abonnement Unibet Coolblue
  maandag 17 april 2017 @ 11:02:31 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170280409
Toch is 130,50 euro voor twee personen voor wijn, water en vier gangen van een sterrenchef geen heel slecht deal. Zo weinig was het nou ook weer niet. Maar als je het gevoel hebt dat je achtergesteld wordt tov andere tafels is dat kut, ongeacht de prijs of de hoeveelheid.

Wij gaan een proeverij doen van het varken. In 10 gangen.
Verschil moet er zijn, A'dam versus R'dam. :)
pi_170282213
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 11:02 schreef RobinOok het volgende:
Toch is 130,50 euro voor twee personen voor wijn, water en vier gangen van een sterrenchef geen heel slecht deal. Zo weinig was het nou ook weer niet. Maar als je het gevoel hebt dat je achtergesteld wordt tov andere tafels is dat kut, ongeacht de prijs of de hoeveelheid.

Wij gaan een proeverij doen van het varken. In 10 gangen.
Verschil moet er zijn, A'dam versus R'dam. :)
Daar was ik heel graag heen geweest, maar "pas" verhuisd en blut.
pi_170282941
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 11:02 schreef RobinOok het volgende:
Toch is 130,50 euro voor twee personen voor wijn, water en vier gangen van een sterrenchef geen heel slecht deal. Zo weinig was het nou ook weer niet. Maar als je het gevoel hebt dat je achtergesteld wordt tov andere tafels is dat kut, ongeacht de prijs of de hoeveelheid.

Wij gaan een proeverij doen van het varken. In 10 gangen.
Verschil moet er zijn, A'dam versus R'dam. :)
Hij had het ook beter een 'proeverij' kunnen noemen. En ik vond het moeilijk om op zijn calimero's te zeggen dat de buren en anderen 2 rackjes kregen en wij maar 1, maar g maakte er wel een opmerking over dat werd weggewuifd door een medewerker.

We hadden er gelukkig brood bij, en de toetjes waren de star of the show en de bokkenpoten groot. Wat mij betreft had het geitenbokkenvlees op 1 moeten staan.
  maandag 17 april 2017 @ 13:05:58 #29
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170282981
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 13:04 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Hij had het ook beter een 'proeverij' kunnen noemen. En ik vond het moeilijk om op zijn calimero's te zeggen dat de buren en anderen 2 rackjes kregen en wij maar 1, maar g maakte er wel een opmerking over dat werd weggewuifd door een medewerker.
Voor mij reden om mijn bek te houden. Want als ze er niks mee doen word je alleen maar nog changrijniger.
pi_170282993
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 13:05 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Voor mij reden om mijn bek te houden. Want als ze er niks mee doen word je alleen maar nog changrijniger.
Precies :D
  maandag 17 april 2017 @ 13:22:48 #31
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170283307
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 13:05 schreef RobinOok het volgende:

Voor mij reden om mijn bek te houden. Want als ze er niks mee doen word je alleen maar nog changrijniger.
Voor mij geen reden om mijn mond te houden. Ik ben altijd eerlijk en assertief als mij gevraagd wordt of alles naar wens was. Zowel positief als iets minder positief of zelfs ronduit slecht.
Van kritiek kunnen ze alleen maar (hopelijk) leren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 17 april 2017 @ 13:25:25 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170283345
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 13:22 schreef golfer het volgende:

[..]

Van kritiek kunnen ze alleen maar (hopelijk) leren.
Ja, vast. Maar ik zit daar niet om hun iets te leren dus.
Ik zit er om gezellig en lekker te eten. En personeel iets leren vind ik niet gezellig of lekker. :N
Maar goed, die discussie is hier ook pas 8 keer gevoerd of zo. :D
  User die het meest klaagt 2022 maandag 17 april 2017 @ 13:36:58 #33
414785 sirdanilot
pi_170283538
quote:
14s.gif Op zondag 16 april 2017 22:52 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 16 april 2016
Waar: RIJKS® Restaurant, Amsterdam

Wat:
Joris Bijdendijk van het RIJKS Restaurant dat inmiddels 1 Michelinster heeft, wilde met de traditie van lamsvlees tijdens de Pasen breken en brak samen met Joël Broekaert (recensent van de NRC) een lans voor het eten van geitenbokjes. Normaal gesproken worden deze beestjes meteen na geboorte vernietigd of geëxporteerd naar landen in Zuid-Europa (met name Spanje) waar ze dit vlees wel kunnen waarderen.
Vandaar dat er vandaag een proeverij van geitenbok geserveerd werd in het RIJKS restaurant.


Conclusie: leuke kennismaking met geitenbokvlees dat bijzonder neutraal van smaak is als het rosé wordt geserveerd. Helaas veel te kleine porties vlees.
En dit is waarom ik geen zin heb om binnen Nederland veel geld uit te geven aan uit eten gaan. Vaak is het niet lekker, en als het dat wel is krijg je van die ieniemienie piepkleine stukjes vlees en over het algemeen zijn de gerechtjes echt miniatuurformaat.

Je betaalt zo'n 65 euro per persoon. Hoeveel procent van de kosten daarvan gaan nou naar het vlees of überhaupt de ingrediënten die er worden gebruikt? Stel dat geitenvlees kost 10 euro de kilo, of je nu in totaal 250 gram serveert of dat je het wat ruimer neemt en b.v. 400 gram serveert (over alle gangen heen) scheelt je als restaurant misschien 1,50.. En dat op een menu van 65 euro pp :')

En zolang men blijft bezuinigen op dit soort onbenullige zaken, die echter wél het eetgenot danig verminderen (want als ik uit eten ga wil ik gewoon genoeg eten) dan ga ik er dus geen geld aan uitgeven.

En dan ook nog het lef hebben om een doggybag mee te geven (ik zou daar echt een comment op maken naar de ober toe: nee horo dank u we hoeven geen doggybag, we gaan zo nog even naar de mcdonalds want het was zo weinig eten), eno ok nog eens niet alle bordjes een gelijke portie meegeven (want de anderen kregen 2 stukjes) wat echt een no no is als restaurant.

Dan geloof ik graag dat het eten erg lekker was maar op die manier hoeft het voor mij niet.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 maandag 17 april 2017 @ 13:37:35 #34
414785 sirdanilot
pi_170283549
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 13:25 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, vast. Maar ik zit daar niet om hun iets te leren dus.
Ik zit er om gezellig en lekker te eten. En personeel iets leren vind ik niet gezellig of lekker. :N
Maar goed, die discussie is hier ook pas 8 keer gevoerd of zo. :D
Je kunt ook kritiek geven d.m.v. een lage of geen fooi te geven en gewoon niet meer terug te komen natuurlijk.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 maandag 17 april 2017 @ 13:43:28 #35
414785 sirdanilot
pi_170283658
En tsja, wat betreft het 'niemand in NL wil X eten', daar word ik altijd best wel kwaad van. Ik wil het best hebben maar ik moet te veel moeite doen om het te krijgen, dát is het probleem !

Leg geitenbokvlees of ganzenvlees of wat dan ook (want ook ganzen, damherten etc. zijn er in overvloed en worden vaak vernietigd ipv opgegeten) in de supermarkt. Desnoods in de diepvries als het niet goed verkoopt, want dan is het langer houdbaar. Geef een goede prijs aan het vlees (minder dan 10 euro per kilo dus, misschien voor de beste delen 12,50 maar meer niet !). Leg kaartjes in de albert heijn met recepten van hoe je het bereidt, voor mijn part met een Knorr kruidenzakje erbij voor mensen die niet durven te koken of niet creatief zijn. En dan zullen we wel eens zien of echt niemand het wil eten ! Maak campagne en reclame over het vlees, en binnen een jaar zit iedereen massaal het overschot aan geitenbokjes en damherten weg te kauwen.

Het probleem zal zijn dat de bioplofkippenindustrie het niet wil, want dan verliezen ze omzet aan het bijna gratis wilde ganzenvlees. En ja, er zijn ook een hoop nederlanders (voornamelijk pure nederlanders) die het niet aan zullen raken omdat ze het niet kennen, maar er zijn er heus ook genoeg die het wel zullen durven eten. Zeker als het niet al te duur is.

Als ik het moet gaan bestellen op één of andere vage site waar niet eens prijzen op staan voor het vlees dan haak ik al gauw af. Ik wil het gewoon bij de supermarkt, slager of poelier kunnen kopen, en het liefste bij de supermarkt want dat is gewoon vele malen handiger. En als het te langzaam verkoopt voor vers, dan pleur je het toch in de diepvries?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 17 april 2017 @ 13:45:27 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170283699
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 13:36 schreef sirdanilot het volgende:

En dit is waarom ik geen zin heb om binnen Nederland veel geld uit te geven aan uit eten gaan. Vaak is het niet lekker, en als het dat wel is krijg je van die ieniemienie piepkleine stukjes vlees en over het algemeen zijn de gerechtjes echt miniatuurformaat.

Nee, in Brazilië is het natuurlijk allemaal beter en meer en lekkerder.
Wanneer was je er ook alweer voor het laatst in jouw fantasie-leven?
quote:
Je betaalt zo'n 65 euro per persoon.

Het menu was 35 euro pp. de rest was de drankrekening.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  User die het meest klaagt 2022 maandag 17 april 2017 @ 13:48:44 #37
414785 sirdanilot
pi_170283756
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 13:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee, in Brazilië is het natuurlijk allemaal beter en meer en lekkerder.
Wanneer was je er ook alweer voor het laatst in jouw fantasie-leven?
Vorig jaar. En ja het is er meer en het is in ieder geval altijd gewoon lekker, ipv soms lekker zoals in Nederland. Het verschilt wel per regio hoe lekker het is. In Rio is het eten niet heel erg bijzonder, in het noordoosten en noorden is het veel lekkerder. Maar ja dat ligt ook net zo ver uit elkaar als Nederland en Spanje dus zo gek is dat niet (Brazilië is net zo groot als het grootste deel van Europa).
quote:
[..]

Het menu was 35 euro pp. de rest was de drankrekening.
Ja ok prima, maar dan nog, wat voor verschil maakt die 2 euro voor iets meer vlees te serveren?
Maak dan de drankjes een paar centen duurder, niemand die daarvan opkijkt. Ze eten je arm en drinken je rijk, toch. Of voor mijn part maak je het menu 37 euro ipv 35 euro, zolang het maar gewoon genoeg vlees is.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 17 april 2017 @ 14:02:35 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170284004
Wel eens gehoord van de uitspraak "smaken verschillen"?
Ik weet vrijwel zeker dat ik níet altijd lekker zou eten in Brazilië.

[ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 17-04-2017 14:16:44 ]
  maandag 17 april 2017 @ 14:23:44 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170284276
Dat restaurants kleine stukjes vlees serveren heeft de zelfde reden als frietsaus ipv mayo in de snackbar, dat is gezonder...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 17 april 2017 @ 15:00:59 #40
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_170284884
Mensen die zeuren over de prijs van restaurant eten moeten echt een keer een week meelopen met de inkoop afdeling. Ketens niet meegerekend, die hebben natuurlijk het voordeel van massa inkoop, zijn de marges in de horeca echt flinterdun.
  maandag 17 april 2017 @ 16:06:18 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170286186
Even de score van de afgelopen week "erop gezet". :P
Wat moet je anders met zo'n vrije dag dan foto's uitzoeken?


Gouden Kalf in Den Haag. 7 gangen voor 29,95 (geen typo)
Lekker, gezellig, leuk, avondvullend.
Cijfer : 10


Beijing Bao in Rotterdam. 4 gerechten binnen 3 kwartier weer buiten.
Altijd lekker. En lekker snel.
Cijfer : 7,5


A Proposito in Rotterdam (naast CS). Om te huilen.
Cijfer: 2


Vis op de Kaap op Deliplein, Katendrecht. Al een tijdje niet geweest, wegens wisselend succes, maar nu was het wel weer goed. Lekker met mijn vingers gegeten.
Cijfer : 7,1

Voor meer info (sorry, geen zin om te copypasten en foto's zeggen toch het meest) zie : https://robinuit.wordpress.com
pi_170294381
A Proposito :')
Een herinnering die ik verweg gestopt heb, wat een ellende :{ -O-

29,95? Goede prijs en het ziet er goed uit!
pi_170298952
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 21:17 schreef Prego het volgende:
A Proposito :')
Een herinnering die ik verweg gestopt heb, wat een ellende :{ -O-

29,95? Goede prijs en het ziet er goed uit!
Wat is er dan zo ellendig aan dat restaurant? :o RobinOok die een 2 geeft, da's zo laag dat alles wel mis moet zijn gegaan. (even op Robin's link geklikt en ik snap de 2 inmiddels wel :+ )

[ Bericht 7% gewijzigd door Isabeau op 18-04-2017 01:03:52 ]
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 18 april 2017 @ 16:39:06 #44
414785 sirdanilot
pi_170309171
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 14:02 schreef RobinOok het volgende:
Wel eens gehoord van de uitspraak "smaken verschillen"?
Ik weet vrijwel zeker dat ik níet altijd lekker zou eten in Brazilië.
Het hangt af van de regio. Maar het eten in het noordoosten en noorden is echt heel lekker.

Rio is niet bijzonder, maar het is wel gewoon comforting en lekker vind ik. Maar misschien omdat ik dat van huis uit gewend ben.

Het fijne is dat je altijd heel veel verschillende dingen op tafel hebt. Dus als je al iets niet lekker vindt dan kun je nog de andere dingen pakken.

Ik lustte b.v. de dingen met gedroogde garnalen niet altijd vroeger (heeft een nogal.... sterke smaak. inmiddels lust ik het trouwens wel maar het is een acquired taste). Maar dan pakte ik gewoon meer van de andere dingen.

Sommige dingen kunnen wel nogal zwaar op de maag liggen soms, vooral de pastei achtige dingen. Die lust niet iedereen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 18 april 2017 @ 16:47:39 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170309387
Oja, nu is het al zo dat omdat je er altijd zo achterlijk veel te vreten krijgt zit er altijd wel iets bij wat je wel lust. Ja, zo kan ik het ook ja. Maar goed, dan nog geloof ik ik er niks van.
  dinsdag 18 april 2017 @ 17:44:01 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170310931
Gegeten bij Strand Lodge in Winterswijk, een strandtent (ja, ze hebben een strand) maar het verst verwijderd van zee van alle strandtenten.
http://www.slww.nl
Ze hebben een Michelin ster, zeer moderate prijzen en een heerlijk ontspannen sfeer. De bediening is niet formeel stijf zoals normaal gesproken bij de topgastronomie, maar heerlijk relaxed zoals je bij een strandtent verwacht.
Het eten is een ander verhaal.
Kregen wat brood, amandelen en olijven terwijl we de kaart bestudeerden.
We gingen voor een zes gangen menu (57,50) pp
Kregen als amuse een zee-egel schelp gevuld met een mousseline van aardappel (een hele smeuige aardappelpuree) met zee-egel en een augurkensorbet. Daarnaast een kroepoekje met gerookte haring en rammenas. Prachtige smaakcontrasten van de ingredienten en warm en koud van de puree en de sorbet.
Prachtig gerechtje

Daarna kwam het eerste voorgerecht, geelvin makreel (hamachi) op twee manieren bereid, met oester, gel van oester en verschillende manieren waarop rode biet bereid was.

Hierbij werd brood gereikt met Guernsey boter, olijfolie, een rokerig pyramide zout op smaak gebracht met gefermenteerde soja.

Wederom erg lekker

Een bouillon van kreeft met garnituur van osseworst. Persoonlijk vond ik deze minder geslaagd, smaakte meer naar black tiger prawns, was niet vies, maar niet mijn smaak, miste het zoete van kreeft.

Een stuk Kabeljauw, perfect gegaard met daarbij gebrande bloemkool en bloemkool crème, couscous en een witte saus van witte wijn, krokant van zwarte sesam en een zwarte saus van zwarte sesam. Vond het erg lekker.

Brood en boter bleven komen

Klapstuk met marsala saus, groene asperge op freekeh (geroosterde groene durumtarwe) met shii-takes
Weer een prachtige combinatie van ingrediënten/bereidingswijze die je niet vaak tegenkomt en perfect klaar gemaakt. Heel erg lekker

Vervolgens kwam
Ree geit op vier manieren, een meesterwerk, de chef moet erg lang gewerkt hebben dit gerecht te ontwerpen. De andere gerechten waren de ster waardig, maar deze stak er duidelijk bovenuit. Zou in een twee of drie sterrentent met trots op de kaart kunnen.
Klein minpuntje, het als bijlage gegeven stukje aardappelgratin was niet gaar noch romig, jammer.

Nagerecht waren diverse bereidingen van verschillende fruitsoorten. Erg verfrissend en lekker.

Cijfer
9,5
Prijs kwaliteit verhouding is onovertroffen, de locatie is prachtig. Ze hadden een 10 gekregen als het helemaal perfect was geweest.
Ga hier zeker vaker terug.
Ze zitten trouwens op een 200 meter van een van mijn voormalige lievelingsrestaurants, de Gulle Waard die eind vorig jaar de deuren sloot.
Als je hierheen gaat, volg de borden bij de rotonde, niet je navigatie, die leid je naar een verkeerde straat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170343279
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 00:37 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Wat is er dan zo ellendig aan dat restaurant? :o RobinOok die een 2 geeft, da's zo laag dat alles wel mis moet zijn gegaan. (even op Robin's link geklikt en ik snap de 2 inmiddels wel :+ )
het enige verschil met RobinOok is dat ik ze een 3 zou hebben gegeven omdat de bediening erg lief was.
pi_170343613
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Gegeten bij Strand Lodge in Winterswijk, een strandtent (ja, ze hebben een strand) maar het verst verwijderd van zee van alle strandtenten.
http://www.slww.nl
Ze hebben een Michelin ster, zeer moderate prijzen en een heerlijk ontspannen sfeer. De bediening is niet formeel stijf zoals normaal gesproken bij de topgastronomie, maar heerlijk relaxed zoals je bij een strandtent verwacht.
Het eten is een ander verhaal.
Kregen wat brood, amandelen en olijven terwijl we de kaart bestudeerden.
We gingen voor een zes gangen menu (57,50) pp
Kregen als amuse een zee-egel schelp gevuld met een mousseline van aardappel (een hele smeuige aardappelpuree) met zee-egel en een augurkensorbet. Daarnaast een kroepoekje met gerookte haring en rammenas. Prachtige smaakcontrasten van de ingredienten en warm en koud van de puree en de sorbet.
Prachtig gerechtje

Daarna kwam het eerste voorgerecht, geelvin makreel (hamachi) op twee manieren bereid, met oester, gel van oester en verschillende manieren waarop rode biet bereid was.

Hierbij werd brood gereikt met Guernsey boter, olijfolie, een rokerig pyramide zout op smaak gebracht met gefermenteerde soja.

Wederom erg lekker

Een bouillon van kreeft met garnituur van osseworst. Persoonlijk vond ik deze minder geslaagd, smaakte meer naar black tiger prawns, was niet vies, maar niet mijn smaak, miste het zoete van kreeft.

Een stuk Kabeljauw, perfect gegaard met daarbij gebrande bloemkool en bloemkool crème, couscous en een witte saus van witte wijn, krokant van zwarte sesam en een zwarte saus van zwarte sesam. Vond het erg lekker.

Brood en boter bleven komen

Klapstuk met marsala saus, groene asperge op freekeh (geroosterde groene durumtarwe) met shii-takes
Weer een prachtige combinatie van ingrediënten/bereidingswijze die je niet vaak tegenkomt en perfect klaar gemaakt. Heel erg lekker

Vervolgens kwam
Ree geit op vier manieren, een meesterwerk, de chef moet erg lang gewerkt hebben dit gerecht te ontwerpen. De andere gerechten waren de ster waardig, maar deze stak er duidelijk bovenuit. Zou in een twee of drie sterrentent met trots op de kaart kunnen.
Klein minpuntje, het als bijlage gegeven stukje aardappelgratin was niet gaar noch romig, jammer.

Nagerecht waren diverse bereidingen van verschillende fruitsoorten. Erg verfrissend en lekker.

Cijfer
9,5
Prijs kwaliteit verhouding is onovertroffen, de locatie is prachtig. Ze hadden een 10 gekregen als het helemaal perfect was geweest.
Ga hier zeker vaker terug.
Ze zitten trouwens op een 200 meter van een van mijn voormalige lievelingsrestaurants, de Gulle Waard die eind vorig jaar de deuren sloot.
Als je hierheen gaat, volg de borden bij de rotonde, niet je navigatie, die leid je naar een verkeerde straat.
Dit klinkt heel goed! Staat op het lijstje om eens te gaan eten :)
pi_170346775
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 00:37 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Wat is er dan zo ellendig aan dat restaurant? :o RobinOok die een 2 geeft, da's zo laag dat alles wel mis moet zijn gegaan. (even op Robin's link geklikt en ik snap de 2 inmiddels wel :+ )
Welke link is dat?

Als je dit dan ziet dan ga je toch twijfelen aan het waarheidsgehalte (omdat het gros "uitstekend" stemt of "zeer goed") ...:
https://www.tripadvisor.n(...)olland_Province.html
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 20 april 2017 @ 11:49:05 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170350824
quote:
1s.gif Op woensdag 19 april 2017 22:37 schreef Prego het volgende:

[..]

het enige verschil met RobinOok is dat ik ze een 3 zou hebben gegeven omdat de bediening erg lief was.
Nou ja, ik was een beetje boos. Mijn lief zei ook al dat een 2 wat cru is. Want het kan uiteraard altijd slechter. Dus okay, een 4 dan.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')