Ik proef eerlijk gezegd geen verschil tussen een Mora frikandel en één van de Lidl.quote:Slagersfrikandel
Een ouderwets lekker grove frikandel met meer smaak en een mooie stevige bite. Een echte aanrader voor de liefhebbers van snacks. De slagersfrikandel bevat alleen natuurlijk geur- en smaakstoffen en is geschikt voor bereiding in de friteuse, de pan of op de BBQ.
Ik wel, in budgetfrikandelen zitten veel vaker harde stukjes dan in een Mora frikandel. (de smaak is wel redelijk hetzelfde, maar de structuur is anders.)quote:Op woensdag 29 maart 2017 10:33 schreef 0906 het volgende:
[..]
Ik proef eerlijk gezegd geen verschil tussen een Mora frikandel en één van de Lidl.
maar dat was je vraag ook niet..quote:Op woensdag 29 maart 2017 10:33 schreef 0906 het volgende:
[..]
Ik proef eerlijk gezegd geen verschil tussen een Mora frikandel en één van de Lidl.
In de gewone frikandel zit tussen de 15 en 48% water, de slagersfrikandel bevat dat veel minder, in ieder geval minder dan 10%, daarnaast zit daar nog rundvlees bij, in totaal zal de slagersfrikandel ook wat meer vlees bevatten hierdoor. Er is dus wel echt verschil.quote:Op woensdag 29 maart 2017 10:00 schreef gianni61 het volgende:
gewoon:
Kippenseparatorvlees 48%, water, varkensvlees 15%, paneermeel (tarwe), varkensvet, ui, zout, kruiden en specerijen, dextrose, knoflook, glucosestroop, emulgatoren: E450, E451, natuurlijk aroma, maltodextrine, antioxidanten: ascorbinezuur, citroenzuur, tarwe-eiwithydrolysaat, ei.
slagersfrikandel:
Mechanisch gescheiden kippenvlees 50%, varkensspek, rundvlees 10%, paneermeel (tarwebloem, zout, water, gist), water, ui, kruiden en specerijen, zout, glucosestroop, antioxidanten: ascorbinezuur, citroenzuur, tarwe-eiwithydrolysaat, natuurlijke aroma's, raapzaadolie.
oftewel beide slachtafval, maar de slagerfrikandel is wat grover volgens de site van mora.
10% water, dan is hij vrijwel oneetbaar. Je bedoeld waarschijnlijk toegevoegd water?quote:Op donderdag 30 maart 2017 12:35 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
In de gewone frikandel zit tussen de 15 en 48% water, de slagersfrikandel bevat dat veel minder, in ieder geval minder dan 10%,
Toegevoegd ja. Totale hoeveelheid water is veel hoger.quote:Op donderdag 30 maart 2017 16:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
10% water, dan is hij vrijwel oneetbaar. Je bedoeld waarschijnlijk toegevoegd water?
Frikandellen verdienen altijd aandachtquote:Op woensdag 16 september 2020 17:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dit is een topic van 3,5 jaar oud. Nogal nutteloos dit.
quote:Op woensdag 16 september 2020 17:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dit is een topic van 3,5 jaar oud. Nogal nutteloos dit.
Alle vleeswaren komen van de slager voor zover je tegenwoordig in meeste gevallen industrieel nog van slager kunt spreken... Slagerij afdeling van de Apie etc. is zelfbediening, aangeleverd door een slagerij uit huis...quote:Op woensdag 16 september 2020 17:33 schreef Durmada het volgende:
Een slagersfrikandel komt van de slager ?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |