abonnement Unibet Coolblue
  maandag 27 maart 2017 @ 18:37:48 #1
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169818152
quote:
Dringend advies aan kabinet: kinderarmoede daalt niet, roer moet echt om

VANDAAG, 03:17BINNENLAND, ECONOMIE

Ondanks forse inspanningen van de overheid en van maatschappelijke organisaties lukt het niet om armoede onder kinderen terug te dringen. Het beleid moet drastisch veranderen. Dat zegt de Sociaal-Economische Raad (SER) in een advies aan het toekomstige kabinet.

De armoede onder Nederlandse kinderen is structureel, zegt de SER. Het aantal kinderen dat in armoede leeft, daalt niet, ondanks allerlei initiatieven van verschillende organisaties. Andere landen lukt het wel om kinderen uit armoede te halen.

In 2014 leefden in Nederland 378.000 kinderen in armoede; dat is één op de negen. Gezinnen die onder de armoedegrens zitten die de SER hanteert, hebben geen geld voor bijvoorbeeld een laptop, schoolreisjes of lidmaatschap van een sportclub.

SER hanteert zogenoemde Niet-veel-maar-toereikend budget van het SCP

NETTO MAANDBEDRAG IN EURO
Alleenstaande 1063
Paar 1 kind 1780
Paar 2 kinderen 2000
Paar 3 kinderen 2190
Eenoudergezin 1 kind 1410
Eenoudergezin 2 kinderen 1610
Eenoudergezin 3 kinderen 1870

Werkende minima

Opmerkelijk is dat de meerderheid van de arme kinderen opgroeit in een autochtoon tweeoudergezin, waarbij ten minste één van de ouders werkt. Dit zijn meestal 'werkende minima': mensen met tijdelijk werk, in kleine deeltijdbanen of zzp'ers die moeilijk kunnen rondkomen.

"We zien dat ouders soms te weinig verdienen aan hun werk", zegt SER-voorzitter Mariëtte Hamer. "Daar komt bij dat deze ouders te weinig gebruikmaken van de voorzieningen die er zijn en dat een deel ook nog te maken heeft met schulden. De overheid doet aan die drie dingen nu apart wel iets, maar niet aan het geheel."

Aanbod ingewikkeld

Meer dan de helft van de gemeenten biedt arme gezinnen 'kindpakketten' aan. Steun in natura, zoals gratis abonnementen en lidmaatschappen. Maar de werkende minima worden nauwelijks bereikt.

Volgens het adviesorgaan is het aanbod te complex en zijn de aanvraagprocedures ingewikkeld. Gemeenten zouden de procedures simpeler moeten maken, onder meer door het taalniveau te verlagen. Hamer: "Want nu komt de hulp vaak niet terecht bij de kinderen die het zo hard nodig hebben."

Gevolgen van armoede bij kinderen:

- op korte termijn: minder welbevinden en sociale uitsluiting.

- op middellange termijn: lagere schoolprestaties en probleemgedrag.

- op lange termijn: verhoogde kans op armoede en sociale uitsluiting op volwassen leeftijd.
Stress


Ook moet in het armoedebeleid meer aandacht komen voor nieuwe inzichten vanuit de psychologie. Hulpverleners zouden meer rekening kunnen houden met de gevolgen van armoede op het gedrag en oplossend vermogen van mensen. Armoede leidt bijvoorbeeld vaak tot stress en tot het 'wegstoppen' van de financiële problemen.

Als het aan de SER ligt, worden ook scholen verplicht om te helpen bij het signaleren van armoede. Ze moeten ouders ondersteunen bij het vinden van hulp. Bovendien zouden scholen gezond eten moeten verstrekken en kinderen moeten leren hoe ze verantwoord met geld omgaan.

Effectief armoedebeleid loont, zegt de raad. Met name het investeren in kinderen heeft positieve effecten op hun ontwikkeling. Zo vinden kinderen uit arme gezinnen die goede ondersteuning krijgen later makkelijker een baan en doen ze minder vaak een beroep op de zorg.

http://nos.nl/artikel/216(...)er-moet-echt-om.html
En dit past hier ook wel. Steeds meer huurders in armoede.

quote:
Huurverhoging leidt tot stijgende armoede onder huurders

Betalingsrisico is groot onder jongeren en mensen rond het sociaal minimun

Ruim een half miljoen huurders hadden in 2015 een 'betaalrisico', zegt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Dat betekent dat hun besteedbare inkomen te laag is voor hun woonlasten en minimale uitgaven voor levensonderhoud.

Door: Koen Haegens 22 maart 2017, 10:00

De armoede onder huurders is bovendien hardnekkiger geworden. Van de mensen die in 2012 een betaalrisico hadden, kampte de helft daar drie jaar later nog altijd mee. Voorheen gold dat slechts voor eenderde.

PBL-onderzoeker Frans Schilder wijt de problemen aan een combinatie van factoren. 'Het huurbeleid van het afgelopen kabinet speelt een rol, maar ook de crisis en persoonlijke gebeurtenissen, van scheiding tot baanverlies.'

Waar huizenbezitters de afgelopen jaren profiteerden van een steeds lagere hypotheekrente, zaten huurders in de hoek waar de klappen vallen. Sinds 1 juli 2013 mogen huren harder stijgen dan de inflatie. Dat doen ze ook: in 2013 en 2014 gingen de huren omhoog met respectievelijk 4,7 en 4,4 procent. Tegelijkertijd daalde het netto besteedbare inkomen. Huurders gingen er tussen 2009 en 2015 met gemiddeld 9 procent op achteruit.

Het betalingsrisico blijkt vooral groot bij mensen rond het sociaal minimum en onder jongeren. 'Die laatste groep heeft als toetreders tot de huursector ook het meeste last van stijgende woonlasten', zegt Schilder. De gemiddelde huurverhoging bij woningen die van bewoner wisselden, bedroeg in het recordjaar 2013 maar liefst 15,6 procent.



De cijfers van het PBL hebben betrekking op de magerste huurjaren. Maar Schilder denkt niet dat de problemen snel zullen verdwijnen. Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties, vreest hetzelfde. 'Positief is dat sinds 2015 de huren veel minder hard stijgen', laat een woordvoerder weten. 'Tegelijkertijd zien we ook de inkomens aantrekken. Maar niet iedereen profiteert daarvan.'

Om de huurders te ontlasten is hoe dan ook meer nodig, stelt Marcel Trip van de Woonbond. 'Wij zien een steeds groter deel van onze achterban in de financiële problemen komen', zegt hij. 'Twee jaar geleden hebben we afspraken met de woningcorporaties gemaakt om een rem te zetten op de huurstijgingen. Maar daarmee maak je de huurverhogingen van de crisisjaren nog niet ongedaan. Wil je de armoede echt bestrijden, dan moeten de huren omlaag.' Ook zal er veel meer gebouwd moeten worden, benadrukt Trip. De vraag blijft stijgen: van vluchtelingen tot ouderen die langer op zichzelf moeten blijven wonen.

Al die wensen staan of vallen met de omstreden verhuurdersheffing. Alleen als een nieuw kabinet daarin het mes durft te zetten, benadrukken huurders en verhuurders eendrachtig, krijgen woningcorporaties weer ruimte voor extra investeringen of lagere huren.

http://www.volkskrant.nl/(...)r-huurders~a4477248/
Zoals het nu lijkt gaan VVD, D66 en het CDA de kern vormen van een nieuw kabinet. Al deze partijen willen denivelleren wanneer je afgaat op de doorrekening van hun verkiezingsprogramma's door het CPB. Dat belooft op voorhand niet veel goeds voor mensen die nu te maken hebben met armoede. Het advies van de SER aan het toekomstige kabinet om dringend wat aan de armoede onder kinderen te doen zal verwacht ik aan dovemansoren gericht zijn. Want wanneer je maatregelen voorstaat als geen vakantiegeld meer voor bijstandgerechtigden (VVD) en je de verhuurdersheffing niet wilt aanpakken en flex wel prima vindt dan heeft de armoedebestrijding niet bepaald je prioriteit. En daarbij speelt natuurlijk ook mee dat de mensen die in armoede verkeren niet bepaald de achterban van deze rechtse partijen vormen. De framing zal wel weer gericht worden op eigen verantwoordelijkheid zodat de context van deze problematiek gemarginaliseerd wordt.
En gelukkig voor die partijen is er in nood nog altijd de afleidingsmogelijkheid het oeverloos zeuren over identiteit. Een veel belangrijker onderwerp dan armoede natuurlijk (afgaande op de lijsttrekkersdebatten). ;)
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 27 maart 2017 @ 18:38:02 #2
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169818156
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 15:58 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Die contourlijnen is toch echt uit de koker van de PvdA.

Van mij mogen die ook best minder strak, maar dat staat los van het feit dat je binnen de contouren gewoon met een goed plan kan bouwen.

Het is ook niet alsof die contouren 'zo maar' bestaan.
die contourlijen worden gesteund door alle provincies, zowel VVD en SP

http://www.rtvnoord.nl/ni(...)door-contourlijn-zet

PVDA wil van de contourlijnen af
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_169818710
O jee, deel 2 hiervan.

Dat noem ik nu eens armoede. Volgens mij was alles (en nog veel meer) al gezegd.

Maar goed, game on!

(liefst on topic, het gaat hier niet om woningbouw)
  maandag 27 maart 2017 @ 19:51:15 #4
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169819803
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 19:04 schreef VEM2012 het volgende:
O jee, deel 2 hiervan.

Dat noem ik nu eens armoede. Volgens mij was alles (en nog veel meer) al gezegd.

Maar goed, game on!

(liefst on topic, het gaat hier niet om woningbouw)
jij bent niet DS4

di wist beter
en had een goed antwwoord klaar
ook omdat hij wethouder is
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_169820277
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 19:51 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

jij bent niet DS4

di wist beter
en had een goed antwwoord klaar
ook omdat hij wethouder is
Wist hij wel wanneer iets off topic was?
  maandag 27 maart 2017 @ 21:20:28 #6
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169822718
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 20:08 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Wist hij wel wanneer iets off topic was?
ja ,die is advocaat en wethouder en vastgoedmljionair en die weet heel veel

zeker over contourlijnen en ruimtelijke ordening derg

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 27-03-2017 23:39:29 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 28 maart 2017 @ 08:30:00 #7
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169830054
maar om op het onderwerp terug te komen

De VVD blijft knijpen ten gunste van zorgverzekeraars, banken en woningcorporaties ten nadele van de armen en middeninkomens

dus het zal voor kinderen van werkende ouders niet beter worden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 28 maart 2017 @ 09:20:30 #8
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_169830575
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2017 08:30 schreef michaelmoore het volgende:
maar om op het onderwerp terug te komen

De VVD blijft knijpen ten gunste van zorgverzekeraars, banken en woningcorporaties ten nadele van de armen en middeninkomens

dus het zal voor kinderen van werkende ouders niet beter worden
Is dat zo? Welk percentage van het bnp zou jij graag zien dat er naar zorg en wonen gaan en waar wil je dan op bezuinigen?
a man convinced against his will is of the same opinion still
  dinsdag 28 maart 2017 @ 09:54:04 #9
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169831079
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2017 08:30 schreef michaelmoore het volgende:
maar om op het onderwerp terug te komen

De VVD blijft knijpen ten gunste van zorgverzekeraars, banken en woningcorporaties ten nadele van de armen en middeninkomens

dus het zal voor kinderen van werkende ouders niet beter worden
_O_

Van een goedkope zorg naar de één na duurste zorg van de wereld (voor minder kwaliteit)
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  dinsdag 28 maart 2017 @ 10:00:18 #10
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169831174
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 maart 2017 09:20 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Is dat zo? Welk percentage van het bnp zou jij graag zien dat er naar zorg en wonen gaan en waar wil je dan op bezuinigen?
ik zou dat frauduleuze PGB en de admin eromheen weer snel afschaffen en het door een gemeente laten regelen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 28 maart 2017 @ 10:04:16 #11
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169831214
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2017 09:54 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

_O_

Van een goedkope zorg naar de één na duurste zorg van de wereld (voor minder kwaliteit)
klopt.

dank zij het VVD beleid en hun zorgverzekeraars
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 28 maart 2017 @ 10:05:14 #12
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169831230
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 maart 2017 09:20 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Is dat zo? Welk percentage van het bnp zou jij graag zien dat er naar zorg en wonen gaan en waar wil je dan op bezuinigen?
wonen dat kan gewoon veel goedkoper als er weer wat gebouwd gaat worden , nu staat men 10 jaar ingeschreven voor een woning
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 28 maart 2017 @ 10:13:08 #13
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169831336
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  dinsdag 28 maart 2017 @ 11:11:39 #14
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169832261
Dit is een aardig stuk:

quote:
BerkeleyWellness: Most of us think that wealthy people are more generous. Are they?
Dacher Keltner: Wealthy people give more money to charity because they have more money to give. But studies show that middle-class and poorer people give higher proportions of their money to charity. In our own research, when we’ve given volunteers of different income levels just $10 they could share with a stranger, lower income people gave more. By now, we’ve done several studies that look at how your wealth, education, and prestige of your career or family predict generosity. And the results are consistent: poorer people assist other people more than wealthy people.

BW: That’s counterintuitive. What’s your theory as to why?
DK: When you lack institutional support, when you face threats in life, the only way to survive your environment is to connect with other people. You reach out to people more. You form strong social ties. You need them, and they need you. When you’re poorer, you’re helping someone get to work if their car broke down, or looking after their child while they run to the store—and they’re doing the same for you. Humans have this wonderful ability to bond in the face of threat. That was the foundation of our theory.
We started doing research, and now we have real evidence. We’ve done studies where we measure activity in the vagus nerve, which extends from our brainstems to our abdomens. This nerve is the physiological nexus with compassion, and when it’s active most of us feel warm expansion, the feeling we get when we are moved emotionally. The more your vagus nerve fires, the more compassion you feel.
In one study, we showed undergraduate students of different backgrounds pictures of kids with cancer. Students from lower-class backgrounds had a high vagus nerve response. But we didn’t get much response at all in upper-class students. In fact, in every study we’ve done poorer people show a stronger vagus nerve response. To me, that’s tough proof.

BW: But don’t wealthier people need connections, too?
DK: Yes, but not usually to protect them from real, physical threat. Just look at the environment of an upper middle-class life. Thankfully, it’s taking a lot of the suffering out of the environment. Our kids don’t die at the same rate as poor kids. They’re pretty healthy. They live in safer neighborhoods. But what we lose, ironically, is exposure to suffering. We don’t learn how to handle people in need.
That’s all the more true in the United States, which is very segregated by class. Wealthy or upper middle-class kids go to well-to-do-schools, well-to-do colleges, live in well-to-do neighborhoods and get well-to-do jobs. They just don’t see the rest of the world.

BW: Are you saying that wealthier people are less compassionate because they don’t know any poor people?
DK: That’s one part of it. The second part is the more worrisome part. With class comes almost an Ayn Randian ideology of putting one’s self-interest first. Our research with UC Berkeley students shows that those from an upper-class background have almost essentialist explanations for how people end up where they are on the social ladder.
It’s this type of thinking: “Well, great people rise to the top. And those people on the bottom, through flaws of character, ended up down there.”
It’s an age-old way of thinking. Before doctors and politicians knew that bacteria caused tuberculosis, they blamed TB on the poor, because that’s who mostly got TB. Before microbiology, the prevailing medical theory was that TB had something to do with the character of the poor.
We’ve found that people at the bottom strata have a more sophisticated view of life: Part of where you end up is due to education, part of it is due to your character, and part of it is due to your opportunities.

BW: Why do you study this issue? What’s the public concern?
DK: Humans evolved to share. We’re meant to share, that’s how people survived in early hunter-gatherer societies. When you don’t share, you get tremendous social inequality, and that’s what’s going on today.
This inequality affects people’s health, and it affects our greater public health. When we study the emotional profiles of people from lower class backgrounds, there’s a lot of anxiety, a continual sense of being under threat, a sense of shame, a sense of being stigmatized. And that’s bad for your body and bad for your health.
But in this country, most of our political leaders—as well as those who influence them—are wealthy. And, in general, the wealthier they are the less interested they are in policies that help the needy.
So I don’t have a lot of hope for the political system, regrettably. But I do have a lot of hope of shifting medical practice—so social inequality is seen and addressed as a health risk. And I see hope in small groups, or individuals, who are trying to create opportunities for people who have fewer resources.
At UC Berkeley, we’re partnering with the Sierra Club to take poor kids and veterans out rafting. We’re documenting that they get physical benefits from nature. That’s cheap! There are a lot of pragmatic, beneficial things that teachers and community groups can do that don’t cost a lot of money.

BW: Who do you hope to influence with your research?
DK: Well, I’d like to influence the wealthy people in our society, but it will be challenging. It’s funny how people react to our findings. I’ve had really well-to-do people who I personally know get very mad at me. More people have gotten angry with me over our findings that wealth reduces compassion than over any other research I’ve done.
But, still, I hope they hear it. We’ve seen a massive rise in wealth in Silicon Valley and in the Bay Area. I hope the people in tech, in start-ups, hear it, and begin to think about this disconnect with the poor as something to avoid as they assume roles in the higher classes. We’ll see what they do. I’ll be there to remind them of these findings.
http://greatergood.berkel(...)th_reduce_compassion

Verwijzende linkjes staan in het artikel.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169833133
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2017 10:00 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ik zou dat frauduleuze PGB en de admin eromheen weer snel afschaffen en het door een gemeente laten regelen
Jeugdhulp: pgb uit de Jeugdwet
De gemeenten zijn verantwoordelijk voor alle jeugdhulp. U kunt voor de zorg voor uw kind kiezen uit zorg in natura of een pgb. U vraagt het pgb aan bij de gemeente. De SVB betaalt de zorgverlener uit.
De belangrijkste voorwaarden zijn:
U moet duidelijk motiveren waarom u een pgb voor uw kind wilt en waarom zorg in natura niet passend is. De gemeente kijkt of een pgb bij u past.
De gemeente beoordeelt de kwaliteit van de diensten en hulpmiddelen die u inkoopt voor uw kind.
Sommige pgb-houders gebruiken het pgb om ondersteuning door het sociale netwerk te betalen. Dat is de hulp die u krijgt van familie, vrienden of buren. Het kan zijn dat uw gemeente daar regels voor heeft.
...
pi_169861432
Dat is toch niets nieuws? Dat die hele scheefhuurders onzin op het bordje van de armen terecht zou komen was al vanaf het begin bekend.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  woensdag 29 maart 2017 @ 14:41:43 #17
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169861590
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2017 14:33 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Dat is toch niets nieuws? Dat die hele scheefhuurders onzin op het bordje van de armen terecht zou komen was al vanaf het begin bekend.
Dat is VVD, stelen van de armen, schenken aan de rijken en beloven aan de middeninkomens voor de stemmen


de meeste huurders betalen nu het maximum van 600 euro voor een triest duivenhok en subsidie krijgt men pas als het gezinsinkomen minder dan 21.000 euro bruto is
dus lager dan minimumloon

1550 x 12 + VT = 20088

En wie worden er schatrijk van ??
De "geprivatiseerde woningbouwverenigingen"
Bij de meeste woningen is al 10 jaar geen mens voor onderhoud binnen geweest

[ Bericht 3% gewijzigd door michaelmoore op 29-03-2017 15:10:26 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_169861612
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2017 14:41 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Dat is VVD, stelen van de armen, schenken aan de rijken en beloven aan de middeninkomens voor de stemmen
Mooie quote _O_
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  donderdag 30 maart 2017 @ 09:55:15 #19
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169879922
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2017 14:33 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Dat is toch niets nieuws? Dat die hele scheefhuurders onzin op het bordje van de armen terecht zou komen was al vanaf het begin bekend.
Kun je dat uitleggen?
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169882363
quote:
1s.gif Op donderdag 30 maart 2017 09:55 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Kun je dat uitleggen?
Er was en is praktisch geen probleem met scheefhuurders wel was er het probleem van te weinig geld in de staatskas. Omdat op te lossen heeft men de verhuurdersheffing ingevoerd. Die liep op tot bijna 2 maandhuren. Om deze heffing te kunnen betalen mocht men de huren met absurde percentages verhogen maar nog was het nodig om ook woningen te verkopen.

Ergo hogere huren en minder woningen voor de armen. En dat was precies het plan van de VVD zodat mensen meer richting onbetaalbare particuliere initiatieven gedreven zouden worden en de woningprijzen zouden stijgen.
Wij als zorgorganisatie/verhuurder hebben hier gewoon aan mee moeten doen om geld over te houden voor onderhoud.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  donderdag 30 maart 2017 @ 12:36:27 #21
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169883068
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 12:03 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Er was en is praktisch geen probleem met scheefhuurders wel was er het probleem van te weinig geld in de staatskas. Omdat op te lossen heeft men de verhuurdersheffing ingevoerd. Die liep op tot bijna 2 maandhuren. Om deze heffing te kunnen betalen mocht men de huren met absurde percentages verhogen maar nog was het nodig om ook woningen te verkopen.

Ergo hogere huren en minder woningen voor de armen. En dat was precies het plan van de VVD zodat mensen meer richting onbetaalbare particuliere initiatieven gedreven zouden worden en de woningprijzen zouden stijgen.
Wij als zorgorganisatie/verhuurder hebben hier gewoon aan mee moeten doen om geld over te houden voor onderhoud.
Tot op zekere hoogte snap ik werkelijk waar niet waarom de andere partijen zo makkelijk in de marktwerking prietpraat zijn getrapt. Deze trend (welke naam je er aan wilt geven moet iedereen zelf weten) is voor de burger tot twee keer modaal helemaal niet goedkoper. In de VS niet, VK niet en Nederland niet. Dat gepropageerde individuele pensioensparen zal met dezelfde schandalen gepaard gaan (zoals in de VS). Strooi eerst zand in de collectieve regelingen, dan afbreken.


https://mobile.twitter.com/dewaremerijn/status/842781152171773953



Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  donderdag 30 maart 2017 @ 12:36:49 #22
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169883076
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 12:03 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Er was en is praktisch geen probleem met scheefhuurders wel was er het probleem van te weinig geld in de staatskas. Omdat op te lossen heeft men de verhuurdersheffing ingevoerd. Die liep op tot bijna 2 maandhuren. Om deze heffing te kunnen betalen mocht men de huren met absurde percentages verhogen maar nog was het nodig om ook woningen te verkopen.

Ergo hogere huren en minder woningen voor de armen. En dat was precies het plan van de VVD zodat mensen meer richting onbetaalbare particuliere initiatieven gedreven zouden worden en de woningprijzen zouden stijgen.
Wij als zorgorganisatie/verhuurder hebben hier gewoon aan mee moeten doen om geld over te houden voor onderhoud.
ze hebben hier bewust de achterban van de PVDA getackeld
3.000.000 huurders pissig en in de armoei
was een lelijk plannetje
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_169883654
quote:
1s.gif Op donderdag 30 maart 2017 12:36 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Tot op zekere hoogte snap ik werkelijk waar niet waarom de andere partijen zo makkelijk in de marktwerking prietpraat zijn getrapt. Deze trend (welke naam je er aan wilt geven moet iedereen zelf weten) is voor de burger tot twee keer modaal helemaal niet goedkoper. In de VS niet, VK niet en Nederland niet. Dat gepropageerde individuele pensioensparen zal met dezelfde schandalen gepaard gaan (zoals in de VS). Strooi eerst zand in de collectieve regelingen, dan afbreken.

[ afbeelding ]
https://mobile.twitter.com/dewaremerijn/status/842781152171773953



Overigens was er natuurlijk wel een woning tekort maar dat los je op door meer woningen te bouwen ipv een extra belasting te heffen welke de investeringsruimte van de corporaties stevig liet af nemen. Had die corporaties tot nieuwbouw gedwongen dat zet zoden aan de dijk.
Zorg ervoor dat gemeentes meer grond beschikbaar stellen voor woningen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  donderdag 30 maart 2017 @ 13:13:20 #24
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169883761
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 13:06 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Overigens was er natuurlijk wel een woning tekort maar dat los je op door meer woningen te bouwen ipv een extra belasting te heffen welke de investeringsruimte van de corporaties stevig liet af nemen. Had die corporaties tot nieuwbouw gedwongen dat zet zoden aan de dijk.
Zorg ervoor dat gemeentes meer grond beschikbaar stellen voor woningen.
In 1989 was er een grote 'hervorming'. Sindsdien worden er structureel minder dan 100000 woningen per jaar gebouwd. Dat gebeurde van het één op het andere jaar.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169884747
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 12:03 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Er was en is praktisch geen probleem met scheefhuurders wel was er het probleem van te weinig geld in de staatskas. Omdat op te lossen heeft men de verhuurdersheffing ingevoerd. Die liep op tot bijna 2 maandhuren. Om deze heffing te kunnen betalen mocht men de huren met absurde percentages verhogen maar nog was het nodig om ook woningen te verkopen.

Ergo hogere huren en minder woningen voor de armen. En dat was precies het plan van de VVD zodat mensen meer richting onbetaalbare particuliere initiatieven gedreven zouden worden en de woningprijzen zouden stijgen.
Wij als zorgorganisatie/verhuurder hebben hier gewoon aan mee moeten doen om geld over te houden voor onderhoud.
Wat een hoop feitenloosheid weer bij elkaar.

Feit: in meer dan een kwart van de woningen van corporaties woonde iemand met een inkomen van boven de 33.000 euro (wat boven de grens is van de Europese Commissie die verplicht dient te worden gehanteerd bij de toewijzing van sociale huurwoningen).

Het was (en is!) dus een groot probleem en betreft ruim 600.000 van de ruim 2 miljoen corporatiewoningen (CBS).

Feit: het is niet de VVD die de aanpak van scheefhuren heeft geïntroduceerd, maar het betreft een verplichting voortkomend uit een besluit van de Europese Commissie. Die verplichting houdt kortweg in dat er minder dan 10% nog maar mag scheefwonen.

Feit: de aanpak van scheefwonen is bedoeld om te zorgen dat de doelgroep niet misgrijpt. Het is dan ook ten voordele van de armen.

Feit: de verhuurderheffing staat volledig los van scheefwonen en is bedoeld voor het verminderen van de nationale schuld (zie de memorie van toelichting bij het wetsvoorstel).

Dat de verhuurderheffing aanpassing behoeft is een tweede. Maar dat is dan weer gewoon mijn mening.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')