Wat at je?quote:Op zondag 2 april 2017 23:06 schreef golfer het volgende:
Vanavond heerlijk veel verschillende tapas gegeten bij El Pincho in Haarlem.
Niet echt goedkoop, maar wel supervers en lekker.
Klinkt logisch. Volgende week pinchos eten bij El Tapas?quote:
Op hun website staat anders gewoon: "De inhoud van de kaart laat zich raden: El Pincho serveert hoofdzakelijk tapasgerechten uit Spanje. Onze Spaanse chef Emilio heeft zijn Spaanse roots verstopt in onze tapas en dat proef je""quote:Op zondag 2 april 2017 23:30 schreef RobinOok het volgende:
Klinkt logisch. Volgende week pinchos eten bij El Tapas?
Ik dacht dat je weer eens sarcastisch wasquote:
We waren met 4 personen en deelden deze gerechten met elkaar:quote:
Prima.quote:Impressie?
177 euro inclusief 2 flessen witte wijn en 2 glazen rode wijn.quote:Kosten?
8/10quote:Cijfer?
Is dat niet de naam van jouw kapsel?quote:
Lekker mooi sappig en neutraal van smaak. Minder uitgesproken dan lamsvlees.quote:Op zondag 16 april 2017 23:37 schreef Isabeau het volgende:
Leuk bedacht, die goatiebag, maar als je zo weinig eten serveert dan blijft er uiteraard geen kruimel over voor zo'n concept. Hoe vonden jullie de smaak van het geitenvlees?
Waarom ligt het dan niet in de supermarkt?! Want door de opkomst van de geitenkaas (hallo vegetariërs oa) zijn er veel meer geitenbokjes die geslacht worden en waarom blijft dat vlees dan niet gewoon in Nederland Ze kunnen wel zeggen dat we het niet willen, maar je kan het niet eens kopen!quote:Op zondag 16 april 2017 23:42 schreef golfer het volgende:
Lekker mooi sappig en neutraal van smaak. Minder uitgesproken dan lamsvlees.
Inderdaad niet in de supermarkt, wel incidenteel te koop. Bijvoorbeeld hier:quote:Op zondag 16 april 2017 23:46 schreef Isabeau het volgende:
Waarom ligt het dan niet in de supermarkt?! Want door de opkomst van de geitenkaas (hallo vegetariërs oa) zijn er veel meer geitenbokjes die geslacht worden en waarom blijft dat vlees dan niet gewoon in Nederland Ze kunnen wel zeggen dat we het niet willen, maar je kan het niet eens kopen!
Zonde! Maar wel speciaal een keer geprobeerd te hebben.quote:Op maandag 17 april 2017 00:06 schreef Bluezz het volgende:
Mijn stukjes bout waren ook nog eens taaiig. In ieder geval de helft.
Wat errug lekker was, waren alle groentes, schuim en de toetjes. Maar ja, waar je voor komt was dus wat mij betreft het minst.
Daar was ik heel graag heen geweest, maar "pas" verhuisd en blut.quote:Op maandag 17 april 2017 11:02 schreef RobinOok het volgende:
Toch is 130,50 euro voor twee personen voor wijn, water en vier gangen van een sterrenchef geen heel slecht deal. Zo weinig was het nou ook weer niet. Maar als je het gevoel hebt dat je achtergesteld wordt tov andere tafels is dat kut, ongeacht de prijs of de hoeveelheid.
Wij gaan een proeverij doen van het varken. In 10 gangen.
Verschil moet er zijn, A'dam versus R'dam.
Hij had het ook beter een 'proeverij' kunnen noemen. En ik vond het moeilijk om op zijn calimero's te zeggen dat de buren en anderen 2 rackjes kregen en wij maar 1, maar g maakte er wel een opmerking over dat werd weggewuifd door een medewerker.quote:Op maandag 17 april 2017 11:02 schreef RobinOok het volgende:
Toch is 130,50 euro voor twee personen voor wijn, water en vier gangen van een sterrenchef geen heel slecht deal. Zo weinig was het nou ook weer niet. Maar als je het gevoel hebt dat je achtergesteld wordt tov andere tafels is dat kut, ongeacht de prijs of de hoeveelheid.
Wij gaan een proeverij doen van het varken. In 10 gangen.
Verschil moet er zijn, A'dam versus R'dam.
Voor mij reden om mijn bek te houden. Want als ze er niks mee doen word je alleen maar nog changrijniger.quote:Op maandag 17 april 2017 13:04 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Hij had het ook beter een 'proeverij' kunnen noemen. En ik vond het moeilijk om op zijn calimero's te zeggen dat de buren en anderen 2 rackjes kregen en wij maar 1, maar g maakte er wel een opmerking over dat werd weggewuifd door een medewerker.
Preciesquote:Op maandag 17 april 2017 13:05 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Voor mij reden om mijn bek te houden. Want als ze er niks mee doen word je alleen maar nog changrijniger.
Voor mij geen reden om mijn mond te houden. Ik ben altijd eerlijk en assertief als mij gevraagd wordt of alles naar wens was. Zowel positief als iets minder positief of zelfs ronduit slecht.quote:Op maandag 17 april 2017 13:05 schreef RobinOok het volgende:
Voor mij reden om mijn bek te houden. Want als ze er niks mee doen word je alleen maar nog changrijniger.
Ja, vast. Maar ik zit daar niet om hun iets te leren dus.quote:Op maandag 17 april 2017 13:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Van kritiek kunnen ze alleen maar (hopelijk) leren.
En dit is waarom ik geen zin heb om binnen Nederland veel geld uit te geven aan uit eten gaan. Vaak is het niet lekker, en als het dat wel is krijg je van die ieniemienie piepkleine stukjes vlees en over het algemeen zijn de gerechtjes echt miniatuurformaat.quote:Op zondag 16 april 2017 22:52 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 16 april 2016
Waar: RIJKS® Restaurant, Amsterdam
Wat:
Joris Bijdendijk van het RIJKS Restaurant dat inmiddels 1 Michelinster heeft, wilde met de traditie van lamsvlees tijdens de Pasen breken en brak samen met Joël Broekaert (recensent van de NRC) een lans voor het eten van geitenbokjes. Normaal gesproken worden deze beestjes meteen na geboorte vernietigd of geëxporteerd naar landen in Zuid-Europa (met name Spanje) waar ze dit vlees wel kunnen waarderen.
Vandaar dat er vandaag een proeverij van geitenbok geserveerd werd in het RIJKS restaurant.
Conclusie: leuke kennismaking met geitenbokvlees dat bijzonder neutraal van smaak is als het rosé wordt geserveerd. Helaas veel te kleine porties vlees.
Je kunt ook kritiek geven d.m.v. een lage of geen fooi te geven en gewoon niet meer terug te komen natuurlijk.quote:Op maandag 17 april 2017 13:25 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, vast. Maar ik zit daar niet om hun iets te leren dus.
Ik zit er om gezellig en lekker te eten. En personeel iets leren vind ik niet gezellig of lekker.
Maar goed, die discussie is hier ook pas 8 keer gevoerd of zo.
Nee, in Brazilië is het natuurlijk allemaal beter en meer en lekkerder.quote:Op maandag 17 april 2017 13:36 schreef sirdanilot het volgende:
En dit is waarom ik geen zin heb om binnen Nederland veel geld uit te geven aan uit eten gaan. Vaak is het niet lekker, en als het dat wel is krijg je van die ieniemienie piepkleine stukjes vlees en over het algemeen zijn de gerechtjes echt miniatuurformaat.
Het menu was 35 euro pp. de rest was de drankrekening.quote:Je betaalt zo'n 65 euro per persoon.
Vorig jaar. En ja het is er meer en het is in ieder geval altijd gewoon lekker, ipv soms lekker zoals in Nederland. Het verschilt wel per regio hoe lekker het is. In Rio is het eten niet heel erg bijzonder, in het noordoosten en noorden is het veel lekkerder. Maar ja dat ligt ook net zo ver uit elkaar als Nederland en Spanje dus zo gek is dat niet (Brazilië is net zo groot als het grootste deel van Europa).quote:Op maandag 17 april 2017 13:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, in Brazilië is het natuurlijk allemaal beter en meer en lekkerder.
Wanneer was je er ook alweer voor het laatst in jouw fantasie-leven?
Ja ok prima, maar dan nog, wat voor verschil maakt die 2 euro voor iets meer vlees te serveren?quote:[..]
Het menu was 35 euro pp. de rest was de drankrekening.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Wat is er dan zo ellendig aan dat restaurant? RobinOok die een 2 geeft, da's zo laag dat alles wel mis moet zijn gegaan. (even op Robin's link geklikt en ik snap de 2 inmiddels wel )quote:Op maandag 17 april 2017 21:17 schreef Prego het volgende:
A Proposito
Een herinnering die ik verweg gestopt heb, wat een ellende
29,95? Goede prijs en het ziet er goed uit!
Het hangt af van de regio. Maar het eten in het noordoosten en noorden is echt heel lekker.quote:Op maandag 17 april 2017 14:02 schreef RobinOok het volgende:
Wel eens gehoord van de uitspraak "smaken verschillen"?
Ik weet vrijwel zeker dat ik níet altijd lekker zou eten in Brazilië.
het enige verschil met RobinOok is dat ik ze een 3 zou hebben gegeven omdat de bediening erg lief was.quote:Op dinsdag 18 april 2017 00:37 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Wat is er dan zo ellendig aan dat restaurant? RobinOok die een 2 geeft, da's zo laag dat alles wel mis moet zijn gegaan. (even op Robin's link geklikt en ik snap de 2 inmiddels wel )
Dit klinkt heel goed! Staat op het lijstje om eens te gaan etenquote:Op dinsdag 18 april 2017 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Gegeten bij Strand Lodge in Winterswijk, een strandtent (ja, ze hebben een strand) maar het verst verwijderd van zee van alle strandtenten.
http://www.slww.nl
Ze hebben een Michelin ster, zeer moderate prijzen en een heerlijk ontspannen sfeer. De bediening is niet formeel stijf zoals normaal gesproken bij de topgastronomie, maar heerlijk relaxed zoals je bij een strandtent verwacht.
Het eten is een ander verhaal.
Kregen wat brood, amandelen en olijven terwijl we de kaart bestudeerden.
We gingen voor een zes gangen menu (57,50) pp
Kregen als amuse een zee-egel schelp gevuld met een mousseline van aardappel (een hele smeuige aardappelpuree) met zee-egel en een augurkensorbet. Daarnaast een kroepoekje met gerookte haring en rammenas. Prachtige smaakcontrasten van de ingredienten en warm en koud van de puree en de sorbet.
Prachtig gerechtje
Daarna kwam het eerste voorgerecht, geelvin makreel (hamachi) op twee manieren bereid, met oester, gel van oester en verschillende manieren waarop rode biet bereid was.
Hierbij werd brood gereikt met Guernsey boter, olijfolie, een rokerig pyramide zout op smaak gebracht met gefermenteerde soja.
Wederom erg lekker
Een bouillon van kreeft met garnituur van osseworst. Persoonlijk vond ik deze minder geslaagd, smaakte meer naar black tiger prawns, was niet vies, maar niet mijn smaak, miste het zoete van kreeft.
Een stuk Kabeljauw, perfect gegaard met daarbij gebrande bloemkool en bloemkool crème, couscous en een witte saus van witte wijn, krokant van zwarte sesam en een zwarte saus van zwarte sesam. Vond het erg lekker.
Brood en boter bleven komen
Klapstuk met marsala saus, groene asperge op freekeh (geroosterde groene durumtarwe) met shii-takes
Weer een prachtige combinatie van ingrediënten/bereidingswijze die je niet vaak tegenkomt en perfect klaar gemaakt. Heel erg lekker
Vervolgens kwam
Ree geit op vier manieren, een meesterwerk, de chef moet erg lang gewerkt hebben dit gerecht te ontwerpen. De andere gerechten waren de ster waardig, maar deze stak er duidelijk bovenuit. Zou in een twee of drie sterrentent met trots op de kaart kunnen.
Klein minpuntje, het als bijlage gegeven stukje aardappelgratin was niet gaar noch romig, jammer.
Nagerecht waren diverse bereidingen van verschillende fruitsoorten. Erg verfrissend en lekker.
Cijfer
9,5
Prijs kwaliteit verhouding is onovertroffen, de locatie is prachtig. Ze hadden een 10 gekregen als het helemaal perfect was geweest.
Ga hier zeker vaker terug.
Ze zitten trouwens op een 200 meter van een van mijn voormalige lievelingsrestaurants, de Gulle Waard die eind vorig jaar de deuren sloot.
Als je hierheen gaat, volg de borden bij de rotonde, niet je navigatie, die leid je naar een verkeerde straat.
Welke link is dat?quote:Op dinsdag 18 april 2017 00:37 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Wat is er dan zo ellendig aan dat restaurant? RobinOok die een 2 geeft, da's zo laag dat alles wel mis moet zijn gegaan. (even op Robin's link geklikt en ik snap de 2 inmiddels wel )
Nou ja, ik was een beetje boos. Mijn lief zei ook al dat een 2 wat cru is. Want het kan uiteraard altijd slechter. Dus okay, een 4 dan.quote:Op woensdag 19 april 2017 22:37 schreef Prego het volgende:
[..]
het enige verschil met RobinOok is dat ik ze een 3 zou hebben gegeven omdat de bediening erg lief was.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |