abonnement Unibet Coolblue
pi_169867569
Ik ben momenteel bezig met mijn afstudeer stage Marketing Communicatie MBO 4, ben 22 jaar. heb daarvoor een de studie Mechatronica MBO 3 afgerond. Ik kwam er in het laatste jaar van de mechatronica studie achter dat het niet was wat ik heel mijn leven zou willen doen dus ik ben daarna de Marketing Communicatie studie gestart. Loopt geheel volgens plan en allemaal goed enzo. Ik wil de Media branche in, met name radio spreekt me aan.

Nu even to the point: Ik zit te dubben over wat ik nu ga doen. Ga ik verder leren, met het feit dat ik dan pas op mijn 26ste klaar ben met nagenoeg minder werk ervaring of ga ik werken en later vanuit het werk doorgroeien. Ik vind het lastig om te kiezen en zoek naar onderbouwingen, kunnen jullie deze geven

[ Bericht 4% gewijzigd door Hermanusvanurbanus op 30-03-2017 12:25:05 ]
pi_169888424
Pas op je 26e klaar zijn, zegt niets. Als jij de juiste motivatie daarvoor hebt, heb je daar vele malen meer aan dan altijd die ene in je achterhoofd ('wat als ik was gaan studeren').
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
pi_169888557
Verder leren, als je de mogelijkheid hebt en genoeg geduld. Daarna ga je daar niet meer aan toe komen.
pi_169888922
Als je een leuke goede baan kan vinden in de branche die je zoekt zou ik gaan werken, anders studeren. Of beide.
pi_169890084
Studeren is altijd de beste optie, gewoon een studie doen van een niveau dat bij je past en die studie afronden en dan pas gaan werken. Dat is echt de makkelijkste en beste weg denk ik, als je wel de hersens hebt en je studeert niet dan ben je bijna gedwongen om onder je niveau te werken en dat lijkt mij heel frustrerend.
pi_169901080
Je lijkt wel een kloon van mij. Ik ben ook 22 jaar, doe marketing & communicatie en zit op het moment van schrijven op stage. Tja, die 22 jaar komt doordat ik een paar foute keuzes heb gemaakt. Achteraf gezien natuurlijk dom, maar ik ga niet bij de pakken neerzitten. Ik ga 100% verder studeren aan het hbo. Aan een mbo papiertje heb je tegenwoordig helemaal niks, dat is gewoon een feit.

En god, wat ben ik blij dat het er bijna op zit. Wat is het mbo verschrikkelijk. Ik ben de afgelopen jaren alleen maar dommer geworden, totaal niet op vooruit gegaan. En dan verwacht menig optimist nog "iets" van een mbo-4 opleiding. Het is lachwekkend.

Zoals het er nu uitziet ben ik op mijn 26e klaar aan het hbo. Wie weet zelfs later als het mij lukt om er nog een master aan vast te plakken. Ik ben in ieder geval uiterst gemotiveerd en heb er hartstikke veel zin in.

TL;DR Ga lekker verder aan het hbo, geniet nog even van het studentenleven en 'broaden your horizon' met een hbo papiertje ;) .
pi_169901170
Verder leren levert een zeldzamer getuigschrift dat je goed stof kan reciteren op en opent meer deuren voor je. Maar daar wordt niks mee gezegd waar die deuren naar toe leiden. Misschien heb je nu al de juiste deur voor je open.

De radio in gaan moet je naar mijn mening niet professioneel willen benaderen. Zoek een leuke baan waarmee je van kan leven. Als radio echt je passie is kan je dat in je vrije tijd doen. Een paar keer voor een lokale zender draaien en als je echt talent hebt wordt je wel opgepikt.
Dat is mijn mening en daar moet u het maar mee doen.
pi_169988331
Ik stond voor dezelfde keuze ga 100% studeren en stop met hele tijd kijken naar je leeftijd.
Met de juiste inzet en motivatie komt die baan vanzelf wel.
Ben zelf begonnen op VMBO B - MBO 1 -> MBO 2 -> MBO 3 -> MBO 4 -> HBO.
Heb zelf ook een hele lange weg afgelegd maar moet zeggen dat het allemaal waard is ben zelf daarom ook dus op mijn 26e klaar!
  dinsdag 4 april 2017 @ 18:11:39 #9
456748 Juuly
Ik ben een benjamin
pi_170000626
gwn werken man beetje dealen miss voor extra cash of zolder volzetten met groen
fok school
  dinsdag 4 april 2017 @ 18:14:10 #10
446215 Bonjoooouuurr
cheese-eatin surrender monkey!
pi_170000677
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 18:11 schreef Juuly het volgende:
gwn werken man beetje dealen miss voor extra cash of zolder volzetten met groen
fok school
pi_170012261
Waarom is iedereen deze jongen in een val aan het lokken? Hij wil de media (!) in, een vakgebied waar je portfolio belangrijker is dan je studie.

Een hbo- of wo-studie mediawetenschappen gaat je letterlijk nergens brengen op zichzelf staande. Waar het om gaat is, wat heb jij naast je studie gedaan?

Mijn tip is om nu een baan te zoeken, geld te verdienen en in je vrije tijd je portfolio op te bouwen. Mocht je echt willen studeren, dan studeer iets nuttigs (en het liefst kwantitatiefs als het kan).

Bij media-banen (denk aan journalist) horen goede onderzoeksvaardigheden. Kies dus een studie uit die hier goed op traint (hint: media en cultuurwetenschappen doen dat niet).

Of bouw je portfolio op terwijl je werkt.
pi_170013554
Iedereen bedankt voor alle tips. Voor de duidelijkheid, ik ben reeds bezig met mijn portfolio en mijn profiel.

Loop al een paar jaar mee bij een lokale omroep. Heb daarvoor bij een andere lokale tv zender meegeholpen met jongerenprogramma's en ben momenteel bezig met mijn stage bij een andere lokale omroep. Daarnaast speel ik bij de amateur toneelvereniging in ons dorp wat ik ook al meer dan 5 jaar doe. Verder ken ik ook al enkele mensen uit de branche

over de keuze, het liefst zou ik een deeltijd MIC doen, maar een baan vinden met een mbo-diploma in die branche is niet echt gemakkelijk, ook niet als ik erbij vertel dat ik het in combinatie met een HBO-deeltijd opleiding wil doen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')