Wat at je?quote:Op zondag 2 april 2017 23:06 schreef golfer het volgende:
Vanavond heerlijk veel verschillende tapas gegeten bij El Pincho in Haarlem.
Niet echt goedkoop, maar wel supervers en lekker.
Klinkt logisch. Volgende week pinchos eten bij El Tapas?quote:
Op hun website staat anders gewoon: "De inhoud van de kaart laat zich raden: El Pincho serveert hoofdzakelijk tapasgerechten uit Spanje. Onze Spaanse chef Emilio heeft zijn Spaanse roots verstopt in onze tapas en dat proef je""quote:Op zondag 2 april 2017 23:30 schreef RobinOok het volgende:
Klinkt logisch. Volgende week pinchos eten bij El Tapas?
Ik dacht dat je weer eens sarcastisch wasquote:
We waren met 4 personen en deelden deze gerechten met elkaar:quote:
Prima.quote:Impressie?
177 euro inclusief 2 flessen witte wijn en 2 glazen rode wijn.quote:Kosten?
8/10quote:Cijfer?
Is dat niet de naam van jouw kapsel?quote:
Lekker mooi sappig en neutraal van smaak. Minder uitgesproken dan lamsvlees.quote:Op zondag 16 april 2017 23:37 schreef Isabeau het volgende:
Leuk bedacht, die goatiebag, maar als je zo weinig eten serveert dan blijft er uiteraard geen kruimel over voor zo'n concept. Hoe vonden jullie de smaak van het geitenvlees?
Waarom ligt het dan niet in de supermarkt?! Want door de opkomst van de geitenkaas (hallo vegetariërs oa) zijn er veel meer geitenbokjes die geslacht worden en waarom blijft dat vlees dan niet gewoon in Nederland Ze kunnen wel zeggen dat we het niet willen, maar je kan het niet eens kopen!quote:Op zondag 16 april 2017 23:42 schreef golfer het volgende:
Lekker mooi sappig en neutraal van smaak. Minder uitgesproken dan lamsvlees.
Inderdaad niet in de supermarkt, wel incidenteel te koop. Bijvoorbeeld hier:quote:Op zondag 16 april 2017 23:46 schreef Isabeau het volgende:
Waarom ligt het dan niet in de supermarkt?! Want door de opkomst van de geitenkaas (hallo vegetariërs oa) zijn er veel meer geitenbokjes die geslacht worden en waarom blijft dat vlees dan niet gewoon in Nederland Ze kunnen wel zeggen dat we het niet willen, maar je kan het niet eens kopen!
Zonde! Maar wel speciaal een keer geprobeerd te hebben.quote:Op maandag 17 april 2017 00:06 schreef Bluezz het volgende:
Mijn stukjes bout waren ook nog eens taaiig. In ieder geval de helft.
Wat errug lekker was, waren alle groentes, schuim en de toetjes. Maar ja, waar je voor komt was dus wat mij betreft het minst.
Daar was ik heel graag heen geweest, maar "pas" verhuisd en blut.quote:Op maandag 17 april 2017 11:02 schreef RobinOok het volgende:
Toch is 130,50 euro voor twee personen voor wijn, water en vier gangen van een sterrenchef geen heel slecht deal. Zo weinig was het nou ook weer niet. Maar als je het gevoel hebt dat je achtergesteld wordt tov andere tafels is dat kut, ongeacht de prijs of de hoeveelheid.
Wij gaan een proeverij doen van het varken. In 10 gangen.
Verschil moet er zijn, A'dam versus R'dam.
Hij had het ook beter een 'proeverij' kunnen noemen. En ik vond het moeilijk om op zijn calimero's te zeggen dat de buren en anderen 2 rackjes kregen en wij maar 1, maar g maakte er wel een opmerking over dat werd weggewuifd door een medewerker.quote:Op maandag 17 april 2017 11:02 schreef RobinOok het volgende:
Toch is 130,50 euro voor twee personen voor wijn, water en vier gangen van een sterrenchef geen heel slecht deal. Zo weinig was het nou ook weer niet. Maar als je het gevoel hebt dat je achtergesteld wordt tov andere tafels is dat kut, ongeacht de prijs of de hoeveelheid.
Wij gaan een proeverij doen van het varken. In 10 gangen.
Verschil moet er zijn, A'dam versus R'dam.
Voor mij reden om mijn bek te houden. Want als ze er niks mee doen word je alleen maar nog changrijniger.quote:Op maandag 17 april 2017 13:04 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Hij had het ook beter een 'proeverij' kunnen noemen. En ik vond het moeilijk om op zijn calimero's te zeggen dat de buren en anderen 2 rackjes kregen en wij maar 1, maar g maakte er wel een opmerking over dat werd weggewuifd door een medewerker.
Preciesquote:Op maandag 17 april 2017 13:05 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Voor mij reden om mijn bek te houden. Want als ze er niks mee doen word je alleen maar nog changrijniger.
Voor mij geen reden om mijn mond te houden. Ik ben altijd eerlijk en assertief als mij gevraagd wordt of alles naar wens was. Zowel positief als iets minder positief of zelfs ronduit slecht.quote:Op maandag 17 april 2017 13:05 schreef RobinOok het volgende:
Voor mij reden om mijn bek te houden. Want als ze er niks mee doen word je alleen maar nog changrijniger.
Ja, vast. Maar ik zit daar niet om hun iets te leren dus.quote:Op maandag 17 april 2017 13:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Van kritiek kunnen ze alleen maar (hopelijk) leren.
En dit is waarom ik geen zin heb om binnen Nederland veel geld uit te geven aan uit eten gaan. Vaak is het niet lekker, en als het dat wel is krijg je van die ieniemienie piepkleine stukjes vlees en over het algemeen zijn de gerechtjes echt miniatuurformaat.quote:Op zondag 16 april 2017 22:52 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 16 april 2016
Waar: RIJKS® Restaurant, Amsterdam
Wat:
Joris Bijdendijk van het RIJKS Restaurant dat inmiddels 1 Michelinster heeft, wilde met de traditie van lamsvlees tijdens de Pasen breken en brak samen met Joël Broekaert (recensent van de NRC) een lans voor het eten van geitenbokjes. Normaal gesproken worden deze beestjes meteen na geboorte vernietigd of geëxporteerd naar landen in Zuid-Europa (met name Spanje) waar ze dit vlees wel kunnen waarderen.
Vandaar dat er vandaag een proeverij van geitenbok geserveerd werd in het RIJKS restaurant.
Conclusie: leuke kennismaking met geitenbokvlees dat bijzonder neutraal van smaak is als het rosé wordt geserveerd. Helaas veel te kleine porties vlees.
Je kunt ook kritiek geven d.m.v. een lage of geen fooi te geven en gewoon niet meer terug te komen natuurlijk.quote:Op maandag 17 april 2017 13:25 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, vast. Maar ik zit daar niet om hun iets te leren dus.
Ik zit er om gezellig en lekker te eten. En personeel iets leren vind ik niet gezellig of lekker.
Maar goed, die discussie is hier ook pas 8 keer gevoerd of zo.
Nee, in Brazilië is het natuurlijk allemaal beter en meer en lekkerder.quote:Op maandag 17 april 2017 13:36 schreef sirdanilot het volgende:
En dit is waarom ik geen zin heb om binnen Nederland veel geld uit te geven aan uit eten gaan. Vaak is het niet lekker, en als het dat wel is krijg je van die ieniemienie piepkleine stukjes vlees en over het algemeen zijn de gerechtjes echt miniatuurformaat.
Het menu was 35 euro pp. de rest was de drankrekening.quote:Je betaalt zo'n 65 euro per persoon.
Vorig jaar. En ja het is er meer en het is in ieder geval altijd gewoon lekker, ipv soms lekker zoals in Nederland. Het verschilt wel per regio hoe lekker het is. In Rio is het eten niet heel erg bijzonder, in het noordoosten en noorden is het veel lekkerder. Maar ja dat ligt ook net zo ver uit elkaar als Nederland en Spanje dus zo gek is dat niet (Brazilië is net zo groot als het grootste deel van Europa).quote:Op maandag 17 april 2017 13:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, in Brazilië is het natuurlijk allemaal beter en meer en lekkerder.
Wanneer was je er ook alweer voor het laatst in jouw fantasie-leven?
Ja ok prima, maar dan nog, wat voor verschil maakt die 2 euro voor iets meer vlees te serveren?quote:[..]
Het menu was 35 euro pp. de rest was de drankrekening.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Wat is er dan zo ellendig aan dat restaurant? RobinOok die een 2 geeft, da's zo laag dat alles wel mis moet zijn gegaan. (even op Robin's link geklikt en ik snap de 2 inmiddels wel )quote:Op maandag 17 april 2017 21:17 schreef Prego het volgende:
A Proposito
Een herinnering die ik verweg gestopt heb, wat een ellende
29,95? Goede prijs en het ziet er goed uit!
Het hangt af van de regio. Maar het eten in het noordoosten en noorden is echt heel lekker.quote:Op maandag 17 april 2017 14:02 schreef RobinOok het volgende:
Wel eens gehoord van de uitspraak "smaken verschillen"?
Ik weet vrijwel zeker dat ik níet altijd lekker zou eten in Brazilië.
het enige verschil met RobinOok is dat ik ze een 3 zou hebben gegeven omdat de bediening erg lief was.quote:Op dinsdag 18 april 2017 00:37 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Wat is er dan zo ellendig aan dat restaurant? RobinOok die een 2 geeft, da's zo laag dat alles wel mis moet zijn gegaan. (even op Robin's link geklikt en ik snap de 2 inmiddels wel )
Dit klinkt heel goed! Staat op het lijstje om eens te gaan etenquote:Op dinsdag 18 april 2017 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Gegeten bij Strand Lodge in Winterswijk, een strandtent (ja, ze hebben een strand) maar het verst verwijderd van zee van alle strandtenten.
http://www.slww.nl
Ze hebben een Michelin ster, zeer moderate prijzen en een heerlijk ontspannen sfeer. De bediening is niet formeel stijf zoals normaal gesproken bij de topgastronomie, maar heerlijk relaxed zoals je bij een strandtent verwacht.
Het eten is een ander verhaal.
Kregen wat brood, amandelen en olijven terwijl we de kaart bestudeerden.
We gingen voor een zes gangen menu (57,50) pp
Kregen als amuse een zee-egel schelp gevuld met een mousseline van aardappel (een hele smeuige aardappelpuree) met zee-egel en een augurkensorbet. Daarnaast een kroepoekje met gerookte haring en rammenas. Prachtige smaakcontrasten van de ingredienten en warm en koud van de puree en de sorbet.
Prachtig gerechtje
Daarna kwam het eerste voorgerecht, geelvin makreel (hamachi) op twee manieren bereid, met oester, gel van oester en verschillende manieren waarop rode biet bereid was.
Hierbij werd brood gereikt met Guernsey boter, olijfolie, een rokerig pyramide zout op smaak gebracht met gefermenteerde soja.
Wederom erg lekker
Een bouillon van kreeft met garnituur van osseworst. Persoonlijk vond ik deze minder geslaagd, smaakte meer naar black tiger prawns, was niet vies, maar niet mijn smaak, miste het zoete van kreeft.
Een stuk Kabeljauw, perfect gegaard met daarbij gebrande bloemkool en bloemkool crème, couscous en een witte saus van witte wijn, krokant van zwarte sesam en een zwarte saus van zwarte sesam. Vond het erg lekker.
Brood en boter bleven komen
Klapstuk met marsala saus, groene asperge op freekeh (geroosterde groene durumtarwe) met shii-takes
Weer een prachtige combinatie van ingrediënten/bereidingswijze die je niet vaak tegenkomt en perfect klaar gemaakt. Heel erg lekker
Vervolgens kwam
Ree geit op vier manieren, een meesterwerk, de chef moet erg lang gewerkt hebben dit gerecht te ontwerpen. De andere gerechten waren de ster waardig, maar deze stak er duidelijk bovenuit. Zou in een twee of drie sterrentent met trots op de kaart kunnen.
Klein minpuntje, het als bijlage gegeven stukje aardappelgratin was niet gaar noch romig, jammer.
Nagerecht waren diverse bereidingen van verschillende fruitsoorten. Erg verfrissend en lekker.
Cijfer
9,5
Prijs kwaliteit verhouding is onovertroffen, de locatie is prachtig. Ze hadden een 10 gekregen als het helemaal perfect was geweest.
Ga hier zeker vaker terug.
Ze zitten trouwens op een 200 meter van een van mijn voormalige lievelingsrestaurants, de Gulle Waard die eind vorig jaar de deuren sloot.
Als je hierheen gaat, volg de borden bij de rotonde, niet je navigatie, die leid je naar een verkeerde straat.
Welke link is dat?quote:Op dinsdag 18 april 2017 00:37 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Wat is er dan zo ellendig aan dat restaurant? RobinOok die een 2 geeft, da's zo laag dat alles wel mis moet zijn gegaan. (even op Robin's link geklikt en ik snap de 2 inmiddels wel )
Nou ja, ik was een beetje boos. Mijn lief zei ook al dat een 2 wat cru is. Want het kan uiteraard altijd slechter. Dus okay, een 4 dan.quote:Op woensdag 19 april 2017 22:37 schreef Prego het volgende:
[..]
het enige verschil met RobinOok is dat ik ze een 3 zou hebben gegeven omdat de bediening erg lief was.
zo kennen we je weer...quote:Op donderdag 20 april 2017 11:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou ja, ik was een beetje boos. Mijn lief zei ook al dat een 2 wat cru is. Want het kan uiteraard altijd slechter. Dus okay, een 4 dan.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
Hehe, klinkt alsof het restaurant niet echt bejaardenproof is.quote:Op zaterdag 22 april 2017 22:17 schreef golfer het volgende:
Wij zaten in een zijdeel met als nadeel dat 1 van ons tegen de muur aankeek en onder het verlaagde plafond waar uit geluidsboxen dreunende loungemuziek kwam was de akoestiek dusdanig slecht dat het een soort zwembadgeroezemoes werd en een normaal gesprek, zonder te schreeuwen, haast niet mogelijk was. Daar moet echt wat aan gedaan worden.
Onzin. Iedereen had er last van. Ook jongeren.quote:Op zaterdag 22 april 2017 22:25 schreef MCH het volgende:
Hehe, klinkt alsof het restaurant niet echt bejaardenproof is.
Eensch!quote:Op zondag 23 april 2017 00:19 schreef MutedFaith het volgende:
Ziet er erg goed uit, zeker tegen die prijzen.
Je had beter naar Minos Pallas kunnen gaan in Tilburg.... Dat is (naar mijn mening) de beste griek.quote:Op zondag 23 april 2017 11:10 schreef borisz het volgende:
Waar? Sirtaki, Tilburg. http://www.sirtaki.eu/menukaart.htm
Wanneer? 22-4
Wat at je? zie hieronder.
Impressie? zie hieronder.
Kosten? +- 30e pp. Voor voor, hoofd en twee drankjes.
Cijfer? 5,5.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Foto's met flits en mobiele HTC kwaliteit. Derhalve zijn de foto's niet van de beste kwaliteit.
We waren met een groep FOK!kers die honger hadden naar een meet. Hierboven een korte impressie van enkele gerechten. De mosselen op foto 1 waren nog best te doen. Salade op 2 kreeg iedereen erbij. De ossenhaas op 4 was niet je van het. De Musaka op 5 schijnt ook wel eens beter te zijn geweest.
Dat is zo inderdaad maar in Tilburg is Minos Pallas dan nog wel de beste imo.quote:Op zondag 23 april 2017 14:02 schreef Ole het volgende:
Ik heb nog nooit goed Grieks gegeten in Nederland.
Klinkt qua eten prima, maar die herrie, heb je daar niet direct wat van gezegd? Ik zou zijn opgestapt als ze het niet zachter hadden gezetquote:Op zaterdag 22 april 2017 22:17 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 22 april 2017
Waar: DIGA, Haarlem
Wij zaten in een zijdeel met als nadeel dat 1 van ons tegen de muur aankeek en onder het verlaagde plafond waar uit geluidsboxen dreunende loungemuziek kwam was de akoestiek dusdanig slecht dat het een soort
IJmuiden heb je er twee. 1 is prima. 1 is niet echt. Maar de Griek ga je niet heen om culinair hoogstaand te doenquote:Op zondag 23 april 2017 14:02 schreef Ole het volgende:
Ik heb nog nooit goed Grieks gegeten in Nederland.
Je kunt roezemoezende mensen in een slechte akoestiek niet verbieden te praten of zachter zetten. Het meest storende was niet de muziek.quote:Op zondag 23 april 2017 14:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Klinkt qua eten prima, maar die herrie, heb je daar niet direct wat van gezegd? Ik zou zijn opgestapt als ze het niet zachter hadden gezet
Ik vind het er wel uitzien als sympathiek eten. Zo doen we het thuis ook weleens. Alleen iets fotogenieker belicht dan.quote:Op zondag 23 april 2017 11:29 schreef Isabeau het volgende:
Cijfer: 6,5
[ afbeelding ]
Mijn vegetarische schotel: tzatziki, dolma's, witte bonen, aubergine, rijst en spaghetti in tomatensaus en een boerensalade ipv een koolsalade (zat bij elk vleesgerecht).
Inderdaad Geen culinair hoogstandje, prima te eten, goed op smaak. \quote:Op zondag 23 april 2017 15:20 schreef Bart2002 het volgende:
Ik vind het er wel uitzien als sympathiek eten. Zo doen we het thuis ook weleens.
Het is misschien anders als je culinaire hoogstandjes verwacht. Maar dat deed je niet w.s.quote:Op zondag 23 april 2017 15:21 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Inderdaad Geen culinair hoogstandje, prima te eten, goed op smaak. \
Ik hou niet eens van Grieks eten en zeker niet van de manier hoe ze vlees klaar maken, vandaar de vegetarische schotel gekozen. Dus in die zin was het al moeilijk me teleur te stellen. Ik verwachtte al niks. En toen viel het reuze meequote:Op zondag 23 april 2017 15:24 schreef Bart2002 het volgende:
Het is misschien anders als je culinaire hoogstandjes verwacht. Maar dat deed je niet w.s.
Ik wel in de jaren 70/80 op de Amsterdamsestraatweg in Utregquote:Op zondag 23 april 2017 14:02 schreef Ole het volgende:
Ik heb nog nooit goed Grieks gegeten in Nederland.
De Griek is volgens mij zo'n beschaafd volk wegens de historie dat zij de essentie van voedsel reeds lang begrijpen. En dat is niet de haute cuisine. Zij vinden dat aanstellerij. En terecht. Dat klinkt een beetje provocerender dan dat ik het bedoel. Maar dat vind ik dus sympathiek, de essentie van voedsel zoals zij dat zien.quote:Op zondag 23 april 2017 15:27 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik hou niet eens van Grieks eten en zeker niet van de manier hoe ze vlees klaar maken, vandaar de vegetarische schotel gekozen. Dus in die zin was het al moeilijk me teleur te stellen. Ik verwachtte al niks. En toen viel het reuze mee
"Dreunende lounge muziek" deed vermoeden dat men boefta beats aan had staan.quote:Op zondag 23 april 2017 14:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Je kunt roezemoezende mensen in een slechte akoestiek niet verbieden te praten of zachter zetten. Het meest storende was niet de muziek.
Ik heb er uiteraard wel iets over gezegd, die slechte akoestiek. Ze zijn net open, dus misschien kunnen ze daar nog wat verbeteringen in aanbrengen.
Ik peins me suf wat je eigenlijk bedoelt, want Thaise basilicum ben ik nog nooit tegengkomen in de Sichuan keuken, laat staan dat Thaise basilicum heet is.quote:
Ik ook. Leuke goedkope complete menu's ook op de kaart.quote:
Het was donkergroen (donkerder dan prei) en klein(gesneden). Ik dacht dat dat het was. Hoe heet het dan? Tis heel heet namelijk en het blijft een tijdje hangen.quote:Op zondag 30 april 2017 16:21 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik peins me suf wat je eigenlijk bedoelt, want Thaise basilicum ben ik nog nooit tegengkomen in de Sichuan keuken, laat staan dat Thaise basilicum heet is.
Misschien de auto-correct, maar wat dan?
Hoe dan ook, ziet er allemaal lekker uit.
Ja die zag ik ook! Maar dan krijg je van alles een beetje en ik wilde volle schalenquote:Op zondag 30 april 2017 16:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik ook. Leuke goedkope complete menu's ook op de kaart.
Ik heb dus geen idee, ik zie op je foto ook alleen de gebruikelijke ingrediënten : kip, gedroogde chilipeper, lente-ui (ik zou dat geen prei noemen, maar het ligt wel dicht bij elkaar), pinda. Niks donkergroens. Was het dan niet toch gewoon chilipeper?quote:Op zondag 30 april 2017 18:15 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Het was donkergroen (donkerder dan prei) en klein(gesneden). Ik dacht dat dat het was. Hoe heet het dan? Tis heel heet namelijk en het blijft een tijdje hangen.
Nee het waren echt de kleine groene dingetjes. Heb ze apart geproefd om zeker te weten dat dat het was. Er zaten ook nog cashews en hele peperkorrels doorheen.quote:Op zondag 30 april 2017 18:20 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb dus geen idee, ik zie op je foto ook alleen de gebruikelijke ingrediënten : kip, gedroogde chilipeper, lente-ui (ik zou dat geen prei noemen, maar het ligt wel dicht bij elkaar), pinda. Niks donkergroens. Was het dan niet toch gewoon chilipeper?
Leuk! Daar waren wij in december. Ik zou ze geen 8,5 geven, eerder een 7-, denk ik.quote:Op maandag 1 mei 2017 10:43 schreef MutedFaith het volgende:
Waar?]/b]
Aan sjuuteeäjnd in Schinnen
[b]Wanneer?
Koningsdag
Wat at je?
We waren met 6 personen en hadden het lunchmenu: 'onbeperkt genieten', voor ¤27,50.
We kregen:
Voorgerechten:
- Boerenbrood met smeersels
- Carpaccio met boerenkaas krullen
- Zalmforel met komkommer
- Rilette met een spelt crostini
Tussengerechten:
- Bitterballen met piccalilly
- Garnalen kroketten met een knoflook mayo
- Gevulde champignons met parelgerst
- Kippenvleugels met kruidendip
Hoofdgerechten:
- Scampi’s met pesto en tagliatelle
- Varkenswang met zuurkool
- Gekonfijte polderkip met champignonsaus
Daarbij een witte wijn (ik heb niet besteld en niet ingeschonken, dus geen idee welke) en een espresso na.
Impressie?
Ik ken 't restaurant en ben wel fan van hun eten, maar niet van de eigenaresse. Maar een van mijn vrienden was weer eens een week in Nederland en wilde hier gaan eten. Het concept is vrij simpel, er zijn voor-, tussen- en hoofdgerechten en in principe mag je daaruit kiezen wat je wil. Omdat we toch alles lekker vinden hadden wij aangegeven dat ze gewoon voor 6 man wat op tafel mogen gooien.
Eten was prima. De rilette was echt to die for. De bitterballen en garnalenkroketten waren duidelijk uit eigen keuken (waarbij de garnalenkroketten wel wat meer vulling hadden mogen hebben). De varkenswang was precies goed en de polderkip had een lekker knapperig huidje icm sappig vlees.
Kosten
27,50 pp voor 't eten. Incl fooi was ik 45 euro kwijt, dus dat maakt een dikke 15 euro aan koffie, water en wijn.
Cijfer?
8,5
Wat karig of ligt dat aan mij? 1 (!) asperge?quote:Op vrijdag 5 mei 2017 19:46 schreef RobinOok het volgende:
Het was weer waanzinnig lekker bij de Jong!
Zelfs de bietjes!
[ link | afbeelding ]
De Jong, Mei 2017
Cijfer : 9
(alleen de meiraapjes niet, die heb ik in 1 keer in mijn mond gepropt om weg te werken. Bluh)
1 asperge en een heerlijk gegrild stukje kabeljauw.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 21:57 schreef Griebus het volgende:
[..]
Wat karig of ligt dat aan mij? 1 (!) asperge?
quote:Op vrijdag 5 mei 2017 19:46 schreef RobinOok het volgende:
(alleen de meiraapjes niet, die heb ik in 1 keer in mijn mond gepropt om weg te werken. Bluh)
Als jij er al niet wordt volgepropt hoef ik er helemaal niet te komen want ik ben een grote eter.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 22:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
1 asperge en een heerlijk gegrild stukje kabeljauw.
Zou dat waarschijnlijk om moeten draaien in de omschrijving.
Maar je wordt zeker niet volgepropt.
Dat was trouwens lang wel zo, dat ik enigszins misselijk was bij het hoofdgerecht, maar dat is nu dus beter.
(De groene asperges waren er 3. Drie flinke)
Dit wisten we al wel van jou.quote:Op zaterdag 6 mei 2017 07:59 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Als jij er al niet wordt volgepropt hoef ik er helemaal niet te komen want ik ben een grote eter.
En ik vind dat de hoeveelheid voedsel in een restaurant royaal en gul moet zijn. Dus als het al voro een normale eter afgepaste hoeveelheid is dan kom ik er dus niet. Hoe lekker het ook is.
Ik wil me in een restaurant gewoon geen zorgen hoeven maken of het niet genoeg is.
Klopt! Jij moet hier gewoon wegblijven. Dit restaurant is he-le-maal niks voor jou. Maar dan ook echt he-le-maal niks.quote:Op zaterdag 6 mei 2017 07:59 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Als jij er al niet wordt volgepropt hoef ik er helemaal niet te komen want ik ben een grote eter.
quote:Op zaterdag 6 mei 2017 08:56 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Klopt! Jij moet hier gewoon wegblijven. Dit restaurant is he-le-maal niks voor jou. Maar dan ook echt he-le-maal niks.
Ok fijn dat je dat even vermeldt, we zullen het meenemen.quote:
Misschien dat ik er kom als ik een rijke vent aan de haak geslagen heb die zoveel verdient dat ik daar gewoon kan komen eten en alles 2 tot 3x kan uitvragen. Een soort iwanius zeg maar.quote:Op zaterdag 6 mei 2017 08:56 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Klopt! Jij moet hier gewoon wegblijven. Dit restaurant is he-le-maal niks voor jou. Maar dan ook echt he-le-maal niks.
Hoe is die hele entrenousleuter boven jouw post in hemelsnaam de dans ontsprongen danquote:Op zaterdag 6 mei 2017 13:25 schreef minilot het volgende:
Uit de hand lopend off topic-geleuter verwijderd. Weer verder over eetgelegenheden graag, merci! -x-
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 5% gewijzigd door Karina op 22-05-2017 19:54:45 ]
Mwah...ziet eruit als iets wat jezelf ook kan maken. Daarvoor ga ik dus niet ergens uiteten.quote:
zijn huiselijke maaltijden zien er altijd goed uit!quote:Op woensdag 31 mei 2017 18:26 schreef Tem het volgende:
Daarom eet Iwanius nooit pizza of pasta. Oh wacht...
Inderdaad! Voor hem geen Ikea om z'n köttbullar te ontdooienquote:Op woensdag 31 mei 2017 19:37 schreef Ole het volgende:
[..]
zijn huiselijke maaltijden zien er altijd goed uit!
Ik vind het een prima afwisseling als snelle hap naast het Aziatische [= Chinees/Thais/Vietnamese] en Surinaamse wat ik tegenwoordig veel eet.quote:Op woensdag 31 mei 2017 18:26 schreef Tem het volgende:
Daarom eet Iwanius nooit pizza of pasta. Oh wacht...
Ik heb de nasi gezien. Je kunt leuk over eten lullen en goed dure wijn zuipen, maar ik geloof niet dat jij kunt koken.quote:Op woensdag 31 mei 2017 22:50 schreef Iwanius het volgende:
Nee, ik ben geen "laten we eens gehaktballen bij de IKEA gaan halen,in te vriezen en vervolgens op te peuzelen als ik trek heb." type. Dan bereid ik ze liever zelf en ga ik er een ochtend voor in de keuken staan.
[..]
Ik vind het een prima afwisseling als snelle hap naast het Aziatische [= Chinees/Thais/Vietnamese] en Surinaamse wat ik tegenwoordig veel eet.
Dus je kan thuis geen frites, pizza, bowls en ijs maken?quote:Op woensdag 31 mei 2017 17:54 schreef Iwanius het volgende:
Maakt niet uit. Is en blijft "buiten de deur = uit eten"maar dan eenvoudig. Als ik buiten de deur eet wil ik geen dingen eten die ik thuis ook kan bereiden. Daar ga ik mijn geld niet aan uitgeven.
Hoe meer mensen als Iwanus, hoe meer goede horeca.quote:Op woensdag 31 mei 2017 23:01 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik heb de nasi gezien. Je kunt leuk over eten lullen en goed dure wijn zuipen, maar ik geloof niet dat jij kunt koken.
Zeker. Ik zou ook lekker vaak buiten de deur eten als ik geld had.quote:Op donderdag 1 juni 2017 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe meer mensen als Iwanus, hoe meer goede horeca.
quote:Op woensdag 31 mei 2017 09:32 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Mwah...ziet eruit als iets wat jezelf ook kan maken. Daarvoor ga ik dus niet ergens uiteten.
quote:Op woensdag 31 mei 2017 17:54 schreef Iwanius het volgende:
Maakt niet uit. Is en blijft "buiten de deur = uit eten"maar dan eenvoudig. Als ik buiten de deur eet wil ik geen dingen eten die ik thuis ook kan bereiden. Daar ga ik mijn geld niet aan uitgeven.
Nee ok. Je eet dus zelden zelfgemaakt eten; je wil je niet vermoeien als anderen het voor je kunnen doen. Maar tegelijkertijd zou je de prima broodjes die Robinook ergens gegeten had niet halen want 'dat kan je thuis ook maken'.quote:Op donderdag 1 juni 2017 11:44 schreef Iwanius het volgende:
Sterker nog: Ik heb niet eens een frituur in huis gewoon omdat ik het nooit wilde. En zoals ik al vele malen zei: :"Ik ben in de basis gewoon lui om iets te doen/ in de keuken te gaan staan."Dus eet ik zoveel mogelijk buiten de deur. En die keren dat ik wel mij er toe aanzet iets te bereiden zijn zeldzaam en hebben dan een reden. Maar allemaal op 1 hand te tellen.
Uiteten is voor mij dagelijkse kost. Thuis bereiden zeldzame. Want waarom je zelf vermoeien als anderen het voor je kunnen doen.
Dat klopt, maar zelf koken is een ander verhaal. En daar ging het over.quote:Op donderdag 1 juni 2017 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe meer mensen als Iwanus, hoe meer goede horeca.
Dit is helemaal niet waar. Bij ons in Zeeland waar ik vandaan kom zit genoeg goede horeca. B.v. de kromme watergang, 2 michelin sterren. En in een lager prijssegment genoeg goede eet tentjes, om b.v. mosselen te eten. En zlefs bij de simpele visboer kun je heerlijke garnalenkroketten krijgen. Er zit echt genoeg.quote:Op donderdag 1 juni 2017 12:09 schreef Duveldrinker het volgende:
In een grote stad geen probleem, zat gezonds te nassen. Woon je er buiten kom je vaak niet verder dan de snackbar, chinees en eetcafe.
Michelin ster zit zo ie zo niet vaak in de randstad en je hebt het nu over streekproducten of een viskraam. Het eten in een stad is extreem divers, ik heb ook een goede visboer en een prima eetcafe in mijn dorp (vlakbij Rotterdam) maar dat gaat snel vervelen als je daar elke dag gaat eten. De alternatieven worden dan pizza, patat of smerige Chinees.quote:Op donderdag 1 juni 2017 12:43 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dit is helemaal niet waar. Bij ons in Zeeland waar ik vandaan kom zit genoeg goede horeca. B.v. de kromme watergang, 2 michelin sterren. En in een lager prijssegment genoeg goede eet tentjes, om b.v. mosselen te eten. En zlefs bij de simpele visboer kun je heerlijke garnalenkroketten krijgen. Er zit echt genoeg.
Denk dat het in het noorden van het land waar ze alleen maar droge worst knagen wel slechter is dan in het zuiden overigens.
Het is inderdaad zo dat je weinig hebt tussen zeg maar restaurant niveau en de snackbar in qua gezond eten.quote:Op donderdag 1 juni 2017 12:46 schreef Duveldrinker het volgende:
[..]
Michelin ster zit zo ie zo niet vaak in de randstad en je hebt het nu over streekproducten of een viskraam. Het eten in een stad is extreem divers, ik heb ook een goede visboer en een prima eetcafe in mijn dorp (vlakbij Rotterdam) maar dat gaat snel vervelen als je daar elke dag gaat eten. De alternatieven worden dan pizza, patat of smerige Chinees.
Nou, nou, nou, afzeiken. Je kunt het ook lezen als "mij trekt het niet, ik ga daar niet eten". En dat kan natuurlijk.quote:Op donderdag 1 juni 2017 12:38 schreef MutedFaith het volgende:
maar ga niet een ander lopen afzeiken, om vervolgens jezelf nog geen 3 posts later weer helemaal tegen te spreken.
Waarom niet? Ook buiten de randstad wonen mensen die graag eens wat anders eten.quote:Op donderdag 1 juni 2017 12:48 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Het is inderdaad zo dat je weinig hebt tussen zeg maar restaurant niveau en de snackbar in qua gezond eten.
Maar er valt alsnog genoeg te nassen hoor, ook buiten de randstad. Je hebt wel minder keuze qua buitenlandse dingen. Dus in Terneuzen, Zeeland, ga je geen Thais eten of Pho vinden of zo. Maar dat moet je ook niet willen zo ver buiten de randstad. Dan moet je lokaal eten.
Ik heb het over het platteland he. Als je ooit in zeeland bent geweest zul je wel begrijpen dat je ons niet zomaar aan de Pho of thais eten krijgt. Niemand weet daar wat dat is.quote:Op donderdag 1 juni 2017 20:09 schreef z80 het volgende:
[..]
Waarom niet? Ook buiten de randstad wonen mensen die graag eens wat anders eten.
Of wil je iedereen van buiten de grote stinkstad verplichten om ook de stad, waar parkeren een ramp is, in te komen als ze eens wat anders willen eten.
Waarom moet je daar lokaal eten? Wat een onzin zeg. Ken uitstekende "buitenlandse" restaurants buiten de randstad. Kwantiteit /= kwaliteit.quote:Op donderdag 1 juni 2017 12:48 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Het is inderdaad zo dat je weinig hebt tussen zeg maar restaurant niveau en de snackbar in qua gezond eten.
Maar er valt alsnog genoeg te nassen hoor, ook buiten de randstad. Je hebt wel minder keuze qua buitenlandse dingen. Dus in Terneuzen, Zeeland, ga je geen Thais eten of Pho vinden of zo. Maar dat moet je ook niet willen zo ver buiten de randstad. Dan moet je lokaal eten.
Ik heb het over het platteland, zeeland. Niet eindhoven of zo.quote:Op donderdag 1 juni 2017 20:22 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Waarom moet je daar lokaal eten? Wat een onzin zeg. Ken uitstekende "buitenlandse" restaurants buiten de randstad. Kwantiteit /= kwaliteit.
Lekker !quote:Op donderdag 1 juni 2017 20:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij de griek (Korfu in Kleef) de tafel vol voorgerechten laten zetten, heerlijk, taramas, gegrillde calamaris, garnalen, gegrillde feta, taramas, gebakken courgette en aubergine, lamskotelet, etc.
Is ook buiten de grote stad ;-)quote:
Kleef is anders best wel een grote stad. Ik ben er ook een keer geweest, erg gezellig.quote:
Precies. Die tijd kan je weer beter gebruiken om langer te kunnen acclimatiseren.quote:Op donderdag 1 juni 2017 11:45 schreef Duveldrinker het volgende:
Jij woont in Rotterdam centrum Iwanius? En geen kinderen? Dan zou ik exact hetzelfde doen, zelf koken en opruimen gaat zeer veel kostbare tijd in zitten.
Vanwege het financiële aspect? Tja, dan moet je inderdaad keuzes maken.quote:Op donderdag 1 juni 2017 12:11 schreef Questular het volgende:
Het probleem zit hem meer aan het gebrek aan zelfdiscipline als ik een menukaart open.
Altijd fijn als een onbekend/onbeduidend iemand iets beweert. Hoef ik mij er des te minder iets van aan te trekken. Koken is voor mij bijzaak in het leven.Genieten van het leven en gemak hoofdzaak.quote:Op donderdag 1 juni 2017 12:41 schreef Spanky78 het volgende:
Dat klopt, maar zelf koken is een ander verhaal. En daar ging het over.
Je ontkent het in ieder geval niet. Je kan lekker koks afzeiken, en vooral heel goed zuipen. Succes ermee.quote:Op vrijdag 2 juni 2017 00:01 schreef Iwanius het volgende:
Altijd fijn als een onbekend/onbeduidend iemand iets beweert. Hoef ik mij er des te minder iets van aan te trekken. Koken is voor mij bijzaak in het leven.Genieten van het leven en gemak hoofdzaak.
Bij ons in zeeland op het dorp zat er één surinamer, toevallig.quote:Op vrijdag 2 juni 2017 00:05 schreef Kopstoot het volgende:
Wat ik buiten de randstad vooral mis is niet de Griek of de Turk, maar de Surinaamse eettentjes. Dus simpele gelegenheden waar je voor tussen de 7 en 13 euro je gewoon goed en vullend eten krijgt. En dan liefst 4 Surinamers op loopafstand, Hindoestaans, Javaans, chinees en creools. En ja, loopafstand, want voor een simpele snelle hap ga je toch niet de auto pakken laat staan je druk maken over parkeren ( )
Je druk maken om parkeren is ook iets van de randstad.quote:Op vrijdag 2 juni 2017 00:05 schreef Kopstoot het volgende:
Wat ik buiten de randstad vooral mis is niet de Griek of de Turk, maar de Surinaamse eettentjes. Dus simpele gelegenheden waar je voor tussen de 7 en 13 euro je gewoon goed en vullend eten krijgt. En dan liefst 4 Surinamers op loopafstand, Hindoestaans, Javaans, chinees en creools. En ja, loopafstand, want voor een simpele snelle hap ga je toch niet de auto pakken laat staan je druk maken over parkeren ( )
Waarom niet, in Italie vaak genoeg friet gekregen bij bv steak of gegrillde vis.quote:Op zondag 11 juni 2017 15:45 schreef golfer het volgende:
Kreeftje gekookt of gegrild?
En patat bij een Italiaan?
Wij niet. Blijkbaar komen wij dan in allerlei andere restaurants als we weer eens in Italië zijn.quote:Op zondag 11 juni 2017 15:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom niet, in Italie vaak genoeg friet gekregen bij bv steak of gegrillde vis.
Stel je voor dat wij elkaar in Italie zouden ontmoeten...quote:Op zondag 11 juni 2017 16:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Wij niet. Blijkbaar komen wij dan in allerlei andere restaurants als we weer eens in Italië zijn.
https://it.m.wikipedia.org/wiki/Patate_frittequote:, molti ristoranti italiani servono patate fritte sottili e rotonde cucinate espresse utilizzando patate fresche.
Is op dit forum uitgevonden:quote:Op vrijdag 16 juni 2017 14:58 schreef RobinOok het volgende:
Dat klinkt lief, chanant. Als charmant, maar dan anders.
Ik schreef het al: beetje gedateerd en niet echt vernieuwend.quote:
Het zijn wel kunstwerkjes hoor. Een hoog artistiek gehalte.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 17:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik schreef het al: beetje gedateerd en niet echt vernieuwend.
Ik maak de kiekjes met een simpel compact-cameraatje op de stand automatisch. Hoeven van mij geen fotografische kunstwerken te zijn.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 17:16 schreef Bart2002 het volgende:
Het zijn wel kunstwerkjes hoor. Een hoog artistiek gehalte.
Verder moet je eens kijken of je iets met je witbalans (van je toestel) kunt doen.
Haha newbie gespot.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 14:58 schreef RobinOok het volgende:
Dat klinkt lief, chanant. Als charmant, maar dan anders.
Okay, dan snap ik meteen waarom ik het nog nooit gehoord had.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 15:22 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Is op dit forum uitgevonden:
SEX / Op ongewenste moment een erectie krijgen:')
Gecensureerd stukje:quote:Op vrijdag 16 juni 2017 19:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Okay, dan snap ik meteen waarom ik het nog nooit gehoord had.
Ik kom daar niet. En ga dus ook niet klikken. Maar evengoed bedankt.
Maar dat is toch zo een beetje de 'sterren' keuken tegenwoordig in Nl geworden. Overal doen ze hetzelfde,daarom ben ik er in Nederland wel een beetje klaar mee. Dan liever gewoon simpel "Deli eten" Maar goed, als het GF maar gesmaakt heeft.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 14:46 schreef Bart2002 het volgende:
Al dat schuim... En kunstige torentjes. Het wordt een beetje chanant.
ik vind het chanant dat jij niet weet hoe je genant schrijft.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 14:46 schreef Bart2002 het volgende:
Al dat schuim... En kunstige torentjes. Het wordt een beetje chanant.
Dat is een incrowd garpje. Sinds 2008. Toen is deze alternatieve spelling uitgevonden hier.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 04:20 schreef FlipjeHolland het volgende:
[..]
ik vind het chanant dat jij niet weet hoe je genant schrijft.
quote:
Wat was je kwijt voor dit diner?quote:Op vrijdag 16 juni 2017 14:10 schreef golfer het volgende:
Waar: Kaatje bij de Sluis *, Blokzijl.
Wanneer: 15 juni 2017
Wat:
Stond al een tijdje op het verlanglijstje: een keertje eten bij Kaatje bij de Sluis in Blokzijl. Het restaurant heeft sinds 1978 een Michelinster, met uitzondering van 2004, het jaar dat de huidige chefkok Pieter Postma en gastheer Harald Hovenkamp de zaak overnamen.
We hadden het etentje gecombineerd met een middagje in een fluistersloep door de Weerribben en Wieden varen en daarbij een overnachting in een B&B op loopafstand van Kaatje geregeld.
Buiten het restaurant zie je het beeld van Kaatje:
[ afbeelding ]
Het restaurant zit pal aan de sluis van Blokzijl in een mooi hoekpand:
[ afbeelding ]
Aan 1 wand van het restaurant hangen allemaal unieke tekeningen van bekende cartoonisten. Een initiatief van wijlen Peter van Straten: potlood bij de Sluis. Een jaarlijkse lunchbijeenkomst van de tekenaars waarbij ze de kosten van de lunch betalen met een door hen gemaakte tekening.
[ afbeelding ]
We hadden gekozen voor een 7-gangen menu en alvorens te beginnen met het bijpassende wijnarrangement namen we eerst een glas Italiaanse Soave.
Amuse:
[ afbeelding ]
Crème van verse geitenkaas met salade van gele biet en tijm, bietensap en een krokantje van rode biet.
1e gerecht:
[ afbeelding ]
Gemarineerde zalmfilet ‘gravad lax’ met dille, mosterdmayonaise en asperges.
Daarbij dronken we een glas witte 2015 Svelato Falanghina uit Campania Italië. Goede combinatie. Niet echt spannend.
2e gerecht:
[ afbeelding ]
Paté van gevogelte met duindoornbes, salade van venkel, gekarameliseerde walnoot en zacht gerookte gans.
Wat ons betreft het toppunt van de avond. Heerlijk subtiele rooksmaak en een zalige paté onderin het kokertje van krokante venkel.
Daarbij dronken we alweer een glas witte wijn, een 2013 Trimbach Pinot Gris uit de Elzas, Frankrijk.
3e gerecht:
[ afbeelding ]
Gestoomde mousse van snoek met peterselie, fregula (een soort pastabolletjes), citroensaus en gepofte zwarte rijst.
Niet echt meer herkenbaar als snoek, wel een lichte vissmaak op de achtergrond van de mousse. Krokant gepofte rijst was lekker als tegenhanger van de zachte pasta en mousse.
Hierbij alweer en glas witte wijn, dit keer een 2015 Laurenz Five Fine Wine Grüner Veltliner uit Kamptal, Oostenrijk.
4e gerecht:
[ afbeelding ]
Gebakken scholfilet met saus van vadouvan (gefermenteerde) kruiden, en in beurre noisette gebakken bloemkool.
Lekker. Niet echt speciaal.
Weer een glas witte wijn erbij. Dit keer een 2015 Mas des Bressades, Rousanne Marsanne Grenache Blanc, Costières de Nimes uit Frankrijk.
5e gerecht:
[ afbeelding ]
Filet van ree en reepeper uit de Weerribben, wortel uit de oven met een geroosterde lente-ui en saus van citroengras. Goed bereide reefilet en vooral een erg lekkere reepeper.
Hierbij een glas lichte rode wijn: 2014 Manz Spätburgunder uit Rheinhessen, Duitsland.
6e gerecht:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een kaasplankje met daarbij 2 soorten compote en een appel-radijs-krokantje en een soort kleine muffins.
Daarbij een bijna naar port smakende rode wijn: Solera 1954, bodega De Muller uit Taragona, Spanje.
7e gerecht:
[ afbeelding ]
Het (erg zoete) dessert. Rabarber met roomijs van dragon, polderkoninkjes (aardbei), witte chocolade en een Champagne dressing.
Ook hierbij een lekker fris-zoete licht mousserende dessertwijn: 2015 Bricco Riella, Moscato d’asti uit Italië.
We besloten het hierbij te laten.
Lekker gegeten en hoewel sommige gerechten soms een beetje gedateerd zijn en niet echt spannend of vernieuwend zijn, is Kaatje bij de Sluis al jarenlang een terechte bezitter van een Michelinster, met vriendelijk en kundig personeel.
Over de prijs ga ik het niet hebben. Je weet gewoon dat je voor eten en vooral drinken in een Michelinsterrenrestaurant het nodige geld kwijt bent.
Een leuk restaurant in een prachtige omgeving. De moeite waard om een keer te bezoeken.
8,5/10
Wat begrijp je niet aan:quote:
?quote:Over de prijs ga ik het niet hebben. Je weet gewoon dat je voor eten en vooral drinken in een Michelinsterrenrestaurant het nodige geld kwijt bent.
Groot gelijk. Als mensen de prijs willen weten kunnen ze ook gewoon naar de website van het restaurant.quote:
Waar staat hoofdgerecht pik?quote:Op maandag 26 juni 2017 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoofdgerecht eendenborst en dan een plakje krijgen...
indeedquote:Op maandag 26 juni 2017 09:18 schreef Iwanius het volgende:
Vroeger zette Golfer er altijd de prijs bij en tegenwoordig is het dus "follow the Iwanius lijn: " "No quanto costa"
quote:Op maandag 26 juni 2017 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoofdgerecht eendenborst en dan een plakje krijgen...
quote:Op zaterdag 24 juni 2017 21:30 schreef golfer het volgende:
Wij besloten alleen voor een aantal voorgerechten te gaan.
Oh?quote:Op maandag 26 juni 2017 09:18 schreef Iwanius het volgende:
Vroeger zette Golfer er altijd de prijs bij en tegenwoordig is het dus "follow the Iwanius lijn: " "No quanto costa"
quote:Op zaterdag 24 juni 2017 21:30 schreef golfer het volgende:
Totaal inclusief water en wijn waren we 120 euro kwijt.
Ik zou dan inderdaad de Jong of Yama doen.quote:Op zondag 16 juli 2017 14:34 schreef RobinOok het volgende:
Ik zeg de Jong.
https://robinuit.wordpress.com/category/rotterdam/de-jong/
Hou je nog geld over ook.
Menu is 45 euro voor 4 gangen, maar op de kaart staat tegenwoordig dat je ook meer gangen kunt krijgen. Ik denk dat je dan gewoon alle gangen van beide menu's krijgt.
Oh nice, door jouw recensies was ik ook al erg benieuwd geworden. En naar Yama ook, maar die naam was ik vergeten. Thanks alvast!quote:Op zondag 16 juli 2017 14:34 schreef RobinOok het volgende:
Ik zeg de Jong.
https://robinuit.wordpress.com/category/rotterdam/de-jong/
Hou je nog geld over ook.
Menu is 45 euro voor 4 gangen, maar op de kaart staat tegenwoordig dat je ook meer gangen kunt krijgen. Ik denk dat je dan gewoon alle gangen van beide menu's krijgt.
Of daarnaast Fred. Maar dat moet qua ambiance wel je ding zijn.quote:Op zondag 16 juli 2017 16:45 schreef Vanyel het volgende:
Als die allebei vol zijn, misschien de keuken van Floris? Lang geleden dat ik er was, maar was altijd fijn
Was het daarna wel weer gelijk?quote:Op maandag 17 juli 2017 16:50 schreef Lenbas87 het volgende:
Wat at je:
Impressie: We waren eens per ongelijk hier beland
Dat doen ze niet voor niets. Anders serveer je al gauw stopverf cq warme kauwgomballen.quote:Op maandag 24 juli 2017 21:25 schreef gargamelnl het volgende:
Omdat de meeste restaurants de mosselen van het vuur halen en opdienen wanneer ze tijdens het koken net geopend zijn,
Als je de mosselen van het vuur haalt zodra ze open zijn en daarna nog 5 minuten met gesloten deksel in de pan laat garen zijn ze perfect. Mosselen die gelijk nadat ze open zijn opgediend worden zijn gewoon nog half rauw. Daar houd ik niet van. Smaken verschillen.quote:Op maandag 24 juli 2017 21:29 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat doen ze niet voor niets. Anders serveer je al gauw stopverf cq kauwgomballen.
Ja, dat klopt natuurlijk. Maar 1 minuut langer en je kunt ze weggooien. Of pureren door een soepje. Maar ik doe niet anders: als ze allemaal open zijn gaan ze direct voor de bijl.quote:Op maandag 24 juli 2017 21:32 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Als je de mosselen van het vuur haalt zodra ze open zijn en daarna nog 5 minuten met gesloten deksel in de pan laat garen zijn ze perfect. Mosselen die gelijk nadat ze open zijn opgediend worden zijn gewoon nog half rauw. Daar houd ik niet van. Smaken verschillen.
Voorzichtigheid en zorg is natuurlijk geboden. Ik blaas en praat tegen elk mosseltje dat de pan in gaat. Zodra het terug blaft is het niet vers en niet geschikt voor consumptie.quote:Op maandag 24 juli 2017 21:35 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ja, dat klopt natuurlijk. Maar 1 minuut langer en je kunt ze weggooien. Of pureren door een soepje. Maar ik doe niet anders: als ze allemaal open zijn gaan ze direct voor de bijl.
16,10 euro voor een patat met en een broodje frikandel speciaal? Voor dat bedrag lijkt het me vrij normaal dat je iets uit de schatkist mag halen.quote:Op maandag 24 juli 2017 23:10 schreef Sunshine1982 het volgende:
Wat at je: Patat met en een broodje frikadel speciaal
Le-zen!quote:Op maandag 24 juli 2017 23:36 schreef gargamelnl het volgende:
16,10 euro voor een patat met en een broodje frikandel speciaal? Voor dat bedrag lijkt het me vrij normaal dat je iets uit de schatkist mag halen.
Inderdaad. Ik had een broodje kaas voor dochter, patat met en broodje frikadel speciaal voor mij en een cheeseburger plus patat oorlog voor zus. Best redelijke prijs toch.quote:
Ik zat erop te wachtenquote:
Die periode heeft mijn zoon ook gehad, denk je hem plezier te doen met een frietje, blieft die opeens geen friet meer en wil die rijst bij het eten.quote:Op dinsdag 25 juli 2017 00:10 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ik zat erop te wachten
Geloof het of niet, maar ze blieft geen patat. Snacks gaan meestal maar voor de helft op. En ik weet dat een boterham met kaas er altijd in gaat. Vandaar.
Samen gaan?quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 00:19 schreef golfer het volgende:
Zo, dat ziet er erg lekker uit. Zeker voor die prijs. Als we 'toevallig' weer eens in die stad zijn misschien ook maar eens daar proberen.
Met jou never nooit niet, maar met FFT wel.quote:
Gaaf! Zou ik zeker doen. Als jullie gaan; laat even weten hoe jullie het vonden ajbquote:Op zaterdag 19 augustus 2017 00:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Met jou never nooit niet, maar met FFT wel.
Maar volgend weekend zijn we 'toevallig' wel weer een keer daar, dus misschien gaan we het wel even uitproberen.
Inderdaad. Zo fijn als je ook nog eens zo lekker hebt gegeten!quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 00:17 schreef Isabeau het volgende:
Wow, dat ziet er zalig uit voor maar 29 euro pp
Ga je gewoon nog een keer mee dan om ons te adviseren?quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 00:32 schreef FutureFairytale het volgende:
Gaaf! Zou ik zeker doen. Als jullie gaan; laat even weten hoe jullie het vonden ajb
Zou heel graag willen maar volgende week is het kermis in het dorp waar ik vandaan kom. Dus ben dat weekend onder de pannen (bbq, 80's party in voetbalkantine en tentfeest).quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 00:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Ga je gewoon nog een keer mee dan om ons te adviseren?
Dan moeten we het maar proberen zonder jou te doen. Reserveren wel gewenst daar?quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 00:35 schreef FutureFairytale het volgende:
Zou heel graag willen maar volgende week is het kermis in het dorp waar ik vandaan kom. Dus ben dat weekend onder de pannen (bbq, 80's party in voetbalkantine en tentfeest).
Had ik vnv gedaan maar bleek niet nodig. Rond een uur of 19.30u werd het druk maar nog steeds 5 tafels ofzo over. Voor 2 pers is het niet nodig om te reserveren.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 00:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Dan moeten we het maar proberen zonder jou te doen. Reserveren wel gewenst daar?
Chuckroast is eigenlijk de pulled pork van het rund. Het wordt van hetzelfde deel van het beest gemaakt alleen dan niet gepulled. Het heeft 48 uur gegaard, pulled pork 16 uur.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 11:42 schreef Molo het volgende:
Hmmm ziet er goed uit zeg!
Bram en het BBQ vlees
Wat is een chuckroast?
En ik Dit ziet er super uitquote:
Klinkt heerlijk!quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 11:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Chuckroast is eigenlijk de pulled pork van het rund. Het wordt van hetzelfde deel van het beest gemaakt alleen dan niet gepulled. Het heeft 48 uur gegaard, pulled pork 16 uur.
Wij zijn er zondag de 27e i.v.m. viering eerste lustrum van de uiterst succesvolle besloten FB-groep met ruim 32.000 leden van B.quote:
Klinkt goed.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 11:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Gisteren aten we bij Beer 'n Steak in Roosendaal. Aangeraden door barbecueliefhebbers dus de verwachtingen waren hoog.
We kozen voor een sharing barbecue zodat we zo veel mogelijk verschillende dingen konden proeven.
Allereerst een getoast broodje met pulled pork. Heel anders dan alle pulled pork die we gegeten hebben. Bijna glibberig vlees en er was geen stukje bark te bekennen. Erg lekker en bijzonder maar ik ben nou eenmaal een groot fan van een lekkere bark.
[ afbeelding ]
Hierna een plank met diverse voorgerechten: gerookte picana, zalm, tonijntartaar en buratta. De zalm was wat flauw, de tonijn en buratta goddelijk en de picana is gewoon op deze manier bereid mijn smaak niet. Mijn vriend at met smaak mijn stukje op.
[ afbeelding ]
De eerste van de twee hoofdgerechten bestond uit ribben en chuckroast. De ribben waren zeer goed. Te weinig gekruid voor mijn smaak maar ik bestrooi mijn zelfgemaakte ribben dan ook met een absurde hoeveelheid kruiden terwijl mijn vriend zijn rack liever met slechts peper en zout eet.
De chuckroast... Wow. Echt wow. Dit is by far mijn nieuwe favoriete vlees ever. Ik wil dit elke dag, de hele dag. Als ik het op had gekund, had ik dit nog 10 keer uitgevraagd. Ik heb intraveneuze toediening overwogen. Chuckroast, ik hou van je
[ afbeelding ]
Het laatste gerecht was een trio van vlees (what else?): bavette, brisket en diamanthaas. Lekker. Serieus lekker. Ik kan er weinig meer over zeggen.
[ afbeelding ]
Pluspunten:
Het vlees!
De frietjes. Ik hoop ze ooit zo goed zelf te maken
Awesome chimmichurri
We kregen onze eigen vleesvork en koksmes
Leuke serveerster
Net toilet
Nette prijs.
Minpunten:
We kregen de voorgerechten heel snel. Binnen 15-20 minuten hadden we ze allebei op.
2 Serveersters hadden heel lange nagels
De hotsauce over de ribben smaakte vlak en de paprikasaus bij de brisket, bavette en diamanthaas paste nergens bij
We moesten de borden en het bestek van de twee voorgerechten en twee hoofdgerechten hergebruiken
Wat vlakke koolsla
Cijfer: 8,5. Een 10+ voor het vlees maar de rest is ook (een beetje) belangrijk.
Leuk restaurant, vriendelijk personeel, heerlijke kunstlederen stoelen, fijn muziekje op een prettig volume.
Fabrieksfriet? Ik geloof niet dat ik dat bij deze twee tenten op heb.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:01 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Klinkt goed.
Enneh geef je nu fabrieksfriet een hoog cijfer?
kende ik ook niet, maar ziet er super uitquote:Op zaterdag 19 augustus 2017 11:42 schreef Molo het volgende:
Hmmm ziet er goed uit zeg!
Bram en het BBQ vlees
Wat is een chuckroast?
Als een steak gebakken vind ik het niet zo'n succes, maar gestoofd of langzaam op de bbq is het een van de beste stukken die je kan hebben en ook nog een van de goedkoopste stukken.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 13:35 schreef Tim86 het volgende:
[..]
kende ik ook niet, maar ziet er super uit
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chuck_steak
Vond ik ook. Ben nu nog even een tosti aan het maken.quote:Op zondag 20 augustus 2017 00:06 schreef Spanky78 het volgende:
Ziet er lekker uit, maar ik vind de porties er klein uitzien. Ik ben tegenwoordig in sterrenrestaurants toch iets groter gewend.
Die 9 moet dus een 7 worden.quote:Op zondag 20 augustus 2017 00:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Vond ik ook. Ben nu nog even een tosti aan het maken.
Als ik met honger een restaurant verlaat heb ik een héél slecht humeur. 2-3 punten aftrek.quote:
Yup, mee eens.quote:Op zondag 20 augustus 2017 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik met honger een restaurant verlaat heb ik een héél slecht humeur. 2-3 punten aftrek.
Ik kom daar om te eten.
Maar ik geloof niet dat Golfer het restaurant met honger verliet.quote:Op zondag 20 augustus 2017 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik met honger een restaurant verlaat heb ik een héél slecht humeur. 2-3 punten aftrek.
Ik kom daar om te eten.
Klopt. Uren later wel weer trek, dus tosti gemaakt.quote:Op zondag 20 augustus 2017 10:16 schreef RobinOok het volgende:
Maar ik geloof niet dat Golfer het restaurant met honger verliet.
Bij mij wel. Er moet gewoon genoeg te kanen vallen, zo moeilijk is dat niet. Als je pp al 80 euro kwijt bent aan het menu zit daar voldoende marge op, dan mag je als restaurant best wel een iets groter stukje vlees of een iets groter dessert serveren daarvan, dat kost in totaal nauwelijks extra.quote:
1 Keer bij een sterrenten in Malden gegeten en met honger de tent weer verlaten. Allemaal minihapjes en niets waar je een beetje energie van kreeg.quote:Op zondag 20 augustus 2017 20:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Met honger het restaurant verlaten heb ik één keer meegemaakt, porties waren amuse grote, acht of negen gangen en bediening er een paar keer op gewezen dat het niet genoeg was, honger! , kwam het "argument" dat is in dit soort restaurants zo. De prutsers hadden geen ster, geen bieb gourmand.
Zijn inmiddels alweer een tijd failliet.
In tenten met 1 of meerdere sterren heb ik het nog nooit meegemaakt btw,
Ach gus, voel je je lekker superieur nu?quote:Op zondag 20 augustus 2017 21:20 schreef golfer het volgende:
De Hollandse boerenkinkels die het liefst 2 kapsalons na elkaar naar binnen schuiven raad ik dan ook aan om vooral het te houden bij McDonald, Van der Valk en alle all-you-can eat tenten.
Dan blijft er genoeg plek over voor de gasten die in de wat meer op smaak gerichte verfijndere restaurants vertoeven.
Ja. En dat hou ik graag zo.quote:Op zondag 20 augustus 2017 21:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Ach gus, voel je je lekker superieur nu?
Zoals zoveel mensen die dat niet op hun merits baseren bestaat het jouwe vooral uit anderen te kleineren.quote:
opgevoed dat je je bord moet leegeten?quote:Op zondag 20 augustus 2017 21:29 schreef RobinOok het volgende:
Omgekeerde kan trouwens ook. Tot voor kort werd ik standaard misselijk bij het eten van het hoofdgerecht bij mijn lievelingsrestaurant. Het was steevast net teveel. En toch staat ie bovenaan mijn lijstje. Andere dingen (smaak! niet presentatie, mafkezen) tellen zwaarder.
En dat vanuit een seniorenflat.quote:Op zondag 20 augustus 2017 21:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals zoveel mensen die dat niet op hun merits baseren bestaat het jouwe vooral uit door anderen te kleineren.
Met een uitkeringquote:
Sinds wanneer?quote:
Volgens mij geniet hij nog veel meer van zichzelfquote:Op zondag 20 augustus 2017 21:34 schreef Tem het volgende:
Ach ik hoop dat golfer heeft genoten van zijn maaltijd en tosti als toetje.
Nee, integendeel. Ik doe dat pas sinds ik zelf kook.quote:Op zondag 20 augustus 2017 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
opgevoed dat je je bord moet leegeten?
Uiteraard.quote:Op zondag 20 augustus 2017 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij geniet hij nog veel meer van zichzelf
Ik peins er niet over.quote:Op zondag 20 augustus 2017 21:35 schreef borisz het volgende:[/
[b]Kosten? Zie maar op de site van Specktakel
Nou vooruit .quote:
Haha, ik zag laatst je aanrecht. Die kwam ook rechtstreeks uit een jaren 80 sociale huurwoning.quote:
Niet echt wat voor Moslims of wel? :$quote:Op zondag 20 augustus 2017 21:35 schreef borisz het volgende:
Waar? Specktakel, Haarlem http://specktakel.nl/
Wanneer? Vandaag
Wat at je? Vooraf: A taste of the World, Hoofd Struisvogelbiefstuk en na de Spanish Sangria Sorbet
Moeders had de Rode mul en Key Lime Pie na. VOoraf hetzelfde
Impressie?
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kosten? Zie maar op de site van Specktakel
Cijfer? 9. Heerlijk gegeten. Goede bediening. Lekkere wijnen en alles was goed op smaak.
De Cappuccino van kreeft op foto 2 kregen we cadeau voor mijn verjaardag.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |