Dan kun je ze wel beter in twee etappes doen, 160 graden en 180 graden. Anders duurt het opwarmen te lang en worden ze zompig.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 13:20 schreef JohnShooter het volgende:
Friet kan toch zo in de frituur? Niet teveel te gelijk want dan koelt het vet te veel af.
Ik zal er aan denken als ik ooit weer eens een nieuwe frituur aanschaf.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 13:21 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Dan kun je ze wel beter in twee etappes doen, 160 graden en 180 graden. Anders duurt het opwarmen te lang en worden ze zompig.
Nee.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 13:18 schreef 0906 het volgende:
Koelt je frituur niet enorm af als je patat direct in de frituur gooit? Is het niet beter om het vooraf eerst te ontdooien?
Je kunt ook zelf je aardappels schillen, snijden en vers frituren.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 13:18 schreef 0906 het volgende:
Koelt je frituur niet enorm af als je patat direct in de frituur gooit? Is het niet beter om het vooraf eerst te ontdooien?
friet is gezondquote:Op dinsdag 28 maart 2017 13:49 schreef 6star6lord6 het volgende:
We maken ons wel zorgen over je eetgedrag.
Dit dusquote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:21 schreef sirdanilot het volgende:
Nee, je hoeft het niet eerst te ontdooien. Sterker nog, als je het ontdooit dan wordt het vochtiger waardoor het uiteindelijk dus minder goed bakt dan als je het gewoon bevroren in de frituur gooit.
Wel niet te veel te gelijk frituren.
Dan betaal je gewoon een heleboel geld voor niks meer dan gesneden aardappelquote:
Ik doe alles op 180 graden. Oven, frituren, alles.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:27 schreef liedetector het volgende:
sowieso volgns het nieuwe frituren (lang leve vast vet heb je dat gezeik niet) moet je dus op 170 afbakken.....
ja en met vloeibaar vet schijnt dat geeen aanrader te zijn ,hier alles in de ossewit gewoonquote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:30 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik doe alles op 180 graden. Oven, frituren, alles.
Frituren is sowieso al ongezond, dus dat het ietsjes gezonder is om te bleke slappe frieten (uit de 170 graden) te hebben dan gewoon lekker knapperige 180-graden friet weegt voor mij niet op.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:33 schreef liedetector het volgende:
[..]
ja en met vloeibaar vet schijnt dat geeen aanrader te zijn ,hier alles in de ossewit gewoon
Dat is inderdaad wat je in de frituur stopt ja (aardappel = patat). En wat eruit komt is friet.quote:
ik vind persoonlijk vloeibaar frituren ook gewoon bagger en niet lekker....quote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:34 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Frituren is sowieso al ongezond, dus dat het ietsjes gezonder is om te bleke slappe frieten (uit de 170 graden) te hebben dan gewoon lekker knapperige 180-graden friet weegt voor mij niet op.
Waarom zou frituren ongezond zijn? Kan prima, mits je ossewit gebruikt.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:34 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Frituren is sowieso al ongezond, dus dat het ietsjes gezonder is om te bleke slappe frieten (uit de 170 graden) te hebben dan gewoon lekker knapperige 180-graden friet weegt voor mij niet op.
schijnen mensen maar niet te snappen, tevens steeds lastiger om aan te komen ook....quote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom zou frituren ongezond zijn? Kan prima, mits je ossewit gebruikt.
Gebruik géén plantaardige olie zoals bv mais, soya of zonnebloemolie, daarin ontstaan tijdens het verhitten allerlei oxidatie en andere producten die zeer ongezond zijn
Ik gebruik ook zonnebloemolie.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom zou frituren ongezond zijn? Kan prima, mits je ossewit gebruikt.
Gebruik géén plantaardige olie zoals bv mais, soya of zonnebloemolie, daarin ontstaan tijdens het verhitten allerlei oxidatie en andere producten die zeer ongezond zijn
Mensen wordt al sinds de jaren 50 aangepraat dat dierlijk vet ongezond is, daar is eigenlijk nauwelijks tot geen bewijs voor. Is heel veel onzin verkocht op dit gebied. Vrijwel alle onderzoek naar vetten draait om cholesterol en hart en vaatziektes, pas recent is men meer naar andere zaken gaan kijken.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:41 schreef liedetector het volgende:
[..]
schijnen mensen maar niet te snappen, tevens steeds lastiger om aan te komen ook....
Heb je geen lijmachtige afzettingen in je frituur?quote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:44 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik gebruik ook zonnebloemolie.
Misschien volgende keer toch maar overstappen op ossewit dan. Volgende keer als ik de boel ververs.
vloeibare rotzooi lijkt wel kit man....liet ik ooit iemand zien die was meteen genezen...maar goed met een frituurpan met los element moet je wel voor smelten tot dat onderstaat anders mol je je pan..... maar goed smaak boven gemak en gorigheid is mijn meningquote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb je geen lijmachtige afzettingen in je frituur?
Ossewit is bovendien veel lekkerder
Geen olijfolie in mediterrane landen? Hoe kom je daar nou weer bij.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mensen wordt al sinds de jaren 50 aangepraat dat dierlijk vet ongezond is, daar is eigenlijk nauwelijks tot geen bewijs voor. Is heel veel onzin verkocht op dit gebied. Vrijwel alle onderzoek naar vetten draait om cholesterol en hart en vaatziektes, pas recent is men meer naar andere zaken gaan kijken.
Olijfolie al eeuwenlang een gezond voedingsmiddel? De Italianen, spanjaarden en Grieken gingen het pas in de 19e eeuw echt meer eten, daarvoor nauwelijks.
In een van de belangrijkste epidemiologische studies (Het zeven landen onderzoek) naar voeding en hartproblemen werden landen waar men veel dierlijk vet at en hart en vaatziekten laag waren buitengesloten (BV Zwitserland en Frankrijk)
welke persing gebruik je als je er in bakt en braad?quote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:50 schreef sirdanilot het volgende:
Geen olijfolie in mediterrane landen? Hoe kom je daar nou weer bij.
Die kit achtige aanzettingen zijn aan ratten gevoerd en zijn nogal kankerverwekkend, niet zo erg als bv roken. Het verdampen van plantaardige olie zorgt trouwens voor meer problemen, smerige afzettingen in fast food zaken, en het spontaan ontbranden van gedragen kleding op weg naar de wasserette.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:49 schreef liedetector het volgende:
[..]
vloeibare rotzooi lijkt wel kit man....liet ik ooit iemand zien die was meteen genezen...maar goed met een frituurpan met los element moet je wel voor smelten tot dat onderstaat anders mol je je pan..... maar goed smaak boven gemak en gorigheid is mijn mening
Het werd lang gebruikt voor cosmetische zaken, maar in grote hoeveelheden gegeten is relatief recent.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:50 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Geen olijfolie in mediterrane landen? Hoe kom je daar nou weer bij.
zie mensen ook gewoon bakken in extra viergequote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die kit achtige aanzettingen zijn aan ratten gevoerd en zijn nogal kankerverwekkend, niet zo erg als bv roken. Het verdampen van plantaardige olie zorgt trouwens voor meer problemen, smerige afzettingen in fast food zaken, en het spontaan ontbranden van gedragen kleding op weg naar de wasserette.
Dit is trouwens een probleem bekend van vroeger toen er nog lijnzaadolie als basis van verf werd gebruikt, lappen die dat bevatten konden ook brand veroorzaken.
Behalve dat het niet lekker is (imho) verbranden ook veel plantendelen die je olie zo smaakvol maken en dat is niet goed voor je. Mooie olijfolie gebruik je over de sla of giet je na het grillen over de vis/vleesquote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:57 schreef liedetector het volgende:
[..]
zie mensen ook gewoon bakken in extra vierge
echt juk
dat... is als goeie wijn...proef m ook eerst altijd zoquote:Op dinsdag 28 maart 2017 15:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Behalve dat het niet lekker is (imho) verbranden ook veel plantendelen die je olie zo smaakvol maken en dat is niet goed voor je. Mooie olijfolie gebruik je over de sla of giet je na het grillen over de vis/vlees
Een echt goede wijn hoor je ook te drinken en niet mee te koken.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 15:12 schreef liedetector het volgende:
[..]
dat... is als goeie wijn...proef m ook eerst altijd zo
Wat gebruikten ze dan?quote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het werd lang gebruikt voor cosmetische zaken, maar in grote hoeveelheden gegeten is relatief recent.
Bron?quote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het werd lang gebruikt voor cosmetische zaken, maar in grote hoeveelheden gegeten is relatief recent.
ze zijn altijd voorgebakken. een euro voor 700 gram. scheelt je weer schillen voorbakken afkoelen stroom en tijd.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 14:27 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dan betaal je gewoon een heleboel geld voor niks meer dan gesneden aardappel
Nee maak het dan gweoon lekker helemáál zelf, van aardappels dus.
Tsja en hoeveel beter zijn die dingen dan goedkope friet uit de vriezer? Kan het me nauwelijks voorstellen.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 16:16 schreef wootahH het volgende:
[..]
ze zijn altijd voorgebakken. een euro voor 700 gram. scheelt je weer schillen voorbakken afkoelen stroom en tijd.
echt... ik doe patat en bitterballen ( ja home made from scratch echt in niks anders)delicate hapjes wel olie soms...quote:Op dinsdag 28 maart 2017 16:02 schreef golfer het volgende:
Ik heb tijdenlang in ossenwit gefrituurd, maar de smaak en geur staat mij tegenwoordig tegen.
Nu frituur ik in rijstolie.
patat uit de vriezer is ook duur...weet je wat een aardappel kost???quote:Op dinsdag 28 maart 2017 16:25 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Tsja en hoeveel beter zijn die dingen dan goedkope friet uit de vriezer? Kan het me nauwelijks voorstellen.
Ik vind 1 euro voor 700 gram aardappel niet bepaald goedkoop.
Nina Teicholz in The Big Fat Suprise verwijst naar historisch onderzoek van Yannis Hamilakisquote:Op dinsdag 28 maart 2017 16:02 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Bron?
En vooral: wat gebruikten ze dan? Boter? Zonnebloemolie?
47% enkelvoudig onverzadigd, 33% meervoudig onverzadigd en 20% verzadigd.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 16:02 schreef golfer het volgende:
Ik heb tijdenlang in ossenwit gefrituurd, maar de smaak en geur staat mij tegenwoordig tegen.
Nu frituur ik in rijstolie.
Het merkwaardige is dat additieven aan allerlei eisen moeten voldoen, maar dat als je vetten kunstmatig hard maakt door hydrolisatie of andere modernere methoden gelachtige eigenschappen geeft je vetten maakt waarvan de gezondheidsimpact nauwelijks bekend is of onderzocht is maar ze wél op de markt mogen.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 18:10 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Oh in frituurolie kan E900 zitten
https://nl.wikipedia.org/wiki/Polydimethylsiloxaan
https://www.ah.nl/product(...)uurolie#ingredienten
Ik frituur er in, rest van mijn familie ookquote:Op woensdag 29 maart 2017 09:54 schreef 0906 het volgende:
Volgens mij frituurt er niemand meer in ossewit.
waarom hebben de jumbo en de appie het nog dan?quote:Op woensdag 29 maart 2017 09:54 schreef 0906 het volgende:
Volgens mij frituurt er niemand meer in ossewit.
Niet alle appies verkopen ossewitquote:Op woensdag 29 maart 2017 11:30 schreef liedetector het volgende:
[..]
waarom hebben de jumbo en de appie het nog dan?
quote:Op woensdag 29 maart 2017 09:54 schreef 0906 het volgende:
Volgens mij frituurt er niemand meer in ossewit.
Echt wel. Zoveel lekkerderquote:Op woensdag 29 maart 2017 09:54 schreef 0906 het volgende:
Volgens mij frituurt er niemand meer in ossewit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |