abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 13 april 2017 @ 15:20:33 #226
56471 pinquit
oh my lama!
pi_170191633
registreer om deze reclame te verbergen
Tussen 8 en 9 gaat ie 's avonds weer naar bed. Hij is dan tussen 7 en 8 wakker 's ochtends. Eigenlijk is hij 2x 4u wakker per dag meestal. Weinig hč!
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  donderdag 13 april 2017 @ 15:21:56 #227
56471 pinquit
oh my lama!
pi_170191669
Hij speelt wel keihard, die uren dat ie wakker is :P hij kan dan ook gerust een uur wandelen (met af en toe even stilstaan ergens) bijvoorbeeld.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_170194049
Dat is echt weinig wakker-tijd eigenlijk ja! Maar wel logisch als je zoveel energie verbruikt.

S. is vandaag echt alles aan het uitproberen. En dan zeg ik: 'Nee', leid hem af en meteen gaat hij weer datgene doen wat niet mag (aan kabels zitten of de hondenbak leegkieperen). Ik weet soms niet zo goed wat ik ermee moet en laat hem dan maar even in de box. Dan is hij SUPER boos, maar zodra ik hem op zijn benen zet gaat het weer van voor af aan. Consequent zijn, ik vind het maar saai :N
pi_170196212
registreer om deze reclame te verbergen
L. lijkt ineens enorme verlatingsangst te hebben. Herkent iemand dat? Of moet ik misschien gaan denken dat er iets is waardoor ze ineens even niet meer alleen wil zijn?
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_170196453
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 19:29 schreef Krisvc het volgende:
L. lijkt ineens enorme verlatingsangst te hebben. Herkent iemand dat? Of moet ik misschien gaan denken dat er iets is waardoor ze ineens even niet meer alleen wil zijn?
Ja, herkenbaar. Het is hier in vlagen. Ene keer kan hij zich prima vermaken, slaapt hij gewoon goed alleen en mag ik gerust even de keuken in zonder hem. Andere keer heb ik constant een plakker aan mijn been en is elke stap uit zijn buurt er 1 teveel.
Ik vermoed zelf dat het komt doordat hij dan heel moe is, veel spanning (om zich heen) heeft of zich niet goed voelt door bijvoorbeeld tandjes.
Een oplossing heb ik dan weer niet :+
pi_170208459
Plakken hier ook op en af. Nu een plakfase, maar nu even niet want meneertje stond erop in een ikeabak gezet te worden :+
pi_170208618
registreer om deze reclame te verbergen
Ik vind dat ook maar lastig dat consequent zijn LeSage, E houdt het langer vol dan ik denk ik :P dus ik probeer haar af te leiden door iets samen te doen wat ze wel mag.

Gewoon twee jaar geleden alweer dat ik zwanger werd :o. Zag laatst een ooievaar vliegen, enorme deja vu. Maar het was niet voor mij, eerstje meisje uit mijn pufclub is nu zwanger van de 2e :P.

Gaan jullie nog paaseieren verstoppen en zoeken met de kids? Ik denk wij niet, E kan nog niet lopen en volgens mij snapt ze het nog niet :P. Volgend jaar dan maar.
pi_170210155
Oh Jagar, dat is een lange tijd "alleen". Zou hetzelfde hebben. Lekker, maar zou hem wel missen. Nog leuke plannen? Behalve schandalig uitslapen?

Wat sneu Kris! Is het als je haar ergens "achterlaat" (oppas, kdv), of ook als je even naar boven loopt?

Zusjevan, eigenlijk helemaal niet aan gedacht, paaseieren zoeken! Misschien bij de opa's en oma's, want daar wordt gegeten. Ik weet niet of ie het snapt, maar zichzelf verstoppen (achter een bordje/handjes/gordijnen) is momenteel wel echt the bomb.

Hier gezegend met een goede slaper. 'S nachts van 8 tot 7. Zonder tussendoor-wakkerwords. En tussen de middag gemiddeld van 1 tot 3.
En een knuffelkusjessessie plus "T gaat nu slapen he? Als er iets is, dan roep mama maar, dan kom ik meteen!" is genoeg. Lamp uit, dag hoor dag, welterusten! (Bijna gęnant makkelijk, als ik de andere verhalen hier lees :@ )

Overdag ook heeeeel druk. De loopstand is stuk, rennen it is! En klimmen! Alleenlaten is nauwelijks een optie, de stoel wordt de hele kamer doorgesleept, en binnen 10 seconden staat meneer op het aanrecht aan de kraan te draaien. (Ook hier oost-indisch doof trouwens. Of, als ik zeg: "nee", dan zegt hij heel droog: "ja!")

Mijn paaskonijntje van precies anderhalf:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_170210330
Lieve foto Sara! O+

Zusje: A heeft gisteren Pasen gevierd op de crčche. Inclusief Paaslunch en Paaseieren zoeken. Van dat laatste snapt ze nog niet zoveel, maar toen ze eindelijk een ei had, liet ze hem niet meer los :') Ze zei volgens de leidsters ook steeds: "Nee!! Ei! A (alleen de 1e lettergreep van haar naam)! Ei!"

Jagar: als ik jou was zou ik zoveel mogelijk gaan doen waar je normaal nooit aan toekomt (al is het om maar bezig te blijven en niet teveel aan T te denken) ;) Wel lekker om een paar dagen voor jezelf te hebben!

Kris: vervelend van die verlatingsangst ;( Hopelijk is het maar een kortdurende fase!
pi_170210699
vanmorgen T en de duutser naar het vliegveld gebracht. T keek heel verbaasd toen ik niet mee bleek te gaan, maar volgens de duutser snel afgeleidt door de vliegtuigen en alle autos met zwaailichten. Nu zijn ze al geland.

Ik ga de eerste 2 dagen werken, want T was de hele week ziek thuis en het is er niet van gekomen. Daarna brunchen met vriendinnen, veel koken, het huis opruimen, uitslapen (tot half 8, vermoed ik) en films kijken. Daarna eens zien wat voor tijd nog overblijft.

We hebben deze week echt elke nacht een drama nacht gehad, dus ik kijk wel uit naar ongestoord slapen. Heb medelijden met die arme duutser...

Wat een lekker ding is jouw T, Sara. Ik vind hem nog steeds een beetje op die van mij lijken...
pi_170223726
Ooooh Jagar, heerlijk slapen dan O+ En al is het half 8, dan is het wel spontaan en niet door wekker/kind.

Sara, wat een mooierd!

Poepluier festijn vandaag: 5 stuks ;( :o
En nu wil meneer niet slapen, want té moe en té gezellige dag gehad met opa en oma. En nog steeds die kiezen :(
pi_170226999
Wat een lieve foto Sara O+

Goh, dat is wel lang alleen Jagär! Hoop dat je ook van de me-time kan genieten.

Wij doen geen paaseieren, maar wie weet wat opa en oma verzonnen hebben... Maar denk zelf niet dat Ketel dat al echt snapt. Volgend jaar misschien, dan kan het in eigen tuin! *O*

Verder geeft Ketel het sinds een weekje ineens zelf aan wanneer hij een vieze luier heeft! :o Binnenkort maar eens een potje in huis halen denk ik...
pi_170229007
Wij doen elk jaar paaseieren zoeken, ook toen er nog geen kinderen bij waren :') Is elk jaar weer spannend wie als laatste zijn chocolade eitjes gevonden heeft, als ze al allemaal gevonden worden. Kinderen krijgen grotere chocolaatjes die makkelijker verstopt zijn, maar ik denk niet dat O dit jaar al mee mag doen met zijn eigen kleur. Ik denk ook niet dat hij daar iets van zou snappen.

Jagar, weltrusten en geniet ervan, voor zolang dat lukt. In ieder geval genieten van je extra nachtrust! En wie weet slaapt T wel als een roosje in de andere omgeving en heeft de Duutser ook een lekker weekend!

Kris, hier ook zo'n fase, al verschilt dat wel enorm per dag. Regelmatig is het heel hard huilen als papa even de vuilniszak wegbrengt oid. Maar de dag erna krijgen we niet eens meer een zwaai als we hem bij opa achterlaten :') Ik zie er iig geen logica achter wanneer het goed is en wanneer niet. Afscheid of het uitleggen heeft iig geen invloed hier. Eten krijgen of een langslopende kat wel :')

Wat knap van ketel Luna! Die van mij ontkent meestal dat hij gepoept heeft, terwijl ik toch heel duidelijk wel wat ruik dan... zou fijn zijn als hij dat ook aan zou geven, maar hij vindt een volle luier geen probleem helaas :(
¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸><(((ē>
pi_170231744
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2017 22:44 schreef lunapuella het volgende:

Verder geeft Ketel het sinds een weekje ineens zelf aan wanneer hij een vieze luier heeft! :o Binnenkort maar eens een potje in huis halen denk ik...
Is dat the cue ja..? :@

Mr. T laat het ook altijd weten, met een hele harde "BAH!"... (Poep dan he, niet plas).

En dan? Hoe leer je hem dan dat hij die "BAH" op het potje moet doen..? Hmm, moet me daar eens in verdiepen I guess.
pi_170232189
Oh, als ik vraag of hij gepoept heeft zegt hij ook 'nee' hoor! Maar hij grijpt wel met een moeilijke blik naar zijn luier en reageert positief als ik vraag of hij een nieuwe luier nodig heeft.

Zijn jullie dreumesen ook zo dol op boekjes trouwens? Gisteren waren we in de bibliotheek en hij stoof meteen op de kartonboekjes af. Pakte een boek, ging het rustig in kleermakerszit op de grond zitten lezen, om het netjes terug te leggen en het volgende boek te pakken. En zo wel zes achter elkaar O+ O+ O+

SPOILER: boekenwurm
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_170232221
N. heeft maandenlang zo'n beetje hele dagen op de bank of voor de boekenkast boekjes zitten lezen. Soms lazen we er samen (op haar verzoek) wel 20 achter elkaar. Nu wisselt ze het af met spelen met andere dingen, maar ze is nog steeds gek op boekjes en trekt er regelmatig wat uit de kast. O+ Ze heeft het niet van een vreemde laten we maar zeggen, al trek ik nu na de bevalling en met twee kinderen hersenloze series op Netflix wat beter dan boeken. :+
pi_170232243
T houdt ook van boeken. Zeker van boeken met auto's. Eergister waren we in een grote boekenwinkel hier, en hij wist van enthousiasme niet meer wat hij moest doen...

Kwart voor 7 wakker, en net zo onrustig geslapen als met T. En de duutser en T volgens de verhalen ook... -O-
pi_170232307
Boekjes zijn hier ook favoriet ja! :Y Sommigen kan ze ook al echt een beetje 'voorlezen' adhv de plaatjes :D

Verder begint ze ook steeds meer echt te spelen nu, zo leuk om te zien! O+ Hele verhalen verzint ze, met d'r knuffelbeer en pop.

En sinds deze week heeft ze Sesamstraat ontdekt, da's echt een regelrechte hit! O+ Vooral omdat ze ook een Tommie en Ieniemiene knuffel heeft ;)
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_170232652
Helaas zijn boeken hier nog geen succes -O- S. heeft er het geduld niet voor tot nu toe. Meteen draaien en wringen en iets anders gaan doen. Ik hoop dat hij die rust nog wel gaat vinden, want boeken O+

Dat echt spelen lijkt me zo tof. S. vindt vooral rondrijden met auto's en 'brrrrrrrrr' doen leuk. Het eerste wat hij doet als hij wakker wordt is 'brrrrrrr' O+

Wij hadden weer een dramanacht. Pas toen ik de zetpil pakte beneden viel meneer in een diepe slaap tot vanochtend :') de dreiging alleen was al genoeg :P
pi_170246008
Boekjes: sinds kort een hit! *O*
Zindelijkheid, grote zus (3) is er nog niet helemaal in geslaagd (bijna, bijna...), dus het zal nog wel even duren voor deze. Binnenkort maar eens bekijken wat meneertje van potje zitten vindt- kan nooit kwaad als hij er al een beetje vertrouwd mee is :)
Mijn grote eter is ineens een minieme innemer geworden (boterham niet, fruit amper, avondeten niet, zelfs bv amper). Ook is hij ontzettend huilerig :'(. Dus: of ziek, of de langverwachte op doorkomen staande hoektanden. Ik hoop heel hard op de tweede optie: dan is alle frustratie tenminste nog ergens goed voor...
pi_170247356
Sara, wat een heerlijk ontdeugend meneertje heb je daar. O+

Ketel de boekenwurm, de appel valt niet ver ;). Leuk uitje naar de bieb!

Jagär, geniet van je rust en tijd voor jezelf.

FF, trek je het allemaal nog een beetje met O en je zwangerschap?

quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2017 09:44 schreef LeSage het volgende:
Helaas zijn boeken hier nog geen succes -O- S. heeft er het geduld niet voor tot nu toe. Meteen draaien en wringen en iets anders gaan doen. Ik hoop dat hij die rust nog wel gaat vinden, want boeken O+
Dat deed Twix ook. En dat terwijl ik werkelijk enorme hoeveelheden boeken voor hem heb want kinderboeken O+ en diploma voor lerares basisonderwijs.
Maar, het wordt beter! Mijn draaikontje kan ineens wel de rust vinden voor een boekje. Vooral om plaatjes te kijken en te wijzen en te benoemen. Hij is dol op 'De gele ballon' van Charlotte Dematons.
pi_170253694
Verlatingsangst is hier soms plotseling meer. Toevallig sinds dat jij het postte Kris hier ook! Geen idee hoe het komt...

Hier ook een liefhebster van boekjes! Dat is het eerste wat ze wil als we beneden zijn... Boekjes lezen. We hebben een paar boekjes van Balotje. Die zijn erg leuk vind ik! & vaak heeft ze tijdelijk een favoriet. De kleine walvis, Bobbi, De krokodil die niet van water hield, Balotje op ballet zijn allemaal al favoriet geweest. & dan 6 x achter elkaar hetzelfde boekje :)!
pi_170254188
Wij hebben een boekenwurm.... hij eet ze liever tijdens het lezen :')
Schudden voor gebruik
pi_170254421
O is ook dol op boekjes. Ik denk dat hij niet kan zeggen wel uitje hij leuker vindt, de bibliotheek of de kinderboerderij :D van de bibliotheek is hij iig een stuk lastiger weer mee naar huis te krijgen.

En nog een tip, bij boekhandels loopt nu de actie 'geef mij maar een prentenboek' waarbij je de Gruffalo voor 2 euro kunt kopen. Is geen zelfleesboek (gewone bladzijdes), maar wel een leuk verhaal en op rijm. O vond hem erg leuk iig!
¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸><(((ē>
  zondag 16 april 2017 @ 10:07:07 #250
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_170254422
Hoi! Ik ben me aan het beraden op verjaardagscadeautjes voor Amélie haar eerste verjaardag over twee maanden. We hebben al een hoop spul dankzij Lucas dus ik kan niet echt iets verzinnen. Wat vinden dreumesmeisjes hier leuk?
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')