abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_171381995
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 1 juni 2017 20:26 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Is ook buiten de grote stad ;-)
Kleef is anders best wel een grote stad. Ik ben er ook een keer geweest, erg gezellig.

Waar ik het over had was Zeeland. Dat is echt wel even van een heel andere orde dan steden buiten de randstad zoals Eindhoven, Arnhem, Zwolle, Groningen etc. Daar kun je uiteraard wel goed buitenlands eten vinden. Maar in Zeeland wordt dat toch al een stukje lastiger.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 1 juni 2017 @ 23:20:27 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171386945
34874636202_a21dfe341b_z.jpg

* Scheermessen met komijn
* Grote garnalen met avocoda, mango, chili, appelgelei
* Sucade met eendenlever en vadouvan
* Aubergine met kruidenkaas
* Kreeft met noten en asperges
* Iberico varken met gecarameliseerde ui en karwij

Miste een beetje brood of frietjes of zo, maar verder wel lekker. Zonder al te veel pretenties toch gewoon leuk. Niet goedkoop, maar ook niet echt duur. Lekker veel tafeltjes buiten. Ik denk dat we hier deze zomer nog wel eens terug zullen komen.

Restaurant Ayla, Kruisplein 153, 3014 DD Rotterdam
Prijs: § 97,50 voor de gerechtjes op de foto plus 4 glazen wijn.
Cijfer : 8
pi_171388148
Leuk dat het jou heeft bevallen. Ik was er indertijd ook heel tevreden over en nog. Goede toko. :s)

quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 11:45 schreef Duveldrinker het volgende:
Jij woont in Rotterdam centrum Iwanius? En geen kinderen? Dan zou ik exact hetzelfde doen, zelf koken en opruimen gaat zeer veel kostbare tijd in zitten.
Precies. Die tijd kan je weer beter gebruiken om langer te kunnen acclimatiseren. :Y

quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 12:11 schreef Questular het volgende:
Het probleem zit hem meer aan het gebrek aan zelfdiscipline als ik een menukaart open.
Vanwege het financiŽle aspect? Tja, dan moet je inderdaad keuzes maken.

quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 12:41 schreef Spanky78 het volgende:

Dat klopt, maar zelf koken is een ander verhaal. En daar ging het over.
Altijd fijn als een onbekend/onbeduidend iemand iets beweert. Hoef ik mij er des te minder iets van aan te trekken. Koken is voor mij bijzaak in het leven.Genieten van het leven en gemak hoofdzaak.

[ Bericht 0% gewijzigd door anoniem_030720181651 op 02-06-2017 00:03:51 ]
  vrijdag 2 juni 2017 @ 00:05:21 #154
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_171388239
registreer om deze reclame te verbergen
Wat ik buiten de randstad vooral mis is niet de Griek of de Turk, maar de Surinaamse eettentjes. Dus simpele gelegenheden waar je voor tussen de 7 en 13 euro je gewoon goed en vullend eten krijgt. En dan liefst 4 Surinamers op loopafstand, Hindoestaans, Javaans, chinees en creools. En ja, loopafstand, want voor een simpele snelle hap ga je toch niet de auto pakken laat staan je druk maken over parkeren ( :') )
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_171403739
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 00:01 schreef Iwanius het volgende:

Altijd fijn als een onbekend/onbeduidend iemand iets beweert. Hoef ik mij er des te minder iets van aan te trekken. Koken is voor mij bijzaak in het leven.Genieten van het leven en gemak hoofdzaak.
Je ontkent het in ieder geval niet. Je kan lekker koks afzeiken, en vooral heel goed zuipen. Succes ermee.
Whatever...
pi_171406586
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 00:05 schreef Kopstoot het volgende:
Wat ik buiten de randstad vooral mis is niet de Griek of de Turk, maar de Surinaamse eettentjes. Dus simpele gelegenheden waar je voor tussen de 7 en 13 euro je gewoon goed en vullend eten krijgt. En dan liefst 4 Surinamers op loopafstand, Hindoestaans, Javaans, chinees en creools. En ja, loopafstand, want voor een simpele snelle hap ga je toch niet de auto pakken laat staan je druk maken over parkeren ( :') )
Bij ons in zeeland op het dorp zat er ťťn surinamer, toevallig.

Maar we hebben er maar 1 x iets gehaald (was zo-zo) en we zagen er ook niet vaak mensen, dus zal inmiddels wel weer failliet zijn. Zo gaat dat meestal als ze iets nieuws willen proberen. Mensen kennen het niet, en plattelandsmensen eten geen dingen die ze niet kennen. Het is niet zoals in de stad dat mensen nieuwe dingen gaan proberen of zo.

Daarom vind je vaak weinig buitenlandse dingen op het platteland. (en dan bedoel ik dus ťcht platteland, niet eindhoven of zo. dat is gewoon een stad en geen platteland, lieve amsterdammertjes !)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 2 juni 2017 @ 23:56:41 #157
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_171409595
registreer om deze reclame te verbergen
Jij noemt zelfs Kleve Eem grote stad. Ik woonde een tijd in Nijmegen en dat was al dorps qua keuze, laat staan Kleve, verder dan een chinees, Turk, Griek en BK/mc is er daar niets buiten de Duitse keuken (die laatste was uiteraard wel de reden af en toe daar of in omliggende dorpen te komen, verder blijft Kleve (anders dan Eindhoven ja) een gat.

Zeeland, kromme watergang is in ieder geval fantastisch!
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_171421953
bami rames gehaald bij m'n favoriete afhaaltent tandoori express, 10tje kan je twee flinke borden eten
kinkerstraat amsterdam


jAIkYRW.jpg

[ Bericht 6% gewijzigd door Karzai op 04-06-2017 18:40:04 ]
pi_171613830
Rainarai Algerijns nomaden restaurant was lekker mediterraans goede sfeer ook en snelle bediening uitstekend
groot terras zeker als je kinderen hebt fijn die kunnen lekker rond dartelen
eerst een paar biertjes en een nomadisch plankje daarna tonijn met courgette en zon gedroogde tomaten
http://rainarai.nl/wp-content/uploads/2016/06/Menu-2017.pdf
westerpark amsterdam

[ Bericht 4% gewijzigd door Karzai op 11-06-2017 12:00:42 ]
  zondag 11 juni 2017 @ 12:57:41 #160
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_171615153
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 00:05 schreef Kopstoot het volgende:
Wat ik buiten de randstad vooral mis is niet de Griek of de Turk, maar de Surinaamse eettentjes. Dus simpele gelegenheden waar je voor tussen de 7 en 13 euro je gewoon goed en vullend eten krijgt. En dan liefst 4 Surinamers op loopafstand, Hindoestaans, Javaans, chinees en creools. En ja, loopafstand, want voor een simpele snelle hap ga je toch niet de auto pakken laat staan je druk maken over parkeren ( :') )
Je druk maken om parkeren is ook iets van de randstad. :')
Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zondag 11 juni 2017 @ 12:59:27 #161
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_171615187
Qua Surinamers en zulks moet je hier in Limburg al snel in Maastricht zijn. Er lag er een (nouja, een surinaams-braziliaanse combinatie) in Geleen, maar die was al vrij snel failliet.
Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_171617361
Vrijdag gegeten bij Restaurant Zuid (Stadionweg, Amsterdam). Nieuw restaurant van Michiel van der Eerde, die ons ook begroette.
Ze zijn nog niet officiŽel open maar je kon al reserveren.

Dit keer wel foto's, ik heb wel even gevraagd of ze er bezwaar tegen hadden dat ik foto's maakte.

Vooraf had ik een salade met kreeft, creme fraiche, granny smith en limoen.
34376292274_221c8577a1_k.jpg

Tafelgenoot had gekozen voor buikspek met mini wortelen, gele curry en waterkers
34833425360_d499ff859f.jpg

Als hoofdgerecht namen we allebei steak bavette (sjalot, koffie, spitskool, opperdoeser, aiolie, rode wijnjus). Ik vergat een foto te maken dus de steak is al half opgegeten :') Wel patatjes erbij genomen natuurlijk.
34376306664_5bca89d1ed.jpg 35090453901_bcd9ec3802.jpg

Toetje was voor ons allebei citroen/aardbei/yoghurt/basilicum
35180553946_8e518169f6.jpg

Het restaurant, binnen en buiten:
35054948922_22e5a661d7.jpg35054957682_e3548324d6.jpg

Rekening was 101 euro (inclusief introductiekorting). Mijn wijn en de steaks maakte de rekening wat hoger dan ik in gedachten had. Maar het was wel erg lekker allemaal. Inrichting, bediening, etc. heeft nog wel wat aandacht nodig, maar daarvoor zijn deze twee weken tot de opening natuurlijk bedoeld.

Als ze 'echt' open zijn gaan we nog een keer.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  zondag 11 juni 2017 @ 15:26:09 #163
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_171618410
Gisteren uit eten geweest bij Italiaans restaurant Da Mario in Deventer.
Vooraf tomatensoep wat prima smaakte. Va het huis iedereen 3 stukjes stokbrood op en knoflookolijven.
Lief had gegrilde zalm. Niks mis mee. Lekkere kreeftensaus.
Zelf had ik halve kreeft met 3 gamba's. Ook met kreeftensaus. Eerste keer kreeft maar zeker niet de laatste keer. Wat is dat lekker!
2X extra salade en 1 x extra friet bij gevraagd. 13 euro extra op de rekening. Bij het betalen heb ik daar wat van gezegd en het hoorde inderdaad niet zo. Werd er weer vanaf getrokken. 10 euro fooi gegeven uiteraard.
Doen al je er eens bent20170610_190402_zpsbrfwqxcl.jpg

20170610_190449_zpsqgbtswkl.jpg
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zondag 11 juni 2017 @ 15:45:26 #164
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171618830
Kreeftje gekookt of gegrild?
En patat bij een Italiaan?
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 11 juni 2017 @ 15:48:49 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171618912
quote:
11s.gif Op zondag 11 juni 2017 15:45 schreef golfer het volgende:
Kreeftje gekookt of gegrild?
En patat bij een Italiaan?
Waarom niet, in Italie vaak genoeg friet gekregen bij bv steak of gegrillde vis.
Wat vreemder is, de pasta bij het hoofdgerecht,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 11 juni 2017 @ 16:06:33 #166
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_171619352
Ik vind pasta echt niks aan maar deze lustte ik erg graag.
Ik weet de bereiding niet maar denk gegrild.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zondag 11 juni 2017 @ 16:12:41 #167
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171619499
quote:
1s.gif Op zondag 11 juni 2017 15:48 schreef Pietverdriet het volgende:

Waarom niet, in Italie vaak genoeg friet gekregen bij bv steak of gegrillde vis.

Wij niet. Blijkbaar komen wij dan in allerlei andere restaurants als we weer eens in ItaliŽ zijn.
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 11 juni 2017 @ 16:24:10 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171619738
quote:
0s.gif Op zondag 11 juni 2017 16:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Wij niet. Blijkbaar komen wij dan in allerlei andere restaurants als we weer eens in ItaliŽ zijn.
Stel je voor dat wij elkaar in Italie zouden ontmoeten...
Anyhow
quote:
, molti ristoranti italiani servono patate fritte sottili e rotonde cucinate espresse utilizzando patate fresche.
https://it.m.wikipedia.org/wiki/Patate_fritte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_171638233
Waar? Restaurant Parmesan, Veerplein 21 in Zwijndrecht

Wanneer? Afgelopen donderdag

Wat at je? Met een vriendin heb ik 2 voorgerechten, 2 kleine hoofdgerechten en een dessert gedeeld.
Voor: eitjes met tonijnmayonaise en kappertjes/brood met eiersalade en boter. Lekker! Geen desembrood zoals op de kaart stond, daar was het veel te fluffy voor. Maar het brood was wel heerlijk. Lekkere tonijnmayo.

Hoofd: pizza met asperge, ei en taleggio/risotto met tomaat en gamba's. Geweldige pizza, wat een fantastische smaakcombinatie. De risotto was ook lekker maar werd wat ondergesneeuwd door de pizza.

Dessert: chocolade panna cotta met caramel, merengue en pistachenoten. De caramel was individueel wat heftig van smaak maar als geheel klopte de smaakcombinatie goed.

Drank: spa rood, spa blauw, 2 enorme bellen thee van ik denk 400ml. Leuke theezakjes, niet zomaar duur warm water met een zakje Lipton.

Impressie? Leuk restaurant met een leuke en zeer betaalbare kaart. Ze verstaan de kunst van het koken met weinig ingrediŽnten goed. Hier gaan we zeker vaker naartoe. Het menu verandert regelmatig. De kok kwam nog even langs om te vragen hoe het smaakte, we hebben nog een praatje gemaakt over asperges en kazen.
Je kunt er ook lunchen en ik meen dat de kaart de hele dag hetzelfde is. Je kunt kiezen uit grote en kleine hoofdgerechten. Wij kozen voor twee kleine maar de volgende keer zou ik een paar happen meer op kunnen. Meer vanwege de smaak dan vanwege een echt hongergevoel.

Kosten? 61.25 (2 voor, 2 klein hoofd, 1 dessert, 5 spa, 2 thee)

Cijfer? In deze klasse restaurants een 8.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  vrijdag 16 juni 2017 @ 14:10:01 #170
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171732140
Waar: Kaatje bij de Sluis *, Blokzijl.
Wanneer: 15 juni 2017
Wat:

Stond al een tijdje op het verlanglijstje: een keertje eten bij Kaatje bij de Sluis in Blokzijl. Het restaurant heeft sinds 1978 een Michelinster, met uitzondering van 2004, het jaar dat de huidige chefkok Pieter Postma en gastheer Harald Hovenkamp de zaak overnamen.
We hadden het etentje gecombineerd met een middagje in een fluistersloep door de Weerribben en Wieden varen en daarbij een overnachting in een B&B op loopafstand van Kaatje geregeld.
Buiten het restaurant zie je het beeld van Kaatje:
kaatje.jpg?timestamp=1497610929943
Het restaurant zit pal aan de sluis van Blokzijl in een mooi hoekpand:
DSC01134.JPG?timestamp=1497610972357

Aan 1 wand van het restaurant hangen allemaal unieke tekeningen van bekende cartoonisten. Een initiatief van wijlen Peter van Straten: potlood bij de Sluis. Een jaarlijkse lunchbijeenkomst van de tekenaars waarbij ze de kosten van de lunch betalen met een door hen gemaakte tekening.
DSC01139.JPG?timestamp=1497611090493

We hadden gekozen voor een 7-gangen menu en alvorens te beginnen met het bijpassende wijnarrangement namen we eerst een glas Italiaanse Soave.

Amuse:
DSC01138.JPG?timestamp=1497611388080
CrŤme van verse geitenkaas met salade van gele biet en tijm, bietensap en een krokantje van rode biet.

1e gerecht:
DSC01142.JPG?timestamp=1497611472806
Gemarineerde zalmfilet ‘gravad lax’ met dille, mosterdmayonaise en asperges.
Daarbij dronken we een glas witte 2015 Svelato Falanghina uit Campania ItaliŽ. Goede combinatie. Niet echt spannend.

2e gerecht:
DSC01146.JPG?timestamp=1497611801972
Patť van gevogelte met duindoornbes, salade van venkel, gekarameliseerde walnoot en zacht gerookte gans.
Wat ons betreft het toppunt van de avond. Heerlijk subtiele rooksmaak en een zalige patť onderin het kokertje van krokante venkel.
Daarbij dronken we alweer een glas witte wijn, een 2013 Trimbach Pinot Gris uit de Elzas, Frankrijk.

3e gerecht:
DSC01152.JPG?timestamp=1497611980095
Gestoomde mousse van snoek met peterselie, fregula (een soort pastabolletjes), citroensaus en gepofte zwarte rijst.
Niet echt meer herkenbaar als snoek, wel een lichte vissmaak op de achtergrond van de mousse. Krokant gepofte rijst was lekker als tegenhanger van de zachte pasta en mousse.
Hierbij alweer en glas witte wijn, dit keer een 2015 Laurenz Five Fine Wine GrŁner Veltliner uit Kamptal, Oostenrijk.

4e gerecht:
DSC01156.JPG?timestamp=1497612283968
Gebakken scholfilet met saus van vadouvan (gefermenteerde) kruiden, en in beurre noisette gebakken bloemkool.
Lekker. Niet echt speciaal.
Weer een glas witte wijn erbij. Dit keer een 2015 Mas des Bressades, Rousanne Marsanne Grenache Blanc, CostiŤres de Nimes uit Frankrijk.

5e gerecht:
DSC01160.JPG?timestamp=1497612462995
Filet van ree en reepeper uit de Weerribben, wortel uit de oven met een geroosterde lente-ui en saus van citroengras. Goed bereide reefilet en vooral een erg lekkere reepeper.
Hierbij een glas lichte rode wijn: 2014 Manz Spštburgunder uit Rheinhessen, Duitsland.

6e gerecht:
DSC01163.JPG?timestamp=1497612790107
DSC01162.JPG?timestamp=1497612807127
Een kaasplankje met daarbij 2 soorten compote en een appel-radijs-krokantje en een soort kleine muffins.
Daarbij een bijna naar port smakende rode wijn: Solera 1954, bodega De Muller uit Taragona, Spanje.

7e gerecht:
DSC01167.JPG?timestamp=1497613233908
Het (erg zoete) dessert. Rabarber met roomijs van dragon, polderkoninkjes (aardbei), witte chocolade en een Champagne dressing.
Ook hierbij een lekker fris-zoete licht mousserende dessertwijn: 2015 Bricco Riella, Moscato d’asti uit ItaliŽ.

We besloten het hierbij te laten.
Lekker gegeten en hoewel sommige gerechten soms een beetje gedateerd zijn en niet echt spannend of vernieuwend zijn, is Kaatje bij de Sluis al jarenlang een terechte bezitter van een Michelinster, met vriendelijk en kundig personeel.

Over de prijs ga ik het niet hebben. Je weet gewoon dat je voor eten en vooral drinken in een Michelinsterrenrestaurant het nodige geld kwijt bent.
Een leuk restaurant in een prachtige omgeving. De moeite waard om een keer te bezoeken.

8,5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 16-06-2017 14:49:49 ]
Poef.....gone! ©golfer
pi_171732811
Al dat schuim... En kunstige torentjes. Het wordt een beetje chanant.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 16 juni 2017 @ 14:58:02 #172
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171733003
Dat klinkt lief, chanant. Als charmant, maar dan anders.
pi_171733469
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:58 schreef RobinOok het volgende:
Dat klinkt lief, chanant. Als charmant, maar dan anders.
Is op dit forum uitgevonden:

SEX / Op ongewenste moment een erectie krijgen:')
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 16 juni 2017 @ 17:01:49 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171735543
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:46 schreef Bart2002 het volgende:
Al dat schuim... En kunstige torentjes.
Ik schreef het al: beetje gedateerd en niet echt vernieuwend.
Poef.....gone! ©golfer
pi_171735829
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 17:01 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik schreef het al: beetje gedateerd en niet echt vernieuwend.
Het zijn wel kunstwerkjes hoor. Een hoog artistiek gehalte. :)
Verder moet je eens kijken of je iets met je witbalans (van je toestel) kunt doen. ;)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')