abonnement Unibet Coolblue
pi_169855842
Kan iemand mij vertellen wat de verschillen zijn van een slagersfrikandel en een gewone frikandel? Maakt merk ook wat uit?
  woensdag 29 maart 2017 @ 09:59:23 #2
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_169855948
Betere kwaliteit vlees denk ik.

Of een ander soort vlees.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_169855961
gewoon:
Kippenseparatorvlees 48%, water, varkensvlees 15%, paneermeel (tarwe), varkensvet, ui, zout, kruiden en specerijen, dextrose, knoflook, glucosestroop, emulgatoren: E450, E451, natuurlijk aroma, maltodextrine, antioxidanten: ascorbinezuur, citroenzuur, tarwe-eiwithydrolysaat, ei.

slagersfrikandel:
Mechanisch gescheiden kippenvlees 50%, varkensspek, rundvlees 10%, paneermeel (tarwebloem, zout, water, gist), water, ui, kruiden en specerijen, zout, glucosestroop, antioxidanten: ascorbinezuur, citroenzuur, tarwe-eiwithydrolysaat, natuurlijke aroma's, raapzaadolie.

oftewel beide slachtafval, maar de slagerfrikandel is wat grover volgens de site van mora.
Reaching out to embrace the random. reaching out to embrace what ever may come.
pi_169856523
quote:
Slagersfrikandel

Een ouderwets lekker grove frikandel met meer smaak en een mooie stevige bite. Een echte aanrader voor de liefhebbers van snacks. De slagersfrikandel bevat alleen natuurlijk geur- en smaakstoffen en is geschikt voor bereiding in de friteuse, de pan of op de BBQ.
Ik proef eerlijk gezegd geen verschil tussen een Mora frikandel en één van de Lidl.
pi_169856862
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2017 10:33 schreef 0906 het volgende:

[..]

Ik proef eerlijk gezegd geen verschil tussen een Mora frikandel en één van de Lidl.
Ik wel, in budgetfrikandelen zitten veel vaker harde stukjes dan in een Mora frikandel. (de smaak is wel redelijk hetzelfde, maar de structuur is anders.)
pi_169856936
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2017 10:33 schreef 0906 het volgende:

[..]

Ik proef eerlijk gezegd geen verschil tussen een Mora frikandel en één van de Lidl.
maar dat was je vraag ook niet..
Reaching out to embrace the random. reaching out to embrace what ever may come.
pi_169882814
Gewone frikandellen zijn ook geschikt voor in de magnetron.
pi_169883064
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2017 10:00 schreef gianni61 het volgende:
gewoon:
Kippenseparatorvlees 48%, water, varkensvlees 15%, paneermeel (tarwe), varkensvet, ui, zout, kruiden en specerijen, dextrose, knoflook, glucosestroop, emulgatoren: E450, E451, natuurlijk aroma, maltodextrine, antioxidanten: ascorbinezuur, citroenzuur, tarwe-eiwithydrolysaat, ei.

slagersfrikandel:
Mechanisch gescheiden kippenvlees 50%, varkensspek, rundvlees 10%, paneermeel (tarwebloem, zout, water, gist), water, ui, kruiden en specerijen, zout, glucosestroop, antioxidanten: ascorbinezuur, citroenzuur, tarwe-eiwithydrolysaat, natuurlijke aroma's, raapzaadolie.

oftewel beide slachtafval, maar de slagerfrikandel is wat grover volgens de site van mora.
In de gewone frikandel zit tussen de 15 en 48% water, de slagersfrikandel bevat dat veel minder, in ieder geval minder dan 10%, daarnaast zit daar nog rundvlees bij, in totaal zal de slagersfrikandel ook wat meer vlees bevatten hierdoor. Er is dus wel echt verschil.

De grofte van het vlees zal vast ook wat verschillen. Maar iig krijg je bij de een meer water in je vlees.
Whatever...
  donderdag 30 maart 2017 @ 16:35:01 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169887210
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 12:35 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

In de gewone frikandel zit tussen de 15 en 48% water, de slagersfrikandel bevat dat veel minder, in ieder geval minder dan 10%,
10% water, dan is hij vrijwel oneetbaar. Je bedoeld waarschijnlijk toegevoegd water?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169896393
quote:
1s.gif Op donderdag 30 maart 2017 16:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

10% water, dan is hij vrijwel oneetbaar. Je bedoeld waarschijnlijk toegevoegd water?
Toegevoegd ja. Totale hoeveelheid water is veel hoger.
Whatever...
pi_195092282
De prijs.
pi_195092402
Kipfrikandellen van Lidl _O_ _O_ _O_
pi_195093468
Een slagersfrikandel komt van de slager ?
AZ
ALKMAAR
pi_195093704
quote:
2s.gif Op woensdag 16 september 2020 16:50 schreef Moass het volgende:
De prijs.
Dit is een topic van 3,5 jaar oud. Nogal nutteloos dit.
Spoilers!
  Miss 200.000.000! woensdag 16 september 2020 @ 17:52:29 #15
367000 roos94
pi_195093798
quote:
1s.gif Op woensdag 16 september 2020 17:46 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dit is een topic van 3,5 jaar oud. Nogal nutteloos dit.
Frikandellen verdienen altijd aandacht
pi_195094049
quote:
1s.gif Op woensdag 16 september 2020 17:46 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dit is een topic van 3,5 jaar oud. Nogal nutteloos dit.
:'(
pi_195094247
quote:
2s.gif Op woensdag 16 september 2020 16:50 schreef Moass het volgende:
De prijs.
:')
pi_195096573
quote:
1s.gif Op woensdag 16 september 2020 17:33 schreef Durmada het volgende:
Een slagersfrikandel komt van de slager ?
Alle vleeswaren komen van de slager voor zover je tegenwoordig in meeste gevallen industrieel nog van slager kunt spreken... Slagerij afdeling van de Apie etc. is zelfbediening, aangeleverd door een slagerij uit huis...

Maar volgens de geschiedenis van de frikandel zoals wij die kennen vind zijn oorsprong bij een slager die zijn bal veranderde in een worst. En dat Frikadelle heeft genoemd, is Duits voor gehaktbal of schijf, daar is de naam van afgeleid alleen is er ooit een N aan toegevoegd om er een eigen handelsnaam aan te geven. Enkel is de naam nooit geregistreerd...

Slagersfrikandel is dus vooral ook een handelsnaam die erbij verzonnen is voor wat variatie en gezonde concurrentie te verzinnen... :)
pi_195181996
Meeste supermarkt frikandellen zijn van kippenseporatorvlees (in ieder geval minimaal 50%) Die van de snackbar en dus van de groothandel bevatten vaak Kip en Paardenvlees (was ooit een aflevering over bij de keuringsdienst van waarde dacht ik)

Maar bij een slager zou het voornamelijk varken en kalf/rundvlees moeten zijn. Als ik ze zelf maak doe ik 2/3e varkensvlees en 1/3e kippendijvlees. Maar moet eerlijk bekennen dat de maak vooral in de kruiden zit en een stuk minder in het vlees, want dit is toch helemaal fijn gemalen tot puree.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')