abonnementen ibood.com bol.com
  zondag 2 april 2017 @ 23:05:08 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169961872
registreer om deze reclame te verbergen
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafť of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 2 april 2017 @ 23:06:55 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169961919
Vanavond heerlijk veel verschillende tapas gegeten bij El Pincho in Haarlem.
Niet echt goedkoop, maar wel supervers en lekker. :9
Poef.....gone! ©golfer
pi_169961970
quote:
14s.gif Op zondag 2 april 2017 23:06 schreef golfer het volgende:
Vanavond heerlijk veel verschillende tapas gegeten bij El Pincho in Haarlem.
Niet echt goedkoop, maar wel supervers en lekker. :9
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
  zondag 2 april 2017 @ 23:30:00 #4
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169962312
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op zondag 2 april 2017 23:06 schreef golfer het volgende:
tapas gegeten bij El Pincho
Klinkt logisch. Volgende week pinchos eten bij El Tapas?
pi_169962550
quote:
1s.gif Op zondag 2 april 2017 23:30 schreef RobinOok het volgende:

Klinkt logisch. Volgende week pinchos eten bij El Tapas?
Op hun website staat anders gewoon: "De inhoud van de kaart laat zich raden: El Pincho serveert hoofdzakelijk tapasgerechten uit Spanje. Onze Spaanse chef Emilio heeft zijn Spaanse roots verstopt in onze tapas en dat proef je"" 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 3 april 2017 @ 00:00:01 #6
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169962644
Ja, wat ik al zei, logisch! _O-
pi_169962672
registreer om deze reclame te verbergen
:D
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_169962721
quote:
0s.gif Op maandag 3 april 2017 00:00 schreef RobinOok het volgende:
Ja, wat ik al zei, logisch! _O-
Ik dacht dat je weer eens sarcastisch was :@
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 3 april 2017 @ 00:16:05 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169962790
Ja, was ik ook. En nog. :P Denk ik. Ik vind sarcastisch bijna nooit het goede woord, maar dat ligt aan mij. Onthou nooit het verschil met cynisch. Maar ook dat is het goede woord niet. Whatever.
  maandag 3 april 2017 @ 12:50:34 #10
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169969191
quote:
1s.gif Op zondag 2 april 2017 23:08 schreef Prego het volgende:

Wat at je?
We waren met 4 personen en deelden deze gerechten met elkaar:

Brood met dips
Drie maanden oude schapenkaas / kweepeer / vijgen
Artisjokken / asperges
Brood / tomaat / knoflook
Gefrituurde aardappeltjes / alioli
Champignons / knoflook / manchego
Octopus / aardappel op Galicische wijze
Verse gegrilde sardientjes
Gamba's van de plaat
Dadels / bacon / honing
Gegrilde chorizo / ui
Gehaktballetjes in pittige tomatensaus
Varkenshaasspiesje / zoet / pittig / truffelchips
Biefstukpuntjes / sojasaus / cashewnoten / bosui
Gambakroketjes
Cheese cake / ijs / verse slagroom
Limoenijs / vodka / prosecco
quote:
Impressie?
Prima.
quote:
Kosten?
177 euro inclusief 2 flessen witte wijn en 2 glazen rode wijn.
quote:
Cijfer?
8/10
Poef.....gone! ©golfer
pi_169970977
^O^
aÔoli :9
pi_169992433
Zaterdag ben ik uit eten geweest bij de De Bichtstoel

voorgerecht:
Salade geroosterde kip
Gegrilde groenten

Hoofdgerechten
Wildstoof
Roodbaars

nagerecht
Kersen Cheesecake

Het is niet de meest moderne tent maar erg leuk en gezellig. De bediening was echt geweldig. Leuke mensen en vriendelijk.

Er is geen alcohol genuttigd. Totale kosten § 74,00

Het waren leuke gerechten maar verwacht geen bijzonderheden.

Eindcijfer 7.5
  maandag 10 april 2017 @ 12:30:25 #13
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_170125144
Zo, ik heb een culinair weekendje gehad. En ik ben daardoor twee kilo zwaarder geworden.

Donderdag bij Mooii gegeten via de Restaurantweek. Het was zeker niet slecht, maar ik had er meer van verwacht. Kreeg ergens niet helemaal het idee dat ze heel hard zaten te wachten op bezoekers van de Restaurantweek, maar dat deed me uiteindelijk niet zo veel; we waren er voor het eten. Vooral het hoofdgerecht viel tegen, eindcijfer zou ik nu een 7- geven (alles bij elkaar, incl. fooi, waren we §120 kwijt voor 2 personen).

Voor: kalfstartaar. Heel. Erg. Lekker. Mooi zacht. Heb niet onthouden wat er allemaal bij zat, maar was een toppertje.
Tussen: geroosterde paprika-tomatensoep met gamba's. Heerlijke roostersmaak, dikke prima.
Hoofd: black angus steak met sucade en bloemkoolcrumble. Viel erg tegen: steak was droog, te weinig saus om dat nog te compenseren. Sucade was wel erg lekker.
Na: bloedsinaasappelijs met nog wat dingen. Lekker fris, maar ijs was nog te koud en hard. Hoogtepuntje: basilicumcakeje. Die was heel erg lekker.

Zaterdag bij Burger Folie in Leuven gegeten. Ik was terughoudend, omdat ik bang was dat deze te erg gehypped werd (werd werkelijk overal aangeraden) maar achteraf kon ik alleen maar concluderen dat dit de lekkerste burger was die ik ooit heb gehad: The Mediterranean met 100% Charolais rundsgehakt, gegrilde groenten, provolone kaas, pancetta, verse rode ui & rucola sla, basilicumsausje. Dikke 8,5 (inclusief drank en koffie/thee waren we §60 kwijt).

Die burgertent hadden we bewust gekozen, omdat ik vrijdag een wat duurder zaakje had uitgezocht in Leuven: Zarza. Zwaar ondergekleed (jeans, casual overhempie, sneakers) kwamen we binnen, terwijl iedereen wel heel netjes gekleed was, maar daar zetten we ons vrij snel overheen: dat komt misschien ook omdat de wijn best aankwam die dag :D Tentje was top, fijne inrichting en prima bediening. We kregen een uitstekend menu, met heel goed uitgekozen wijnen - helaas heb ik die als niet-kenner natuurlijk weer niet onthouden. Gelukkig gaf mijn vriendin steeds net voordat ik het mes in het eten zette aan dat ik een foto moest maken, dus die kan ik jullie nog net meegeven (wel iPhone met een vlek op de camera, maar doe het er maar mee). Eindcijfer is toch wel een 9, want het was een topavondje, waarbij vooral de samenstelling van de gerechtjes, inclusief wijn, een genot was (5-gangen, inclusief aperitief, wijnarrangement en koffie/thee na voor 2 personen kostte met fooi §240 - al weet ik dat niet meer zeker omdat ik als jarige niet hoefde te betalen ).

Jgoljjj.jpg
Makreel, Griekse yoghurt, komkommer, ingemaakte citroen, pompelmoes
Heel lekker. Vooral hoe alles elkaar aanvulde. Echt niet het lekkerste gerecht ooit, maar de verschillende teksturen en smaken waren subliem op elkaar afgestemd. De wijn erbij was ook fantastisch: lekker wat vettig, terwijl het gerecht zelf heel fris was.

WeRuvWp.jpg
Open ravioli, kreeft, pompoen
Ik vind kreeft een van de lekkerste dingen die je kunt eten. Deze was perfect bereid. De saus had nog iets krachtiger gemogen (klein detail; dan was het een 9 ipv 8,5 geweest bijvoorbeeld), maar de pompoenpitten erbij waren verrassend goed.

x2vhpDh.jpg
Kalfszwezerik, bietjes, sausje van oude port
Oeioeioei, wat was die zwezerik zalig! De smaak van de bietenpuree was enorm intens, de zoetzure biet was een welkome verfrissing. Enige minpuntje; had nog iets meer saus bij gemogen.

5EaQNoV.jpg
Natuurkalf, jonge Mechelse bloemkool, citroenboter, rozemarijn frietjes, pijnboompit
Je ziet het al aan de cuison; die was helemaal goed. Heerlijk mals kalfje, waar de bloemkoel uitstekend mee samenging. Ook hier waren alle onderdelen weer heel goed op elkaar afgestemd, met vooral de crumble qua tekstuur als onmisbaar onderdeel.

46kkCHs.jpg
Stouterik, chocolade, karamel, nougatijs
Hmmmmm! Ik ben een chocoladefreak. En ik ben normaal heel erg van de zoete nagerechten, maar deze was behoorlijk bitter. De wijn die erbij kwam was wat dat betreft het hoogtepunt en maakte het helemaal af, omdat die door de bitterheid van het gerecht ongelooflijk vol en subtiel zoet smaakte. Zeer, zeer prima, met name ook weer door de combinatie van alle elementen.

En gisteren op de eerste warme zondag van het jaar natuurlijk gebarbecued, wat waarschijnlijk de reden is van 1,5 van de 2 kilo's aan extra gewicht.
  maandag 10 april 2017 @ 13:14:16 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170125842
Ziet er allemaal weer zeer smakelijk uit.
Vraag me wel af of ze soms ook oude Mechelse bloemkool serveren?
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 10 april 2017 @ 14:39:26 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170127043
quote:
14s.gif Op maandag 10 april 2017 13:14 schreef golfer het volgende:
oude Mechelse bloemkool
Is dat niet de naam van jouw kapsel?
:P :P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170127164
Kalfszwezerik (L)

Gefeliciteerd nog vinnypassy, ziet er mooi uit allemaal :)
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  zondag 16 april 2017 @ 22:52:13 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170273700
Wanneer: 16 april 2016
Waar: RIJKSģ Restaurant, Amsterdam

Wat:
Joris Bijdendijk van het RIJKS Restaurant dat inmiddels 1 Michelinster heeft, wilde met de traditie van lamsvlees tijdens de Pasen breken en brak samen met JoŽl Broekaert (recensent van de NRC) een lans voor het eten van geitenbokjes. Normaal gesproken worden deze beestjes meteen na geboorte vernietigd of geŽxporteerd naar landen in Zuid-Europa (met name Spanje) waar ze dit vlees wel kunnen waarderen.
Vandaar dat er vandaag een proeverij van geitenbok geserveerd werd in het RIJKS restaurant.

De menukaart:
Scan0002.jpg?timestamp=1492373536977
De geserveerde bokjes worden ook wel Chevon genoemd. Dat zijn bokjes die tussen de 5 en 7 maanden oud zijn voordat ze geslacht worden en het vlees ervan wordt nog 2 weken gerijpt alvorens het te verwerken.

We begonnen met een amuse:
DSC00574.JPG?timestamp=1492373691088
Een zachte gegaard eitje met daarop een schuim van geitenkaas en bovenop gepofte gierstkorrels.

1e gerecht:
DSC00575.JPG?timestamp=1492373799528
Een terrine van de schouder en de buik van de bok met daarbij een puree van abrikoos en wortel en diverse soorten radijs met Indische kers.

2e gerecht:
DSC00578.JPG?timestamp=1492373905864
Een koteletje van de rug van de bok met asperges en doperwten.
Helaas kregen wij maar 1 minuscuul stukje kotelet, terwijl we bij de tafels om ons heen zagen dat iedereen 2 stukjes geserveerd kreeg. Toen we daarover bij de gerant een opmerking maakte wuifde hij ons bezwaar weg met de opmerking dat het gerecht klopte met slechts 1 koteletje.
Qua smaak wel prima en met name de daarbij geserveerde saus en de knapperig gehouden groentes waren erg lekker.

3e gerecht:
DSC00585.JPG?timestamp=1492374089094
Een stukje bokkenbout met daarbij flageolettenbonen in tomatensaus en een schuim van daslook. (hoogtepuntje, die schuim). Wederom helaas erg kleine stukjes vlees.

Dessert:
DSC00587.JPG?timestamp=1492374234209
Een parfait van geitenyoghurt met flinterdunne millefeuille van rabarber en daarbij stukjes rabarber en vanille-olie.
Hoogtepunt van de avond!

Tenslotte kregen we voor het afscheid ook nog als grapje 2 bokkenpoten:
DSC00590.JPG?timestamp=1492374359743

Bij het diner dronken we, naast een fles bruisend water, ook nog een heerlijke fles Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc:
DSC00577.JPG?timestamp=1492374422726

En i.p.v. een 'doggybag' kregen we (een lege) 'Goat to Go-bag' mee.
DSC00573.JPG?timestamp=1492374595018

Kosten totaal inclusief water en wijn voor 2 personen: 130,50 euro

Conclusie: leuke kennismaking met geitenbokvlees dat bijzonder neutraal van smaak is als het rosť wordt geserveerd. Helaas veel te kleine porties vlees.
Poef.....gone! ©golfer
pi_170275316
Leuk bedacht, die goatiebag, maar als je zo weinig eten serveert dan blijft er uiteraard geen kruimel over voor zo'n concept. Hoe vonden jullie de smaak van het geitenvlees?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 16 april 2017 @ 23:42:50 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170275467
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2017 23:37 schreef Isabeau het volgende:
Leuk bedacht, die goatiebag, maar als je zo weinig eten serveert dan blijft er uiteraard geen kruimel over voor zo'n concept. Hoe vonden jullie de smaak van het geitenvlees?
Lekker mooi sappig en neutraal van smaak. Minder uitgesproken dan lamsvlees.
Poef.....gone! ©golfer
pi_170275590
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2017 23:42 schreef golfer het volgende:

Lekker mooi sappig en neutraal van smaak. Minder uitgesproken dan lamsvlees.
Waarom ligt het dan niet in de supermarkt?! Want door de opkomst van de geitenkaas (hallo vegetariŽrs oa) zijn er veel meer geitenbokjes die geslacht worden en waarom blijft dat vlees dan niet gewoon in Nederland 8)7 Ze kunnen wel zeggen dat we het niet willen, maar je kan het niet eens kopen!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 16 april 2017 @ 23:59:10 #21
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170276019
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2017 23:46 schreef Isabeau het volgende:

Waarom ligt het dan niet in de supermarkt?! Want door de opkomst van de geitenkaas (hallo vegetariŽrs oa) zijn er veel meer geitenbokjes die geslacht worden en waarom blijft dat vlees dan niet gewoon in Nederland 8)7 Ze kunnen wel zeggen dat we het niet willen, maar je kan het niet eens kopen!
Inderdaad niet in de supermarkt, wel incidenteel te koop. Bijvoorbeeld hier:
http://www.bokkenbunker.nl/

of hier:
https://outofthebok.nl/vlees
Poef.....gone! ©golfer
pi_170276232
Mijn stukjes bout waren ook nog eens taaiig. In ieder geval de helft.
Wat errug lekker was, waren alle groentes, schuim en de toetjes. Maar ja, waar je voor komt was dus wat mij betreft het minst.
pi_170276898
quote:
1s.gif Op maandag 17 april 2017 00:06 schreef Bluezz het volgende:
Mijn stukjes bout waren ook nog eens taaiig. In ieder geval de helft.
Wat errug lekker was, waren alle groentes, schuim en de toetjes. Maar ja, waar je voor komt was dus wat mij betreft het minst.
Zonde! Maar wel speciaal een keer geprobeerd te hebben.

Vond die bokkenpoot leuk.
Dacht t al gelijk toen ik de menukaart zag :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 17 april 2017 @ 10:50:28 #24
289177 Iwanius
Gedachten zijn net als Wolken
pi_170280245
Leuke recensie Golfer. :s) Eten en opzet ziet er ook leuk uit.
Hij die geld verliest, verliest veel. Hij die een vriend verliest, verliest veel meer. Hij die het vertrouwen verliest, verliest alles
pi_170280290
Wat karig zeg ;(
Appallingly dull, unimaginative, timid, lacking in initiative, spineless, easily dominated, no sense of humour, tedious company and irrepressibly drab and awful.
  maandag 17 april 2017 @ 11:02:31 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170280409
Toch is 130,50 euro voor twee personen voor wijn, water en vier gangen van een sterrenchef geen heel slecht deal. Zo weinig was het nou ook weer niet. Maar als je het gevoel hebt dat je achtergesteld wordt tov andere tafels is dat kut, ongeacht de prijs of de hoeveelheid.

Wij gaan een proeverij doen van het varken. In 10 gangen.
Verschil moet er zijn, A'dam versus R'dam. :)
pi_170282213
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 11:02 schreef RobinOok het volgende:
Toch is 130,50 euro voor twee personen voor wijn, water en vier gangen van een sterrenchef geen heel slecht deal. Zo weinig was het nou ook weer niet. Maar als je het gevoel hebt dat je achtergesteld wordt tov andere tafels is dat kut, ongeacht de prijs of de hoeveelheid.

Wij gaan een proeverij doen van het varken. In 10 gangen.
Verschil moet er zijn, A'dam versus R'dam. :)
Daar was ik heel graag heen geweest, maar "pas" verhuisd en blut.
pi_170282941
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 11:02 schreef RobinOok het volgende:
Toch is 130,50 euro voor twee personen voor wijn, water en vier gangen van een sterrenchef geen heel slecht deal. Zo weinig was het nou ook weer niet. Maar als je het gevoel hebt dat je achtergesteld wordt tov andere tafels is dat kut, ongeacht de prijs of de hoeveelheid.

Wij gaan een proeverij doen van het varken. In 10 gangen.
Verschil moet er zijn, A'dam versus R'dam. :)
Hij had het ook beter een 'proeverij' kunnen noemen. En ik vond het moeilijk om op zijn calimero's te zeggen dat de buren en anderen 2 rackjes kregen en wij maar 1, maar g maakte er wel een opmerking over dat werd weggewuifd door een medewerker.

We hadden er gelukkig brood bij, en de toetjes waren de star of the show en de bokkenpoten groot. Wat mij betreft had het geitenbokkenvlees op 1 moeten staan.
  maandag 17 april 2017 @ 13:05:58 #29
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170282981
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 13:04 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Hij had het ook beter een 'proeverij' kunnen noemen. En ik vond het moeilijk om op zijn calimero's te zeggen dat de buren en anderen 2 rackjes kregen en wij maar 1, maar g maakte er wel een opmerking over dat werd weggewuifd door een medewerker.
Voor mij reden om mijn bek te houden. Want als ze er niks mee doen word je alleen maar nog changrijniger.
pi_170282993
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 13:05 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Voor mij reden om mijn bek te houden. Want als ze er niks mee doen word je alleen maar nog changrijniger.
Precies :D
  maandag 17 april 2017 @ 13:22:48 #31
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170283307
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 13:05 schreef RobinOok het volgende:

Voor mij reden om mijn bek te houden. Want als ze er niks mee doen word je alleen maar nog changrijniger.
Voor mij geen reden om mijn mond te houden. Ik ben altijd eerlijk en assertief als mij gevraagd wordt of alles naar wens was. Zowel positief als iets minder positief of zelfs ronduit slecht.
Van kritiek kunnen ze alleen maar (hopelijk) leren.
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 17 april 2017 @ 13:25:25 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170283345
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 13:22 schreef golfer het volgende:

[..]

Van kritiek kunnen ze alleen maar (hopelijk) leren.
Ja, vast. Maar ik zit daar niet om hun iets te leren dus.
Ik zit er om gezellig en lekker te eten. En personeel iets leren vind ik niet gezellig of lekker. :N
Maar goed, die discussie is hier ook pas 8 keer gevoerd of zo. :D
pi_170283538
quote:
14s.gif Op zondag 16 april 2017 22:52 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 16 april 2016
Waar: RIJKSģ Restaurant, Amsterdam

Wat:
Joris Bijdendijk van het RIJKS Restaurant dat inmiddels 1 Michelinster heeft, wilde met de traditie van lamsvlees tijdens de Pasen breken en brak samen met JoŽl Broekaert (recensent van de NRC) een lans voor het eten van geitenbokjes. Normaal gesproken worden deze beestjes meteen na geboorte vernietigd of geŽxporteerd naar landen in Zuid-Europa (met name Spanje) waar ze dit vlees wel kunnen waarderen.
Vandaar dat er vandaag een proeverij van geitenbok geserveerd werd in het RIJKS restaurant.


Conclusie: leuke kennismaking met geitenbokvlees dat bijzonder neutraal van smaak is als het rosť wordt geserveerd. Helaas veel te kleine porties vlees.
En dit is waarom ik geen zin heb om binnen Nederland veel geld uit te geven aan uit eten gaan. Vaak is het niet lekker, en als het dat wel is krijg je van die ieniemienie piepkleine stukjes vlees en over het algemeen zijn de gerechtjes echt miniatuurformaat.

Je betaalt zo'n 65 euro per persoon. Hoeveel procent van de kosten daarvan gaan nou naar het vlees of Łberhaupt de ingrediŽnten die er worden gebruikt? Stel dat geitenvlees kost 10 euro de kilo, of je nu in totaal 250 gram serveert of dat je het wat ruimer neemt en b.v. 400 gram serveert (over alle gangen heen) scheelt je als restaurant misschien 1,50.. En dat op een menu van 65 euro pp :')

En zolang men blijft bezuinigen op dit soort onbenullige zaken, die echter wťl het eetgenot danig verminderen (want als ik uit eten ga wil ik gewoon genoeg eten) dan ga ik er dus geen geld aan uitgeven.

En dan ook nog het lef hebben om een doggybag mee te geven (ik zou daar echt een comment op maken naar de ober toe: nee horo dank u we hoeven geen doggybag, we gaan zo nog even naar de mcdonalds want het was zo weinig eten), eno ok nog eens niet alle bordjes een gelijke portie meegeven (want de anderen kregen 2 stukjes) wat echt een no no is als restaurant.

Dan geloof ik graag dat het eten erg lekker was maar op die manier hoeft het voor mij niet.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_170283549
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 13:25 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, vast. Maar ik zit daar niet om hun iets te leren dus.
Ik zit er om gezellig en lekker te eten. En personeel iets leren vind ik niet gezellig of lekker. :N
Maar goed, die discussie is hier ook pas 8 keer gevoerd of zo. :D
Je kunt ook kritiek geven d.m.v. een lage of geen fooi te geven en gewoon niet meer terug te komen natuurlijk.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_170283658
En tsja, wat betreft het 'niemand in NL wil X eten', daar word ik altijd best wel kwaad van. Ik wil het best hebben maar ik moet te veel moeite doen om het te krijgen, dŠt is het probleem !

Leg geitenbokvlees of ganzenvlees of wat dan ook (want ook ganzen, damherten etc. zijn er in overvloed en worden vaak vernietigd ipv opgegeten) in de supermarkt. Desnoods in de diepvries als het niet goed verkoopt, want dan is het langer houdbaar. Geef een goede prijs aan het vlees (minder dan 10 euro per kilo dus, misschien voor de beste delen 12,50 maar meer niet !). Leg kaartjes in de albert heijn met recepten van hoe je het bereidt, voor mijn part met een Knorr kruidenzakje erbij voor mensen die niet durven te koken of niet creatief zijn. En dan zullen we wel eens zien of echt niemand het wil eten ! Maak campagne en reclame over het vlees, en binnen een jaar zit iedereen massaal het overschot aan geitenbokjes en damherten weg te kauwen.

Het probleem zal zijn dat de bioplofkippenindustrie het niet wil, want dan verliezen ze omzet aan het bijna gratis wilde ganzenvlees. En ja, er zijn ook een hoop nederlanders (voornamelijk pure nederlanders) die het niet aan zullen raken omdat ze het niet kennen, maar er zijn er heus ook genoeg die het wel zullen durven eten. Zeker als het niet al te duur is.

Als ik het moet gaan bestellen op ťťn of andere vage site waar niet eens prijzen op staan voor het vlees dan haak ik al gauw af. Ik wil het gewoon bij de supermarkt, slager of poelier kunnen kopen, en het liefste bij de supermarkt want dat is gewoon vele malen handiger. En als het te langzaam verkoopt voor vers, dan pleur je het toch in de diepvries?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 17 april 2017 @ 13:45:27 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170283699
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 13:36 schreef sirdanilot het volgende:

En dit is waarom ik geen zin heb om binnen Nederland veel geld uit te geven aan uit eten gaan. Vaak is het niet lekker, en als het dat wel is krijg je van die ieniemienie piepkleine stukjes vlees en over het algemeen zijn de gerechtjes echt miniatuurformaat.

Nee, in BraziliŽ is het natuurlijk allemaal beter en meer en lekkerder.
Wanneer was je er ook alweer voor het laatst in jouw fantasie-leven?
quote:
Je betaalt zo'n 65 euro per persoon.

Het menu was 35 euro pp. de rest was de drankrekening.
Poef.....gone! ©golfer
pi_170283756
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 13:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee, in BraziliŽ is het natuurlijk allemaal beter en meer en lekkerder.
Wanneer was je er ook alweer voor het laatst in jouw fantasie-leven?
Vorig jaar. En ja het is er meer en het is in ieder geval altijd gewoon lekker, ipv soms lekker zoals in Nederland. Het verschilt wel per regio hoe lekker het is. In Rio is het eten niet heel erg bijzonder, in het noordoosten en noorden is het veel lekkerder. Maar ja dat ligt ook net zo ver uit elkaar als Nederland en Spanje dus zo gek is dat niet (BraziliŽ is net zo groot als het grootste deel van Europa).
quote:
[..]

Het menu was 35 euro pp. de rest was de drankrekening.
Ja ok prima, maar dan nog, wat voor verschil maakt die 2 euro voor iets meer vlees te serveren?
Maak dan de drankjes een paar centen duurder, niemand die daarvan opkijkt. Ze eten je arm en drinken je rijk, toch. Of voor mijn part maak je het menu 37 euro ipv 35 euro, zolang het maar gewoon genoeg vlees is.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 17 april 2017 @ 14:02:35 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170284004
Wel eens gehoord van de uitspraak "smaken verschillen"?
Ik weet vrijwel zeker dat ik nŪet altijd lekker zou eten in BraziliŽ.

[ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 17-04-2017 14:16:44 ]
  maandag 17 april 2017 @ 14:23:44 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170284276
Dat restaurants kleine stukjes vlees serveren heeft de zelfde reden als frietsaus ipv mayo in de snackbar, dat is gezonder...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 17 april 2017 @ 15:00:59 #40
78964 Luuksor
[ NFL Europa ]
pi_170284884
Mensen die zeuren over de prijs van restaurant eten moeten echt een keer een week meelopen met de inkoop afdeling. Ketens niet meegerekend, die hebben natuurlijk het voordeel van massa inkoop, zijn de marges in de horeca echt flinterdun.
Gezocht: NFL Caps/Jerseys
  maandag 17 april 2017 @ 16:06:18 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170286186
Even de score van de afgelopen week "erop gezet". :P
Wat moet je anders met zo'n vrije dag dan foto's uitzoeken?

33249054444_3bed7cba92_z.jpg
Gouden Kalf in Den Haag. 7 gangen voor 29,95 (geen typo)
Lekker, gezellig, leuk, avondvullend.
Cijfer : 10

33279822593_f6bbef98b4_z.jpg
Beijing Bao in Rotterdam. 4 gerechten binnen 3 kwartier weer buiten.
Altijd lekker. En lekker snel.
Cijfer : 7,5

33961352711_984ff45a32_z.jpg
A Proposito in Rotterdam (naast CS). Om te huilen.
Cijfer: 2

33961348631_26f1ca937e_z.jpg
Vis op de Kaap op Deliplein, Katendrecht. Al een tijdje niet geweest, wegens wisselend succes, maar nu was het wel weer goed. Lekker met mijn vingers gegeten.
Cijfer : 7,1

Voor meer info (sorry, geen zin om te copypasten en foto's zeggen toch het meest) zie : https://robinuit.wordpress.com
pi_170294381
A Proposito :')
Een herinnering die ik verweg gestopt heb, wat een ellende :{ -O-

29,95? Goede prijs en het ziet er goed uit!
pi_170298952
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 21:17 schreef Prego het volgende:
A Proposito :')
Een herinnering die ik verweg gestopt heb, wat een ellende :{ -O-

29,95? Goede prijs en het ziet er goed uit!
Wat is er dan zo ellendig aan dat restaurant? :o RobinOok die een 2 geeft, da's zo laag dat alles wel mis moet zijn gegaan. (even op Robin's link geklikt en ik snap de 2 inmiddels wel :+ )

[ Bericht 7% gewijzigd door Isabeau op 18-04-2017 01:03:52 ]
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_170309171
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 14:02 schreef RobinOok het volgende:
Wel eens gehoord van de uitspraak "smaken verschillen"?
Ik weet vrijwel zeker dat ik nŪet altijd lekker zou eten in BraziliŽ.
Het hangt af van de regio. Maar het eten in het noordoosten en noorden is echt heel lekker.

Rio is niet bijzonder, maar het is wel gewoon comforting en lekker vind ik. Maar misschien omdat ik dat van huis uit gewend ben.

Het fijne is dat je altijd heel veel verschillende dingen op tafel hebt. Dus als je al iets niet lekker vindt dan kun je nog de andere dingen pakken.

Ik lustte b.v. de dingen met gedroogde garnalen niet altijd vroeger (heeft een nogal.... sterke smaak. inmiddels lust ik het trouwens wel maar het is een acquired taste). Maar dan pakte ik gewoon meer van de andere dingen.

Sommige dingen kunnen wel nogal zwaar op de maag liggen soms, vooral de pastei achtige dingen. Die lust niet iedereen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 18 april 2017 @ 16:47:39 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170309387
Oja, nu is het al zo dat omdat je er altijd zo achterlijk veel te vreten krijgt zit er altijd wel iets bij wat je wel lust. Ja, zo kan ik het ook ja. Maar goed, dan nog geloof ik ik er niks van.
  dinsdag 18 april 2017 @ 17:44:01 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170310931
Gegeten bij Strand Lodge in Winterswijk, een strandtent (ja, ze hebben een strand) maar het verst verwijderd van zee van alle strandtenten.
http://www.slww.nl
Ze hebben een Michelin ster, zeer moderate prijzen en een heerlijk ontspannen sfeer. De bediening is niet formeel stijf zoals normaal gesproken bij de topgastronomie, maar heerlijk relaxed zoals je bij een strandtent verwacht.
Het eten is een ander verhaal.
Kregen wat brood, amandelen en olijven terwijl we de kaart bestudeerden.
We gingen voor een zes gangen menu (57,50) pp
Kregen als amuse een zee-egel schelp gevuld met een mousseline van aardappel (een hele smeuige aardappelpuree) met zee-egel en een augurkensorbet. Daarnaast een kroepoekje met gerookte haring en rammenas. Prachtige smaakcontrasten van de ingredienten en warm en koud van de puree en de sorbet.
Prachtig gerechtje

Daarna kwam het eerste voorgerecht, geelvin makreel (hamachi) op twee manieren bereid, met oester, gel van oester en verschillende manieren waarop rode biet bereid was.

Hierbij werd brood gereikt met Guernsey boter, olijfolie, een rokerig pyramide zout op smaak gebracht met gefermenteerde soja.

Wederom erg lekker

Een bouillon van kreeft met garnituur van osseworst. Persoonlijk vond ik deze minder geslaagd, smaakte meer naar black tiger prawns, was niet vies, maar niet mijn smaak, miste het zoete van kreeft.

Een stuk Kabeljauw, perfect gegaard met daarbij gebrande bloemkool en bloemkool crŤme, couscous en een witte saus van witte wijn, krokant van zwarte sesam en een zwarte saus van zwarte sesam. Vond het erg lekker.

Brood en boter bleven komen

Klapstuk met marsala saus, groene asperge op freekeh (geroosterde groene durumtarwe) met shii-takes
Weer een prachtige combinatie van ingrediŽnten/bereidingswijze die je niet vaak tegenkomt en perfect klaar gemaakt. Heel erg lekker

Vervolgens kwam
Ree geit op vier manieren, een meesterwerk, de chef moet erg lang gewerkt hebben dit gerecht te ontwerpen. De andere gerechten waren de ster waardig, maar deze stak er duidelijk bovenuit. Zou in een twee of drie sterrentent met trots op de kaart kunnen.
Klein minpuntje, het als bijlage gegeven stukje aardappelgratin was niet gaar noch romig, jammer.

Nagerecht waren diverse bereidingen van verschillende fruitsoorten. Erg verfrissend en lekker.

Cijfer
9,5
Prijs kwaliteit verhouding is onovertroffen, de locatie is prachtig. Ze hadden een 10 gekregen als het helemaal perfect was geweest.
Ga hier zeker vaker terug.
Ze zitten trouwens op een 200 meter van een van mijn voormalige lievelingsrestaurants, de Gulle Waard die eind vorig jaar de deuren sloot.
Als je hierheen gaat, volg de borden bij de rotonde, niet je navigatie, die leid je naar een verkeerde straat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170343279
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 00:37 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Wat is er dan zo ellendig aan dat restaurant? :o RobinOok die een 2 geeft, da's zo laag dat alles wel mis moet zijn gegaan. (even op Robin's link geklikt en ik snap de 2 inmiddels wel :+ )
het enige verschil met RobinOok is dat ik ze een 3 zou hebben gegeven omdat de bediening erg lief was.
pi_170343613
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Gegeten bij Strand Lodge in Winterswijk, een strandtent (ja, ze hebben een strand) maar het verst verwijderd van zee van alle strandtenten.
http://www.slww.nl
Ze hebben een Michelin ster, zeer moderate prijzen en een heerlijk ontspannen sfeer. De bediening is niet formeel stijf zoals normaal gesproken bij de topgastronomie, maar heerlijk relaxed zoals je bij een strandtent verwacht.
Het eten is een ander verhaal.
Kregen wat brood, amandelen en olijven terwijl we de kaart bestudeerden.
We gingen voor een zes gangen menu (57,50) pp
Kregen als amuse een zee-egel schelp gevuld met een mousseline van aardappel (een hele smeuige aardappelpuree) met zee-egel en een augurkensorbet. Daarnaast een kroepoekje met gerookte haring en rammenas. Prachtige smaakcontrasten van de ingredienten en warm en koud van de puree en de sorbet.
Prachtig gerechtje

Daarna kwam het eerste voorgerecht, geelvin makreel (hamachi) op twee manieren bereid, met oester, gel van oester en verschillende manieren waarop rode biet bereid was.

Hierbij werd brood gereikt met Guernsey boter, olijfolie, een rokerig pyramide zout op smaak gebracht met gefermenteerde soja.

Wederom erg lekker

Een bouillon van kreeft met garnituur van osseworst. Persoonlijk vond ik deze minder geslaagd, smaakte meer naar black tiger prawns, was niet vies, maar niet mijn smaak, miste het zoete van kreeft.

Een stuk Kabeljauw, perfect gegaard met daarbij gebrande bloemkool en bloemkool crŤme, couscous en een witte saus van witte wijn, krokant van zwarte sesam en een zwarte saus van zwarte sesam. Vond het erg lekker.

Brood en boter bleven komen

Klapstuk met marsala saus, groene asperge op freekeh (geroosterde groene durumtarwe) met shii-takes
Weer een prachtige combinatie van ingrediŽnten/bereidingswijze die je niet vaak tegenkomt en perfect klaar gemaakt. Heel erg lekker

Vervolgens kwam
Ree geit op vier manieren, een meesterwerk, de chef moet erg lang gewerkt hebben dit gerecht te ontwerpen. De andere gerechten waren de ster waardig, maar deze stak er duidelijk bovenuit. Zou in een twee of drie sterrentent met trots op de kaart kunnen.
Klein minpuntje, het als bijlage gegeven stukje aardappelgratin was niet gaar noch romig, jammer.

Nagerecht waren diverse bereidingen van verschillende fruitsoorten. Erg verfrissend en lekker.

Cijfer
9,5
Prijs kwaliteit verhouding is onovertroffen, de locatie is prachtig. Ze hadden een 10 gekregen als het helemaal perfect was geweest.
Ga hier zeker vaker terug.
Ze zitten trouwens op een 200 meter van een van mijn voormalige lievelingsrestaurants, de Gulle Waard die eind vorig jaar de deuren sloot.
Als je hierheen gaat, volg de borden bij de rotonde, niet je navigatie, die leid je naar een verkeerde straat.
Dit klinkt heel goed! Staat op het lijstje om eens te gaan eten :)
pi_170346775
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 00:37 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Wat is er dan zo ellendig aan dat restaurant? :o RobinOok die een 2 geeft, da's zo laag dat alles wel mis moet zijn gegaan. (even op Robin's link geklikt en ik snap de 2 inmiddels wel :+ )
Welke link is dat?

Als je dit dan ziet dan ga je toch twijfelen aan het waarheidsgehalte (omdat het gros "uitstekend" stemt of "zeer goed") ...:
https://www.tripadvisor.n(...)olland_Province.html
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 20 april 2017 @ 11:49:05 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170350824
quote:
1s.gif Op woensdag 19 april 2017 22:37 schreef Prego het volgende:

[..]

het enige verschil met RobinOok is dat ik ze een 3 zou hebben gegeven omdat de bediening erg lief was.
Nou ja, ik was een beetje boos. Mijn lief zei ook al dat een 2 wat cru is. Want het kan uiteraard altijd slechter. Dus okay, een 4 dan.
pi_170351009
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2017 11:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nou ja, ik was een beetje boos. Mijn lief zei ook al dat een 2 wat cru is. Want het kan uiteraard altijd slechter. Dus okay, een 4 dan.
*; zo kennen we je weer...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 22 april 2017 @ 22:17:23 #52
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170414881
Wanneer: 22 april 2017
Waar: DIGA, Haarlem

Wat:

Net een week geleden geopend in de Damstraat in Haarlem, Italiaans restaurant DIGA. Van dezelfde eigenaar als restaurant Parels in Haarlem. Chefkok Abel Pepping werkte eerder bij Lambermons en Toujours.
Het restaurant is groot en biedt plaats aan ca. 100 couverts. Inrichting strak modern met mozaÔektegels aan de muur. Open keuken.
Wij zaten in een zijdeel met als nadeel dat 1 van ons tegen de muur aankeek en onder het verlaagde plafond waar uit geluidsboxen dreunende loungemuziek kwam was de akoestiek dusdanig slecht dat het een soort zwembadgeroezemoes werd en een normaal gesprek, zonder te schreeuwen, haast niet mogelijk was. Daar moet echt wat aan gedaan worden.
De open keuken met chefkok Abel (met bril):
DSC00601.JPG?timestamp=1492889877881
De wijnklimaatruimte:
DSC00596.JPG?timestamp=1492889913342
We bestelden gelijk een fles Italiaanse Sauvignon Blanc: een frisse en lekkere Erste Neue, Alto Adigo. Daarbij een fles bruisend water.

Hoewel er nog zo nu en dan wat kleine kinderziektes zijn qua timing is de bediening deskundig en enthousiast.
DEGA hanteert vaste prijzen per menugang. De anti-pasti zijn allemaal 8 euro, de primi 12euro, de secondi 16 euro en de desserts zijn allemaal 7 euro.
Je kunt ook voor verrassingsmenu's kiezen. 3-gangen 32,50 euro. 4-gangen 39,50 euro.

Antipasti:
DSC00595.JPG?timestamp=1492890290825
Voor Bluezz kalfstong met lofsoorten en oude balsamico. Lekker gebakken (of gefrituurd?) met een laagje paneer.

DSC00593.JPG?timestamp=1492890457590
Voor mij gerookte rundercarpaccio. Lekker op smaak gebracht en mooi van temperatuur en supermals.

We sloegen de primi over en gingen gelijk door naar de Secondi:
DSC00599.JPG?timestamp=1492890578396
Bluezz had gekozen voor de zacht gegaarde varkensprocureur met artisjok en aubergine. Heerlijk zacht vlees met een voortreffelijke smaak. Echt een hoogtepuntje!
DSC00598.JPG?timestamp=1492890744730
Voor mij runderstaartstuk met beenmerg, gegrilde groentes en knoflookjus. Lekker en mooi medium-rare gebraden.

Dolci:
DSC00604.JPG?timestamp=1492890959091
We hadden allebei gekozen voor marscapone-ijs met zout en olijfolie met daarbij een mooie tuille en eetbare blaadjes van viooltjes. Ook weer prima en lekker.

Totaal waren we met z'n tweeŽn inclusief drank 97 euro kwijt.

Conclusie:
Haarlem heeft er weer een prima Italiaans restaurant bij. We komen zeker nog een keer terug als de akoestiek wordt verbetert en alle aanloop-kinderziektes eruit zijn.
8/10
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 22 april 2017 @ 22:25:32 #53
42322 MCH
Can you feel it cumming?
pi_170415088
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2017 22:17 schreef golfer het volgende:
Wij zaten in een zijdeel met als nadeel dat 1 van ons tegen de muur aankeek en onder het verlaagde plafond waar uit geluidsboxen dreunende loungemuziek kwam was de akoestiek dusdanig slecht dat het een soort zwembadgeroezemoes werd en een normaal gesprek, zonder te schreeuwen, haast niet mogelijk was. Daar moet echt wat aan gedaan worden.
Hehe, klinkt alsof het restaurant niet echt bejaardenproof is.
Die Schule des Lebens kennt keine Ferien
  zaterdag 22 april 2017 @ 22:34:23 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170415276
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 22:25 schreef MCH het volgende:


Hehe, klinkt alsof het restaurant niet echt bejaardenproof is.
Onzin. Iedereen had er last van. Ook jongeren.
Poef.....gone! ©golfer
pi_170416452
De rundercarpaccio lijkt wel zalmcarpaccio qua kleur maar komt misschien door de foto.

Beide hoofdgerechten lijken mij erg lekker! En prijzen vallen wel mee.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 23 april 2017 @ 00:19:40 #56
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_170417538
Ziet er erg goed uit, zeker tegen die prijzen.
Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zondag 23 april 2017 @ 00:20:47 #57
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170417553
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 00:19 schreef MutedFaith het volgende:
Ziet er erg goed uit, zeker tegen die prijzen.
Eensch!
pi_170421675
Waar? Sirtaki, Tilburg. http://www.sirtaki.eu/menukaart.htm
Wanneer? 22-4
Wat at je? zie hieronder.
Impressie? zie hieronder.
Kosten? +- 30e pp. Voor voor, hoofd en twee drankjes.
Cijfer? 5,5.

2d9shoz.jpg
sn2vid.jpg
33w2s85.jpg
302bclf.jpg
548ykj.jpg
9fp3f6.jpg
Foto's met flits en mobiele HTC kwaliteit. Derhalve zijn de foto's niet van de beste kwaliteit.

We waren met een groep FOK!kers die honger hadden naar een meet. Hierboven een korte impressie van enkele gerechten. De mosselen op foto 1 waren nog best te doen. Salade op 2 kreeg iedereen erbij. De ossenhaas op 4 was niet je van het. De Musaka op 5 schijnt ook wel eens beter te zijn geweest.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_170421962
Cijfer: 6,5

IMG-20170422-WA0065_zpsazjceigy.jpeg
Mijn vegetarische schotel: tzatziki, dolma's, witte bonen, aubergine, rijst en spaghetti in tomatensaus en een boerensalade ipv een koolsalade (zat bij elk vleesgerecht).
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_170423538
quote:
10s.gif Op zondag 23 april 2017 11:10 schreef borisz het volgende:
Waar? Sirtaki, Tilburg. http://www.sirtaki.eu/menukaart.htm
Wanneer? 22-4
Wat at je? zie hieronder.
Impressie? zie hieronder.
Kosten? +- 30e pp. Voor voor, hoofd en twee drankjes.
Cijfer? 5,5.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Foto's met flits en mobiele HTC kwaliteit. Derhalve zijn de foto's niet van de beste kwaliteit.

We waren met een groep FOK!kers die honger hadden naar een meet. Hierboven een korte impressie van enkele gerechten. De mosselen op foto 1 waren nog best te doen. Salade op 2 kreeg iedereen erbij. De ossenhaas op 4 was niet je van het. De Musaka op 5 schijnt ook wel eens beter te zijn geweest.
Je had beter naar Minos Pallas kunnen gaan in Tilburg.... Dat is (naar mijn mening) de beste griek.
  zondag 23 april 2017 @ 13:58:26 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170425482
*gruwelt*
pi_170425614
Ik heb nog nooit goed Grieks gegeten in Nederland.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 23 april 2017 @ 14:03:46 #63
42322 MCH
Can you feel it cumming?
pi_170425651
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 13:58 schreef RobinOok het volgende:
*gruwelt*
Gelukkig heb je deze meet dan maar weer overgeslagen meid!
Die Schule des Lebens kennt keine Ferien
pi_170426757
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 14:02 schreef Ole het volgende:
Ik heb nog nooit goed Grieks gegeten in Nederland.
Dat is zo inderdaad maar in Tilburg is Minos Pallas dan nog wel de beste imo.
  zondag 23 april 2017 @ 14:48:13 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170427002
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2017 22:17 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 22 april 2017
Waar: DIGA, Haarlem

Wij zaten in een zijdeel met als nadeel dat 1 van ons tegen de muur aankeek en onder het verlaagde plafond waar uit geluidsboxen dreunende loungemuziek kwam was de akoestiek dusdanig slecht dat het een soort
Klinkt qua eten prima, maar die herrie, heb je daar niet direct wat van gezegd? Ik zou zijn opgestapt als ze het niet zachter hadden gezet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170427074
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 14:02 schreef Ole het volgende:
Ik heb nog nooit goed Grieks gegeten in Nederland.
IJmuiden heb je er twee. 1 is prima. 1 is niet echt. Maar de Griek ga je niet heen om culinair hoogstaand te doen :P
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 23 april 2017 @ 14:58:19 #67
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170427355
quote:
1s.gif Op zondag 23 april 2017 14:48 schreef Pietverdriet het volgende:

Klinkt qua eten prima, maar die herrie, heb je daar niet direct wat van gezegd? Ik zou zijn opgestapt als ze het niet zachter hadden gezet
Je kunt roezemoezende mensen in een slechte akoestiek niet verbieden te praten of zachter zetten. Het meest storende was niet de muziek.
Ik heb er uiteraard wel iets over gezegd, die slechte akoestiek. Ze zijn net open, dus misschien kunnen ze daar nog wat verbeteringen in aanbrengen.
Poef.....gone! ©golfer
pi_170428163
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 11:29 schreef Isabeau het volgende:
Cijfer: 6,5

[ afbeelding ]
Mijn vegetarische schotel: tzatziki, dolma's, witte bonen, aubergine, rijst en spaghetti in tomatensaus en een boerensalade ipv een koolsalade (zat bij elk vleesgerecht).
Ik vind het er wel uitzien als sympathiek eten. Zo doen we het thuis ook weleens. Alleen iets fotogenieker belicht dan. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_170428206
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 15:20 schreef Bart2002 het volgende:

Ik vind het er wel uitzien als sympathiek eten. Zo doen we het thuis ook weleens.
Inderdaad :Y Geen culinair hoogstandje, prima te eten, goed op smaak. \
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_170428310
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 15:21 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Inderdaad :Y Geen culinair hoogstandje, prima te eten, goed op smaak. \
Het is misschien anders als je culinaire hoogstandjes verwacht. Maar dat deed je niet w.s.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_170428421
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 15:24 schreef Bart2002 het volgende:

Het is misschien anders als je culinaire hoogstandjes verwacht. Maar dat deed je niet w.s.
Ik hou niet eens van Grieks eten en zeker niet van de manier hoe ze vlees klaar maken, vandaar de vegetarische schotel gekozen. Dus in die zin was het al moeilijk me teleur te stellen. Ik verwachtte al niks. En toen viel het reuze mee :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_170428659
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 14:02 schreef Ole het volgende:
Ik heb nog nooit goed Grieks gegeten in Nederland.
Ik wel in de jaren 70/80 op de Amsterdamsestraatweg in Utreg :Y
Maar ja, toen waren we niks gewend denk ik nu.
Deze bordjes zien er identiek uit als die van toen :D
pi_170429217
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 15:27 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik hou niet eens van Grieks eten en zeker niet van de manier hoe ze vlees klaar maken, vandaar de vegetarische schotel gekozen. Dus in die zin was het al moeilijk me teleur te stellen. Ik verwachtte al niks. En toen viel het reuze mee :+
De Griek is volgens mij zo'n beschaafd volk wegens de historie dat zij de essentie van voedsel reeds lang begrijpen. En dat is niet de haute cuisine. Zij vinden dat aanstellerij. En terecht. Dat klinkt een beetje provocerender dan dat ik het bedoel. Maar dat vind ik dus sympathiek, de essentie van voedsel zoals zij dat zien.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 23 april 2017 @ 16:15:22 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170429978
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 14:58 schreef golfer het volgende:

[..]

Je kunt roezemoezende mensen in een slechte akoestiek niet verbieden te praten of zachter zetten. Het meest storende was niet de muziek.
Ik heb er uiteraard wel iets over gezegd, die slechte akoestiek. Ze zijn net open, dus misschien kunnen ze daar nog wat verbeteringen in aanbrengen.
"Dreunende lounge muziek" deed vermoeden dat men boefta beats aan had staan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 23 april 2017 @ 16:19:52 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170430114
Griekse restaurants niet culinair? Humbug, er zijn slechte veelvraatgrieken, en zijn uitstekende Griekse restaurants en er zijn griekse restaurants die in de guide michelin staan met een ster.
Ja, veel zijn slechte veelvraatgrieken, maar zo zijn er ook veel rode muur zoet zuur chinezen of waardeloze pizza en pasta italianen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')