abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 22 april 2017 @ 22:17:23 #52
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170414881
Wanneer: 22 april 2017
Waar: DIGA, Haarlem

Wat:

Net een week geleden geopend in de Damstraat in Haarlem, Italiaans restaurant DIGA. Van dezelfde eigenaar als restaurant Parels in Haarlem. Chefkok Abel Pepping werkte eerder bij Lambermons en Toujours.
Het restaurant is groot en biedt plaats aan ca. 100 couverts. Inrichting strak modern met mozaïektegels aan de muur. Open keuken.
Wij zaten in een zijdeel met als nadeel dat 1 van ons tegen de muur aankeek en onder het verlaagde plafond waar uit geluidsboxen dreunende loungemuziek kwam was de akoestiek dusdanig slecht dat het een soort zwembadgeroezemoes werd en een normaal gesprek, zonder te schreeuwen, haast niet mogelijk was. Daar moet echt wat aan gedaan worden.
De open keuken met chefkok Abel (met bril):

De wijnklimaatruimte:

We bestelden gelijk een fles Italiaanse Sauvignon Blanc: een frisse en lekkere Erste Neue, Alto Adigo. Daarbij een fles bruisend water.

Hoewel er nog zo nu en dan wat kleine kinderziektes zijn qua timing is de bediening deskundig en enthousiast.
DEGA hanteert vaste prijzen per menugang. De anti-pasti zijn allemaal 8 euro, de primi 12euro, de secondi 16 euro en de desserts zijn allemaal 7 euro.
Je kunt ook voor verrassingsmenu's kiezen. 3-gangen 32,50 euro. 4-gangen 39,50 euro.

Antipasti:

Voor Bluezz kalfstong met lofsoorten en oude balsamico. Lekker gebakken (of gefrituurd?) met een laagje paneer.


Voor mij gerookte rundercarpaccio. Lekker op smaak gebracht en mooi van temperatuur en supermals.

We sloegen de primi over en gingen gelijk door naar de Secondi:

Bluezz had gekozen voor de zacht gegaarde varkensprocureur met artisjok en aubergine. Heerlijk zacht vlees met een voortreffelijke smaak. Echt een hoogtepuntje!

Voor mij runderstaartstuk met beenmerg, gegrilde groentes en knoflookjus. Lekker en mooi medium-rare gebraden.

Dolci:

We hadden allebei gekozen voor marscapone-ijs met zout en olijfolie met daarbij een mooie tuille en eetbare blaadjes van viooltjes. Ook weer prima en lekker.

Totaal waren we met z'n tweeën inclusief drank 97 euro kwijt.

Conclusie:
Haarlem heeft er weer een prima Italiaans restaurant bij. We komen zeker nog een keer terug als de akoestiek wordt verbetert en alle aanloop-kinderziektes eruit zijn.
8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_170415088
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2017 22:17 schreef golfer het volgende:
Wij zaten in een zijdeel met als nadeel dat 1 van ons tegen de muur aankeek en onder het verlaagde plafond waar uit geluidsboxen dreunende loungemuziek kwam was de akoestiek dusdanig slecht dat het een soort zwembadgeroezemoes werd en een normaal gesprek, zonder te schreeuwen, haast niet mogelijk was. Daar moet echt wat aan gedaan worden.
Hehe, klinkt alsof het restaurant niet echt bejaardenproof is.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-04-2017 22:25:48 ]
  zaterdag 22 april 2017 @ 22:34:23 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170415276
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 22:25 schreef MCH het volgende:


Hehe, klinkt alsof het restaurant niet echt bejaardenproof is.
Onzin. Iedereen had er last van. Ook jongeren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_170416452
De rundercarpaccio lijkt wel zalmcarpaccio qua kleur maar komt misschien door de foto.

Beide hoofdgerechten lijken mij erg lekker! En prijzen vallen wel mee.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 23 april 2017 @ 00:19:40 #56
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_170417538
Ziet er erg goed uit, zeker tegen die prijzen.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zondag 23 april 2017 @ 00:20:47 #57
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170417553
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 00:19 schreef MutedFaith het volgende:
Ziet er erg goed uit, zeker tegen die prijzen.
Eensch!
  Moderator / Redactie Sport zondag 23 april 2017 @ 11:10:30 #58
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_170421675
Waar? Sirtaki, Tilburg. http://www.sirtaki.eu/menukaart.htm
Wanneer? 22-4
Wat at je? zie hieronder.
Impressie? zie hieronder.
Kosten? +- 30e pp. Voor voor, hoofd en twee drankjes.
Cijfer? 5,5.







Foto's met flits en mobiele HTC kwaliteit. Derhalve zijn de foto's niet van de beste kwaliteit.

We waren met een groep FOK!kers die honger hadden naar een meet. Hierboven een korte impressie van enkele gerechten. De mosselen op foto 1 waren nog best te doen. Salade op 2 kreeg iedereen erbij. De ossenhaas op 4 was niet je van het. De Musaka op 5 schijnt ook wel eens beter te zijn geweest.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_170421962
Cijfer: 6,5


Mijn vegetarische schotel: tzatziki, dolma's, witte bonen, aubergine, rijst en spaghetti in tomatensaus en een boerensalade ipv een koolsalade (zat bij elk vleesgerecht).
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_170423538
quote:
10s.gif Op zondag 23 april 2017 11:10 schreef borisz het volgende:
Waar? Sirtaki, Tilburg. http://www.sirtaki.eu/menukaart.htm
Wanneer? 22-4
Wat at je? zie hieronder.
Impressie? zie hieronder.
Kosten? +- 30e pp. Voor voor, hoofd en twee drankjes.
Cijfer? 5,5.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Foto's met flits en mobiele HTC kwaliteit. Derhalve zijn de foto's niet van de beste kwaliteit.

We waren met een groep FOK!kers die honger hadden naar een meet. Hierboven een korte impressie van enkele gerechten. De mosselen op foto 1 waren nog best te doen. Salade op 2 kreeg iedereen erbij. De ossenhaas op 4 was niet je van het. De Musaka op 5 schijnt ook wel eens beter te zijn geweest.
Je had beter naar Minos Pallas kunnen gaan in Tilburg.... Dat is (naar mijn mening) de beste griek.
  zondag 23 april 2017 @ 13:58:26 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170425482
*gruwelt*
  Moderator / Miss SHO zondag 23 april 2017 @ 14:02:29 #62
22592 crew  Ole
pi_170425614
Ik heb nog nooit goed Grieks gegeten in Nederland.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_170425651
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 13:58 schreef RobinOok het volgende:
*gruwelt*
Gelukkig heb je deze meet dan maar weer overgeslagen meid!
pi_170426757
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 14:02 schreef Ole het volgende:
Ik heb nog nooit goed Grieks gegeten in Nederland.
Dat is zo inderdaad maar in Tilburg is Minos Pallas dan nog wel de beste imo.
  zondag 23 april 2017 @ 14:48:13 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170427002
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2017 22:17 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 22 april 2017
Waar: DIGA, Haarlem

Wij zaten in een zijdeel met als nadeel dat 1 van ons tegen de muur aankeek en onder het verlaagde plafond waar uit geluidsboxen dreunende loungemuziek kwam was de akoestiek dusdanig slecht dat het een soort
Klinkt qua eten prima, maar die herrie, heb je daar niet direct wat van gezegd? Ik zou zijn opgestapt als ze het niet zachter hadden gezet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie Sport zondag 23 april 2017 @ 14:50:49 #66
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_170427074
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 14:02 schreef Ole het volgende:
Ik heb nog nooit goed Grieks gegeten in Nederland.
IJmuiden heb je er twee. 1 is prima. 1 is niet echt. Maar de Griek ga je niet heen om culinair hoogstaand te doen :P
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 23 april 2017 @ 14:58:19 #67
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170427355
quote:
1s.gif Op zondag 23 april 2017 14:48 schreef Pietverdriet het volgende:

Klinkt qua eten prima, maar die herrie, heb je daar niet direct wat van gezegd? Ik zou zijn opgestapt als ze het niet zachter hadden gezet
Je kunt roezemoezende mensen in een slechte akoestiek niet verbieden te praten of zachter zetten. Het meest storende was niet de muziek.
Ik heb er uiteraard wel iets over gezegd, die slechte akoestiek. Ze zijn net open, dus misschien kunnen ze daar nog wat verbeteringen in aanbrengen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_170428163
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 11:29 schreef Isabeau het volgende:
Cijfer: 6,5

[ afbeelding ]
Mijn vegetarische schotel: tzatziki, dolma's, witte bonen, aubergine, rijst en spaghetti in tomatensaus en een boerensalade ipv een koolsalade (zat bij elk vleesgerecht).
Ik vind het er wel uitzien als sympathiek eten. Zo doen we het thuis ook weleens. Alleen iets fotogenieker belicht dan. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_170428206
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 15:20 schreef Bart2002 het volgende:

Ik vind het er wel uitzien als sympathiek eten. Zo doen we het thuis ook weleens.
Inderdaad :Y Geen culinair hoogstandje, prima te eten, goed op smaak. \
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_170428310
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 15:21 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Inderdaad :Y Geen culinair hoogstandje, prima te eten, goed op smaak. \
Het is misschien anders als je culinaire hoogstandjes verwacht. Maar dat deed je niet w.s.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_170428421
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 15:24 schreef Bart2002 het volgende:

Het is misschien anders als je culinaire hoogstandjes verwacht. Maar dat deed je niet w.s.
Ik hou niet eens van Grieks eten en zeker niet van de manier hoe ze vlees klaar maken, vandaar de vegetarische schotel gekozen. Dus in die zin was het al moeilijk me teleur te stellen. Ik verwachtte al niks. En toen viel het reuze mee :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_170428659
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 14:02 schreef Ole het volgende:
Ik heb nog nooit goed Grieks gegeten in Nederland.
Ik wel in de jaren 70/80 op de Amsterdamsestraatweg in Utreg :Y
Maar ja, toen waren we niks gewend denk ik nu.
Deze bordjes zien er identiek uit als die van toen :D
pi_170429217
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 15:27 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik hou niet eens van Grieks eten en zeker niet van de manier hoe ze vlees klaar maken, vandaar de vegetarische schotel gekozen. Dus in die zin was het al moeilijk me teleur te stellen. Ik verwachtte al niks. En toen viel het reuze mee :+
De Griek is volgens mij zo'n beschaafd volk wegens de historie dat zij de essentie van voedsel reeds lang begrijpen. En dat is niet de haute cuisine. Zij vinden dat aanstellerij. En terecht. Dat klinkt een beetje provocerender dan dat ik het bedoel. Maar dat vind ik dus sympathiek, de essentie van voedsel zoals zij dat zien.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 23 april 2017 @ 16:15:22 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170429978
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 14:58 schreef golfer het volgende:

[..]

Je kunt roezemoezende mensen in een slechte akoestiek niet verbieden te praten of zachter zetten. Het meest storende was niet de muziek.
Ik heb er uiteraard wel iets over gezegd, die slechte akoestiek. Ze zijn net open, dus misschien kunnen ze daar nog wat verbeteringen in aanbrengen.
"Dreunende lounge muziek" deed vermoeden dat men boefta beats aan had staan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 23 april 2017 @ 16:19:52 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170430114
Griekse restaurants niet culinair? Humbug, er zijn slechte veelvraatgrieken, en zijn uitstekende Griekse restaurants en er zijn griekse restaurants die in de guide michelin staan met een ster.
Ja, veel zijn slechte veelvraatgrieken, maar zo zijn er ook veel rode muur zoet zuur chinezen of waardeloze pizza en pasta italianen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 april 2017 @ 11:42:53 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170560543

Restaurant L’Entrecôte


Waar?
L'Entrecote in Rotterdam

Wanneer?
Gisteravond

Wat at je?
Botersla met radijs, walnoot en vinaigrette.
Entrecote (koetsiersstuk) met friet.
Kaassoufflle met friet.

Impressie?
Simpele formule, maar heerlijke entrecote. Ik had niet zo'n hongen er koos de kaassouffle, die was ook heerlijk. Precies goed. Vooraf altijd wat botersla om de tijd te doden.

Kosten?
23,50 voor de entrecote met friet, 18,50 voor de kaassoufle met friet. Wijn is 4 a 5 euro per glas of tussen de 20 en 35 euro per fles.

Cijfer?
8,5

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 29-04-2017 12:13:02 ]
pi_170586818
27 April (Koningsdag) was ik de hele dag in Amsterdam. 'S avonds besloten een vriend en ik naar Zeedijk te gaan. Nou ja, ik besloot. Hij had er nog nooit van gehoord :D
Hij houdt niet van 'Chinees' dus ik wilde hem eens wat anders laten proeven. Eenmaal daar zagen we een best leuk tentje genaamd Si Chuan.
Door wat ik heb gezien van bepaalde vloggers die ik volg op YouTube wilde ik heel graag Sichuaans eten. Gelukkig toen we om 20u binnen kwamen was er nog net een tafeltje vrij voor 2,

De kaart was geweldig en ik wilde eigenlijk alles bestellen maar moest kiezen. Geinspireerd door de foodvlogs koos ik eerst voor de famous Dan Dan noodles:



Noodles met varkensgehakt en chiliolie. Volgens de foodvlog zit er normaal onderin chiliolie en precies voldoende om de noodles te coaten. Hier was het voornamelijk chiliolie/bouillon. Maar het was heerlijk O+

Daarna kwam Kung Pao kip:



Veelgehoord gerecht dat ik nog niet eerder had gegeten. Ook zo lekker. De kip met pinda's cashewnoten, prei, thaise basilicum (heet!) en chili's smaakten zo goed. Ik had er geen rijst bijbesteld en serveerster gaf ons rijst van het huis 'omdat je dit niet zonder rijst kunt eten'. Ze had gelijk; met rijst smaakte het beter. Ook geen spijt van dit gerecht.

Opzich hadden we wel genoeg maar ik wilde nog zo graag sesam kip dat ik deze ook had besteld. Ken het alleen uit Amerika. Daar was het een zoete saus maar ik vond het daar zo lekker.



Deze saus was niet zoet, ook niet pittig. Licht gefrituurde kip, ik proefde gember en het sausje was niet te dik. De kip was nog krokant. Hier kregen we ook weer een kommetje rijst van het huis bij (was anders 1 euro per kom).

Conclusie; als ik vaker in A'dam kom ga ik zeker weer hier heen! Er staan nog zoveel lekkere gerechten op de kaart die ik wil proberen en dit was al zo jam!! Vriend vond dit de allerlekkerste Chinees ooit haha. Hij had ook al eens bij Full Moon in Den Haag met een Chinese klant gegeten maar dat vond hij maar zo zo.

Dan Dan noodles: ¤ 10,50
Kung Pao: ¤ 14,50
Chengdu Sesame Chicken: ¤ 14,50
Halve liter bier voor vriend en 2 fanta voor mij: Weet ik niet.
Pot Chinese Jasmijn thee toe: Weet ik ook niet.
Cijfer: 10!



[ Bericht 0% gewijzigd door FutureFairytale op 30-04-2017 16:16:10 ]
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 30 april 2017 @ 16:21:46 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170587134
quote:
0s.gif Op zondag 30 april 2017 16:06 schreef FutureFairytale het volgende:
thaise basilicum (heet!)
Ik peins me suf wat je eigenlijk bedoelt, want Thaise basilicum ben ik nog nooit tegengkomen in de Sichuan keuken, laat staan dat Thaise basilicum heet is. :o
Misschien de auto-correct, maar wat dan?

Hoe dan ook, ziet er allemaal lekker uit.
pi_170587147
Oooh daar wil ik ook wel eens eten FFT :Y) ^O^
  zondag 30 april 2017 @ 16:39:09 #80
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170587579
quote:
1s.gif Op zondag 30 april 2017 16:22 schreef Bluezz het volgende:
Oooh daar wil ik ook wel eens eten FFT :Y) ^O^
Ik ook. Leuke goedkope complete menu's ook op de kaart. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_170589668
quote:
0s.gif Op zondag 30 april 2017 16:21 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik peins me suf wat je eigenlijk bedoelt, want Thaise basilicum ben ik nog nooit tegengkomen in de Sichuan keuken, laat staan dat Thaise basilicum heet is. :o
Misschien de auto-correct, maar wat dan?

Hoe dan ook, ziet er allemaal lekker uit.
Het was donkergroen (donkerder dan prei) en klein(gesneden). Ik dacht dat dat het was. Hoe heet het dan? Tis heel heet namelijk en het blijft een tijdje hangen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_170589683
quote:
14s.gif Op zondag 30 april 2017 16:39 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik ook. Leuke goedkope complete menu's ook op de kaart. :9
Ja die zag ik ook! Maar dan krijg je van alles een beetje en ik wilde volle schalen :P
Zeker gaan!!

Ik wil alweer naar A'dam nu :')
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 30 april 2017 @ 18:20:24 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170589755
quote:
1s.gif Op zondag 30 april 2017 18:15 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Het was donkergroen (donkerder dan prei) en klein(gesneden). Ik dacht dat dat het was. Hoe heet het dan? Tis heel heet namelijk en het blijft een tijdje hangen.
Ik heb dus geen idee, ik zie op je foto ook alleen de gebruikelijke ingrediënten : kip, gedroogde chilipeper, lente-ui (ik zou dat geen prei noemen, maar het ligt wel dicht bij elkaar), pinda. Niks donkergroens. Was het dan niet toch gewoon chilipeper?
pi_170592382
quote:
0s.gif Op zondag 30 april 2017 18:20 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik heb dus geen idee, ik zie op je foto ook alleen de gebruikelijke ingrediënten : kip, gedroogde chilipeper, lente-ui (ik zou dat geen prei noemen, maar het ligt wel dicht bij elkaar), pinda. Niks donkergroens. Was het dan niet toch gewoon chilipeper?
Nee het waren echt de kleine groene dingetjes. Heb ze apart geproefd om zeker te weten dat dat het was. Er zaten ook nog cashews en hele peperkorrels doorheen.

Maar maakt niet uit, het was gewoon goed :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_170598336
Daar heb ik ook eens gegeten ja, was inderdaad lekker :) Vind Sansan in Rotterdam wel lekkerder.
  maandag 1 mei 2017 @ 09:28:53 #86
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_170601856
Vorige week gegeten bij Maison Lameloise in Chagny, Bourgogne (http://www.lameloise.fr/).

Fantastisch gegeten, gekozen voor de lunch, heerlijke amuses (veel ook), daarna 3 gangen, te beginnen met kikkerbillen en soepje van kikkerbouillon met daarin kikketkuitjes, klinkt vreemd, maar in Frankrijk natuurlijk al wat minder vreemd, was echt heerlijk. Wat volgde was een gang met asperge, cooked to perfection tezamen met verschillende bereidingen van konijn, ten slotte een dessert op basis van rabarber.

Het is niet goedkoop, maar wel het beste 3-sterren restaurant waar ik heb gegeten. De lunch is op zich niet eens onaardig geprijsd en de wijnkaart is ook om te smullen en eigenlijk best vriendelijk geprijsd, mocht je eens in de buurt zijn: aanrader! (perfect ook als je met de auto onderweg bent naar zuidelijker streken, er is ook een hotel bij ;) )
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  maandag 1 mei 2017 @ 10:43:16 #87
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_170603111
Waar?]/b]
Aan sjuuteeäjnd in Schinnen

[b]Wanneer?

Koningsdag

Wat at je?
We waren met 6 personen en hadden het lunchmenu: 'onbeperkt genieten', voor ¤27,50.

We kregen:

Voorgerechten:
- Boerenbrood met smeersels
- Carpaccio met boerenkaas krullen
- Zalmforel met komkommer
- Rilette met een spelt crostini

Tussengerechten:
- Bitterballen met piccalilly
- Garnalen kroketten met een knoflook mayo
- Gevulde champignons met parelgerst
- Kippenvleugels met kruidendip

Hoofdgerechten:
- Scampi’s met pesto en tagliatelle
- Varkenswang met zuurkool
- Gekonfijte polderkip met champignonsaus

Daarbij een witte wijn (ik heb niet besteld en niet ingeschonken, dus geen idee welke) en een espresso na.

Impressie?
Ik ken 't restaurant en ben wel fan van hun eten, maar niet van de eigenaresse. Maar een van mijn vrienden was weer eens een week in Nederland en wilde hier gaan eten. Het concept is vrij simpel, er zijn voor-, tussen- en hoofdgerechten en in principe mag je daaruit kiezen wat je wil. Omdat we toch alles lekker vinden hadden wij aangegeven dat ze gewoon voor 6 man wat op tafel mogen gooien.

Eten was prima. De rilette was echt to die for. De bitterballen en garnalenkroketten waren duidelijk uit eigen keuken (waarbij de garnalenkroketten wel wat meer vulling hadden mogen hebben). De varkenswang was precies goed en de polderkip had een lekker knapperig huidje icm sappig vlees.

Kosten
27,50 pp voor 't eten. Incl fooi was ik 45 euro kwijt, dus dat maakt een dikke 15 euro aan koffie, water en wijn.

Cijfer?
8,5
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  woensdag 3 mei 2017 @ 07:46:25 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170648632
quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2017 10:43 schreef MutedFaith het volgende:
Waar?]/b]
Aan sjuuteeäjnd in Schinnen

[b]Wanneer?

Koningsdag

Wat at je?
We waren met 6 personen en hadden het lunchmenu: 'onbeperkt genieten', voor ¤27,50.

We kregen:

Voorgerechten:
- Boerenbrood met smeersels
- Carpaccio met boerenkaas krullen
- Zalmforel met komkommer
- Rilette met een spelt crostini

Tussengerechten:
- Bitterballen met piccalilly
- Garnalen kroketten met een knoflook mayo
- Gevulde champignons met parelgerst
- Kippenvleugels met kruidendip

Hoofdgerechten:
- Scampi’s met pesto en tagliatelle
- Varkenswang met zuurkool
- Gekonfijte polderkip met champignonsaus

Daarbij een witte wijn (ik heb niet besteld en niet ingeschonken, dus geen idee welke) en een espresso na.

Impressie?
Ik ken 't restaurant en ben wel fan van hun eten, maar niet van de eigenaresse. Maar een van mijn vrienden was weer eens een week in Nederland en wilde hier gaan eten. Het concept is vrij simpel, er zijn voor-, tussen- en hoofdgerechten en in principe mag je daaruit kiezen wat je wil. Omdat we toch alles lekker vinden hadden wij aangegeven dat ze gewoon voor 6 man wat op tafel mogen gooien.

Eten was prima. De rilette was echt to die for. De bitterballen en garnalenkroketten waren duidelijk uit eigen keuken (waarbij de garnalenkroketten wel wat meer vulling hadden mogen hebben). De varkenswang was precies goed en de polderkip had een lekker knapperig huidje icm sappig vlees.

Kosten
27,50 pp voor 't eten. Incl fooi was ik 45 euro kwijt, dus dat maakt een dikke 15 euro aan koffie, water en wijn.

Cijfer?
8,5
Leuk! Daar waren wij in december. Ik zou ze geen 8,5 geven, eerder een 7-, denk ik.
https://robinuit.wordpres(...)juuteeanjd-schinnen/
pi_170674076
Waar?
Restaurant De Eetkamer van Scheveningen
Wanneer?
Gisteravond
Wat at je?Impressie?
Dit restaurant uitgekozen omdat ik iets dicht bij het Circustheater zocht en deze topper sprong er uit met goede recensies.
We kozen voor een 4 gangen verrassingsmenu aangezien wij alleseters zijn. Mijn vriendin was gecharmeerd van het dessert met shortbread wat op de kaart stond dus dit als hint meegegeven aan de chef voor het dessert.
Ik begon met een Hertog Jan Grand Prestige van de tap, mijn vriendin voor een glas port.

Nog voor de kaart gezien te hebben kregen we een amuse geserveerd van komkommermousse met truffel, rode biet er wat crumble er bovenop (geen foto van helaas). een goede start.

Hierna drie bereidingen van Hollandse garnaaltjes: Bitterballetje met garnalen, een los beetje samen met een inktvisje en in een hoorntje van ?? met bovenop tomatencreme en een saffraansausje. om je vingers (of bestek) bij af te likken, zeer smaakvolle garnalen met mooie combinaties.

Hierna:
Krokantje van kippenvel, een bepaalde radijssoort waar ik de naam van ben vergeten, coquilles, asperge, broodstengel van ?? (erg zacht en smaakvol in ieder geval), een 60 graden ei samen met oesterzwammensaus. Wederom was alles hoog op smaak en een feestje voor de smaakpapillen. Ik was inmiddels overgestapt op een glas rode tempranillo (geen idee welke, werd ingeschonken uit de fles). Prima wijntje, niks bijzonders.

Stukjes eend, rode bietensaus, kwartel, iets in tempura deeg wat ik ben vergeten, lollie van iets wat heel lekker was :D en een wafel met truffel. U begrijpt, ik genoot en had de aandacht voor de uitleg van de ober even overgeslagen :@
Mijn vriendin nam een bijpassende rode wijn bij dit gerecht en kreeg een heerlijk krachtige reserva (geen idee welke druif etc) ik was jaloers :P

De buikjes waren goed gevuld inmiddels :) echter miste ik toch ergens een kleine knabbel on the side. een stukje brood ofzo had lekker geweest.

Door naar het dessert:
Zoals gevraagd de shortbread in combi met chocolade en karamel, ijs van peer en koekdeeg (zat nog een verhaal bij over zout en peer dat 2 uur in de oven moest oid? :@) gelei en andere dingen weet ik niet meer (waren heerlijk).

Het geheel afgesloten met een kop thee die tezamen kwam met een likeurtje met salgroom van het huis en een verdraaid lekker stukje cake wat iets weg had van taaitaai en tulband.

Het geheel gaf een warm huiskamergevoel, knus, vriendelijk, open en down to earth. De ober was in voor een praatje (wij hadden het over de kwaliteit van saffraan en spontaan kwam hij aanzetten met hun saffraan) en nam de tijd voor ons. Kwam ook doordat het een rustige doordeweekse avond was waarschijnlijk. Uiteindelijk na 3 uur de zitting opgeheven en de rekening met een fooi voldaan.
Kosten?
¤107,- voor 2x 4 gangenmenu, 4 drankjes en 2 koffie
Cijfer?
8,5 (door gebrek aan side-knabbel. een 9 had dan op zijn plaats geweest)
  donderdag 4 mei 2017 @ 10:49:50 #90
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170676456
'k Weenie, op de een of andere manier lijkt het me allemaal net niks.
Verder zie ik geen tempura op dat bord. Misschien bedoel je dat ze iets in panko hebben gebakken? Ook Japans. :+
pi_170678255
Waren ze het brood misschien vergeten bij binnenkomst? Dat vind ik zelf altijd wel lekker en dan al knabbelend met een eerste glaasje wijn het menu doorkijken.
Het zijn wel prima porties zo te zien.
pi_170678662
Ziet er heel lekker uit en klinkt ook zo!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_170680324
Ziet er goed uit. Als een fokker een gesprek heeft over saffraan gaat het doorgaans niet over de kwaliteit alleen :P
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  vrijdag 5 mei 2017 @ 19:46:59 #94
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170711657
Het was weer waanzinnig lekker bij de Jong!
Zelfs de bietjes!


De Jong, Mei 2017


Cijfer : 9

(alleen de meiraapjes niet, die heb ik in 1 keer in mijn mond gepropt om weg te werken. Bluh)
  vrijdag 5 mei 2017 @ 21:57:04 #95
234189 Griebus
eindbaas
pi_170714533
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 19:46 schreef RobinOok het volgende:
Het was weer waanzinnig lekker bij de Jong!
Zelfs de bietjes!

[ link | afbeelding ]
De Jong, Mei 2017


Cijfer : 9

(alleen de meiraapjes niet, die heb ik in 1 keer in mijn mond gepropt om weg te werken. Bluh)
Wat karig of ligt dat aan mij? 1 (!) asperge?
Een dag niet geleefd, is een dag niet gelachen
pi_170714551
Natte asperge avond bij De Jong.
  vrijdag 5 mei 2017 @ 22:01:48 #97
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170714642
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 21:57 schreef Griebus het volgende:

[..]

Wat karig of ligt dat aan mij? 1 (!) asperge?
1 asperge en een heerlijk gegrild stukje kabeljauw.
Zou dat waarschijnlijk om moeten draaien in de omschrijving.

Maar je wordt zeker niet volgepropt.
Dat was trouwens lang wel zo, dat ik enigszins misselijk was bij het hoofdgerecht, maar dat is nu dus beter.

(De groene asperges waren er 3. Drie flinke)
pi_170720887
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 19:46 schreef RobinOok het volgende:
(alleen de meiraapjes niet, die heb ik in 1 keer in mijn mond gepropt om weg te werken. Bluh)
:D
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 6 mei 2017 @ 07:59:18 #99
414785 sirdanilot
pi_170720932
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 22:01 schreef RobinOok het volgende:

[..]

1 asperge en een heerlijk gegrild stukje kabeljauw.
Zou dat waarschijnlijk om moeten draaien in de omschrijving.

Maar je wordt zeker niet volgepropt.
Dat was trouwens lang wel zo, dat ik enigszins misselijk was bij het hoofdgerecht, maar dat is nu dus beter.

(De groene asperges waren er 3. Drie flinke)
Als jij er al niet wordt volgepropt hoef ik er helemaal niet te komen want ik ben een grote eter.

En ik vind dat de hoeveelheid voedsel in een restaurant royaal en gul moet zijn. Dus als het al voro een normale eter afgepaste hoeveelheid is dan kom ik er dus niet. Hoe lekker het ook is.

Ik wil me in een restaurant gewoon geen zorgen hoeven maken of het niet genoeg is.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_170721033
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 07:59 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Als jij er al niet wordt volgepropt hoef ik er helemaal niet te komen want ik ben een grote eter.

En ik vind dat de hoeveelheid voedsel in een restaurant royaal en gul moet zijn. Dus als het al voro een normale eter afgepaste hoeveelheid is dan kom ik er dus niet. Hoe lekker het ook is.

Ik wil me in een restaurant gewoon geen zorgen hoeven maken of het niet genoeg is.
Dit wisten we al wel van jou.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 08:56:29 #101
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170721297
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 07:59 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Als jij er al niet wordt volgepropt hoef ik er helemaal niet te komen want ik ben een grote eter.

Klopt! Jij moet hier gewoon wegblijven. Dit restaurant is he-le-maal niks voor jou. Maar dan ook echt he-le-maal niks.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 09:34:14 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170721706
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 08:56 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Klopt! Jij moet hier gewoon wegblijven. Dit restaurant is he-le-maal niks voor jou. Maar dan ook echt he-le-maal niks.
O+ O+ O+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')