. Was blij toen hij weer werd opgehaald :@
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_170131755
Haha, dat kan ik me voorstellen, FF! Ik vind dat ook nog wel een dingetje van 2 kinders straks. En zeker nu het 2 jongens blijken. Ik verwacht als een soort agent constant de boel in de gaten te moeten houden :')

Handig, Stippel. De mijnes luistert na 2 keer echt nog niet. (Na 8 keer trouwens ook niet).
pi_170132022
Hielp tot drie tellen hier maar. Uit de situatie halen en uitleggen waarom werkt wel. Vooral omdat ze me dan aan moet kijken en daar heeft ze geen zin in als ze merkt dat ze iets doet wat niet de bedoeling is.

Maargoed. Het is hier op het moment vooral genieten.

De wereld wordt ontdekt en alles is interessant. We zingen 100 keer op een dag we maken een kringetje van jongens en van meisjes en Jan Huigen in de ton is helemaal de bom. De k wordt hier inderdaad nog niet uitgesproken (ik het altijd geleerd dat dat qua mondmotoriek ook één van de moeilijkste voor kindjes om aan te leren is). Maar verder kletst ze onze oren van ons kop. Alle auto's worden geteld (een, tee, djie, zes, aggggt TIEN!). We krijgen de hele dag kusjes en knuffels. Maar er wordt ook Neejneejneej gezegd terwijl ze met haar vingertje schudt.
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_170132766
Heerlijk, dat dreumesgeklets. O+ Tot 3 of 5 of 10 tellen werkt hier ook niet. Ze zegt dan gewoon "mama niet tejjen!" en gaat door met haar boevengedrag. _O- Uitleggen werkt hier meestal wel, niet altijd. Vandaag mocht ze maar 2 van de paaseitjes die ze van het kdv mee had ipv alle 4. Niemand die haar dat uit kon leggen hoor. :+

Town ik haar vandaag ophaalde bij het kdv wees ze naar de jassen van de andere kindjes en zei: "deze, van Mijou (M.ilou), deze S.am, deze Bet (B.rett)!" en het klopte gewoon allemaal volgens de naamplaatjes boven de haakjes. :o Ik moet eens stoppen met me verbazen over wat ze allemaal al weet en kan, want ik blijf bezig. :P
pi_170133436
Tellen heeft hier ongeveer 1,5 dag gewerkt, daarna werd ik verbeterd :+
(Ik tel meestal af van 3, dus 3-2-1, en mevrouw roept opeens "Nee mama, één, tjee, djie" omdat ik het dus verkeerd om deed :') )

Volgens m'n zus had ze vandaag trouwens ook nog een nieuw woord geleerd :X (is gastouder)
M'n zus struikelde ergens bijna over en dacht 'Sukkel' te horen uit dat kleine mondje. Dus ze vroeg "Wat zei je nou?" en toen herhaalde ze het gewoon nog een keer... :@
Geen idee hoe ze eraan komt (man en ik gebruiken het woord zelf praktisch nooit), maar toch eens op letten...
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  maandag 10 april 2017 @ 20:59:40 #144
280612 gewoonmezelf87
Nu ook als mama!
pi_170134967
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 20:08 schreef twist02 het volgende:
Tellen heeft hier ongeveer 1,5 dag gewerkt, daarna werd ik verbeterd :+
(Ik tel meestal af van 3, dus 3-2-1, en mevrouw roept opeens "Nee mama, één, tjee, djie" omdat ik het dus verkeerd om deed :') )

Volgens m'n zus had ze vandaag trouwens ook nog een nieuw woord geleerd :X (is gastouder)
M'n zus struikelde ergens bijna over en dacht 'Sukkel' te horen uit dat kleine mondje. Dus ze vroeg "Wat zei je nou?" en toen herhaalde ze het gewoon nog een keer... :@
Geen idee hoe ze eraan komt (man en ik gebruiken het woord zelf praktisch nooit), maar toch eens op letten...
jouw zus misschien wel of andere volwassenen in de omgeving. ;)
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
pi_170135717
Ghehe Twist :D

Ik kan me de 'ottedomme' van een dreumes of peuter hier nog goed herinneren, dus ik probeer echt goed op mijn woorden te letten. Alles wordt nagepraat namelijk. (Ik zei van de week het woord 'typisch' in een zin. De rest van de autorit hoorden we vanaf de achterbank: typisch! Typisch! :') )
pi_170135866
Gevalletje en Hupje, nog gefeliciteerd met jullie peuters! *O*

Myrr: hoe gaat het nu met J? Kan het me voorstellen dat het erg schrikken was! :*

Verder heb ik heel slecht bijgelezen... heb een week vakantie gehad (zat in Drenthe vlakbij Plopsa Indoor) en slechte wifi ;) Sinds vrijdagmiddag zijn we weer thuis, maar heb ik keelontsteking. Heb echt altijd prijs dit seizoen! :'( kom maar op met die zomer!

Oh ja...de niet-luisterende-dreumes is hier ook een bekend fenomeen :') Ze weet heel goed wat niet mag (kijkt mij dan aan, zegt "nee" en schudt met haar vingertje en doet het dan tóch :')) en vindt het heerlijk om troep te maken. Ze kletst ook steeds meer en het allermooiste woord dat ze de afgelopen 2 weken heeft geleerd is: "pottedikkie" als ze toch iets heeft gedaan wat niet mag :D O+
  maandag 10 april 2017 @ 21:32:42 #147
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_170136089
Stout is N eigenlijk bijna nooit. Ze kan wel goed uitstellen, nog om eten vragen als we tanden moeten poetsen enzo. En daarna nog een boekje willen lezen als het bedtijd is. Maar daar geven we dus niet aan toe ;)

Oja, nog een vraagje: hebben jullie tips om vlekken te verwijderen? Ik heb echt al teveel kleding weg moeten gooien... het lastigst vind ik vet-, thee- en paprikavlekken :'(
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_170136251
quote:
1s.gif Op maandag 10 april 2017 21:32 schreef SaskiaR het volgende:
Stout is N eigenlijk bijna nooit. Ze kan wel goed uitstellen, nog om eten vragen als we tanden moeten poetsen enzo. En daarna nog een boekje willen lezen als het bedtijd is. Maar daar geven we dus niet aan toe ;)

Oja, nog een vraagje: hebben jullie tips om vlekken te verwijderen? Ik heb echt al teveel kleding weg moeten gooien... het lastigst vind ik vet-, thee- en paprikavlekken :'(
Vanish! Goed insmeren, nachtje laten weken en dan in de wasmachine! ^O^
  maandag 10 april 2017 @ 21:38:40 #149
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_170136284
quote:
1s.gif Op maandag 10 april 2017 21:37 schreef Aerenia het volgende:

[..]

Vanish! Goed insmeren, nachtje laten weken en dan in de wasmachine! ^O^
Thanks! Verbleken de kleuren dan niet?
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_170136605
quote:
1s.gif Op maandag 10 april 2017 21:38 schreef SaskiaR het volgende:

[..]

Thanks! Verbleken de kleuren dan niet?
Euhm....geen idee hoe het uitpakt op felle kleuren. Heb het enkel op wit en lichtroze gebruikt. Dat verbleekte niet. Anders kun je altijd nog proberen om gewoon wasmiddel goed in de vlek te masseren en dat een paar dagen zo laten en dan pas te wassen! Zo heb ik ook mandarijnvlekken van 24u oud uit een wit jurkje van A gekregen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')